الإمام الصادق علیه‌السلام : ما أعرِفُ لِلسُّمومِ دَواءً أنفَعَ مِن سَویقِ التُّفّاحِ . امام صادق علیه‌السلام : برای مسمومیّت ، دارویی سودمندتر از سویق سیب ، سراغ ندارم . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 356 ، حدیث 7 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 384 ******* الکافی عن ابن بکیر : رَعَفتُ سَنَةً بِالمَدینَةِ ، فَسَأَلَ أصحابُنا أبا عَبدِاللّه‌ِ علیه‌السلامعَن شَیءٍ یُمسِکُ الرُّعافَ . فَقالَ لَهُم : اِسقوهُ سَویقَ التُّفّاحِ . فَسَقَونی فَانقَطَعَ عَنِّی الرُّعافُ . الکافی- به نقل از ابن بُکَیر: سالی در مدینه به خون‌دماغ مبتلا شدم . یارانمان از امام صادق علیه‌السلام درباره چیزی که مانع خونریزی بینی شود ، پرسیدند . به آنان فرمود : (به او سویق سیب بدهید) . آنان به من از این سویق خوراندند و خونریزی بینی‌ام قطع شد . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 356 ، حدیث 6 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 384
الإمام الصادق علیهالسلام :
ما أعرِفُ لِلسُّمومِ دَواءً أنفَعَ مِن سَویقِ التُّفّاحِ .
امام صادق علیهالسلام :
برای مسمومیّت ، دارویی سودمندتر از سویق سیب ، سراغ ندارم .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 356 ، حدیث 7 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 384
*******
الکافی عن ابن بکیر :
رَعَفتُ سَنَةً بِالمَدینَةِ ، فَسَأَلَ أصحابُنا أبا عَبدِاللّهِ علیهالسلامعَن شَیءٍ یُمسِکُ الرُّعافَ .
فَقالَ لَهُم : اِسقوهُ سَویقَ التُّفّاحِ .
فَسَقَونی فَانقَطَعَ عَنِّی الرُّعافُ .
الکافی- به نقل از ابن بُکَیر: سالی در مدینه به خوندماغ مبتلا شدم . یارانمان از امام صادق علیهالسلام درباره چیزی که مانع خونریزی بینی شود ، پرسیدند . به آنان فرمود : (به او سویق سیب بدهید) .
آنان به من از این سویق خوراندند و خونریزی بینیام قطع شد .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 356 ، حدیث 6 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 384
- [سایر] سویق چه خواصی دارد؟
- [سایر] سویق عدس چه خواصی دارد؟
- [سایر] سویق جو چه خواصی دارد؟
- [سایر] سویق برنج چه خواصی دارد؟
- [سایر] سیب چه خواصی دارد؟
- [سایر] سویق خشک چه خاصیتی دارد؟
- [سایر] سویق روغن زیتون چه فوایدی دارد؟
- [سایر] ناشتا خوردن سویق خشک چه فوایدی دارد؟
- [سایر] آیا این حدیث صحیح است که پیامبر (ص) میفرماید: سیب را ناشتا بخورید که تمیز کننده معده است. (مکارم الاخلاق ج 1ص 375 ح 1248)، آیا در آن زمان در عربستان سیب بوده و آیا عربها سیب دیدهاند؟
- [سایر] رابطه سیب با امام حسین(ع) چیست؟ بوی سیب و کربلا...! چه رابطهای دارند؟ رابطه سیب با حضرت زهرا(س) که پیامبر(ص) در عرش سیبی میل کردند که شد نور دخترشان، چرا سیب؟ چرا انار نه؟ یا میوهای دیگر نه؟
- [آیت الله خوئی] مالیت مال دو قسم است: یکی آنکه مال ذاتاً دارای منافع و خواصی است که مردم به جهت آن منفعت یا خاصیت به آن رغبت مینمایند و بدین جهت قیمت و ارزش پیدا میکند، مانند خوردنیها، آشامیدنیها، فرشها، ظرفها، اقسام جواهرات و مانند اینها. دیگری آنکه ذاتاً ارزش و مزیتی ندارد بلکه ارزش و قیمتش اعتباری است: مثل تمبرهای پست که دولت برای آنها قیمت معین کرده است از یک ریال کمتر یا بیشتر و آنها را در پستخانه برای مراسلات و در گمرکات و دادسراها برای چسباندن به اظهارنامه و در محاضر رسمی برای اسناد و معاملات و غیر اینها قبول مینماید، و از این جهت ارزش و مالیت پیدا میکند و هر وقت دولت بخواهد که آنها را از مالیت بیندازد روی آنها مهر باطله زده و از اعتبار ساقط مینماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] مالیّت مال دو قسم است: یکی آن که مال ذاتاً دارای منافع و خواصّی است که مردم به جهت آن منفعت یا خاصیّت به آن رغبت مینمایند وبدینجهت قیمت وارزش پیدا میکند، مانند خوردنیها، آشامیدنیها، فرشها، ظرفها، اقسام جواهرات ومانند اینها ودیگری آن که ذاتاً ارزش ومزیّتی ندارد بلکه ارزش وقیمتش اعتباری است مثل: تمبرهای پست که دولت برای آنها قیمت معیّن کرده است از یک ریال بیشتر و آنها را در پستخانه برای مراسلات و در گمرکات وداد سراها برای چسباندن باظهارنامهها و در محاضر رسمی برای اسناد معاملات وغیر اینها قبول مینماید، و از اینجهت ارزش ومالیّت پیدا میکند و هر وقت دولت بخواهد که آنها را از مالیّت بیندازد روی آنها مهر باطله زده و از اعتبار ساقط مینماید.