کسانی که می‌شود از آن‌ها درباره فرد مورد نظر تحقیق کرد، عبارتند از: 1. همکاران و همکاران والدین او (در صورت شاغل بودن)؛ 2. سرپرستان محل کار (رئیس، معاون و در صورت لزوم حراست)؛ 3. هم‌کلاسی‌ها (درصورت اشتغال به تحصیل قبلا یا فعلا)؛ 4. سرپرستان و مسئوولان مجتمع آموزشی؛ 5. دوستان؛ 6. آشنایان و دوستان خانوادگی؛ می‌توانید شماره تلفن و نشانی چند نفر از دوستان و آشنایان شخص را از خودش بگیرید. حتی اگر شماره یا نشانی‌های خاصی را هم بدهد می‌توانید از طریق گفت‌وگو با آنان به مطالب خوبی دست یابید. از طرفی می‌توانید شماره و نشانی برخی دیگر از دوستان و آشنایان او را از همین دوستان بگیرید. 7. خویشان و فامیل؛ 8. همسایگان؛ در صورت تغییر منزل، از همسایگان پیشین هم تحقیق کنید. 9. افراد وابسته به خانواده از جمله عروس‌ها و دامادها؛ با دیدار وابستگان می‌توانید از لحن سخن و نوع نگاهشان مطالبی را متوجه شوید؛ حتی اگر به هر دلیلی نخواهند اطلاعاتی به شما بدهند. 10. در صورت تجربه ازدواج قبلی، با همسر پیشین او؛ سعی کنید با همسر پیشین شخص مورد نظر به صورت حضوری گفت‌وگو کنید و به تماس‌های تلفنی بسنده نکنید. دیدن چهره او وقتی درباره شخص مورد نظر سخن می‌گوید، لازم است. اولویت را در تحقیقات به 6 گروه اول بدهید و بعد به ترتیب، سراغ خویشان، همسایگان و افراد وابسته به خانواده بروید تا در حد امکان، اصل مخفیانه بودن خواستگاری رعایت شود.
کسانی که میشود از آنها درباره فرد مورد نظر تحقیق کرد، عبارتند از:
1. همکاران و همکاران والدین او (در صورت شاغل بودن)؛
2. سرپرستان محل کار (رئیس، معاون و در صورت لزوم حراست)؛
3. همکلاسیها (درصورت اشتغال به تحصیل قبلا یا فعلا)؛
4. سرپرستان و مسئوولان مجتمع آموزشی؛
5. دوستان؛
6. آشنایان و دوستان خانوادگی؛ میتوانید شماره تلفن و نشانی چند نفر از دوستان و آشنایان شخص را از خودش بگیرید. حتی اگر شماره یا نشانیهای خاصی را هم بدهد میتوانید از طریق گفتوگو با آنان به مطالب خوبی دست یابید. از طرفی میتوانید شماره و نشانی برخی دیگر از دوستان و آشنایان او را از همین دوستان بگیرید.
7. خویشان و فامیل؛
8. همسایگان؛ در صورت تغییر منزل، از همسایگان پیشین هم تحقیق کنید.
9. افراد وابسته به خانواده از جمله عروسها و دامادها؛ با دیدار وابستگان میتوانید از لحن سخن و نوع نگاهشان مطالبی را متوجه شوید؛ حتی اگر به هر دلیلی نخواهند اطلاعاتی به شما بدهند.
10. در صورت تجربه ازدواج قبلی، با همسر پیشین او؛ سعی کنید با همسر پیشین شخص مورد نظر به صورت حضوری گفتوگو کنید و به تماسهای تلفنی بسنده نکنید. دیدن چهره او وقتی درباره شخص مورد نظر سخن میگوید، لازم است.
اولویت را در تحقیقات به 6 گروه اول بدهید و بعد به ترتیب، سراغ خویشان، همسایگان و افراد وابسته به خانواده بروید تا در حد امکان، اصل مخفیانه بودن خواستگاری رعایت شود.
- [سایر] آیا ما می توانیم سلیقه ای به سراغ پرستش و معنویت برویم ؟
- [سایر] آیا سایتی را برای ازدواج موقت سراغ دارید؟
- [سایر] بهترین سنّ ازدواج برای افراد مؤمن هم دختر و هم پسر طبق تحقیقات چه سنینی است ؟
- [سایر] ما چطور بای تحقیقات ازدواج، دوستان و آشنایان خانوادگی طرف را پیدا کنیم و تحقیق کنیم ؟
- [سایر] چرا برخی از مردم در تحقیقات ازدواج، حقایق را بیان نمیکنند؟
- [سایر] تا چه حد به تحقیقات میتوان اعتماد کرد؟ اگر پس از تحقیق و ازدواج فهمیدیم شخص مورد نظر مطلوب ما نبوده است، چه کنیم؟
- [سایر] من مدت زیادی است که به گناه آلوده شدهام ؛ هرچه توبه میکنم باز به سراغ آن میروم! امکان ازدواج نیز برای من وجود ندارد، راه حلی پیش پای من بگذارید (ذکری بخوانم تا ان شاء اللَّه مشکل ازدواج من حل شود و به سراغ گناه نروم)؟
- [سایر] پدر من تا تحقیقات کاملی را درباره خواستگار انجام ندهد، اجازه خواستگاری به وی نمیدهد. آیا اینگونه تحقیقات درست است؟
- [سایر] سلام من هم با بزرگداشت حضرت خدیجه موافقم فقط امیدوارم این بزرگداشت با تعطیلی برای روز وفات ایشان انجام نشود.چون بعنوان یک مادر با اینکه بابزرگداشت بزرگان موافقم ولی اینکه برای بزرگداشت به سراغ روز وفات این عزیزان برویم مخالفم و بنظر میرسد اثر خوبی در شناساندن افراد بزرگ به نسل جوان نمی گذارد. موفق باشید.
- [سایر] آیا تحقیقات عقلانی نهایتاً به تزلزل ایمان و دینداری نمیانجامد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که نمی داند وقت تنگ شده یا نه، باید وضو بگیرد یا غسل کند، ولی اگر می داند مقدار کمی وقت دارد اما می ترسد اگر سراغ وضو یا غسل برود به نماز نرسد باید تیمم کند.
- [آیت الله اردبیلی] لوازم و ابزار و اشیایی که آنها را برای تعمیر و مانند آن نزد تعمیرکاران و صاحبان صنایع میبرند، اگر صاحب آن جنس ناشناخته باشد و دیگر سراغ آن نرود و صاحب صنعت پس از جستجو و تحقیق از آمدن صاحب جنس ناامید شود، باید آن را از طرف صاحب آن صدقه بدهد و بنابر احتیاط واجب باید با اجازه حاکم شرع باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه اطمینان دارد که آب در محلی دورتر از این مقدار، موجود است و وقت نماز نیز تنگ نشده، باید به سراغ آن برود، مگر این که مشقت فوق العاده ای داشته باشد، ولی اگر احتمال دهد یا گمان داشته باشد که آب در فاصله دورتر است جستجو لازم نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج موقّت هر چند برای لذّت بردن هم نباشد صحیح است، همسر موقّت را (متعه) یا (صیغه) نیز میگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج از مستحبات است و اگر کسی بترسد که با ترک ازدواج در حرام بیفتد ازدواج بر او واجب است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] به واسطه عقد ازدواج زن و مرد به هم حلال می شوند و آن بر دو قسم است: ازدواج دائم که همیشگی است و زنی را که به این عقد در می آید (دائمه) گویند و ازدواج موقت که برای مدت معینی عقد زناشوئی می بندند، خواه این مدت کوتاه باشد یا طولانی و آن را (متعه) و (صیغه) نیز می نامند.
- [آیت الله بهجت] زن مسلمان، نمیتواند با مرد غیر مسلمان ازدواج نماید و مرد مسلمان هم نمیتواند با زنان کافری که اهل کتاب نیستند، ازدواج کند، ولی با زنانی که یهودی و یا نصرانی باشند، موقتاً بهصورت صیغه میتواند ازدواج نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مخارج ازدواج پسر بر پدر واجب باشد، پدر نمیتواند مخارج ازدواج او را از زکات مال خود بدهد و همچنین اگر مخارج ازدواج پدر بر پسر واجب باشد، پسر نمیتواند مخارج ازدواج او را از زکات مال خود بپردازد و در غیر این صورت پرداخت مخارج ازدواج از زکات جایز است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر با مادر یا خواهر یا دختر کسی ازدواج نماید و بعد از ازدواج با آن کس لواط کند؛ آنها بر او حرام نمی شوند مگر اینکه آن ازدواج به طلاق یا مانند آن در زمان لواط به هم بخورد و لواط کننده بخواهد دوباره با آنها ازدواج کند و در این صورت احتیاط واجب آن است که با آنها ازدواج ننماید.
- [آیت الله خوئی] اگر با مادر یا خواهرپسری ازدواج نماید و بعد از ازدواج با آن پسر لواط کند، آنها بر او حرام نمیشوند مگر آن ازدواج به طلاق یا مانند آن به هم بخورد و لواطکننده بخواهد دوباره با آنها ازدواج کند در اینصورت احتیاط واجب آن است که با آنها ازدواج ننماید.