احساس پوچی و فناپذیری، ناشی از نقصان در معرفت و شناخت نسبت به هستی و هدفداری آن است. مستقر شدن ایمان و شناخت هدفمندی هستی و حکیمانه بودن آفرینش تنها راه علاج این نقیصه است. برای از بین رفتن این حالت لازم است چند نکته را در نظر گیرید: الف) موفقیت در هر امری مرهون تلاش و جدیت است. ب) علاوه بر فعالیت های فردی شرایط دیگری که خارج از اختیار انسان است نیز تا حدودی در موفقیت انسان دخالت دارد. ج) انسان نباید همواره انتظار داشته باشد که در همه مسائل صددرصد موفق و پیروز از کار درآید; بلکه وظیفه او آن است که راه های منطقی رسیدن به هدف را با جدیت بپیماید، ولی در نظر داشته باشد که در مواردی ممکن است به پیروزی دست یابد و گاه از آن محروم گردد. در عین حال اگر راه صحیح را در پیش گرفته باشد، شکست هایش هم موفقیت نسبی است; مثلا کسی که مدت ها درس خوانده تا در کنکور شرکت کند اگر مردود هم بشود بالاخره نتیجه زحماتش آن است که سطح دانش خود را مقدار زیادی بالا برده و فضیلتی را کسب نموده‌است و در عین حال آمادگی بیشتری برای موفقیت زیادتری در امتحانات بعدی رادارد. در نتیجه با کوشش مضاعف می‌تواند موفقیت افزون تری کسب کند. د) مطالعه در احوال فرزانگان تاریخ و انسان‌هایی که با شنا در گرداب ناکامی ها خود را به ساحل پیروزی و موفقیت رسانده‌اند بسیار مفید است. ه) باید دانست که چه بسا در برخی از ناکامی ها خیرات بسیاری نهفته و انسان از آنها غافل است و برعکس ممکن است آنچه ظاهرا مطلوب است در باطن غیر مفید یا مضر باشد چنان که در قرآن مجید آمده است: ((عسی ان تکرهوا شیئا و هو خیر لکم و عسی ان تحبوا شیئا و هو شرلکم))(بقره، آیه 216) و) توکل بر خداوند در ضمن تلاش و جدیت مایه موفقیت و امیدواری است. ز) تقویت اراده از طریق ورزش و... نیز در رفع حالتی که فرموده‌اید مو ثرمی باشد. منبع: www.eporsesh.com
احساس پوچی و فناپذیری، ناشی از نقصان در معرفت و شناخت نسبت به هستی و هدفداری آن است. مستقر شدن ایمان و شناخت هدفمندی هستی و حکیمانه بودن آفرینش تنها راه علاج این نقیصه است.
برای از بین رفتن این حالت لازم است چند نکته را در نظر گیرید:
الف) موفقیت در هر امری مرهون تلاش و جدیت است.
ب) علاوه بر فعالیت های فردی شرایط دیگری که خارج از اختیار انسان است نیز تا حدودی در موفقیت انسان دخالت دارد.
ج) انسان نباید همواره انتظار داشته باشد که در همه مسائل صددرصد موفق و پیروز از کار درآید; بلکه وظیفه او آن است که راه های منطقی رسیدن به هدف را با جدیت بپیماید، ولی در نظر داشته باشد که در مواردی ممکن است به پیروزی دست یابد و گاه از آن محروم گردد. در عین حال اگر راه صحیح را در پیش گرفته باشد، شکست هایش هم موفقیت نسبی است; مثلا کسی که مدت ها درس خوانده تا در کنکور شرکت کند اگر مردود هم بشود بالاخره نتیجه زحماتش آن است که سطح دانش خود را مقدار زیادی بالا برده و فضیلتی را کسب نمودهاست و در عین حال آمادگی بیشتری برای موفقیت زیادتری در امتحانات بعدی رادارد. در نتیجه با کوشش مضاعف میتواند موفقیت افزون تری کسب کند.
د) مطالعه در احوال فرزانگان تاریخ و انسانهایی که با شنا در گرداب ناکامی ها خود را به ساحل پیروزی و موفقیت رساندهاند بسیار مفید است.
ه) باید دانست که چه بسا در برخی از ناکامی ها خیرات بسیاری نهفته و انسان از آنها غافل است و برعکس ممکن است آنچه ظاهرا مطلوب است در باطن غیر مفید یا مضر باشد چنان که در قرآن مجید آمده است: ((عسی ان تکرهوا شیئا و هو خیر لکم و عسی ان تحبوا شیئا و هو شرلکم))(بقره، آیه 216)
و) توکل بر خداوند در ضمن تلاش و جدیت مایه موفقیت و امیدواری است.
ز) تقویت اراده از طریق ورزش و... نیز در رفع حالتی که فرمودهاید مو ثرمی باشد.
منبع: www.eporsesh.com
- [سایر] چه عاملی باعث سختی مرگ برای بعضی انسان ها می شود؟
- [سایر] احساس پوچی، چرا؟
- [سایر] دانشجوی ریاضی ام و از اینکه این رشته در به کمال رساندن انسان نقشی ندارد، بعضاً احساس پوچی می کنم، لطفاً مرا راهنمایی کنید؟
- [سایر] از نظر عرفانی حقیقت مرگ چیست؟ چرا برخی در دنیا احساس پوچی میکنند؟
- [سایر] چه عاملی باعث ایجاد خصومت عمیق میانن ملت ایران و دشمنان اسلام گردیده است ؟
- [سایر] چه عاملی باعث شده بود که حضرت آیه الله العظمی بروجردی علاقه فراوانی به مسئله وحدت اسلامی از خود نشان دهد؟
- [سایر] هدف باید چگونه باشد که بعد از رسیدن به آن احساس نکنیم که از آن هدف بزرگتر یا بهتر وجود داشته است ؟
- [سایر] هدف خلقت انسان چیست؟
- [سایر] اگر هدف خلقت انسان تکامل است هدف تکامل چیست و چه فایده ای دارد؟
- [سایر] هدف از آفرینش انسان چیست؟
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مال گم شده ای که از قسم حیوان نیست؛ چنانچه انسان پیدا کند و نشانه ای نداشته باشد که به واسطه آن صاحبش معلوم شود و قیمت آن کمتر از یک درهم (6/12 نخود نقره سکه دار) نباشد؛ احتیاط آن است که آن را از طرف صاحبش صدقه بدهد و بعید نیست جایز باشد آن را ملک خود قرار دهد.
- [آیت الله خوئی] مال گم شده که از قسم حیوان نیست چنانچه انسان پیدا کند و نشانهای نداشته باشد که به واسط آن صاحبش معلوم شود، و قیمت آن کمتر از یک درهم (6/ 12 نخود نقره سکهدار) نباشد احتیاط مستحب آن است که آن را از طرف صاحبش به فقراء صدقه بدهد و تملک نکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] چنانچه انسان مال گم شده ای که حیوان نباشد پیدا کند در صورتی که نشانه ای نداشته باشد که به واسطه ان صاحبش هرچند بین چند نفر معین معلوم شود و قیمت ان از یک درهم یعنی نخود نقره سکه دار کمتر باشد جایز است ان را بردارد و تملک کند و تفحص از مالکش لازم نیست ولی احتیاط مستحب ان است که از طرف صاحبش به فقرا صدقه بدهد
- [آیت الله اردبیلی] اگر رطوبتی از انسان خارج شود و نداند منی است یا ادرار یا غیر آنها، چنانچه با شهوت و جستن بیرون آمده باشد و پس از خروج آن، بدن سست شود، حکم منی را دارد، هرچند بعید نیست در مرد سالم احساس شهوت و خروج با جستن و در مرد مریض احساس شهوت با احتمال هر چند ضعیفِ خروج با جستن، کافی باشد که حکم منی بر آن رطوبت جاری شود و در غیر این صورت، حکم منی را ندارد؛ ولی چنانچه از زن رطوبتی با شهوت خارج شود و بعد از بیرون آمدن آن، بدن او سست شود، بنابر احتیاط واجب باید هم غسل کند و هم وضو بگیرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه حیوان، سایر نجاستها را غیر از مدفوع انسان بخورد باعث نجاست بول و مدفوع او نمی شود، گوشت او هم حرام نیست، مگر حیوانی که از شیر خوک تغذیه کرده بوسیله آن رشد و نمو کرده باشد که گوشتش حرام است.
- [آیت الله سیستانی] مال گم شده اگر حیوان نباشد ، و انسان آن را پیدا کند و نشانهای نداشته باشد که بواسطه آن صاحبش معلوم شود ، چه قیمت آن کمتر از یک درهم (6/12 نخود نقره سکهدار) باشد چه نباشد ، میتواند آن را برای خود بردارد ، ولی احتیاط مستحب آن است که آن را از طرف صاحبش به فقراء صدقه بدهد ، و از این قبیل است پول که علامت ندارد ، ولی اگر مقدار و خصوصیت زمان و مکان علامتی برای پول باشد باید آن را اعلان کند چنانکه در مسأله بعدی 2536 گفته میشود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مکان نمازگزار باید آرام و بدون حرکت باشد، لذا نماز در وسائل نقلیه ای که در حال حرکت باعث تکان خوردن و عدم آرامش انسان می شود باطل است. مگر در زمان ناچاری مثلاً تنگی وقت که در این صورت نیز باید تا جایی که می تواند شرایط نماز را رعایت کند و هنگام حرکت و تکان خوردن چیزی نخواند و هرگاه وسیله نقلیه تغییر مسیر داد خود را به سمت قبله بچرخاند.
- [آیت الله وحید خراسانی] هرگاه بترسد که در صورت صرف اب در وضو یا غسل گرفتار بعضی از مشکلات ذیل می شود باید تیمم نماید ان که خودش فعلا یا بعد به تشنگی که باعث تلف یا مرضش می شود یا تحملش بر او حرجی است مبتلا شود ان که بر کسانی که حفظشان بر او واجب است بترسد که از تشنگی تلف یا بیمار شوند ان که بر انسان یا حیوانی که تلف یا بیماری یا بی تابی انها بر او حرجی باشد بترسد و یا در تلف ان حیوان ضرر معتنابه به حسب حال او باشد
- [آیت الله اردبیلی] خوابیدن در مسجد اگر انسان ناچار نباشد و صحبت کردن راجع به کارهای دنیا و مشغول صنعت شدن و خواندن شعری که نصیحت و مانند آن نباشد، مکروه است و نیز مکروه است آب دهان و بینی و اخلاط سینه را در مسجد بیندازد و اگر این اعمال موجب هتک حرمت مسجد یا باعث انزجار و تنفر مردم شود و یا بر خلاف بهداشت نمازگزاران باشد، حرام است و همچنین مکروه است گمشدهای را طلب کند و صدای خود را بلند کند، ولی بلند کردن صدا برای اذان مانعی ندارد.
- [آیت الله خوئی] هرگاه بترسد که اگر آب را به مصرف وضو، یا غسل برساند دچار زحمت میشود باید تیمم نماید، و جواز تیمم به این جهت در سه صورت است. 1- آنکه اگر آب را در وضو یا غسل صرف نماید خودش فعلًا یا بعداً به تشنگی که باعث تلف یا مرضش میشود یا تحملش مشقت زیادی دارد مبتلا خواهد شد. 2- آنکه بر کسانی که حفظشان بر او واجب است بترسد که از تشنگی تلف یا بیمار شوند. 3- آنکه بر غیر خود (چه انسان یا حیوان) بترسد و تلف یا بیماری یا بیتابیشان بر او گران باشد، و در غیر این سه صورت با داشتن آب تیمم جائز نیست.