امام صادق علیه‌السلام : لَو یَعلَمُ النّاسُ ما فِی التُّفّاحِ ما داوَوا مَرضاهُم إلاّ بِهِ ، ألا وإنَّهُ أسرَعُ شَیءٍ مَنفَعَةً لِلفُؤادِ خاصَّةً ، وإنّهُ نَضوحُهُ ؛ اگر مردم می‌دانستند در سیب چیست، بیمارانشان را جز به آن درمان نمی‌کردند. بدانید که سیب، به ویژه، سودمندترین چیز برای قلب و مایه شست‌وشوی آن است. طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 135 و الکافی ، جلد 6 ، صفحه 357 ، حدیث 10 ******* امام علی علیه‌السلام : کُلُوا التُّفّاحَ ؛ فَإِنَّهُ یَدبَغُ المَعِدَةَ ؛ سیب بخورید ، که معده را می‌پالاید . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 357 ، حدیث 11 ******* امام صادق علیه‌السلام : التُفّاحُ نَضوحُ المَعِدَةِ؛ سیب ، پالاینده و خوش‌بو کننده معده است . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 355 ، حدیث 1 ******* امام کاظم علیه‌السلام : التُّفّاحُ یَنفَعُ مِن خِصالٍ عِدَّةٍ : مِنَ السَّمِّ ، وَالسِّحرِ ، وَاللَّمَمِ یَعرِضُ مِن أهلِ الأَرضِ ، وَالبَلغَمِ الغالِبِ ، ولَیسَ شَیءٌ أسرَعَ مِنهُ مَنفَعَةً ؛ سیب، برای درمان چند چیز سودمند است : مسمومیت ، سِحر ، جنونی که از زمینیان پیش می‌آید، و بلغمی که چیره شده باشد. هیچ چیز منفعتش سریع‌تر از این نیست . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 355 ، حدیث 2 ******* عن إسحاق بن مطهّر عن الإمام الصادق علیه‌السلام : التُّفّاحُ یُفَرِّجُ المَعِدَةَ . وقال : کُلِ التُّفّاحَ ؛ فَإِنَّهُ یُطفِئُ الحَرارَةَ ، ویُبَرِّدُ الجَوفَ ، ویَذهَبُ بِالحُمّی . وفی حَدیثٍ آخَرَ : یَذهَبُ بِالوَباءِ ؛ به نقل از اسحاق بن مطهّر ، از امام صادق علیه‌السلام: (سیب، معده را گشایش می‌دهد) . همچنین فرمودند : (سیب بخور؛ چرا که حرارت را فرو می‌نشاند، درون را سرد می‌کند و تب را می‌بَرد) . در حدیث دیگری است که فرمودند : (وبا را از میان می‌برد) . المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 368 ، حدیث 2284 ******* امام صادق علیه‌السلام : أطعِموا مَحمومیکُمُ التُّفّاحَ ؛ فَما مِن شَیءٍ أنفَعَ مِنَ التُّفّاحِ ؛ به تبداران خود، سیب بدهید؛ چرا که هیچ چیز، سودمندتر از سیب نیست . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 357 ، حدیث 10
سیب چه خواصی دارد؟
امام صادق علیهالسلام :
لَو یَعلَمُ النّاسُ ما فِی التُّفّاحِ ما داوَوا مَرضاهُم إلاّ بِهِ ، ألا وإنَّهُ أسرَعُ شَیءٍ مَنفَعَةً لِلفُؤادِ خاصَّةً ، وإنّهُ نَضوحُهُ ؛
اگر مردم میدانستند در سیب چیست، بیمارانشان را جز به آن درمان نمیکردند. بدانید که سیب، به ویژه، سودمندترین چیز برای قلب و مایه شستوشوی آن است.
طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 135 و الکافی ، جلد 6 ، صفحه 357 ، حدیث 10
*******
امام علی علیهالسلام :
کُلُوا التُّفّاحَ ؛ فَإِنَّهُ یَدبَغُ المَعِدَةَ ؛
سیب بخورید ، که معده را میپالاید .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 357 ، حدیث 11
*******
امام صادق علیهالسلام :
التُفّاحُ نَضوحُ المَعِدَةِ؛
سیب ، پالاینده و خوشبو کننده معده است .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 355 ، حدیث 1
*******
امام کاظم علیهالسلام :
التُّفّاحُ یَنفَعُ مِن خِصالٍ عِدَّةٍ : مِنَ السَّمِّ ، وَالسِّحرِ ، وَاللَّمَمِ یَعرِضُ مِن أهلِ الأَرضِ ، وَالبَلغَمِ الغالِبِ ، ولَیسَ شَیءٌ أسرَعَ مِنهُ مَنفَعَةً ؛
سیب، برای درمان چند چیز سودمند است : مسمومیت ، سِحر ، جنونی که از زمینیان پیش میآید، و بلغمی که چیره شده باشد. هیچ چیز منفعتش سریعتر از این نیست .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 355 ، حدیث 2
*******
عن إسحاق بن مطهّر عن الإمام الصادق علیهالسلام :
التُّفّاحُ یُفَرِّجُ المَعِدَةَ . وقال : کُلِ التُّفّاحَ ؛ فَإِنَّهُ یُطفِئُ الحَرارَةَ ، ویُبَرِّدُ الجَوفَ ، ویَذهَبُ بِالحُمّی .
وفی حَدیثٍ آخَرَ : یَذهَبُ بِالوَباءِ ؛
به نقل از اسحاق بن مطهّر ، از امام صادق علیهالسلام: (سیب، معده را گشایش میدهد) .
همچنین فرمودند : (سیب بخور؛ چرا که حرارت را فرو مینشاند، درون را سرد میکند و تب را میبَرد) .
در حدیث دیگری است که فرمودند : (وبا را از میان میبرد) .
المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 368 ، حدیث 2284
*******
امام صادق علیهالسلام :
أطعِموا مَحمومیکُمُ التُّفّاحَ ؛ فَما مِن شَیءٍ أنفَعَ مِنَ التُّفّاحِ ؛
به تبداران خود، سیب بدهید؛ چرا که هیچ چیز، سودمندتر از سیب نیست .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 357 ، حدیث 10
- [سایر] سویق سیب چه خواصی دارد؟
- [سایر] آیا این حدیث صحیح است که پیامبر (ص) میفرماید: سیب را ناشتا بخورید که تمیز کننده معده است. (مکارم الاخلاق ج 1ص 375 ح 1248)، آیا در آن زمان در عربستان سیب بوده و آیا عربها سیب دیدهاند؟
- [سایر] رابطه سیب با امام حسین(ع) چیست؟ بوی سیب و کربلا...! چه رابطهای دارند؟ رابطه سیب با حضرت زهرا(س) که پیامبر(ص) در عرش سیبی میل کردند که شد نور دخترشان، چرا سیب؟ چرا انار نه؟ یا میوهای دیگر نه؟
- [سایر] قبل از خوردن سیب چه باید کرد؟
- [سایر] ناشتا سیب خوردن چه فایده ای دارد؟
- [سایر] سیب ترش چه موقعی مضر است؟
- [سایر] کرفس چه خواصی دارد؟
- [سایر] کاهو چه خواصی دارد؟
- [سایر] قارچ چه خواصی دارد؟
- [سایر] تره چه خواصی دارد؟
- [آیت الله خوئی] مالیت مال دو قسم است: یکی آنکه مال ذاتاً دارای منافع و خواصی است که مردم به جهت آن منفعت یا خاصیت به آن رغبت مینمایند و بدین جهت قیمت و ارزش پیدا میکند، مانند خوردنیها، آشامیدنیها، فرشها، ظرفها، اقسام جواهرات و مانند اینها. دیگری آنکه ذاتاً ارزش و مزیتی ندارد بلکه ارزش و قیمتش اعتباری است: مثل تمبرهای پست که دولت برای آنها قیمت معین کرده است از یک ریال کمتر یا بیشتر و آنها را در پستخانه برای مراسلات و در گمرکات و دادسراها برای چسباندن به اظهارنامه و در محاضر رسمی برای اسناد و معاملات و غیر اینها قبول مینماید، و از این جهت ارزش و مالیت پیدا میکند و هر وقت دولت بخواهد که آنها را از مالیت بیندازد روی آنها مهر باطله زده و از اعتبار ساقط مینماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] مالیّت مال دو قسم است: یکی آن که مال ذاتاً دارای منافع و خواصّی است که مردم به جهت آن منفعت یا خاصیّت به آن رغبت مینمایند وبدینجهت قیمت وارزش پیدا میکند، مانند خوردنیها، آشامیدنیها، فرشها، ظرفها، اقسام جواهرات ومانند اینها ودیگری آن که ذاتاً ارزش ومزیّتی ندارد بلکه ارزش وقیمتش اعتباری است مثل: تمبرهای پست که دولت برای آنها قیمت معیّن کرده است از یک ریال بیشتر و آنها را در پستخانه برای مراسلات و در گمرکات وداد سراها برای چسباندن باظهارنامهها و در محاضر رسمی برای اسناد معاملات وغیر اینها قبول مینماید، و از اینجهت ارزش ومالیّت پیدا میکند و هر وقت دولت بخواهد که آنها را از مالیّت بیندازد روی آنها مهر باطله زده و از اعتبار ساقط مینماید.