تا چه حد می‌توانم فرزند 4 ساله‌ام را تحت آموزش‌های رسمی قرار دهم؟
ج: سنین زیر 7 سال، سنین آموزش‌های رسمی و کلاسیک نیست. آموزش‌های زیر 7 سال باید غیر رسمی (در قالب بازی، شعر، سرود، قصه، بازی با کلمات) و قطره‌ای باشد. امام علی علیه‌السلام می‌فرماید: ولدک ریحانتک سبعا. **زیرنویس=ابن ابی‌الحدید، شرح نهج‌البلاغه، ج 20، ص 343. فرزند تو تا 7 سال دسته گل است [مساوی لطیف است و نباید تحت فشار قرار گیرد]. 7 سال اول زندگی فرزند، دوران بازی و شادابی او است؛ به همین جهت، رسول خدا صلی الله علیه و آله دستور می‌دهد که فرزندت را تا 7 سال رها کن بازی کند (دع ابنک یلعب سبع سنین)، **زیرنویس=حر عاملی، وسائل الشیعه، ج 21، ص 473.@ و امام صادق علیه‌السلام نیز بر این امر تأکید می فرماید (الغلام یلعب سبع سنین)؛ **زیرنویس=کلینی، کافی، ج 6، ص 47.@ پس باید فرزندان خود را تا 7 سالگی از آموزش‌های رسمی و کلاسیک رها سازیم تا به شادابی آنان لطمه‌ای نخورد. امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید: امهل صبیک حتی یأتی له ست سنین. **زیرنویس=همان، ص 46. فرزندت را رها کن تا 6 سالگی‌اش پایان پذیرد. آموزش‌های غیر رسمی و قطره‌ای، برای زیر 7 سال مطلوب است و مانع شادابی فرزند نمی‌شود. دلیل دستور امام باقر و صادق علیهماالسلام بر تدریجی بودن آموزش در 7 سال اول زندگی کودک، همین امر مهم است که فرمودند: در 3 سالگی لا اله الا الله، در 4 سالگی صلی الله علی محمد و آله، در 5 سالگی آموزش قبله و سجده و در 7 سالگی نماز را به او بیاموزید. **زیرنویس=شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 281.
عنوان سوال:

تا چه حد می‌توانم فرزند 4 ساله‌ام را تحت آموزش‌های رسمی قرار دهم؟


پاسخ:

ج: سنین زیر 7 سال، سنین آموزش‌های رسمی و کلاسیک نیست. آموزش‌های زیر 7 سال باید غیر رسمی (در قالب بازی، شعر، سرود، قصه، بازی با کلمات) و قطره‌ای باشد.
امام علی علیه‌السلام می‌فرماید:
ولدک ریحانتک سبعا. **زیرنویس=ابن ابی‌الحدید، شرح نهج‌البلاغه، ج 20، ص 343.
فرزند تو تا 7 سال دسته گل است [مساوی لطیف است و نباید تحت فشار قرار گیرد].
7 سال اول زندگی فرزند، دوران بازی و شادابی او است؛ به همین جهت، رسول خدا صلی الله علیه و آله دستور می‌دهد که فرزندت را تا 7 سال رها کن بازی کند (دع ابنک یلعب سبع سنین)، **زیرنویس=حر عاملی، وسائل الشیعه، ج 21، ص 473.@ و امام صادق علیه‌السلام نیز بر این امر تأکید می فرماید (الغلام یلعب سبع سنین)؛ **زیرنویس=کلینی، کافی، ج 6، ص 47.@ پس باید فرزندان خود را تا 7 سالگی از آموزش‌های رسمی و کلاسیک رها سازیم تا به شادابی آنان لطمه‌ای نخورد.
امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید:
امهل صبیک حتی یأتی له ست سنین. **زیرنویس=همان، ص 46.
فرزندت را رها کن تا 6 سالگی‌اش پایان پذیرد.
آموزش‌های غیر رسمی و قطره‌ای، برای زیر 7 سال مطلوب است و مانع شادابی فرزند نمی‌شود. دلیل دستور امام باقر و صادق علیهماالسلام بر تدریجی بودن آموزش در 7 سال اول زندگی کودک، همین امر مهم است که فرمودند:
در 3 سالگی لا اله الا الله، در 4 سالگی صلی الله علی محمد و آله، در 5 سالگی آموزش قبله و سجده و در 7 سالگی نماز را به او بیاموزید. **زیرنویس=شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 281.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین