امام علی علیه‌السلام : اِدفَعُوا أمواجَ البَلاءِ بِالدُّعاءِ ، ما المُبتَلَی الَّذی استَدَرَّ بهِ البَلاءُ بِأحوَجَ إلَی الدُّعاءِ مِنَ المُعافَی الَّذی لا یَأمَنُ البَلاءَ ؛ امواج بلا را با دعا پس زنید ؛ بلادیده‌ای که بلا جانش را به لب رسانده است نیازش به دعا بیشتر از عافیت چشیده‌ای نیست که از بلا در امان نیست . بحار الأنوار : 93 / 301 / 37 ******* امام کاظم علیه‌السلام : عَلَیکُم بِالدُّعاءِ ، فَإنَّ الدُّعاءَ للّه‌ِ ، وَالطَّلَبَ إلی اللّه یَرُدُّ البَلاءَ وَقَد قُدِّرَ وَقُضِیَ وَلَم یَبقَ إلاّ إمضاؤهُ ، فإِذا دُعِیَ اللّه‌ُ عز و جل وسُئلَ صَرْفَ البَلاءِ صَرَفَهُ ؛ همیشه دعاکنید ؛ زیرا دعا به درگاه خدا و مسألت کردن از او بلایی را که قضا و قدر الهی به آن تعلّق گرفته و فقط مانده که به اجرا درآید ، دفع می‌کند . پس ، چون خداوند عز و جل خوانده شود و از او مسألت گردد ، بلا را کاملاً بر گرداند . الکافی : 2 / 470/ 8
امام علی علیهالسلام :
اِدفَعُوا أمواجَ البَلاءِ بِالدُّعاءِ ، ما المُبتَلَی الَّذی استَدَرَّ بهِ البَلاءُ بِأحوَجَ إلَی الدُّعاءِ مِنَ المُعافَی الَّذی لا یَأمَنُ البَلاءَ ؛
امواج بلا را با دعا پس زنید ؛ بلادیدهای که بلا جانش را به لب رسانده است نیازش به دعا بیشتر از عافیت چشیدهای نیست که از بلا در امان نیست .
بحار الأنوار : 93 / 301 / 37
*******
امام کاظم علیهالسلام :
عَلَیکُم بِالدُّعاءِ ، فَإنَّ الدُّعاءَ للّهِ ، وَالطَّلَبَ إلی اللّه یَرُدُّ البَلاءَ وَقَد قُدِّرَ وَقُضِیَ وَلَم یَبقَ إلاّ إمضاؤهُ ، فإِذا دُعِیَ اللّهُ عز و جل وسُئلَ صَرْفَ البَلاءِ صَرَفَهُ ؛
همیشه دعاکنید ؛ زیرا دعا به درگاه خدا و مسألت کردن از او بلایی را که قضا و قدر الهی به آن تعلّق گرفته و فقط مانده که به اجرا درآید ، دفع میکند . پس ، چون خداوند عز و جل خوانده شود و از او مسألت گردد ، بلا را کاملاً بر گرداند .
الکافی : 2 / 470/ 8
- [سایر] از میان ادعیه، برای دفع بلا و شرّ، چه دعایی بخوانیم ؟
- [سایر] این دو حدیث چگونه جمع میشوند؟ (دعا بلای نازل شده و نازل نشده را دفع میکند) و (دعا پس از نزول بلا سودی ندارد).
- [سایر] راههای دفع بلا چیست؟
- [سایر] وجود امام زمان علیه السلام در دفع بلا چه تأثیری دارد؟
- [سایر] دفع بلا از اهل زمین به واسطه وجود امام زمان (عج) به چه چیزی تشبیه شده است؟
- [سایر] دعا کردن قبل از رسیدن بلا چه ثمره ای دارد؟
- [سایر] آیا چشم زخم کارساز است؟ چگونه می توان آثار آن را دفع نمود؟
- [سایر] چه گناهانی باعث دریده شدن پرده های عصمت، نزول بلا، عدم استجابت دعا و... می شود که در دعای کمیل به آنها اشاره شده است؟
- [سایر] آیا بلا برای عقوبت نیست؟ پس چرا امام حسین (ع) دچار بلا و مصیبت شدند؟
- [آیت الله بهجت] آیا در رکوع یا سجود پس از ذکر واجب، می توان به فارسی دعا کرد؟
- [آیت الله خوئی] اگر نصف سر را یک دفع و نصف دیگر آن را دفع دیگر در آب فرو برد، روزهاش باطل نمیشود.
- [آیت الله اردبیلی] صدقه دادن که یک اقدام خالصانه و صادقانه میباشد، مورد سفارش قرآن کریم و احادیث فراوان قرار گرفته و موجب خیر و برکت در زندگی، دفع بلا و مرگهای ناگهانی و شفای بیماران میشود و همان طور که پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرموده: (کلّ معروف صدقه)(1) یعنی هر کار خیر و پسندیدهای، صدقه محسوب میشود و اقداماتی که موجب هدایت گمراهان، حمایت نیازمندان و عمران و آبادانی مادی و معنوی جامعه گردد، ماندگارتر و مفیدتر میباشد.
- [آیت الله اردبیلی] خودداری کردن از دفع ادرار و مدفوع، مکروه است و اگر ضرر قابل توجهی داشته باشد، حرام است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحاضه اگر بین غسل و نماز فاصله بیندازد و خون ببیند، باید دوباره غسل کند و بلا فاصله مشغول نماز شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] وقت نافله عشا بعد از تمام شدن نماز عشا تا نصف شب است و بهتر است بعد از نماز عشا بلا فاصله خوانده شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] وقت نافله عشا بعد از تمام شدن نماز عشا تا نصف شب است و بهتر است بعد از نماز عشا بلا فاصله خوانده شود.
- [آیت الله سیستانی] وقت نافله عشا بعد از تمام شدن نماز عشا تا نصف شب است ، و بهتر است بعد از نماز عشا بلا فاصله خوانده شود .
- [آیت الله سیستانی] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا یا نقره در حال نا چاری به مقدار دفع ضرورت اشکال ندارد ، ولی زیاده بر این مقدار جایز نیست .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا یا نقره در حال ناچاری به مقدار دفع ضرورت اشکال ندارد؛ ولی زیاده بر این مقدار جایز نیست.
- [آیت الله خوئی] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا یا نقره در حال ناچاری به مقدار دفع ضرورت اشکال ندارد، ولی زیاده بر این مقدار جائز نیست.