یکی از زیبایی‌های اخلاقی داشتن سعه صدر و صبور بودن در برابر تندی‌ها و بداخلاقی‌های دیگران است. داشتن اخلاق خوب گرچه در همه جا لازم است ولی در زندگی مشترک با همسر، ضروری‌تر و واجب‌تر است. معمولاً افراد وقتی در محیط گرم و صمیمی قرار می‌گیرند خوش اخلاق و مورد محبت و دوستی دیگران واقع می‌شوند، ولی وقتی احساس می‌کنند مورد محبت نیستند و کسی قدر آنها را نمی‌داند و به آنها کم لطفی و بی توجهی می‌شود بداخلاق و ترشرو می‌شوند. البته اولیاء خدا و افراد بسیار مؤمن اینطور نیستند، بلکه آنها در همه حال خوش اخلاقند و سعی می‌کنند ناملایمات را تحمل کنند و خشم خود را فرو برند. حال با توجه به این مقدمه در پاسخ به سؤال شما چند نکته را یادآوری می‌کنیم: 1. اگر کسی خود را فردی صبور و پرحوصله می‌بیند و از طرفی نامزد ازدواجش را هم فردی مناسب و خوب می‌داند که جز همین یک عیب مشکل دیگری ندارد بهتر است تصمیمش را عوض نکند و با او ازدواج کند ولی اگر مشکل آن فرد جدی است و او هم تحمل ندارد و ممکن است زندگی شان هر روز منجر به دعوا و مشاجره شود، بهتر است ازدواج نکند. 2. جوان‌ها معمولاً به دلیل بی تجربگی و خامی جوانی، ممکن است در ابتدای زندگی، تندی هایی داشته باشند و اگر کمی به آن‌ها محبت شود و در مقابل آن‌ها عکس العمل منفی نشان داده نشود، اخلاقشان بهتر می‌شود. 3. قهر کردن و زود رنج بودن در ابتدای آشنایی یا ابتدای ازدواج گاهی به خاطر این است که فرد اعتماد کافی به محبت و وفاداری نامزد ازدواجش ندارد. اگر در مقابل این افراد سعی کنیم صبور باشیم و اعتماد آنها را به خود جلب کنیم، دست از تندی و بداخلاقی برمی‌دارند و عادی می‌شوند. 4. یکی دیگر از علل قهر کردن افراد این است که آنها که توانایی ابراز احساسات منفی خود را به صورت شفاف و ساده ندارند و یا اینکه به آنها چنین فرصتی داده نشده، از این روی با قهر کردن و امثال آن، ناراحتی خود را نشان می‌دهند. به همین خاطر ما اگر بخواهیم رنجش و قهر کردن افراد را تقلیل دهیم بهتر است در مقابل قهر کردن و زود رنجی آنها موضع تدافعی نگیریم، بلکه مستقیماً یا به صورت غیر مستقیم از آنها بخواهیم ناراحتی و احساس رنجش خود را بیان کنند تا هم بار ناراحتی از قلب آنها برداشته شود و هم ما بفهمیم اشکال کار از کجاست. ممکن است فردی در ذهن خود تفسیر غلطی از کار یا سخن ما بکند و به جای اینکه احساس خود را به طور ساده به ما بگوید، با قهر کردن یا بداخلاقی‌های دیگر این کار را بکند؛ در این مواقع لازم است ما او را به ابراز احساساتش تشویق کنیم و علت ناراحتی او را با اصرار جویا شویم و اگر تفسیر اشتباهی از کارهای ما در ذهن او بود، اصلاح کنیم. مطمئناً پس از مدتی همدیگر را بیشتر می‌شناسیم و درک می‌کنیم و در نتیجه اخلاقمان هم بهتر می‌شود. 5. در ابتدای زندگی عشق و محبت بین همسران چون نهال کوچکی است که باید دائماً تغذیه شود تا رشد پیدا کرده و ریشه‌های آن محکم شود، از این روی بر هر یک از همسران لازم است با انجام کارهایی که به نوعی ابراز محبت و عشق است، رابطه عاطفی بین خود و همسرشان را تقویت کنند. این کارها می‌تواند گفتن کلمات محبت‌آمیز و زیبا چون: دوستت دارم، تو تنها عشق گمشده من هستی و... باشد و یا هدیه دادن، احترام کردم، تحسین و تشویق کردن و مانند آن باشد. در خلال همین کارهاست که احساس رنجش و ناراحتی‌ها از بین می رود و صفا و صمیمیت در زندگی همسران حکم‌فرما می‌شود. www.eporsesh.com
آیا قهر کردن و زود رنجیدن در یکی از طرفین ازدواج می تواند جزء معیارهای اصلی ازدواج باشد و آیا این قضیه در زندگی آینده تاثیر دارد یا نه؟
یکی از زیباییهای اخلاقی داشتن سعه صدر و صبور بودن در برابر تندیها و بداخلاقیهای دیگران است. داشتن اخلاق خوب گرچه در همه جا لازم است ولی در زندگی مشترک با همسر، ضروریتر و واجبتر است. معمولاً افراد وقتی در محیط گرم و صمیمی قرار میگیرند خوش اخلاق و مورد محبت و دوستی دیگران واقع میشوند، ولی وقتی احساس میکنند مورد محبت نیستند و کسی قدر آنها را نمیداند و به آنها کم لطفی و بی توجهی میشود بداخلاق و ترشرو میشوند.
البته اولیاء خدا و افراد بسیار مؤمن اینطور نیستند، بلکه آنها در همه حال خوش اخلاقند و سعی میکنند ناملایمات را تحمل کنند و خشم خود را فرو برند.
حال با توجه به این مقدمه در پاسخ به سؤال شما چند نکته را یادآوری میکنیم:
1. اگر کسی خود را فردی صبور و پرحوصله میبیند و از طرفی نامزد ازدواجش را هم فردی مناسب و خوب میداند که جز همین یک عیب مشکل دیگری ندارد بهتر است تصمیمش را عوض نکند و با او ازدواج کند ولی اگر مشکل آن فرد جدی است و او هم تحمل ندارد و ممکن است زندگی شان هر روز منجر به دعوا و مشاجره شود، بهتر است ازدواج نکند.
2. جوانها معمولاً به دلیل بی تجربگی و خامی جوانی، ممکن است در ابتدای زندگی، تندی هایی داشته باشند و اگر کمی به آنها محبت شود و در مقابل آنها عکس العمل منفی نشان داده نشود، اخلاقشان بهتر میشود.
3. قهر کردن و زود رنج بودن در ابتدای آشنایی یا ابتدای ازدواج گاهی به خاطر این است که فرد اعتماد کافی به محبت و وفاداری نامزد ازدواجش ندارد. اگر در مقابل این افراد سعی کنیم صبور باشیم و اعتماد آنها را به خود جلب کنیم، دست از تندی و بداخلاقی برمیدارند و عادی میشوند.
4. یکی دیگر از علل قهر کردن افراد این است که آنها که توانایی ابراز احساسات منفی خود را به صورت شفاف و ساده ندارند و یا اینکه به آنها چنین فرصتی داده نشده، از این روی با قهر کردن و امثال آن، ناراحتی خود را نشان میدهند. به همین خاطر ما اگر بخواهیم رنجش و قهر کردن افراد را تقلیل دهیم بهتر است در مقابل قهر کردن و زود رنجی آنها موضع تدافعی نگیریم، بلکه مستقیماً یا به صورت غیر مستقیم از آنها بخواهیم ناراحتی و احساس رنجش خود را بیان کنند تا هم بار ناراحتی از قلب آنها برداشته شود و هم ما بفهمیم اشکال کار از کجاست. ممکن است فردی در ذهن خود تفسیر غلطی از کار یا سخن ما بکند و به جای اینکه احساس خود را به طور ساده به ما بگوید، با قهر کردن یا بداخلاقیهای دیگر این کار را بکند؛ در این مواقع لازم است ما او را به ابراز احساساتش تشویق کنیم و علت ناراحتی او را با اصرار جویا شویم و اگر تفسیر اشتباهی از کارهای ما در ذهن او بود، اصلاح کنیم. مطمئناً پس از مدتی همدیگر را بیشتر میشناسیم و درک میکنیم و در نتیجه اخلاقمان هم بهتر میشود.
5. در ابتدای زندگی عشق و محبت بین همسران چون نهال کوچکی است که باید دائماً تغذیه شود تا رشد پیدا کرده و ریشههای آن محکم شود، از این روی بر هر یک از همسران لازم است با انجام کارهایی که به نوعی ابراز محبت و عشق است، رابطه عاطفی بین خود و همسرشان را تقویت کنند. این کارها میتواند گفتن کلمات محبتآمیز و زیبا چون: دوستت دارم، تو تنها عشق گمشده من هستی و... باشد و یا هدیه دادن، احترام کردم، تحسین و تشویق کردن و مانند آن باشد. در خلال همین کارهاست که احساس رنجش و ناراحتیها از بین می رود و صفا و صمیمیت در زندگی همسران حکمفرما میشود.
www.eporsesh.com
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا تلفن جزء مایحتاج زندگی انسان است، یا خمس دارد؟
- [سایر] سلام 1- معیارهای اصلی برای انتخاب همسر چی هستند؟ 2- اگر دو نفر که هر دو زودرنج هستند با هم ازدواج کنند مشکلی پیش میاد؟
- [آیت الله اردبیلی] در روستاها که معمولاً محلّی برای نگهداری گاو و گوسفند یا اسب و الاغ خود دارند، این محل را باید جزء سرمایه خود حساب کنند یا جزء لوازم زندگی خود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا هزینه لازم برای ازدواج پسر جزء نفقه محسوب شده و بر عهده پدر است؟
- [سایر] غیبت کردن و شنیدن آن جزء زندگی من شده است،برای رهایی از این گناه چه کنم؟
- [سایر] در قضیه به آتش افتادن حضرت ابراهیم(ع) آیا سوزندگی جزء ذات آتش است یا خیر؟ اگر آری، چگونه ذات آن گرفته شده؟ اگر خیر، پس ذات آتش چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] احتساب در آمد زنان شاغل دارای همسر، جزء درآمدهای خانوار، با توجه به اینکه شرعا مسئولیتی در قبال هزینه های زندگی ندارند، شرعا چه حکمی دارد؟
- [سایر] از آنجایی که این جانب در رشته علوم و فنون کتابت و قرائت قرآن مجید، در دانشگاه تحصیل میکنم و قرائت صوت جزء درسهای اصلی میباشد، خواندن قرآن با صوت زیبا برای یادگیری در مقابل استاد مرد چگونه است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] وسایلی که در مسوّده نوشته می شوند همچون یخچال و ... اما در سند ازدواج قید نمی گردند جزء مهریه است یا خیر؟
- [سایر] یکی از مشکلات زندگی زناشویی، سلطهجویی مرد است. از کجا میتوانم بفهمم که شریک آینده زندگیام سلطهجو نیست؟
- [آیت الله بهجت] سگ و خوکی که درخشکی زندگی می کنند ، همه اجزاء ، حتی مو ، استخوان ، پنجه ، ناخن و رطوبت آنها ، نجس است ؛ ولی سگ و خوک دریایی پاک است .
- [آیت الله جوادی آملی] .خانمی که درآمدی دارد و هزینه زندگی او به عهده شوهرش است، اگر شوهرش مخارج زندگی او را نپردازد و ایشان از درآمد خودش هزینه نماید، آن مقداری که صرف کرده است, جزء هزینه او شمرده میشود و خمس ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند، مگر در مناطقی که کار در خانه جزء وظایف زن محسوب میشود به گونهای که در ازدواج جزء شرایط عقد به حساب میآید، یعنی عقد مبنی بر آن انجام میگیرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه صحرانشین خانه به دوش مانند مردم دیگر برای زیارت خانه خدا، یا تجارت، یا مسافرت دیگری غیر از آن مسافرت که جزء زندگی اوست برود باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] سرمایهای که مورد نیاز انسان است و با کمتر از آن زندگی او در حدّ آبرو و شؤونش اداره نمیشود خمس ندارد، یعنی میتواند از درآمد خود برداشته و جزء سرمایه کند، همچنین است اموالی که برای تأمین مخارج آتیه زندگی خود، پسانداز میکند ولی اگر با پرداختن خمس این اموال، مشکلی در اداره زندگی او پدید نمیآید باید خمس آن را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز احتیاط به منزله اجزاء نماز اصلی است، پس اگر در آن مثلاً رکوع را زیاد کند یا به جای یک رکعت، دو رکعت بخواند - هرچند از روی سهو باشد - نماز احتیاط باطل میشود و باید دوباره اصل نماز را بخواند.
- [آیت الله سیستانی] اگر پدر یا جدّ پدری برای طفل خود زنی را متعه کند ، اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچه جزء مدت ازدواج موقت باشد ، مثلاً برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله متعه کند ، چنانچه صلاح بچه باشد میتواند مدت آن زن را ببخشد ، ولی زن دائمی او را نمیتواند طلاق دهد .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر پدر یا جّد پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند ؛ اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچّه جزء مدّت صیغه باشد ، مثلاً برای پسر چهارده سالة خودش زنی را دو ساله صیغه کند ، چنانچه صلاح بچّه باشد ، می تواند مدّت آن زن را ببخشد ولی زن دائمی او را نمی تواند طلاق دهد .
- [آیت الله اردبیلی] اگر پدر یا جدّ پدری برای طفل خود زنی را صیغه کنند، اگرچه مقداری از زمان تکلیف بچّه جزء مدّت صیغه باشد، مثلاً برای پسر چهارده ساله خود زنی را دو ساله صیغه کنند، بنابر احتیاط نمیتوانند مدّت آن زن را ببخشند و همچنین نمیتوانند زن دائمی او را طلاق دهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر پدر یا جد پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند، اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچّه جزء مدّت صیغه باشد مثلاً برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله صیغه کند چنانچه صلاح بچّه باشد میتواند مدّت آن زن را ببخشد، ولی زن دائمی او را نمیتواند طلاق دهد.