بهاء الدین محمد تاج الدین معروف به فاضل هندی یکی از دانشمندان به نام شیعه در قرن دوازدهم هجری است. فاضل در کلیه علوم و فنون اسلامی استادی ماهر و دانشمندی محقق و مجتهدی کامل بود. در سال 1062 متولد شد و قسمتی از دوران کودکی و نوجوانی را در هندوستان سپری نمود سپس تمام سنوات عمرش در دار العلم اصفهان سپری شد. وی نزد پدر خویش و امثال محقق خوانساری و محقق سبزواری و علامه مجلسی و دیگر اعلام بزرگ سالها بهره مند بود و به واسطه نبوغ فکری و استاد خدادادی در نوجوانی به درجه اجتهاد نائل گشت و خود مدرسی کامل و مؤلفی جامع و محققی بی مانند گردید. (تاج الدین حسن پدر فاضل هندی که خود از اجله علما است از مرحوم ملا حسین علی شوشتری و او از ملا عبد الله شوشتری تا برسد به علی بن بابویه قمی یکی پس از دیگری به ترتیب اجازه روایت دارند). بیننده عزیز: تمام علمای اعلام و صاحب تراجم علما فاضل هندی را به عنوان دانشمندی محقق و علامه فاضل و شخصیتی بی نظیر در عصر خویش معرفی ساخته اند. صاحب روضات می نویسد: فاضل از دانشمندان اواخر عهد صفوی است که در علوم رسمی و حکمت و فنون دینی اصلی و فرعی استادی به نام بود، و بر اثر نیروی خدادادی که داشت بر مخالفان در خصوص امامت و مراتب آن مناظره داشت و قصه های عجیبی از مناظرات او سر زبانها است. فاضل قبل از بیست سالگی به نوشتن کتب و رسائل و حواشی و تعلیقات در علوم ادبی و اصولی مشغول گشت. او اثر ارزنده ای به نام کشف اللثام در قواعد احکام دارد. کشف اللثام فقهی است استدلالی در شرح قواعد علامه که مرحوم سید علی طباطبائی صاحب ریاض المسائل با استفاده از فقه فاضل کتاب فقهی خویش را در ابواب مختلف نیکو و استوار ساخت. فاضل آثار دیگری به نام مناهج السویه در فقه، ملخص و تلخیص، تفسیری کبیر و مبسوط و چند جلد رسائل مختلف در عبادات، تفسیر جامعی به نام بحر مواج نیز از خویش به جا گذاشت. فاضل فضل ادبی خود را در شرح بر قصیده سید حمیری به اثبات رسانید، و رسائلی در حکمت و کلام و نجوم و هیئت و ریاضیات نیز به رشته تحریر برد. نتیجه آنکه فاضل کسی است که در فقه و اصول و تفسیر و حدیث، رجال و حکمت، فلسفه و کلام و منطق، تاریخ و جغرافیا، ریاضیات و هیئت و نجوم، ادبیات عرب و عجم و غیره مهارت داشته باشد و تصنیفات او نیز متقن و استوار باشد، آنگونه که کشف اللثام قوت قلب صاحب جواهر بود که فرمود: اگر کشف اللثام نبود جواهر نبود. دوران زندگی این دانشمند بزرگ و شخصیت علمی کم نظیر مواجه شد با فتنه و آشوب افغانها و کشت و کشتارهای بی رحمانه مسلمانان بی دفاع و اضطراب و ناراحتی مردم و علمای اعلام و از هم پاشیده شدن حوزه چندین ساله اصفهان و نقل مکان علما و افاضل به سایر بلاد ایران، که سرانجام فاضل عزیز ما رمضان سال 1137 را به پایان نبرد و در فتنه افغان پس از شبهای احیاء از کثرت اندوه جهان فانی را وداع نمود. قبر فاضل هندی و علامه خواجوئی و فاضل نائینی در اصفهان نزدیک تخت فولاد زیارتگاه است.
بهاء الدین محمد تاج الدین معروف به فاضل هندی یکی از دانشمندان به نام شیعه در قرن دوازدهم هجری است. فاضل در کلیه علوم و فنون اسلامی استادی ماهر و دانشمندی محقق و مجتهدی کامل بود. در سال 1062 متولد شد و قسمتی از دوران کودکی و نوجوانی را در هندوستان سپری نمود سپس تمام سنوات عمرش در دار العلم اصفهان سپری شد. وی نزد پدر خویش و امثال محقق خوانساری و محقق سبزواری و علامه مجلسی و دیگر اعلام بزرگ سالها بهره مند بود و به واسطه نبوغ فکری و استاد خدادادی در نوجوانی به درجه اجتهاد نائل گشت و خود مدرسی کامل و مؤلفی جامع و محققی بی مانند گردید.
(تاج الدین حسن پدر فاضل هندی که خود از اجله علما است از مرحوم ملا حسین علی شوشتری و او از ملا عبد الله شوشتری تا برسد به علی بن بابویه قمی یکی پس از دیگری به ترتیب اجازه روایت دارند). بیننده عزیز: تمام علمای اعلام و صاحب تراجم علما فاضل هندی را به عنوان دانشمندی محقق و علامه فاضل و شخصیتی بی نظیر در عصر خویش معرفی ساخته اند.
صاحب روضات می نویسد: فاضل از دانشمندان اواخر عهد صفوی است که در علوم رسمی و حکمت و فنون دینی اصلی و فرعی استادی به نام بود، و بر اثر نیروی خدادادی که داشت بر مخالفان در خصوص امامت و مراتب آن مناظره داشت و قصه های عجیبی از مناظرات او سر زبانها است. فاضل قبل از بیست سالگی به نوشتن کتب و رسائل و حواشی و تعلیقات در علوم ادبی و اصولی مشغول گشت. او اثر ارزنده ای به نام کشف اللثام در قواعد احکام دارد. کشف اللثام فقهی است استدلالی در شرح قواعد علامه که مرحوم سید علی طباطبائی صاحب ریاض المسائل با استفاده از فقه فاضل کتاب فقهی خویش را در ابواب مختلف نیکو و استوار ساخت. فاضل آثار دیگری به نام مناهج السویه در فقه، ملخص و تلخیص، تفسیری کبیر و مبسوط و چند جلد رسائل مختلف در عبادات، تفسیر جامعی به نام بحر مواج نیز از خویش به جا گذاشت. فاضل فضل ادبی خود را در شرح بر قصیده سید حمیری به اثبات رسانید، و رسائلی در حکمت و کلام و نجوم و هیئت و ریاضیات نیز به رشته تحریر برد. نتیجه آنکه فاضل کسی است که در فقه و اصول و تفسیر و حدیث، رجال و حکمت، فلسفه و کلام و منطق، تاریخ و جغرافیا، ریاضیات و هیئت و نجوم، ادبیات عرب و عجم و غیره مهارت داشته باشد و تصنیفات او نیز متقن و استوار باشد، آنگونه که کشف اللثام قوت قلب صاحب جواهر بود که فرمود: اگر کشف اللثام نبود جواهر نبود. دوران زندگی این دانشمند بزرگ و شخصیت علمی کم نظیر مواجه شد با فتنه و آشوب افغانها و کشت و کشتارهای بی رحمانه مسلمانان بی دفاع و اضطراب و ناراحتی مردم و علمای اعلام و از هم پاشیده شدن حوزه چندین ساله اصفهان و نقل مکان علما و افاضل به سایر بلاد ایران، که سرانجام فاضل عزیز ما رمضان سال 1137 را به پایان نبرد و در فتنه افغان پس از شبهای احیاء از کثرت اندوه جهان فانی را وداع نمود. قبر فاضل هندی و علامه خواجوئی و فاضل نائینی در اصفهان نزدیک تخت فولاد زیارتگاه است.
- [سایر] محمد بن عبدالله نفس زکیّه کیست؟
- [سایر] قتل نفس زکیه به عنوان نشانههای ظهور امام زمان(عج)؛ به چه معناست؟ آیا (نفس زکیه) نام مستعار است و معنای دیگری دارد؟
- [سایر] در رابطه با قتل نفس زکیه توضیح دهید ؟
- [سایر] مقصود از «نفس زکیه» که قبل از ظهور کشته خواهد شد کیست؟
- [سایر] با سلام از نشانه های ظهور قتل نفس زکیه است در این مورد توضیحات کاملی بفرمایید با تشکر
- [سایر] منظور از نفس زکیه در علایم ظهور کیست؟درباره رجعت امامان لطفا توضیح دهید. سید یمانی کیست؟
- [سایر] سلام. امام حسن مجتبی(ع) در مورد لیاقت برادرش حسین(ع) برای ا مامت به محمد حنفیه چه فرمود و او چه پاسخ داد؟
- [سایر] آیا با شهادت حضرت قاسم بن الحسن و عبداله بن الحسن علیهما السلام نسل ذکور امام حسن مجتبی(ع) قطع شد آیا در حال حاضر سید حسنی دارم؟
- [سایر] عمر چه ویژگی های اخلاقی داشت؟
- [سایر] نام راوی که کشّی در مورد مذهب آن داوری کرده چیست؟ دو روایت از هریک از راویان زیر نقل کنید؟ علی ابن ابی سهل حاتم(علی بن حاتم) و حسن ابن محبوب.
- [آیت الله خوئی] کشی که به قصد بیرون آمدن منی بازی و شوخی کند، اگرچه منی از او بیرون نیاید، باید روزه را تمام کند و قضا هم بنماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 20 به وسیله آب لوله کشی پاک می شود و مقداری فشار باید داده شود و بهتر این است که غساله آن را با چیزی جمع کنند.
- [آیت الله مظاهری] مکروه است که در گریه بر میّت صدا را خیلی بلند کنند. ______ 1) آیا تو بر پیمانی - که با آن ما را ترک کردی - وفاداری؟ پیمان بر شهادت به اینکه نیست خدایی غیر از خداوند متعال، او که یکتاست و شریکی برای او نیست و به اینکه محمد صلی الله علیه وآله وسلم بنده و رسول اوست و سید پیامبران و خاتم آنان است و به اینکه علی علیه السلام امیر مومنان و سید امامان و امامی است که خداوند متعال، فرمانبرداری از او را بر همه عالمیان واجب فرموده است و به اینکه حسن و حسین و علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفر بن محمد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و علی بن محمد و حسن بن علی و قائم آل محمد - که درودهای خداوند بر آنان باد - امامان مومنان و حجّتهای خداوند بر همه خلائق و امامان تو هستند، که پیشروان هدایت و نیکوکاری هستند. 2) هنگامی که دو فرشته نزدیک به خداوند (نکیر و منکر) که فرستادگان از جانب خدای متعالند، به سوی تو آمدند و از تو در مورد خدایت و پیامبرت و دینت و کتابت و قبلهات و امامانت سوال کردند،پس نترس و اندوهگین نشو و در جواب آنان بگو: خداوند، پروردگار من و محمد صلی الله علیه وآله وسلم، پیامبر من و اسلام، دین من و قرآن، کتاب من و کعبه، قبله من و امیر مومنان علی بن ابی طالب، امام من و حسن بن علی، امام من و حسین بن علی، امام من و زین العابدین، امام من و محمد باقر، امام من و جعفر صادق، امام من، و موسی کاظم، امام من و علی رضا، امام من و محمد جواد امام من و علی هادی، امام من و حسن عسکری، امام من و حجّت منتظَر، امام من میباشند، اینان - که درودهای خداوند بر آنان باد - امامان و سروران و رهبران و شفیعان من میباشند، در دنیا و آخرت به آنان دوستی میورزم و از دشمنان آنان دوری میجویم، سپس بدان ای فلان فرزند فلان. 3) بدرستی که خداوند متعال، بهترین پروردگار و محمد صلی الله علیه وآله وسلم، بهترین پیامبر و امیر مومنان علی بن ابی طالب و فرزندان معصوم او یعنی دوازده امام، بهترین امامان هستند و آنچه را محمد صلی الله علیه وآله وسلم آورده است حقّ است و مرگ حقّ است و سوال منکر و نکیر در قبر حقّ است و برانگیخته شدن (برای روز قیامت)، حقّ است و رستاخیز، حقّ است و صراط، حقّ است و میزان (اعمال)، حقّ است و تطایر کتب، حقّ است و بهشت، حقّ است و جهنم، حقّ است و آن ساعت معهود (روز قیامت)، خواهد آمد و هیچ تردیدی در آن نیست و به تحقیق خداوند متعال کسانی را، که در قبرها هستند، بر خواهد انگیخت. 4) خداوند تو را بر قول ثابت، پایدار فرماید و به راه مستقیم هدایت فرماید و بین تو و امامان تو در جایگاهی از رحمتش، شناخت ایجاد فرماید. 5) خداوندا زمین را از دو پهلوی او گشاده گردان و روح او را بسوی خودت بالا بر و او را با برهانی از خودت روبرو گردان، خداوندا (درخواست میکنیم)عفو تو را، عفو تو را. 6) خداوندا زمین را از دو پهلوی او گشاده گردان و روح او را بسوی خودت بالا بر و او را از جانب خودت با رضوان روبرو کن و قبر او را از بخشایش خودت آرام فرما، رحمتی که بوسیله آن از مهربانی هر کس دیگری بی نیاز گردد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مخرج بول با غیر آب پاک نمی شود و تطهیر با شیلنگ¬های متّصل به اب لوله¬کشی که در حکم جاری است و همچنین آب قلیل، یک مرتبه کافی است؛ هر چند بهتر است با آب قلیل دوبار باشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که از روی عمد مثلا زخمی به خود زده یا سمی خورده که قصد خود کشی داشته؛ اگر وصیت کند که مقداری از مال او را به مصرفی برسانند؛ صحیح نیست.
- [آیت الله اردبیلی] ملاک برای (سیّد بودن)، نسبت داشتن با (هاشم بن عبد مناف) جدّ دوم گرامی پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم از ناحیه پدر میباشد؛ پس کسی که فقط مادرش سیّد است میتواند از زکات غیر سیّد استفاده کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آبهای لوله کشی شهرها و حمام ها و مانند آن که متصل به منبع است حکم آب جاری را دارد، به شرط این که آب منبع به تنهایی یا به اضافه لوله ها کمتر از کر نباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست، ولی در آب کر یا جاری یک مرتبه کافی است، هرچند سه مرتبه بهتر است (آبهای لوله کشی در حکم آب جاری است).
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر حصیر نجس را که با نخ بافته اند در آب کر یا جاری فرو برند، یا زیر آب لوله کشی بگیرند بعد از برطرف شدن عین نجاست، پاک می شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه در حوضی که مثلا یک آجر یا یک سنگ آن غصبی است وضو بگیرد اگر وضوی او تصرف در غصب محسوب شود اشکال دارد، همچنین اگر شیر آب یا قسمتی از لوله کشی غصبی باشد.