در پاسخ به این سؤال به بخشی از یک روایت از حضرت امام رضا علیه السلام توجه نمایید: الإمام الرضا علیه السلام عَن آبائِهِ علیهم السلام عَن عَلِیِّ بنِ الحُسَینِ علیه السلام ، عَن اُمِّ سَلَمَةَ قالَت : نَزَلَت هذِهِ الآیَةُ فی بَیتی وفی یَومی ، کانَ رَسولُ اللّه ِ صلی الله علیه و آله عِندی فَدَعا عَلِیًّا وفاطِمَةَ والحَسَنَ والحُسَینَ ، وجاءَ جَبرَئیلُ فَمَدَّ عَلَیهِم کِساءً فَدَکِیًّا ثُمَّ قالَ : اللّهُمَّ هؤُلاءِ أهلُ بَیتی ، اللّهُمَّ أذهِب عَنهُمُ الرِّجسَ وطَهِّرهُم تَطهیرًا . قالَ جَبرَئیلُ : وأنَا مِنکُم یا مُحَمَّدُ ؟ فَقالَ النَّبِیُّ صلی الله علیه و آله : وأنتَ مِنّا یا جَبرَئیلُ . . . . فَقالَ جَبرَئیلُ : اِقرَأْ یا مُحَمَّدُ : (إنَّما یُریدُ اللّه ُلِیُذهِبَ عَنکُمُ الرِّجسَ أهلَ البَیتِ ویُطَهِّرَکُم تَطهیرًا) فِی النَّبِیِّ وعَلِیٍّ وفاطِمَةَ والحَسَنِ والحُسَینِ علیهم السلام . امام رضا علیه السلام : به نقل از پدرانش به نقل از امام سجّاد به نقل از امّ سلمه: این آیه در خانه من و در روزی که پیامبر در خانه من بود نازل شد. پیامبر صلی الله علیه و آله نزد من بود که علی، فاطمه، حسن و حسین را فرا خواند. جبرئیل هم آمد و پیامبر عبای1 فدکی را بر آنها گستراند و سپس فرمود: 0پروردگارا! اینان اهل بیت من هستند، خدایا! هرگونه پلیدی را از آنها دور کن و کاملاً پاکشان گردان. جبرئیل گفت: ای محمّد! آیا من هم از شمایم؟ پیامبر فرمود: تو نیز از مایی ای جبرئیل. . . . . جبرئیل گفت: ای محمّد بخوان: (إنّما یریدُ اللّه ُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمْ الرِّجْسَ أهْلَ البیتِ ویُطَهِّرَکُم تَطْهیراً)2 ، که در حقّ پیامبر، علی، فاطمه، حسن و حسین علیهم السلام است. پی نوشت: 1.عبا لباسی است که زنان عرب روی لباس هایشان را می پوشند یا روحانیون بر روی دوش می اندازند. 2.آیهء تطهیر (احزاب (33 آیهء 33) در شأن این افراد نازل شد. منبع: w3.hadith.net
در پاسخ به این سؤال به بخشی از یک روایت از حضرت امام رضا علیه السلام توجه نمایید:
الإمام الرضا علیه السلام عَن آبائِهِ علیهم السلام عَن عَلِیِّ بنِ الحُسَینِ علیه السلام ، عَن اُمِّ سَلَمَةَ قالَت : نَزَلَت هذِهِ الآیَةُ فی بَیتی وفی یَومی ، کانَ رَسولُ اللّه ِ صلی الله علیه و آله عِندی فَدَعا عَلِیًّا وفاطِمَةَ والحَسَنَ والحُسَینَ ، وجاءَ جَبرَئیلُ فَمَدَّ عَلَیهِم کِساءً فَدَکِیًّا ثُمَّ قالَ : اللّهُمَّ هؤُلاءِ أهلُ بَیتی ، اللّهُمَّ أذهِب عَنهُمُ الرِّجسَ وطَهِّرهُم تَطهیرًا .
قالَ جَبرَئیلُ : وأنَا مِنکُم یا مُحَمَّدُ ؟ فَقالَ النَّبِیُّ صلی الله علیه و آله : وأنتَ مِنّا یا جَبرَئیلُ . . . . فَقالَ جَبرَئیلُ : اِقرَأْ یا مُحَمَّدُ : (إنَّما یُریدُ اللّه ُلِیُذهِبَ عَنکُمُ الرِّجسَ أهلَ البَیتِ ویُطَهِّرَکُم تَطهیرًا) فِی النَّبِیِّ وعَلِیٍّ وفاطِمَةَ والحَسَنِ والحُسَینِ علیهم السلام .
امام رضا علیه السلام : به نقل از پدرانش به نقل از امام سجّاد به نقل از امّ سلمه: این آیه در خانه من و در روزی که پیامبر در خانه من بود نازل شد. پیامبر صلی الله علیه و آله نزد من بود که علی، فاطمه، حسن و حسین را فرا خواند. جبرئیل هم آمد و پیامبر عبای1 فدکی را بر آنها گستراند و سپس فرمود: 0پروردگارا! اینان اهل بیت من هستند، خدایا! هرگونه پلیدی را از آنها دور کن و کاملاً پاکشان گردان. جبرئیل گفت: ای محمّد! آیا من هم از شمایم؟ پیامبر فرمود: تو نیز از مایی ای جبرئیل. . . . . جبرئیل گفت: ای محمّد بخوان: (إنّما یریدُ اللّه ُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمْ الرِّجْسَ أهْلَ البیتِ ویُطَهِّرَکُم تَطْهیراً)2 ، که در حقّ پیامبر، علی، فاطمه، حسن و حسین علیهم السلام است.
پی نوشت:
1.عبا لباسی است که زنان عرب روی لباس هایشان را می پوشند یا روحانیون بر روی دوش می اندازند.
2.آیهء تطهیر (احزاب (33 آیهء 33) در شأن این افراد نازل شد.
منبع: w3.hadith.net
- [سایر] در حدیث کساء کدام شخصیت محور شمارش پنج تن آل عبا میباشد؟
- [سایر] با سلام و عرض خسته نباشید در آیه 33 سوره احزاب که آیه تطهیر آمده است از مفادش بر می آید که مربوط به اهل بیت پیامبر و زنان پیامبر می باشد. حال چگونه است که آنرا مربوط به 5تن آل عبا توضیح و استفاده می کنند؟ در ثانی اینکه کلمه رجس در این آیه آمده است منظور ناپاکی از دامن زنان می باشد و این درحالیست که اگر مربوط به 5تن آل عبا بدانیم از این 5 تن، 4 نفر مرد بوده که ارتباطی به َآنان نداشته است/ لطفا توضیح دهید.
- [سایر] چه دلیلی وجود دارد بر اینکه منظور از اهل بیت(ع) در آیه 33 احزاب پنج تن آل عبا باشند؟ در صورتی که در آیه 73 سوره هود حضرت ابراهیم(ع) و همسرشان را اهل البیت(ع) می خواند و به خاطر همین از ضمیر مذکر استفاده کرده است. می توان گفت که این آیه خواست خداوند را بیان می دارد اما سرپیچی همسران پیامبر این توفیق را از آنان سلب می کند، ولی با توجه به اینکه آیات بعدی و جملات قبلی خود آیه در مورد همسران پیامبر است بعید است مرجع ضمیر به یکباره تغییر کند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی چند اصله نخل وقف مطلق خیرات یا وقف عزاداری خامس آل عبا (علیهم السلام) کرده، ولی اکنون به علّت بیماری یا جهت دیگر نمی تواند آن را نگهداری یا سرپرستی کند و کس دیگری هم نیست چنین کند، آیا می تواند آن را بفروشد؟ در این صورت پول آن را به چه مصرفی برساند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شغل اینجانب عبابافی است و برنامه کار ما این است که پشم را رنگ کرده و پس از آنکه تبدیل به نخ شد و عبا بافته شد عبا را پرداخت می کنیم و به وسیله مخصوص که روی عبا کشیده می شود پُرز آن ظاهر می شود اما همین کار باعث جدا شدن مقداری از پشم عبا است که بعداً آن را با پشم خوب مخلوط کرده و حلاجی می کنیم بطوری که معلوم نیست این پشم، مخلوطی از پشم خالص و پُرز عبا است لطفاً بفرمایید آیا این کار غش در معامله است؟
- [سایر] مذهب شیعه چرا مذهب جعفری نامیده شد؟
- [سایر] مذهب شیعه چرا مذهب جعفری نامیده شد؟
- [سایر] برترین منزلگاه بهشتیان چه نامیده می شود؟
- [سایر] مذهب شیعه چرا مذهب جعفری نامیده شد؟
- [سایر] جنگ در روز عاشورا چقدر طول کشید؟ جنگ تن به تن بود یا گروهی؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] لباسی که بر تن کافر است وقتی اسلام آورد پاک نمی شود بنابراحتیاط واجب.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چیزی که با آن زخم یا عضو شکسته را می بندند و دوایی که روی آن می گذارند (جبیره) نامیده می شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اذان دوم روز جمعه بدعت وحرام میباشد واین همان اذانیاست که در عرف مردم اذان سوم نامیده میشود وعامّه به آن عمل میکنند.
- [آیت الله وحید خراسانی] چیزی که با ان زخم و شکسته را می بندند و دوایی که روی زخم و مانند ان می گذارند جبیره نامیده می شود
- [امام خمینی] احکام وضوی جبیره- چیزی که با آن زخم و شکسته را می بندند و دوایی که روی زخم و مانند آن می گذارند جبیره نامیده می شود.
- [آیت الله بروجردی] چند چیز در لباس نمازگزار مستحب است که از آن جمله است:عمامه با تحت الحنک، پوشیدن عبا، لباس سفید، پاکیزهترین لباسها، استعمال بوی خوش و دست کردن انگشتری عقیق.
- [آیت الله علوی گرگانی] چند چیز در لباس نمازگزار مستحبّ است که از آن جمله است: عمّامه با تحت الحنک، پوشیدن عبا ولباس سفید وپاکیزهترین لباسها واستعمال بوی خوش ودست کردن انگشتری عقیق.
- [آیت الله مظاهری] شش چیز در لباس نمازگزار مستحب است که از آن جمله است: 1 - عمامه با تحت الحنک. 2 - پوشیدن عبا. 3 - پوشیدن لباس سفید. 4 - پوشیدن پاکیزهترین لباسها. 5 - استعمال بوی خوش. 6 - دست کردن انگشتری عقیق.
- [آیت الله وحید خراسانی] چند چیز در لباس نمازگزار مستحب است و از ان جمله است عمامه با تحت الحنک پوشیدن عبا و لباس سفید و پاکیزه ترین لباسها و استعمال بوی خوش و دست کردن انگشتر عقیق
- [آیت الله سبحانی] چند چیز در لباس نمازگزار مستحب است که از آن جمله است: پوشیدن عبا و لباس سفید و پاکیزه ترین لباس ها و استعمال بوی خوش و انگشتر عقیق به دست کردن. چیزهایی که در لباس نمازگزار مکروه است