والدین میتوانند در سنین مدرسه کودک را نسبت به مسایل گوناگون تحصیل کمک کرده و در ایجاد و پیشبرد موفقیت وی نقش موثر و نافذی داشته باشند. والدین بهتر است شیوه مطالعه و عادت به آن را در زندگی خانوادگی خود بگنجانند و دانشآموزان را از ابتدا نسبت به امر مطالعه علاقهمند کنند و یادگیری را برای پیشرفت تحصیلی آنها لازم بدانند چون کافی است دانشآموزان درک کنند که یادگیری در نظر والدین نقش پراهمیتی دارد. این موضوع به عنوان عاملی ذهن دانشآموزان را تحریک کرده، شوق مدرسه رفتن را بیشتر و آموختن را برای آنها لذتبخشتر خواهد کرد. همچنین لازم است که والدین فرزندان خود را در بحث و گفتگوهای خانوادگی شرکت دهند در این صورت آنها انگیزه لازم را برای فکر کردن و یادگیری به دست خواهند آورد چون در زندگی دانشآموزان موفقیت در یک مورد موفقیتهای بعد را میتواند همراه داشته باشد و اعتماد به نفس دانشآموز بر اساس همین کسب موفقیتها به تدریج ساخته شده و استوار میشود. موفقیت و شکست برای دانشآموزان میتواند مانند نردبانی باشد که وقتی دانشآموزی بر اولین پله آن پا نهاد میتواند تا آخرین پله را بپیماید. بنابراین والدین باید هر پله پیروزی دانشآموز را مورد تایید و تشویق قرار دهند. همچنین والدین از طریق گوش دادن به سوالات فرزندان خود و کمک کردن به آنها در یافتن پاسخ مناسب به گسترش و ایجاد علایق جدید، آنها را یاری میکنند. والدین آگاه میدانند فرزندان برای یادگیری باید سوال کنند و آنها احتیاج به پاسخ دارند بنابراین باید (چراها) را تشویق کرد و نه آنکه فرو نشانید و خاموش کرد. والدین باید به یاد داشته باشند که آنها و آموزگار جنبههای متعددی از دانشآموز را مشاهده میکنند بنابراین با مقایسه یادداشتهای یکدیگر یا در جریان مصاحبه حضوری با آموزگار که بهطور مرتب صورت میگیرد در شناسایی فرزند خود موفقتر خواهند شد. منبع: http://www.salamat.com
نقش والدین در پیشرفت تحصیلی دانشآموزان چیست؟
والدین میتوانند در سنین مدرسه کودک را نسبت به مسایل گوناگون تحصیل کمک کرده و در ایجاد و پیشبرد موفقیت وی نقش موثر و نافذی داشته باشند. والدین بهتر است شیوه مطالعه و عادت به آن را در زندگی خانوادگی خود بگنجانند و دانشآموزان را از ابتدا نسبت به امر مطالعه علاقهمند کنند و یادگیری را برای پیشرفت تحصیلی آنها لازم بدانند چون کافی است دانشآموزان درک کنند که یادگیری در نظر والدین نقش پراهمیتی دارد.
این موضوع به عنوان عاملی ذهن دانشآموزان را تحریک کرده، شوق مدرسه رفتن را بیشتر و آموختن را برای آنها لذتبخشتر خواهد کرد. همچنین لازم است که والدین فرزندان خود را در بحث و گفتگوهای خانوادگی شرکت دهند در این صورت آنها انگیزه لازم را برای فکر کردن و یادگیری به دست خواهند آورد چون در زندگی دانشآموزان موفقیت در یک مورد موفقیتهای بعد را میتواند همراه داشته باشد و اعتماد به نفس دانشآموز بر اساس همین کسب موفقیتها به تدریج ساخته شده و استوار میشود. موفقیت و شکست برای دانشآموزان میتواند مانند نردبانی باشد که وقتی دانشآموزی بر اولین پله آن پا نهاد میتواند تا آخرین پله را بپیماید. بنابراین والدین باید هر پله پیروزی دانشآموز را مورد تایید و تشویق قرار دهند.
همچنین والدین از طریق گوش دادن به سوالات فرزندان خود و کمک کردن به آنها در یافتن پاسخ مناسب به گسترش و ایجاد علایق جدید، آنها را یاری میکنند.
والدین آگاه میدانند فرزندان برای یادگیری باید سوال کنند و آنها احتیاج به پاسخ دارند بنابراین باید (چراها) را تشویق کرد و نه آنکه فرو نشانید و خاموش کرد.
والدین باید به یاد داشته باشند که آنها و آموزگار جنبههای متعددی از دانشآموز را مشاهده میکنند بنابراین با مقایسه یادداشتهای یکدیگر یا در جریان مصاحبه حضوری با آموزگار که بهطور مرتب صورت میگیرد در شناسایی فرزند خود موفقتر خواهند شد.
منبع: http://www.salamat.com
- [سایر] وظایف والدین در فصل امتحانات دانشآموزان چیست؟
- [سایر] نقش والدین در مطالعه و یادگیری کودکان چیست؟
- [سایر] نقش والدین در مسؤولیتپذیر کردن فرزندان تا چه حد است؟
- [سایر] نقش والدین در به اعتیاد کشیده شدن فرزندان چیست؟
- [سایر] نقش الگوی والدین در تربیت فرزند بسیار مهم می باشد آیا می توان طبقه بندی رفتار پدر و مادر را بیان نمائید ؟
- [آیت الله مظاهری] آیا میتوان تمام یا قسمتی از وجوه نقدی فطریه خانواده دانشآموزان و همکاران را دریافت و در جهت کمک به دانشآموزان بیبضاعت هزینه نمود و یا نقداً وجوه را تحویل خانواده این گونه دانشآموزان داد؟
- [سایر] عوامل موثر در ترک تحصیل دانشآموزان را بیان نمایید.
- [سایر] دلایل ترک تحصیل دانشآموزان و راهکارهای جلوگیری از آنرا بیان کنید.
- [آیت الله اردبیلی] امامت جماعت توسط بانوان برای بانوان و دانشآموزان دختر در مدارس، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] اذان گفتن دختران در مدارس دخترانه، جهت حضور دانشآموزان در نماز جماعت مدرسه، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] هشت چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: 1 - پوشیدن لباس سیاه. 2 - پوشیدن لباس کثیف. 3 - پوشیدن لباس تنگ. 4 - پوشیدن لباس شرابخوار. 5 - پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند. 6 - پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد. 7 - باز بودن دکمههای لباس. 8 - دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله سبحانی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک وتنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز بازبودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد مکروه می باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت داردبرای نمازگزار مکروه می باشد.
- [آیت الله بروجردی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است:پوشیدن لباس سیاه، چرک، تنگ، لباس شرابخوار، لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند، لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمههای لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد، مکروه میباشد.
- [آیت الله اردبیلی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است که از آن جملهاند: پوشیدن لباس سیاه مگر برای عزای اهل بیت علیهمالسلام و همچنین لباس چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند و پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن دکمههای لباس و به دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله سیستانی] چند چیز را فقهاء قدس اللّه اسرارهم در لباس نمازگزار مکروه دانستهاند ، و از آن جمله است : پوشیدن لباس سیاه ، و چرک ، و تنگ ، و لباس شرابخوار ، و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند ، و لباسی که نقش صورت دارد ، و نیز باز بودن تکمههای لباس ، و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد ، مکروه شمرده شده است .
- [امام خمینی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است، و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ، و لباس شرابخوار، و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، و لباسی که نقش صورت دارد. و نیز باز بودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد، مکروه می باشد.
- [آیت الله سبحانی] ساختن و خرید و فروش مجسّمه حرام است ولی خرید و فروش صابون و مانند آن که روی آنها شکل مجسمه یا نقش های برجسته است اشکالی ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] چند چیز در لباس نماز گزار مکروه است و از آن جمله است : پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار که نجس بودن آن معلوم نباشد و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد ، مکروه می باشد . مکان نماز گزار مکان نماز گزار چند شرط دارد : شرط اول آنکه مباح باشد .