: قرآن می گوید : ( مَن جاءَ بالحَسنَه فلهٌ عَشر أمثالها ) (1) هر کس کار شایسته ای بیاورد ، ده برابر پاداش دارد . آنچه مهم است آوردن کار شایسته به قیامت است ، نه انجام آن در دنیا . رساندن جنس به مقصد ارزش دارد ، ولی اگر جنسی را در وسط راه از بین بردیم ، ارزشی ندارد . بسیاری از کارهای به ظاهر نیک دچار آفاتی می شود که به مقصد نمی رسد : یا در آغاز ، کار را با ریا و خودنمایی شروع می کنیم و هدف الهی نداریم ، یا در وسط کار گرفتار غرور و عٌجب و خودخواهی می شویم و یا بعد از انجام کار ، گناهی می کنیم و آثار آن را محو می کنیم . گرچه در این سه مورد کار شایسته انجام گرفته ، ولی سالم به مقصد نرسیده است . لذا قرآن نمی فرماید : هر کس کار شایسته انجام دهد ده برابر پاداش دارد ، بلکه می فرماید : هر کس کار شایسته خود را تا قیامت بیاورد ، ده پاداش دارد . پی نوشت: 1- سوره انعام ، آیه 160 . منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
: قرآن می گوید : ( مَن جاءَ بالحَسنَه فلهٌ عَشر أمثالها ) (1) هر کس کار شایسته ای بیاورد ، ده برابر پاداش دارد . آنچه مهم است آوردن کار شایسته به قیامت است ، نه انجام آن در دنیا .
رساندن جنس به مقصد ارزش دارد ، ولی اگر جنسی را در وسط راه از بین بردیم ، ارزشی ندارد . بسیاری از کارهای به ظاهر نیک دچار آفاتی می شود که به مقصد نمی رسد :
یا در آغاز ، کار را با ریا و خودنمایی شروع می کنیم و هدف الهی نداریم ، یا در وسط کار گرفتار غرور و عٌجب و خودخواهی می شویم و یا بعد از انجام کار ، گناهی می کنیم و آثار آن را محو می کنیم .
گرچه در این سه مورد کار شایسته انجام گرفته ، ولی سالم به مقصد نرسیده است . لذا قرآن نمی فرماید : هر کس کار شایسته انجام دهد ده برابر پاداش دارد ، بلکه می فرماید : هر کس کار شایسته خود را تا قیامت بیاورد ، ده پاداش دارد .
پی نوشت:
1- سوره انعام ، آیه 160 .
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] آیا رفتارهای نیک و بد به ظاهر مساوی افراد ثروتمند و سالم و اشخاص تنگدست و بیمار، پاداش برابری دارند؟
- [سایر] چگونه به کودکانمان کار نیک بیاموزیم؟
- [سایر] آیا غیرمسلمان ها اگر کار نیک بکنند، اثر ندارد؟
- [سایر] آیا خداوند پاداش یا مکافات اعمال را باهم می دهد یا جدا؟ (یعنی پاداش کار خوب رابا مکافات کار بد) باهم یکجا میدهد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] روایتی شنیدم مبنی بر اینکه سادات یعنی فرزندان پیامبر (صلی الله علیه و آله) و حضرت علی (علیه السلام) در قبال کار نیک دو برابر پاداش میگیرند و در قبال عمل ناپسند دو برابر عقاب میشوند، خواستم راجع به صحت و سقم این روایت راهنمایی ام کنید.
- [سایر] میزان عیدی و پاداش کارگران مشمول قانون کار ؟
- [سایر] آیا (پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک ) از آموزه های زرتشت است ؟
- [سایر] با توجه به آیات 103 و 104 سوره کهف، راه تشخیص کار نیک از بد و ناپسند چیست؟
- [سایر] مگر دین زرتشتی نمیگوید : پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک، پس چرا آن را دین باطلی میدانید؟
- [سایر] با توجه به آیات 103 و 104 سوره کهف، راه تشخیص کار نیک از بد و ناپسند چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] بازگشت حقّ حضانت منحصر به موردی که در مسأله قبل گفته شد، نمیباشد؛ بلکه چنانچه حقّ حضانت به سبب سوء اخلاق، عدم توانایی جسمی به سبب مریضی و مانند آن، از کسی سلب شود، پس از آن که این موانع برطرف شد، مثلاً دارای اخلاق نیک گردید یا توانایی حضانت طفل را پیدا نمود، حقّ حضانت به وی باز میگردد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که وصیت می کند باید عاقل و بالغ و مختار باشد ولی بچّه ای که به سن ده سالگی رسیده اگر وصیت به کارهای نیک در رابطه با خویشاوندان نسبی خودش بنماید نافذ است و نیز وصیت سفیه در اموالش نافذ نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که وصیت می کند باید عاقل باشد، و از روی اختیار وصیت کند، و باید سفیه نباشد یعنی: مال خود را در کارهای بیهوده مصرف نکند، ولی بالغ بودن شرط صحت وصیت نیست، و همین قدر که وصیت کننده ده سال داشته باشد و راه های خیر و کارهای نیک را بشناسد، می تواند به کارهای خیر وصیت کند.
- [آیت الله جوادی آملی] .مستحب است نمازگزار پس از نماز در حالی که رو به قبله و با طهارت است, به ذکر، دعا، تلاوت و مانند آن که وارد شده, اشتغال داشته باشد. کار نیک, مانند تفکّر در عظمت خدا و گریه هراس از دوزخ یا شوق به بهشت یا اشتیاق به لقای الهی, از نمونههای خوبِ تعقیب نماز است. از بهترین ذکر تعقیبی، تسبیح حضرت زهرا(س) است و آن به این ترتیب است: سی و چهار بار (اللّه اکبر), سی و سه بار (الحمد للّه) و سی و سه بار (سبحان اللّه), هرچند تقدیم (سبحان اللّه) بر (الحمد للّه) صحیح است؛ لیکن اَولی تقدیم (الحمد للّه) بر (سبحان اللّه) است.
- [آیت الله سیستانی] اگر در عقد شرکت شرط کنند کسی که کار میکند ، یا بیشتر از شریک دیگر کار میکند ، یا کار او با اهمیت تر از کار دیگری است بیشتر منفعت ببرد ، باید آنچه را شرط کردهاند به او بدهند . و همچنین اگر شرط کنند کسی که کار نمیکند ، یا بیشتر کار نمیکند ، یا کار او با اهمیتتر از کار دیگری نیست ، بیشتر منفعت ببرد ، باز هم شرط صحیح است ، و باید آنچه شرط کردهاند به او بدهند .
- [آیت الله اردبیلی] اگر در عقد شرکت شرط کنند کسی که کار میکند یا بیشتر از شریک دیگر کار میکند، بیشتر منفعت ببرد یا شرط کنند کسی که کار نمیکند یا کمتر کار میکند بیشتر منفعت ببرد، عقد و شرط صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر وکیل را عزل کند، یعنی از کار برکنار نماید، بعد از آن که خبر به او رسید نمیتواند آن کار را انجام دهد، ولی اگر پیش از رسیدن خبر آن کار را انجام داده باشد، صحیح است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر وکیل را عزل کند یعنی از کار برکنار نماید بعد از ان که خبر به او رسید نمی تواند ان کار را انجام دهد ولی اگر پیش از رسیدن خبر ان کار را انجام داده باشد صحیح است
- [آیت الله نوری همدانی] اگر وکیل را عزل کند یعنی از کار برکنار نماید ، بعد از آنکه خبر به او رسید نمی تواند آن کار را انجام دهد ، ولی اگر پیش از رسیدن خبر آن کار را انجام داده باشد ، صحیح است .
- [آیت الله سبحانی] اگر وکیل را عزل کند یعنی از کار برکنار نماید، بعد از آنکه خبر به او رسید نمی تواند آن کار را انجام دهد، ولی اگر پیش از رسیدن خبر آن کار را انجام داده باشد صحیح است.