رسول اللّه‌ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : السَّدابُ جَیِّدٌ لِوَجَعِ الأُذُنِ . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : سُداب برای درد گوش ، مفید است . بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 144 ، حدیث 2 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 318 . در الکافی آمده است : روایت شده که آن ، برای درد گوش ، مفید است . ******* طبّ الأئمّة عن إبراهیم بن محمّد المتطبّب : شَکا رَجُلٌ مِنَ الأَولِیاءِ إلی بَعضِهِم علیهم‌السلام وَجَعَ الأُذُنِ وأنَّهُ یَسیلُ مِنهُ القَیحُ وَالدَّمُ . قالَ لَهُ : خُذ جُبنا عَتیقا أعتَقَ ما تَقدِرُ عَلَیهِ ، فَدُقَّهُ دَقّا جَیِّدا ناعِما ، ثُمَّ اخلِطهُ بِلَبَنِ امرَأَةٍ ، وسَخِّنهُ بِنارٍ لَیِّنَةٍ ، ثُمَّ صُبَّ مِنهُ قَطَراتٍ فِی الاُذُنِ الَّتی یَسیلُ مِنهَا الدَّمُ ؛ فَإِنَّها تَبرَأُ بِإِذنِ اللّه‌ِ عز و جل . طبّ الأئمّة علیهم‌السلام - به نقل از ابراهیم بن محمد -: یکی از اولیا ، نزد یکی از ائمّه علیهم‌السلام از دردِ گوش و خروج چرک و خون از آن ، اظهار ناراحتی کرد . امام علیه‌السلام فرمود : (قدری پنیر کاملاً کهنه بردار ، آن را خوب نرم کن و بساب. سپس با شیر زن درآمیز . آن‌گاه بر آتش ملایم ، گرم کن و سپس ، قطره‌هایی از آن را در گوشی که از آن خون می‌آید ، بریز . به خواست خداوند عز و جل ، بهبود خواهد یافت) . طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 73 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 146 ، حدیث 9 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 320
رسول اللّه صلی الله علیه و آله و سلّم :
السَّدابُ جَیِّدٌ لِوَجَعِ الأُذُنِ .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
سُداب برای درد گوش ، مفید است .
بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 144 ، حدیث 2 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 318 . در الکافی آمده است : روایت شده که آن ، برای درد گوش ، مفید است .
*******
طبّ الأئمّة عن إبراهیم بن محمّد المتطبّب :
شَکا رَجُلٌ مِنَ الأَولِیاءِ إلی بَعضِهِم علیهمالسلام وَجَعَ الأُذُنِ وأنَّهُ یَسیلُ مِنهُ القَیحُ وَالدَّمُ .
قالَ لَهُ : خُذ جُبنا عَتیقا أعتَقَ ما تَقدِرُ عَلَیهِ ، فَدُقَّهُ دَقّا جَیِّدا ناعِما ، ثُمَّ اخلِطهُ بِلَبَنِ امرَأَةٍ ، وسَخِّنهُ بِنارٍ لَیِّنَةٍ ، ثُمَّ صُبَّ مِنهُ قَطَراتٍ فِی الاُذُنِ الَّتی یَسیلُ مِنهَا الدَّمُ ؛ فَإِنَّها تَبرَأُ بِإِذنِ اللّهِ عز و جل .
طبّ الأئمّة علیهمالسلام - به نقل از ابراهیم بن محمد -: یکی از اولیا ، نزد یکی از ائمّه علیهمالسلام از دردِ گوش و خروج چرک و خون از آن ، اظهار ناراحتی کرد .
امام علیهالسلام فرمود : (قدری پنیر کاملاً کهنه بردار ، آن را خوب نرم کن و بساب. سپس با شیر زن درآمیز . آنگاه بر آتش ملایم ، گرم کن و سپس ، قطرههایی از آن را در گوشی که از آن خون میآید ، بریز . به خواست خداوند عز و جل ، بهبود خواهد یافت) .
طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 73 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 146 ، حدیث 9 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 320
- [سایر] برای جلوگیری از درد گوش چه کاری مفید است؟
- [سایر] چه چیزی برای درد چشم مفید است؟
- [سایر] چه چیزهایی برای درمان بهک مفید است؟
- [سایر] چه چیزهایی برای درمان بواسیر مفید است؟
- [سایر] چه کاری برای تسکین درد دندان مفید است؟
- [سایر] چه چیزی برای درمان درد پهلو مفید است؟
- [سایر] چه چیزهایی برای درمان بی اشتهایی مفید است؟
- [سایر] چه چیزهایی برای پیشگیری و درمان پیسی مفید ا ست؟
- [سایر] چه چیزهایی برای فرو نشاندن مزاج صفراوی مفید است؟
- [سایر] چه چیزی برای درمان احساس درد هنگام دفع ادرار مفید است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] ششم از مبطلات نماز ان است که عمدا تکلم کند به لفظی که از دو حرف کمتر نباشد و مفید معنایی باشد چه قصد افاده ان معنی را داشته باشد یا نه مگر این که جاهل قاصر باشد و همچنین است بنابر احتیاط واجب اگر دو حرف یا بیشتر داشته باشد و مفید معنی نباشد و در هر صورت اگر سهوا بگوید نمازش اشکال ندارد و باید سجده سهو به جا اورد
- [آیت الله سیستانی] کسی که مالی را پیدا کرده ، اگر عمداً به دستوری که گفته شد اعلان نکند ، گذشته از اینکه معصیت کرده است ، چنانچه احتمال دهد که اعلان مفید باشد باز هم واجب است اعلان کند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که به واسطه تنگی وقت تیمم کرده، تیمم او فقط برای عملی که وقت آن ضیق است مفید است و بعداً بلافاصله باطل می شود لذا چنانچه بعد از نماز آبی که داشته از دستش برود، یا عذر دیگری برای او پیدا شود اگرچه تیمم خود را نشکسته باشد، در صورتی که وظیفه اش تیمم باشد باید دوباره تیمم نماید.
- [آیت الله سیستانی] کر بودن آب ، به دو راه ثابت میشود : أول : آنکه خود انسان یقین یا اطمینان کند . دوم : آنکه دو مرد عادل خبر دهند . و اما اگر یک عادل یا ثقه یا کسی که کر در اختیار او است خبر دهد اگر مفید اطمینان نباشد اعتبار آن محل اشکال است . 2 آب قلیل
- [آیت الله اردبیلی] اگر برای سال اوّل عملی مانند شخم زدن انجام دهد، اگرچه برای سالهای بعد نیز فایده داشته باشد، باید مخارج آن را از سال اوّل کسر کند؛ ولی اگر مثلاً عمل شخم زدن را برای این که چند سال مفید باشد انجام دهد، باید مخارج آنها را بین همان چند سال تقسیم نماید.
- [آیت الله بهجت] اگر در شهری ماه دیده شد، در صورتی برای ساکنین شهر دیگر مفید است که یقین یا اطمینان بکنند اگر در آسمان یا زمین مانعی نبود در آنجا هم ماه دیده میشد، چه در شرق باشد یا در غرب، ولی اگر به این مطلب یقین نداشته باشند نمیتوانند به دیدن ماه در شهر دیگر اکتفا کنند.
- [امام خمینی] فروختن در و پنجره و چیزهایی دیگر مسجد حرام است، و اگر مسجد خراب شود، باید اینها را صرف تعمیر همان مسجد کنند، و چنانچه به درد آن مسجد نخورد باید در مسجد دیگر مصرف شود. ولی اگر به درد مسجدهای دیگر هم نخورد می توانند آن را بفروشند و پول آن را اگر ممکن است صرف تعمیر همان مسجد و گرنه صرف تعمیر مسجد دیگر نمایند.
- [امام خمینی] هفت چیز وضو را باطل می کند: اول: بول. دوم: غائط. سوم: باد معده و روده که از مخرج غائط خارج شود. چهارم: خوابی که به واسطه آن چشم نبیند و گوش نشنود. ولی اگر چشم نبیند و گوش بشنود وضو باطل نمی شود. پنجم: چیزهایی که عقل را از بین می برد، مانند دیوانگی و مستی و بیهوشی. ششم: استحاضه زنان، که بعدا گفته می شود. هفتم: کاری که برای آن باید غسل کرد مانند جنابت
- [آیت الله مظاهری] هفت چیز وضو را باطل میکند: اوّل: بول. دوّم: غائط. سوّم: باد معده و روده که از مخرج غائط خارج میشود. چهارم: خوابی که به واسطه آن چشم نبیند و گوش نشنود ولی اگر چشم نبیند و گوش بشنود وضو باطل نمیشود. پنجم: چیزهایی که عقل را از بین میبرد، مانند دیوانگی و مستی و بیهوشی. ششم: استحاضه زنان (که بعداً توضیح داده میشود). هفتم: کاری که برای آن باید غسل کرد، مانند جنابت و مسّ میّت.
- [آیت الله اردبیلی] هفت چیز وضو را باطل میکند: اوّل و دوم:بیرون آمدن ادرار و مدفوع، سوم:خروج باد معده و روده از مخرج مدفوع، چهارم:خوابی که به واسطه آن چشم نبیند و گوش نشنود، و اگر چشم نبیند ولی گوش بشنود وضو باطل نمیشود، پنجم: بنابر احتیاط واجب چیزهایی که عقل را از بین میبرند، مانند دیوانگی، مستی و بیهوشی، ششم:استحاضه زنان که توضیح آن بعد گفته میشود، هفتم: کاری که برای آن باید غسل کرد؛ مانند جنابت، حیض و نفاس.