برای انتخاب هدف چند امر لازم است: 1- شناخت: الف) شناخت کافی از آنچه که در سؤال‌های اول تا پنجم شما مطرح کرده‌اید. ب ) شناخت کافی از توانمندی‌ها و استعدادهای مختلفی که در وجود شما به ودیعه قرار داده شده است و شاید تا به حال خودتان به آنها پی برده‌اید و یا اساتید، معلمان، خانواده و دوستانتان شما را نسبت به آنها آگاه کرده‌اند. ج ) شناخت کافی از امکانات و شرایط و موقعیتی که در آن هستید یعنی آنچه که خود می‌توانید فراهم کنید یا خانواده‌تان در اختیارتان گذاشته یا جامعه و اطرافیان به طور کلی مهیا کرده است و بالفعل یا بالقوه می‌توانید از آنها برخوردار باشید. 2- تفکر و تعقل، درباره آنچه به عنوان هدف برگزیده‌اید خوب تفکر کنید و به ارزیابی آن بپردازید. 3- مشورت کردن با اهل نظر و خبره و کارشناسان و افراد باتجربه در زمینه مورد نظر. 4- هدف نباید آنچنان سنگین و بلندمرتبه و آرمانی باشد که قابل دسترسی نباشد و از حد توان خارج باشد و نیز آنچنان ساده و کوچک و آسان و پیش پا افتاده باشد که فرد را تنبل و سست کند. 5- متناسب با ارزش‌های دینی، اخلاقی و عرفی باشد. طبیعی است در انتخاب چنین هدفی نباید از کمک و راهنمایی دیگران غفلت کرد هر چند تصمیم نهایی را خود فرد می‌گیرد نه آن که دیگری برای شما هدف تعیین کند. 6- متناسب با ذوق، سلیقه و علاقه‌تان باشد. در این مورد می‌توان به گذشته خود مراجعه کنید تا گرایش و علاقه‌تان را کشف کنید و یا از نظر کارشناسی روانشناسان کمک بگیرید و اگر نیاز باشد از برخی آزمون‌های روانشناختی استفاده نموده تا زمینه علایق شما را به دست آورند. منبع: www.eporsesh.com
هدف باید چگونه باشد که بعد از رسیدن به آن احساس نکنیم که از آن هدف بزرگتر یا بهتر وجود داشته است ؟
برای انتخاب هدف چند امر لازم است:
1- شناخت: الف) شناخت کافی از آنچه که در سؤالهای اول تا پنجم شما مطرح کردهاید.
ب ) شناخت کافی از توانمندیها و استعدادهای مختلفی که در وجود شما به ودیعه قرار داده شده است و شاید تا به حال خودتان به آنها پی بردهاید و یا اساتید، معلمان، خانواده و دوستانتان شما را نسبت به آنها آگاه کردهاند.
ج ) شناخت کافی از امکانات و شرایط و موقعیتی که در آن هستید یعنی آنچه که خود میتوانید فراهم کنید یا خانوادهتان در اختیارتان گذاشته یا جامعه و اطرافیان به طور کلی مهیا کرده است و بالفعل یا بالقوه میتوانید از آنها برخوردار باشید.
2- تفکر و تعقل، درباره آنچه به عنوان هدف برگزیدهاید خوب تفکر کنید و به ارزیابی آن بپردازید.
3- مشورت کردن با اهل نظر و خبره و کارشناسان و افراد باتجربه در زمینه مورد نظر.
4- هدف نباید آنچنان سنگین و بلندمرتبه و آرمانی باشد که قابل دسترسی نباشد و از حد توان خارج باشد و نیز آنچنان ساده و کوچک و آسان و پیش پا افتاده باشد که فرد را تنبل و سست کند.
5- متناسب با ارزشهای دینی، اخلاقی و عرفی باشد.
طبیعی است در انتخاب چنین هدفی نباید از کمک و راهنمایی دیگران غفلت کرد هر چند تصمیم نهایی را خود فرد میگیرد نه آن که دیگری برای شما هدف تعیین کند.
6- متناسب با ذوق، سلیقه و علاقهتان باشد. در این مورد میتوان به گذشته خود مراجعه کنید تا گرایش و علاقهتان را کشف کنید و یا از نظر کارشناسی روانشناسان کمک بگیرید و اگر نیاز باشد از برخی آزمونهای روانشناختی استفاده نموده تا زمینه علایق شما را به دست آورند.
منبع: www.eporsesh.com
- [سایر] چه عاملی باعث می شود که انسان هدف خود را گم کند و احساس پوچی نماید؟
- [سایر] چرا انسان برای رسیدن به هدف اصلی آفرینش، نیاز به هدایت انبیا دارد؟
- [سایر] آیا برای رسیدن به یک هدف مقدس الهی می توان از هر وسیله ای استفاده کرد؟
- [سایر] آیا رسیدن به ربوبیت فقط در چارچوب دین اسلام است یا اینکه هدف همه ی ادیان رساندن انسان به ربوبیت است؟
- [سایر] برای رسیدن به اعتماد به نفس و از بین بردن احساس حقارت باید چیکار کنم؟
- [سایر] اگر هدف از خلقت انسان رسیدن به کمال نهایی است، چرا خداوند همه کمالات را یک جا و بدون دردسر به او نداد؟
- [سایر] رهبر معظم انقلاب: (اگر بخواهیم هدفهای ملت ایران را در یک مفهوم خلاصه کنیم (...) آن مفهوم کلیدی عبارت است از پیشرفت)، در این بین نقش و جایگاه ولیفقیه در رسیدن به این هدف چیست؟
- [سایر] سلام؛ اگر میان جمعی درحال خوردن چیزی باشیم و به کسی تعارف نکنیم، آیا گناه کردهایم؟
- [آیت الله بهجت] پس از پاک شدن از حیض اگر تا اذان صبح غسل نکنیم روزه صحیح است؟
- [سایر] اگر هدف خلقت انسان تکامل است هدف تکامل چیست و چه فایده ای دارد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر پدر غیر از روزه رمضان، روزه واجب دیگری را مانند روزه نذر نگرفته باشد، احتیاط واجب آن است که پسر بزرگتر قضا نماید، ولی اگر برای روزهای اجیر شده و نگرفته باشد، قضای آن بر پسر بزرگتر لازم نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب آن است که پسر بزرگتر نماز و روزه فوت شده مادر را قضا نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر پسر بزرگتر از دنیا برود بر سایر پسران تکلیفی نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه شخص دیگری آن نماز و روزه را قضا نماید از پسر بزرگتر ساقط می شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر میّت قرض داشته باشد، چنانچه قرضش به اندازه مال او یا زیادتر باشد، باید چیزهایی را که مال پسر بزرگتر است و در مسأله پیش گفته شد، برای ادای قرضهای او بدهند و اگر قرضش کمتر از مال او باشد، باید به نسبت از آن چیزها هم که مال پسر بزرگتر است برای ادای قرض او بدهند، مثلاً اگر همه دارایی او 6 میلیون تومان است و به مقدار دو میلیون تومان آن از چیزهاییست که مال پسر بزرگتر است و سه میلیون تومان هم قرض دارد، پسر بزرگتر باید به مقدار یک میلیون تومان را از آن چیزها بابت قرض میّت بدهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] سلام کردن مستحبّ است وخیلی سفارش شده است که سواره به پیاده وایستاده به نشسته وکوچکتر به بزرگتر سلام کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر پسر بزرگتر شک دارد که پدرش نماز قضا داشته یا نه، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] اگر پسر بزرگتر شک دارد که پدر نماز و روزه قضا داشته یا نه; چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] اگر پسر بزرگتر پیش از آنکه نماز و روزه پدر را قضا کند بمیرد; بر پسر دوم چیزی واجب نیست.
- [آیت الله مظاهری] قرآن و انگشتر و سلاح و لباس میّت چنانچه مورد استعمال میّت باشد مال پسر بزرگتر است.