الکافی عن سیف التّمار : مَرِضَ بَعضُ رُفَقائِنا بِمَکَّةَ وبُرسِمَ ، فَدَخَلتُ عَلی أبی عَبدِاللّه‌ِ علیه‌السلام فَأَعلَمتُهُ . فَقالَ لی : اِسقِهِ سَویقَ الشَّعیرِ ؛ فَإِنَّهُ یُعافی إن شاءَ اللّه‌ُ ، وهُوَ غِذاءٌ فی جَوفِ المَریضِ . قالَ : فَما سَقَیناهُ السَّویقَ إلاّ یَومَینِ - أو قالَ : مَرَّتَینِ - حَتّی عُوفِیَ صاحِبُنا . الکافی - به نقل از سیف تمّار: یکی از همراهانمان در مکّه به بیماری بَرسام ، مبتلا شد . من به حضور امام صادق علیه‌السلام رفتم و او را آگاهاندم . به من فرمود : (سویق جو به او بخوران ؛ چرا که به خواست خداوند ، بهبود خواهد یافت . آن ، غذایی در درون تن بیمار است) . ما جز دو روز (یا دو بار) به او سویق ندادیم ، مگر این که همراه ما ، بهبود یافت . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 307 ، حدیث 14 ، مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 419 ، حدیث 1423 نحوه ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 281 ، حدیث 26 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 380
الکافی عن سیف التّمار :
مَرِضَ بَعضُ رُفَقائِنا بِمَکَّةَ وبُرسِمَ ، فَدَخَلتُ عَلی أبی عَبدِاللّهِ علیهالسلام فَأَعلَمتُهُ .
فَقالَ لی : اِسقِهِ سَویقَ الشَّعیرِ ؛ فَإِنَّهُ یُعافی إن شاءَ اللّهُ ، وهُوَ غِذاءٌ فی جَوفِ المَریضِ .
قالَ : فَما سَقَیناهُ السَّویقَ إلاّ یَومَینِ - أو قالَ : مَرَّتَینِ - حَتّی عُوفِیَ صاحِبُنا .
الکافی - به نقل از سیف تمّار: یکی از همراهانمان در مکّه به بیماری بَرسام ، مبتلا شد . من به حضور امام صادق علیهالسلام رفتم و او را آگاهاندم .
به من فرمود : (سویق جو به او بخوران ؛ چرا که به خواست خداوند ، بهبود خواهد یافت . آن ، غذایی در درون تن بیمار است) .
ما جز دو روز (یا دو بار) به او سویق ندادیم ، مگر این که همراه ما ، بهبود یافت .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 307 ، حدیث 14 ، مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 419 ، حدیث 1423 نحوه ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 281 ، حدیث 26 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 380
- [سایر] سویق چه خواصی دارد؟
- [سایر] سویق سیب چه خواصی دارد؟
- [سایر] سویق عدس چه خواصی دارد؟
- [سایر] سویق برنج چه خواصی دارد؟
- [سایر] سویق خشک چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] سویق روغن زیتون چه فوایدی دارد؟
- [سایر] ناشتا خوردن سویق خشک چه فوایدی دارد؟
- [سایر] با عرض سلام خدمت سرکار خانم دکتر هاشمی. 1) نظر شما در مورد مخلوط گیاه شیطرج هندی و روغن کوهان شتر جهت بهبود عارضه ی آرتروز چیست؟ طریقه ی مصرف آن به شکلی میباشد؟ 2) نظر حضرتعالی در مورد سویق جو به جهت درمان آرتروز گردن و شانه چیست؟ در جایی خواندم که باید آن را آسیاب کرد و سپس بدون روغن تفت داد. سویق جو مخلوط چه مواردی است ؟ نحوه ی مصرف آنرا توضیح دهید. با تشکر فراوان و آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما.
- [سایر] با عرض سلام خدمت سرکار خانم دکتر هاشمی. 1) نظر شما در مورد مخلوط گیاه شیطرج هندی و روغن کوهان شتر جهت بهبود عارضه ی آرتروز چیست؟ طریقه ی مصرف آن به چه شکلی میباشد؟ 2) نظر حضرتعالی در مورد سویق جو به جهت درمان آرتروز گردن و شانه چیست؟ در جایی خواندم که باید آن را آسیاب کرد و سپس بدون روغن تفت داد. سویق جو مخلوط چه مواردی است ؟ نحوه ی مصرف آنرا توضیح دهید. با تشکر فراوان و آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما.
- [سایر] کرفس چه خواصی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] فقاع که از جو گرفته میشود و به آن آب جو میگویند نجس است ولی آبی که به دستور طبیب از جو میگیرند و به آن ماء الشعیر میگویند پاک میباشد. 10 و11 - حیواننجاستخوار و حیوانیکه انسانبا آننزدیکینموده:
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . فقاع که از جو گرفته می شود و به آن آب جو می گویند نجس است، ولی آبی که به دستور طبیب از جو می گیرند و به آن ماء الشعیر می گویند، پاک می باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] فقّاع که از جو گرفته می شود و به آن آب جو می گویند نجس است، ولی آبی که به دستور طبیب از جو می گیرند و به آن ماء الشعیر می گویند پاک می باشد.
- [آیت الله بروجردی] فُقّاع که از جو گرفته میشود و به آن آب جو میگویند نجس است، ولی آبی که به دستور طبیب از جو میگیرند و به آن ماءِ الشعیر میگویند، پاک میباشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] جو وگندم در ربا یک جنس حساب میشود، پس اگر یک من گندم بدهد ویک من وپنج سیر جو بگیرد، ربا وحرام است و نیز اگر مثلاً ده من جو بخرد که سر خرمن ده من گندم بدهد، چون جو را نقد گرفته و بعد از مدّتی گندم را میدهد، مثل آن است که زیادی گرفته وحرام میباشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . جو و گندم در ربا یک جنس حساب میشود. پس اگر یک من گندم بدهد و یک من و پنج سیر جو بگیرد، ربا و حرام است و نیز اگر مثلاً ده من جو بخرد که سر خرمن ده من گندم بدهد، چون جو را نقد گرفته و بعد از مدتی گندم را میدهد، مثل آن است که زیادی گرفته و حرام میباشد.
- [آیت الله مظاهری] جو و گندم در ربا یک جنس حساب میشود پس اگر یک من گندم بدهد و یک من و پنج سیر جو بگیرد ربا و حرام است، و نیز اگر مثلاً ده من جو بخرد که سر خرمن ده من گندم بدهد چون جو را نقد گرفته و بعد از مدتی گندم را میدهد مثل آن است که زیادی گرفته و حرام میباشد.
- [آیت الله سیستانی] جو و گندم در ربا یک جنس حساب میشود ، پس اگر مثلاً یک من گندم بدهد و یک من و پنج سیر جو بگیرد ، ربا و حرام است . و نیز اگر مثلاً ده من جو بخرد که سر خرمن ده من گندم بدهد ، چون جو را نقد گرفته و بعد از مدتی گندم را میدهد ، مثل آن است که زیادی گرفته و حرام میباشد .
- [آیت الله اردبیلی] جو و گندم در (ربا) یک جنس حساب میشوند؛ پس اگر یک کیلو گندم بدهد و یک کیلو و نیم جو بگیرد، ربا و حرام است و نیز اگر مثلاً ده کیلو جو بخرد که سرِ خرمن ده کیلو گندم بدهد، چون جو را نقد گرفته و بعد از مدّتی گندم را میدهد، مثل آن است که زیادی گرفته و حرام میباشد.
- [آیت الله بهجت] جو و گندم در ربا یک جنس حساب میشوند، پس اگر یک من گندم بدهد و یک من و پنج سیر جو بگیرد، ربا و حرام است؛ و نیز اگر مثلاً ده من جو بخرد که سر خرمن ده من گندم بدهد، چون جو را نقد گرفته و بعد از مدتی گندم را میدهد، مثل آن است که زیادی گرفته و حرام میباشد.