ویلیام جیمز در فصل اول کتاب خود می گوید: (هر وضع و حالتی را که مذهبی بنامیم، چیزی از وقار و سنگینی و وجد و لطف و محبت و ایثار همراه دارد. اگر خوشی به او روی دهد، خنده های جلف و سبک از او دیده نمی شود و اگر غمی به او روی نماید، ناله و ناسزا از آن شنیده نمی شود. آنچه من در آزمایش های خود اصرار دارم، وقار و سنگینی است). این وقار و سنگینی ناشی از این است که روح آدمی به واسطه مذهب، عمیق تر و نافذتر و دوراندیش تر می شود و عمده چیزی که بر روح آنها سایه و بلکه باید گفت سنگینی می افکند، فکر مبدأ و معاد است. این حالت در آنها پیدا می شود. امیر[المؤمنین علی علیه السلام ] در خطبه (ذکر) می فرماید: (اخذُوا الذِکْرَ عَن الدُّنیا بَدَله.) یا در خطبه (همام) می فرماید: (الناسُ مِنْهُم فی راحَةِ و اَنْفُسَهُم مِنْهُم فی تعب). در اخبار دینی هم درباره رسول اکرم صلی الله علیه و آله وارد شده [است] که (ضِحْکُه التَّبَسم)؛ خنده پیامبر تبسّم بود. همچنین درباره مؤمن، وارد شده که از خنده قهقهه پرهیز دارد. به هر حال، این سنگینی و وقار به واسطه حمل بار بزرگی است که بر روح خود دارند. دیگران به منزله ماشین خالی هستند که به سرعت در حرکت [است] و دیوارها و چوب هایش لق لق می کند و آنها به منزله ماشینی هستند که ظرفیت خود را پرکرده و در دست اندازها و پست و بلندی ها، زیاد بالا و پایین نمی پرد و زیاد صدا راه نمی اندازد و ماشین هم برای بارگیری ساخته شده، نه برای خالی حرکت کردن. در آدمی هم ظرفیت عقیده و ایمان و مذهب وجود دارد. منبع: یادداشت های استاد مطهری، ج 4، ص 169.
نقش دین را در با وقار بودن بیان کنید
ویلیام جیمز در فصل اول کتاب خود می گوید: (هر وضع و حالتی را که مذهبی بنامیم، چیزی از وقار و سنگینی و وجد و لطف و محبت و ایثار همراه دارد. اگر خوشی به او روی دهد، خنده های جلف و سبک از او دیده نمی شود و اگر غمی به او روی نماید، ناله و ناسزا از آن شنیده نمی شود. آنچه من در آزمایش های خود اصرار دارم، وقار و سنگینی است).
این وقار و سنگینی ناشی از این است که روح آدمی به واسطه مذهب، عمیق تر و نافذتر و دوراندیش تر می شود و عمده چیزی که بر روح آنها سایه و بلکه باید گفت سنگینی می افکند، فکر مبدأ و معاد است. این حالت در آنها پیدا می شود. امیر[المؤمنین علی علیه السلام ] در خطبه (ذکر) می فرماید: (اخذُوا الذِکْرَ عَن الدُّنیا بَدَله.) یا در خطبه (همام) می فرماید: (الناسُ مِنْهُم فی راحَةِ و اَنْفُسَهُم مِنْهُم فی تعب). در اخبار دینی هم درباره رسول اکرم صلی الله علیه و آله وارد شده [است] که (ضِحْکُه التَّبَسم)؛ خنده پیامبر تبسّم بود. همچنین درباره مؤمن، وارد شده که از خنده قهقهه پرهیز دارد.
به هر حال، این سنگینی و وقار به واسطه حمل بار بزرگی است که بر روح خود دارند. دیگران به منزله ماشین خالی هستند که به سرعت در حرکت [است] و دیوارها و چوب هایش لق لق می کند و آنها به منزله ماشینی هستند که ظرفیت خود را پرکرده و در دست اندازها و پست و بلندی ها، زیاد بالا و پایین نمی پرد و زیاد صدا راه نمی اندازد و ماشین هم برای بارگیری ساخته شده، نه برای خالی حرکت کردن. در آدمی هم ظرفیت عقیده و ایمان و مذهب وجود دارد.
منبع: یادداشت های استاد مطهری، ج 4، ص 169.
- [سایر] دین چیست؟ اهداف آن کدام است؟ آیا برای زندگی انسان نقش دین ضروری است؟
- [سایر] نقش دین در زندگی فردی و اجتماعی را تبیین کنید؟
- [سایر] نقش دین در پیشرفت تمدن غرب چه بوده است؟
- [سایر] نقش دین در پیشرفت تمدن غرب چه بوده است؟
- [سایر] در مورد نقش عقل در دین توضیحی میخواستم؟
- [سایر] ایاحکومت ازلحاظ نقش سیاسی وظیفه ای درحفظ اصول دین داردیاخیر؟
- [سایر] نقش جامعه و مسئولین در ایجاد یاس و ناامیدی و تقویت دین داری چیست ؟
- [سایر] نقش دین در رفع بحرانهای اخلاقی، معرفتی، روحی و روانی چیست؟
- [سایر] وقار پیری، دوست داشتنی تر است یا نشاط جوانی؟
- [سایر] فرق بین وقار و سکینه چیست؟ آیات و روایاتی درباره هر کدام می خواهم.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است پیاده و پا برهنه و با وقار به نماز عید بروند و پیش از نماز غسل کنند و عمامه سفید بر سر بگذارند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است پیاده و پا برهنه و با وقار به نماز عید بروند و پیش از نماز غسل کنند و عمامه سفید بر سر بگذارند.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است پیاده و پا برهنه و با وقار به نماز عید بروند و پیش از نماز غسل کنند و عمامة سفید بر سر بگذارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است پیاده و پا برهنه و با وقار به نماز عید بروند و پیش از نماز، غسل کنند و عمامه سفید بر سر بگذارند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است پیش از نماز عید غسل کند و پیاده و پابرهنه و با وقار به نماز عید برود و عمامه سفید بر سر بگذارد.
- [آیت الله سیستانی] مستحب است پیاده و پا برهنه و با وقار به نماز عید بروند، و پیش از نماز غسل کنند، و عمامه سفید بر سر بگذارند.
- [آیت الله خوئی] مستحب است پیاده و پا برهنه و با وقار به نماز عید بروند و پیش از نمازغسل کنند و عمامة سفیدی بر سر بگذارند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اعانت ظلمه و کسانی که با دین و احکام دین، ضدیت و معاندت دارند، تجاوز به حریم دین و حرام است.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است امام جماعت و ماموم پیش از نماز غسل کند و عمامه سفیدی از پنبه بر سر بگذارد که یک طرف ان را بر سینه اش و طرف دیگر را بین دو کتفش بیندازد و پیاده و پا برهنه و با وقار به نماز عید برود
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اعانت ظلمه و کسانی که با دین و احکام دین، ضدیت و معاندت دارند و همراهی نمودن با آنها در ظلم و ستم، تجاوز به حریم دین و حرام است.