یاد نکردن از مرگ و یا کم یاد نمودن از آن، نشانه عدم توجه به واقعیات زندگی است. در هر لحظه این عالم، مرگ و حیات در جریان است. با اندک توجهی به اطراف؛ از انسان‌ها گرفته تا حیوانات و گیاهان... می ‌توان مرگ و حیات مجدد را مشاهده کرد. حال اگر انسان به جهت غفلت از این حقایق و اشتغال به دنیا، از آنها غافل است، عیب در بینش اوست که از حقایق فاصله گرفته است. در مورد بهشت و دوزخ نیز، روشن است که اگر کسی اطمینان و یا حداقل ایمان بدان نداشته باشد، یاد آن تأثیری در او بجا نمی‌ گذارد؛ ولی آن کس که نظام دقیق عالم هستی و بی هدف نبودن آن را دریافته باشد، همواره خود را در بهشت و یا دوزخ دیده و از آن متأثر خواهد گشت. برای انسان‌های عادی، این گونه مسائل همواره رخ می‌ دهد. افزون بر آن صرفاً یاد مرگ کافی نیست و باید خوف از قیامت و عواقب پس از مرگ را در دل زیاد کند. از طرف دیگر خوف مراتب و درجات متعددی دارد. در مقابل، گرایش‌ های نفسانی نیز شدت و ضعف زیادی دارند. در بسیاری از موارد این دو در عالم درون نفس، به مبارزه و نبرد می‌ پردازند. پس اگر خوف از خدا و قیامت، افزون ‌تر از هواهای نفسانی باشد، بر آن غالب می‌ آید و از لغزش آدمی جلوگیری می‌ کند؛ ولی اگر هوای نفس قوی‌ تر از خوف باشد، بر آن چیره می ‌گردد و علی‌ رغم وجود یاد و ترس از خدا و قیامت، آدمی به رفتارهای نادرست می‌ پردازد. eporsesh.com
یاد نکردن از مرگ و یا کم یاد نمودن از آن، نشانه عدم توجه به واقعیات زندگی است. در هر لحظه این عالم، مرگ و حیات در جریان است. با اندک توجهی به اطراف؛ از انسانها گرفته تا حیوانات و گیاهان... می توان مرگ و حیات مجدد را مشاهده کرد. حال اگر انسان به جهت غفلت از این حقایق و اشتغال به دنیا، از آنها غافل است، عیب در بینش اوست که از حقایق فاصله گرفته است.
در مورد بهشت و دوزخ نیز، روشن است که اگر کسی اطمینان و یا حداقل ایمان بدان نداشته باشد، یاد آن تأثیری در او بجا نمی گذارد؛ ولی آن کس که نظام دقیق عالم هستی و بی هدف نبودن آن را دریافته باشد، همواره خود را در بهشت و یا دوزخ دیده و از آن متأثر خواهد گشت.
برای انسانهای عادی، این گونه مسائل همواره رخ می دهد. افزون بر آن صرفاً یاد مرگ کافی نیست و باید خوف از قیامت و عواقب پس از مرگ را در دل زیاد کند. از طرف دیگر خوف مراتب و درجات متعددی دارد. در مقابل، گرایش های نفسانی نیز شدت و ضعف زیادی دارند. در بسیاری از موارد این دو در عالم درون نفس، به مبارزه و نبرد می پردازند. پس اگر خوف از خدا و قیامت، افزون تر از هواهای نفسانی باشد، بر آن غالب می آید و از لغزش آدمی جلوگیری می کند؛ ولی اگر هوای نفس قوی تر از خوف باشد، بر آن چیره می گردد و علی رغم وجود یاد و ترس از خدا و قیامت، آدمی به رفتارهای نادرست می پردازد.
eporsesh.com
- [سایر] علم خداوند نسبت به آینده انسانها چگونه است ؟
- [سایر] آیا از نظر قرآن هدف ارسال انبیاء و رسل مربوط به امر آخرت است و یا اینکه به زندگی دنیوی انسانها نیز مربوط است؟
- [سایر] در قرآن چنین مطلبی آمده که انسانها به خصوص همسر و فرزندان انسان، در سرای آخرت در بهشت، یا جهنم با هم هستند؟ آیا همدیگر را می شناسند؟
- [سایر] در مورد این که چگونه اعتقادمان نسبت به جهان آخرت بیشتر شود. لطفا توضیح دهید.
- [سایر] در مذهب شیعه بیشتر مواقع عزاداری و توبه به مرگ و عذاب آخرت اشاره زیادی می شود و این باعث نا امیدی انسانها می شود چرا باید اینطور باشد ؟
- [سایر] آیا صحیح است که یک فرد همه جور فردی را دوست داشته باشد و نسبت هیچ کس احساس نفرت نکند ؟ توضیح دهید بهترین روش برخورد با انسانها چیست؟
- [سایر] چه جوابی باید به کسانی که دین و روحانیت را مشکل اصلی جامعه معرفی می کنند، داد؟
- [سایر] آیا شهید یا مؤمن در این دنیا میتوانند مشکل کسی را حل کنند؟ در آخرت چطور؟ آیا در قرآن و احادیث به آن اشاره شده است؟
- [آیت الله نوری همدانی] 2 نسبت به وسائل خانه چه وظیفهای دارد؟
- [سایر] علم الهی نسبت به افعال انسانها چگونه است یعنی خدا می داند که انسانی عاقبتش جهنمی خواهد بود؟ پس چرا او را در بدو خلقت مجازات نمی کند و آیا خدا به افعال بندگان علم اجمالی دارد یا تفصیلی؟
- [آیت الله مظاهری] معاشقه زن و مرد نامحرم با یکدیگر از گناهان بزرگ در اسلام است؛ مخصوصاً اگر برای یکدیگر نامهنگاری و یا شعر و شاعری هم بنمایند، و باید با فراموش کردن عشق شیطانی خود، این مرض خانمانسوز و بر باد دهنده دنیا و آخرت را معالجه کنند، و این معالجه گرچه مشکل است، ولی به مرور زمان و با صبر و حوصله ممکن است.
- [آیت الله نوری همدانی] خانه ای را که غریب و زوّار د رآن منزل می کنند ومعلوم نیست چقدردر آن می مانند ، اگر قرار بگذارندکه مثلاً شبی یک تومان بدهند وصاحب خانه راضی شود استفادة از آن خانه اشکال ندارد . ولی چون مدّت اجاره را معلوم نکرده اند اجاره نسبت به غیر از شب اوّل صحیح نیست وصاحب خانه هر وقت بخواهد می تواند انان را( د رغیر ازشب اوّل ) بیرون کند . مسائل متفرقة اجاره :
- [آیت الله وحید خراسانی] خانه ای را که مثلا مسافر و زوار در ان منزل می کنند و معلوم نیست چقدر در ان می مانند اگر به طور اجاره قرار بگذارند که مثلا شبی یک تومان بدهند چون مدت اجاره را معلوم نکرده اند اجاره نسبت به غیر از شب اول صحیح نیست و صاحب خانه بعد از شب اول هر وقت بخواهد می تواند انها را بیرون کند ولی بعد از شب اول با رضایت صاحب خانه استفاده از منزل اشکال ندارد
- [آیت الله سیستانی] خانهای را که غربا و زوّار در آن منزل میکنند و معلوم نیست چقدر در آن میمانند ، اگر قرار بگذارند که مثلاً شبی یک تومان بدهند و صاحب خانه راضی شود ، استفاده از آن خانه اشکال ندارد ، ولی چون مدت اجاره را معلوم نکردهاند ، اجاره نسبت به غیر از شب اول صحیح نیست ، و صاحب خانه بعد از شب اول هر وقت بخواهد میتواند آنها را بیرون کند . مسائل متفرقه اجاره
- [آیت الله جوادی آملی] .کراهت تقدّم یا محاذات مکان زن نمازگزار نسبت به مکان مرد نمازگزار , اختصاصی به نامحرم ندارد . در صورت وجود حاجب , مانند دیوار یا پرده یا فاصله , نه کراهت دارد و نه احتیاط مستحب در اعاده نماز است. این حکم برای نافله مانند فریضه است؛ ولی در حال غفلت یا فراموشی جاری نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی با یکی از محرمهای خود مثل مادر وخواهر که با او نسبت دارند زنا کند، بحکم حاکم شرع باید او را بکشند و همچنین است اگر مرد کافر با زن مسلمان زنا کند و در اخبار بسیار وارد شده است که انجام دادن یکی از حدها باعث میشود که مردم کار نامشروع نکنند و دنیا و آخرت آنان را حفظ میکند و منفعتش برای آنان بیشتر است از این که چهل روز باران ببارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر کسی با یکی از محارم خود که مثل مادر و خواهر با او نسبت دارند زنا کند، به حکم حاکم شرع باید او را بکشند، و همچنین است اگر مرد کافر با زن مسلمان زنا کند، و در اخبار بسیار وارد شده است که انجامدادن یکی از حدها باعث میشود که مردم کار نامشروع نکنند، و دنیا و آخرت آنان را حفظ میکند، و منفعتش برای آنان بیشتر است از این که چهل روز باران ببارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر کسی با یکی از محرمهای خود که مثل مادر و خواهر با او نسبت دارند زنا کند؛ به حکم حاکم شرع باید او را بکشند و همچنین است اگر مرد کافر با زن مسلمان زنا کند. و در اخبار بسیار وارد شده است که انجام دادن یکی از حدها باعث می شود که مردم کار نامشروع نکنند و دنیا و آخرت آنان را حفظ می کند و منفعتش برای آنان بیشتر است از اینکه چهل روز باران ببارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر کسی با یکی از محرمهای خود که مثل مادر و خواهر با او نسبت دارند زنا کند، به حکم حاکم شرع باید او را بکشند و همچنین است اگر مرد کافر با زن مسلمان زنا کند و در اخبار بسیار وارد شده است که انجام دادن یکی از حدها باعث میشود که مردم کار نامشروع نکنند و دنیا و آخرت آنان را حفظ میکند و منفعتش برای آنان بیشتر است از این که چهل روز باران ببارد.
- [آیت الله خوئی] اگر کسی با یکی از محرمهای خود مثل مادر و خواهر که با او نسبت دارند زنا کند، به حکم حاکم شرع باید او را بکشند و همچنین است اگر مرد کافر با زن مسلمان زنا کند. و در اخبار بسیار وارد شده است که انجام دادن یکی از حدها باعث میشود که مردم کار نامشروع نکنند و دنیا و آخرت آنان را حفظ میکند و منفعتش برای آنان بیشتر است از چهل روز باران ببارد.