ج: ایجاد علاقه به علم در فرزندان، به زمان انعقاد نطفه باز می‌گردد. براساس روایات دینی ما، اگر نطفه فرزند، شب پنجشنبه یا عصر جمعه منعقد شود، به آموختن علم علاقه‌مند و دانشمند خواهد شد. رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله خطاب به حضرت علی علیه‌السلام فرمود: یا علی ان جامعت اهلک لیلة الخمیس فقضی بینکما ولد فانه یکون... عالما من العلما... و ان جامعتها یوم الجمعة بعد العصر فقضی بینکما ولد فانه یکون معروفا مشهورا عالما.... **زیرنویس=شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 553. ای علی! اگر از تو و همسرت، شب پنجشنبه نطفه‌ای منعقد شود، دانشمندی از دانشمندان، و اگر عصر جمعه فرزندی میان شما پدید آید، مشهور و اندیشه‌ور خواهد شد. از علل علاقه‌مندی فرزند به کتابخوانی، این است که مادر باردار، در دوران جنینی برای فرزندش کتاب بخواند. این مسأله پس از چهار ماهگی که دستگاه شنوایی جنین شکل می‌گیرد و به ویژه در سه ماه آخر بارداری، اهمیت ویژه‌ای می‌یابد.
ج: ایجاد علاقه به علم در فرزندان، به زمان انعقاد نطفه باز میگردد.
براساس روایات دینی ما، اگر نطفه فرزند، شب پنجشنبه یا عصر جمعه منعقد شود، به آموختن علم علاقهمند و دانشمند خواهد شد.
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله خطاب به حضرت علی علیهالسلام فرمود:
یا علی ان جامعت اهلک لیلة الخمیس فقضی بینکما ولد فانه یکون... عالما من العلما... و ان جامعتها یوم الجمعة بعد العصر فقضی بینکما ولد فانه یکون معروفا مشهورا عالما.... **زیرنویس=شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 553.
ای علی! اگر از تو و همسرت، شب پنجشنبه نطفهای منعقد شود، دانشمندی از دانشمندان، و اگر عصر جمعه فرزندی میان شما پدید آید، مشهور و اندیشهور خواهد شد.
از علل علاقهمندی فرزند به کتابخوانی، این است که مادر باردار، در دوران جنینی برای فرزندش کتاب بخواند. این مسأله پس از چهار ماهگی که دستگاه شنوایی جنین شکل میگیرد و به ویژه در سه ماه آخر بارداری، اهمیت ویژهای مییابد.
- [سایر] از چه زمانی میتوانیم فرزندمان را به آموختن علم علاقهمند کنیم؟
- [سایر] از چه راهکارهایی میتوانیم اعتماد به نفس فرزندمان را افزایش دهیم؟
- [سایر] دانشمند در هنگام آموزش دادن و علم آموختن چه نکاتی را باید رعایت کند؟
- [سایر] آرزوی امام صادق علیه السلام برای علم آموختن شیعیان چه بود؟
- [سایر] توصیه ی امیرالمؤمنین علی علیه السلام درباره ی آموختن علم و ادب چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا آموختن علم جفر و رمل و زیج ها و علوم دیگری که از امور غیبی خبر می دهند، جایز است؟
- [سایر] چگونه خودم را به مطالعه علاقهمند کنم؟!
- [سایر] آیا عارف شدن به معنای واقعی کلمه (مثل امام خمینی) نیاز به آموزش دارد یا نه؟ تا آنجا که میدانیم امام دروس عرفانی در حوزه داشته اند؛ حال اگر عرفان علم مربوطه را میخواهد، چگونه میتوانیم آن علم را بیاموزیم؟
- [سایر] چه کنیم تا فرزندمان لوس نشود؟
- [سایر] آموختن و آموزش دادن چه ثوابی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر به واسطه ندانستن مسأله، یکی از اعمالی را که روزه را باطل میکنند انجام دهد، چنانچه در آموختن مسأله کوتاهی کرده باشد، روزه او باطل است و اگر کوتاهی نکرده باشد نیز بنابر احتیاط روزهاش باطل است.
- [آیت الله مظاهری] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند میتواند برای معاش خود کسب کند گرچه آن علم، علم دینی نباشد، میشود به او زکات داد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند می تواند برای معاش خود کسب کند، چنان چه تحصیل آن علم، واجب یا مستحب باشد، می شود به او زکات داد. ولی احتیاط برای اهل علم نگرفتن زکات است مگر در صورتی که از تحصیل مخارج عاجز باشند ولکن جایز است اشتغال به تحصیل علم هر چند باعث عجز از تحصیل نفقه بشود.
- [آیت الله اردبیلی] راه دادن بچّه و دیوانه به مسجد مکروه است؛ ولی راه دادن بچّه اگر برای آموختن احکام اسلام و آشنایی با مسجد باشد، اشکال ندارد و کسی که پیاز و سیر و مانند آنها خورده و بوی دهانش مردم را اذیّت میکند، مکروه است به مسجد برود.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند میتواند برای معاش خود کسب کند، چنانچه آن علم واجب یا مستحبّ باشد، میشود به او زکاْ داد، و اگر تحصیل آن علم واجب یا مستحبّ نباشد، زکاْ دادن به او اشکال دارد، بنابر احتیاط واجب نباید بگیرد.
- [آیت الله بروجردی] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند میتواند برای معاش خود کسب کند، چنانچه تحصیل آن علم واجب یا مستحب باشد، میشود به او زکات داد و اگر تحصیل آن علم واجب یا مستحب نباشد، زکات دادن به او اشکال دارد.
- [امام خمینی] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند می تواند برای معاش خود کسب کند، چنانچه تحصیل آن علم واجب یا مستحب باشد، می شود به او زکات داد و اگر تحصیل آن علم واجب یا مستحب نباشد، زکات دادن به او اشکال دارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند میتواند برای معاش خود کسب کند، چنانچه تحصیل آن علم واجب یا مستحبّ باشد میشود به او زکات داد و اگر تحصیل آن علم واجب یا مستحبّ نباشد، زکات دادن به او اشکال دارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند می تواند برای معاش خود کسب کند چنانچه تحصیل آن علم، واجب یا مستحب باشد می توان به او زکات داد و اگر تحصیل آن علم واجب یا مستحب نباشد، زکات دادن به او جایز نیست.
- [آیت الله سبحانی] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند می تواند برای معاش خود کسب کند، چنانچه تحصیل آن علم، واجب یا مستحب باشد می شود از سهم (فی سبیل الله) به او زکات داد. زکات فطره;