در حدیث می خوانیم : برای هر کاری ( بسم الله ) بگویید ، حتی سر سفره اگر نوع غذا را تغییر دادید ( بسم الله ) را تجدید کنید . (1) اگر شما به یک کارخانه توجه کنید ، به تمام کالاها و تولیدات خود ، آرم و نشانه خود را می زند . مثلاً یک کارخانه چینی سازی ، به همه ظرف های کوچک و بزرگ ، حتی کارتون و کامیونی که مربوط به حمل و نقل است ، نام و آرم خود را می زند . پرچم هر کشوری ، هم روی میز مدیران آن کشور است ، هم بالای ساختمان ادارات و هم روی کشتی هایی که از آن کشور به اطراف دنیا می روند . انسان خداپرست نیز تمام کارهایش ، نام و آرم خدایی دارد ؛ چه کوچک و چه بزرگ . حضرت ابراهیم علیه السلام می گوید : نمازم ، عباداتم ، زنده بودنم و مرگم برای پروردگار جهانیان است . ( ان صلاتی و نٌسکی و مَحیایَ و مَماتی لله رَب العالَمین ) (2) قرآن به پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید : هم در آغاز کار ، یاد پروردگارت باش : ( اِقرأ بِاسمِ ربِک ) (3) و هم پس از فراغت ، کاری دیگر شروع کن که در راه رضای پروردگارت باشد ، ( فاذا فَرَغتَ فَانصَب و الی ربکً فَارغَب ) (4) پی نوشتها: 1- بحارالانوار ، ج 63 ، ص 421. 2- سوره انعام ، آیه 162. 3- سوره علق ، آیه 1 . 4- سوره انشراح ، آیه 7-8 . منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
یاد خدا در همه کارها ، به چه معناست و این همه سفارش به آن برای چیست ؟
در حدیث می خوانیم : برای هر کاری ( بسم الله ) بگویید ، حتی سر سفره اگر نوع غذا را تغییر دادید ( بسم الله ) را تجدید کنید . (1)
اگر شما به یک کارخانه توجه کنید ، به تمام کالاها و تولیدات خود ، آرم و نشانه خود را می زند . مثلاً یک کارخانه چینی سازی ، به همه ظرف های کوچک و بزرگ ، حتی کارتون و کامیونی که مربوط به حمل و نقل است ، نام و آرم خود را می زند .
پرچم هر کشوری ، هم روی میز مدیران آن کشور است ، هم بالای ساختمان ادارات و هم روی کشتی هایی که از آن کشور به اطراف دنیا می روند .
انسان خداپرست نیز تمام کارهایش ، نام و آرم خدایی دارد ؛ چه کوچک و چه بزرگ .
حضرت ابراهیم علیه السلام می گوید : نمازم ، عباداتم ، زنده بودنم و مرگم برای پروردگار جهانیان است . ( ان صلاتی و نٌسکی و مَحیایَ و مَماتی لله رَب العالَمین ) (2)
قرآن به پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید : هم در آغاز کار ، یاد پروردگارت باش : ( اِقرأ بِاسمِ ربِک ) (3) و هم پس از فراغت ، کاری دیگر شروع کن که در راه رضای پروردگارت باشد ، ( فاذا فَرَغتَ فَانصَب و الی ربکً فَارغَب ) (4)
پی نوشتها:
1- بحارالانوار ، ج 63 ، ص 421.
2- سوره انعام ، آیه 162.
3- سوره علق ، آیه 1 .
4- سوره انشراح ، آیه 7-8 .
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] سفارش امیرالمؤمنین علی علیه السلام درباره ی یاد خدا چه بود؟
- [سایر] یاد امام حسین(ع) چه تاثیری در یاد خداوند دارد؟
- [سایر] چرا همیشه فقیر و کور و بیمار و ... یاد خدا هستند اما غنی و سالم کمتر یاد خدا هستند؟
- [سایر] اگر انسان در هنگام رفاه به یاد خدا باشد، خداوند به هنگام سختیهایش به یاد او خواهد بود؟
- [سایر] آیه شریفه قرآن کریم در مورد اینکه انسان اگر در هنگام رفاه به یاد خدا باشد خداوند در هنگام سختیهایش به یاد او خواهد بود چیست؟
- [سایر] اینکه قرآن می گوید : «الا بذکر اللّه تطمئن القلوب». یاد خدا آرامبخش دلهاست چگونه دل با یاد خدا آرام می گیرد؟
- [سایر] چرا باید خداوند را بسیار یاد کرد؟
- [سایر] مأنوس بودن با یاد خدا نشانه چیست؟
- [سایر] اینکه قرآن می گوید : «الا بذکر اللّه تطمئن القلوب». یاد خدا آرامبخش دلهاست چگونه دل با یاد خدا آرام می گیرد؟
- [سایر] آیا ضرورت انجام کارها بهوسیله خداوند به معنای تعیین تکلیف برای او نیست؟!
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر روزه دار بدون قصد بیرون آمدن منی با کسی بازی و شوخی کند و منی از او خارج شود، در صورتی که عادت داشته که با اینگونه کارها منی از او بیرون می آمده، روزه اش باطل است، و اگر عادت نداشته که با این کارها از او منی خارج شود و اتفاقاً خارج شده باز روزه اش باطل است، مگر اینکه اطمینان داشته باشد که منی از او خارج نمی شود. 5 دروغ بستن به خدا و پیغمبر
- [آیت الله مظاهری] فقیری که یاد گرفتن صنعت برای او مشکل نیست باید یاد بگیرد و با گرفتن زکات زندگی نکند، ولی تا وقتی مشغول یاد گرفتن است، میتواند زکات بگیرد.
- [آیت الله مظاهری] کسی که نماز را به خوبی نمیداند ولی میتواند یاد بگیرد چنانچه وقت نماز وسعت دارد باید یاد بگیرد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] فقیری که یاد گرفتن صنعت برای او مشکل نیست، بنابر احتیاط واجب باید یاد بگیرد و با گرفتن زکات زندگی نکند، ولی تا وقتی مشغول یاد گرفتن است، می تواند زکات بگیرد.
- [آیت الله نوری همدانی] فقیری که یاد گرفتن صنعت برای او مشکل نیست ، بنابر احتیاط واجب باید یاد بگیرد و با گرفتن زکوه زندگی نکند . ولی تا وقتی مشغول یاد گرفتن است ، می تواند زکوه بگیرد .
- [آیت الله جوادی آملی] .بنا بر احتیاط واجب برای یاد دادن احکام واجبِ نماز مزد نگیرند و مسئول اموال بیت المال باید نیاز یاد دهنده احکام واجب نماز را برطرف نماید. دریافت مزد برای یاد دادن احکام مستحبِ نماز, جایز است.
- [آیت الله بروجردی] فقیری که یاد گرفتن صنعت برای او مشکل نیست، بنا بر احتیاط واجب باید یاد بگیرد و با گرفتن زکات زندگی نکند، ولی تا وقتی مشغول یاد گرفتن است، میتواند زکات بگیرد.
- [آیت الله خوئی] فقیری که یاد گرفتن صنعت برای او مشکل نیست، بنابر احتیاط واجب باید یاد بگیرد، و با گرفتن زکات زندگی نکند ولی تا وقتی مشغول یاد گرفتن است، میتواند زکات بگیرد.
- [آیت الله وحید خراسانی] فقیری که یاد گرفتن صنعت برای او مشکل نیست باید یاد بگیرد و با گرفتن زکات زندگی نکند ولی تا وقتی که مشغول یاد گرفتن است می تواند زکات بگیرد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] فقیری که یاد گرفتن صنعت برای او مشکل نیست؛ بنا بر احتیاط واجب باید یاد بگیرد و با گرفتن زکاه زندگی نکند؛ ولی تا وقتی مشغول یاد گرفتن است؛ می تواند زکاه بگیرد.