امام علی علیه‌السلام : إنّ للمَوتِ لَغَمَراتٍ هِیَ أفظَعُ مِن أن تُستَغرَقَ بصِفَةٍ ، أو تَعتَدِلَ علی عُقولِ أهلِ الدّنیا ؛ مرگ را سختی‌هایی است دشوارتر از آن که در وصف گنجد یا با خردهای مردم جهان سنجیده شود . نهج البلاغة : الخطبة 221 منتخب میزان الحکمة : 520 ******* پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : اِحضَروا مَوتاکُم ولَقِّنوهُم (لا إلهَ إلاَّ اللّه‌) وبَشِّروهُم بالجَنّةِ ، فإنّ الحَلیمَ مِن الرِّجالِ والنِّساءِ یَتَحَیّرُ عندَ ذلکَ المَصرَعِ ، وإنّ الشّیطانَ أقرَبُ ما یکونُ مِن ابنِ آدمَ عندَ ذلکَ المَصرَعِ . والّذی نَفسی بیَدِهِ ! لَمُعایَنهُ مَلَکِ المَوتِ أشَدُّ مِن ألفِ ضَربَةٍ بالسَّیفِ . والّذی نَفسی بیَدِهِ ! لا تَخرُجُ نَفسُ عَبدٍ مِن الدّنیا حتّی یَتَألَّمَ کُلُّ عِرقٍ مِنهُ علی حِیالهِ؛ در بالین مردگان خود حاضر شوید و به آنان (لا اله الا اللّه‌) تلقین کنید و نوید بهشتشان دهید ؛ زیرا حتّی مردان و زنان بردبار هم در این صحنه گیج و سرگشته می‌شوند و شیطان بیش از هر زمان دیگری در هنگام مرگ به آدمی نزدیک می‌گردد . سوگند به آن که جانم در دست اوست ، مشاهده فرشته مرگ (عزرائیل) سخت‌تر از هزار ضربه شمشیر است . سوگند به آن که جانم در دست اوست ، جان هیچ بنده‌ای از دنیا (بیرون) نرود مگر این که یکایک رگ‌های او درد کشند . کنزالعمّال : 42158 منتخب میزان الحکمة : 520
امام علی علیهالسلام :
إنّ للمَوتِ لَغَمَراتٍ هِیَ أفظَعُ مِن أن تُستَغرَقَ بصِفَةٍ ، أو تَعتَدِلَ علی عُقولِ أهلِ الدّنیا ؛
مرگ را سختیهایی است دشوارتر از آن که در وصف گنجد یا با خردهای مردم جهان سنجیده شود .
نهج البلاغة : الخطبة 221 منتخب میزان الحکمة : 520
*******
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
اِحضَروا مَوتاکُم ولَقِّنوهُم (لا إلهَ إلاَّ اللّه) وبَشِّروهُم بالجَنّةِ ، فإنّ الحَلیمَ مِن الرِّجالِ والنِّساءِ یَتَحَیّرُ عندَ ذلکَ المَصرَعِ ، وإنّ الشّیطانَ أقرَبُ ما یکونُ مِن ابنِ آدمَ عندَ ذلکَ المَصرَعِ . والّذی نَفسی بیَدِهِ ! لَمُعایَنهُ مَلَکِ المَوتِ أشَدُّ مِن ألفِ ضَربَةٍ بالسَّیفِ . والّذی نَفسی بیَدِهِ ! لا تَخرُجُ نَفسُ عَبدٍ مِن الدّنیا حتّی یَتَألَّمَ کُلُّ عِرقٍ مِنهُ علی حِیالهِ؛
در بالین مردگان خود حاضر شوید و به آنان (لا اله الا اللّه) تلقین کنید و نوید بهشتشان دهید ؛ زیرا حتّی مردان و زنان بردبار هم در این صحنه گیج و سرگشته میشوند و شیطان بیش از هر زمان دیگری در هنگام مرگ به آدمی نزدیک میگردد . سوگند به آن که جانم در دست اوست ، مشاهده فرشته مرگ (عزرائیل) سختتر از هزار ضربه شمشیر است . سوگند به آن که جانم در دست اوست ، جان هیچ بندهای از دنیا (بیرون) نرود مگر این که یکایک رگهای او درد کشند .
کنزالعمّال : 42158 منتخب میزان الحکمة : 520
- [سایر] علت مردن انسان چیست؟
- [سایر] مردن، کفاره ی چیست؟
- [سایر] مردن دانشمند چگونه مصیبتی است؟
- [سایر] مردن برای مؤمن مانند چیست؟
- [سایر] فلسفه آزمون در سختی های مومنین چیست؟
- [سایر] آمادگی برای مردن چگونه باید باشد؟
- [سایر] آیا هر سختی و مصیبتی در دنیا عقوبت گناهی است؟
- [سایر] آیا سختی کار میتواند مجوز افطار روزه باشد؟
- [سایر] نحوهی مردن افراد چه رابطهای با اعمال آنها دارد؟
- [سایر] با مردن چه حقیقتی بر انسان آشکار می گردد؟
- [آیت الله مظاهری] انسان بیش از ثلث اموالش نمیتواند وصیّت کند و چنانچه زیادتر از ثلث وصیّت نماید زیادی آن محتاج به اذن ورثه است، خواه قبل از مردن اذن دهند یا بعد از مردن.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مصرفی را که میت معین کرده، از ثلث مال او بیشتر باشد، و پیش از مردن او ورثه اجازه بدهند که وصیت او عملی شود، بعد از مردن او نمی توانند از اجازه خود برگردند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مالی را که میت وصیت کرده از ثلث مال او بیشتر باشد و پیش از مردن او ورثه اجازه نمایند بعد از مردن او نمی توانند از اجازه خود برگردند
- [آیت الله خوئی] اگر مصرفی را که میت معین کرده، از ثلث مال او بیشتر باشد و پیش از مردن او ورثه اجازه نمایند، بعد از مردن او نمیتوانند از اجاز خود برگردند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مصرفی را که میّت معیّن کرده، از ثلث مال او بیشتر باشد و پیش از مردن او ورثه اجازه بدهند که وصیّت او عملی شود، بعد از مردن او نمیتوانند از اجازه خود برگردند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مصرفی را که میّت معیّن کرده، از ثلث مال او بیشتر باشد و پیش از مردن او ورثه اجازه بدهند که وصیّت او عملی شود، بعد از مردن او نمیتوانند از اجازه خود برگردند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر مصرفی را که میّت معیّن کرده ، از ثلث مال او بیشتر باشد ، و پیش از مردن او ورثه اجازه بدهند که وصیّت او عملی شود ، بعد از مردن او نمی توانند از اجازة خود برگردند .
- [آیت الله سبحانی] اگر مصرفی را که میت معین کرده، از ثلث مال او بیشتر باشد، و پیش از مردن او ورثه اجازه بدهند که وصیت او عملی شود، بعد از مردن او نمی توانند از اجازه خود برگردند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مصرفی را که میت معین کرده؛ از ثلث مال او بیشتر باشد و پیش از مردن او ورثه اجازه نمایند؛ بعد از مردن او نمی توانند از اجازه خود برگردند.
- [آیت الله بروجردی] اگر مصرفی را که میت معین کرده از ثلث مال او بیشتر باشد و پیش از مردن او ورثه اجازه بدهند که وصیت او عملی شود، بعد از مردن او نمیتوانند از اجازهی خود برگردند.