وابستگی عاطفی دختر و پسر )به ویژه دختر( به والدین و به خصوص به مادر طبیعی است و نمی‌توان آن را نقطه منفی برشمرد. مشورت و نظرخواهی از آنان و ارتباط در حد متعارف نیز وابستگی شدید و منفی به شمار نمی‌رود. وابستگی در صورتی اشکال دارد که استقلال فکری شخص را به خطر بیندازد و باعث دخالت‌های بیجا و غیرعادی والدین در زندگی زناشویی او شود. شریک آینده زندگی شما در صورتی به والدین خود به ویژه مادر وابستگی شدید دارد که رفتارهای ذیل را از خود بروز دهد: 1. در پاسخ سؤال شما که در جلسه اول گفت‌وگو ذیل سؤال پنجم مشترک )استقلال فکری(از او پرسیدید: تا چه حد به نظر دیگران به ویژه پدر و مادر و دوستان در امور زندگی مشترک اهمیت می‌دهید، گفت: در هر کاری با آن‌ها مشورت می‌کنم و بدون نظر آن‌ها هیچ کاری نمی‌کنم؛ 2. در گفت‌وگوی جمعی خواستگاری، هر وقت سؤالی از او می‌شد، اول به مادر نگاه می‌کرد و در صورت تایید او پاسخ می‌داد؛ 3. در مواردی پدر یا مادرش اجازه پاسخگویی به او نمی‌دادند و به جای فرزندشان پاسخ می‌دادند؛ 4. در سخنان و گفت‌وگوهای خود، تکیه‌کلام‌هایی چون مامانم اینا می‌گن، مامانم اینا نظر دیگه‌ای دارن، با مامانم اینا حرف بزنم و... زیاد دارد. اگر این نشانه‌ها در او وجود دارد، تک فرزند یا فرزند آخر خانواده بودن هم می‌تواند مزید بر علت باشد؛ البته تک فرزندی یا فرزند آخر بودن، لزوما به معنای وابستگی نیست.
آیا نشانهای وجود دارد که بتوان فهمید شریک آینده زندگی انسان، به والدین خود به ویژه مادر بستگی دارد یا نه؟
وابستگی عاطفی دختر و پسر )به ویژه دختر( به والدین و به خصوص به مادر طبیعی است و نمیتوان آن را نقطه منفی برشمرد. مشورت و نظرخواهی از آنان و ارتباط در حد متعارف نیز وابستگی شدید و منفی به شمار نمیرود.
وابستگی در صورتی اشکال دارد که استقلال فکری شخص را به خطر بیندازد و باعث دخالتهای بیجا و غیرعادی والدین در زندگی زناشویی او شود.
شریک آینده زندگی شما در صورتی به والدین خود به ویژه مادر وابستگی شدید دارد که رفتارهای ذیل را از خود بروز دهد:
1. در پاسخ سؤال شما که در جلسه اول گفتوگو ذیل سؤال پنجم مشترک )استقلال فکری(از او پرسیدید: تا چه حد به نظر دیگران به ویژه پدر و مادر و دوستان در امور زندگی مشترک اهمیت میدهید، گفت: در هر کاری با آنها مشورت میکنم و بدون نظر آنها هیچ کاری نمیکنم؛
2. در گفتوگوی جمعی خواستگاری، هر وقت سؤالی از او میشد، اول به مادر نگاه میکرد و در صورت تایید او پاسخ میداد؛
3. در مواردی پدر یا مادرش اجازه پاسخگویی به او نمیدادند و به جای فرزندشان پاسخ میدادند؛
4. در سخنان و گفتوگوهای خود، تکیهکلامهایی چون مامانم اینا میگن، مامانم اینا نظر دیگهای دارن، با مامانم اینا حرف بزنم و... زیاد دارد.
اگر این نشانهها در او وجود دارد، تک فرزند یا فرزند آخر خانواده بودن هم میتواند مزید بر علت باشد؛ البته تک فرزندی یا فرزند آخر بودن، لزوما به معنای وابستگی نیست.
- [سایر] یکی از مشکلات زندگی زناشویی، سلطهجویی مرد است. از کجا میتوانم بفهمم که شریک آینده زندگیام سلطهجو نیست؟
- [آیت الله خامنه ای] نماز و روزه فرزندان در وطن والدین چگونه است؟ و آیا به سن فرزندان و مستقل شدن آنها بستگی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] تا وقتی که انسان تحت تکفّل والدین زندگی میکند تکلیف خمسش چگونه میباشد؟
- [سایر] والدین چگونه ازناهنجاریهای رفتاری کودکان در آینده جلوگیری نمایند؟
- [سایر] نگاه به زنان و دختران بدحجاب چه تأثیری در زندگی آینده انسان می گذارند؟
- [سایر] ثبات شخصیت انسان به چه چیزی بستگی دارد؟
- [سایر] آیا درست است انسان از خدا بخواهد برای او نشانهای قرار دهد؟ مثلاً برای اینکه شخص مطمئن شود راه را درست میرود، از خدا این تقاضا را داشته باشد که خدا نشانهای برای او قرار دهد؟
- [سایر] عاق والدین شدن پس از مرگ پدر و مادر چگونه است؟
- [سایر] اگر فرزندی از پدر و مادر خود راضی نباشد چه حکمی برای آن والدین هست؟
- [سایر] آیا رشوه خواری حرام است؟ آیا به محل و اجتماعی که در آن زندگی میکنیم بستگی دارد؟ در صورت حرام بودن، علت آن چیست؟
- [آیت الله مظاهری] مالی گمشدهای را که انسان پیدا میکند، اگر نشانهای نداشته باشد یا قیمت آن کمتر از 12/6 نخود نقره باشد میتواند برای خود بر دارد.
- [آیت الله سیستانی] عمه و خاله انسان ، و عمه و خاله پدر ، و عمه و خاله پدرِ پدر ، یا مادرِ پدر ، و عمه و خاله مادر ، و عمه و خاله مادرِ مادر ، یا پدرِ مادر هر چه بالا روند به انسان محرمند .
- [آیت الله خوئی] عمه و خالة انسان و عمه و خالة پدر و عمه و خالة پدر پدر، و یا مادر پدر و عمه و خال مادر و عمه و خالة مادر مادر، یا پدر مادر هر چه بالا روند به انسان محرمند.
- [آیت الله علوی گرگانی] مالی که انسان پیدا میکند اگر نشانهای نداشته باشد که به واسطه آن، صاحبش معلوم شود، نمیتواند به قصد این که ملک خودش شود آن را بردارد بلکه احتیاط واجب آن است که از طرف صاحبش صدقه بدهد.
- [آیت الله بروجردی] مالی که انسان پیدا میکند اگر نشانهای نداشته باشد که به واسطهی آن صاحبش معلوم شود، میتواند به قصد این که ملک خودش شود آن را بر دارد، ولی احتیاط مستحب آن است که از طرف صاحبش صدقه بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] عمه و خاله انسان و عمه و خاله پدر و عمه و خاله پدر پدر یا مادر پدر و عمه و خاله مادر و عمه و خاله مادر مادر یا پدر مادر هرچه بالا روند به انسان محرمند
- [آیت الله علوی گرگانی] عمّه وخاله پدر وعمّه وخاله پدر پدر وعمّه وخاله مادر وعمّه وخاله مادر مادر هرچه بالا روند، به انسان محرمند.
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان نمیتواند با دختری که مادر یا مادر بزرگ انسان او را شیر کامل داده ازدواج کند، و نیز اگر زن پدر انسان از شیر پدر او دختری را شیر داده باشد انسان نمیتواند با آن دختر ازدواج نماید و چنانچه دختر شیرخواری را برایخود عقد کند، بعد مادر یا مادر بزرگ یا زن پدر او آن دختر را شیر دهد، عقد باطل میشود.
- [آیت الله اردبیلی] به مالی که گم شده و انسان آن را پیدا میکند (لُقَطه) میگویند. مالی که انسان پیدا میکند، اگر نشانهای نداشته باشد که به واسطه آن صاحب آن معلوم شود، احتیاط واجب آن است که آن را از طرف صاحبش صدقه بدهد.
- [آیت الله سبحانی] عمّه و خاله پدر و عمّه و خاله پدرِ پدر و عمّه و خاله مادر و عمّه و خاله مادرِ مادر هر چه بالا روند، به انسان محرمند.