1-رشوه ، چیزی است که برای باطل ساختن حق یا ثابت کردن باطل داده می شود و از نظر حقوقی مالی است که به مامور رسمی یا غیر رسمی دولتی به منظور انجام کاری پرداخت می شود و اختلاس عبارت است از برداشتن مال غیر از راه خدعه فلذا اختلاس جرمی است که از یک جهت سرقت و از جهت دیگر خیانت در امانت است . 2-اعمال نفوذ بر خلاف حق و مقررات ، در واقع عبارت الاخری واژه ( پارتی بازی ) است که با بیان حقوقی عنوان شده است . 3-قانون مجازات اعمال نفوذ بر خلاف حق و مقررات قانونی در حدود 70 سال پیش به تصویب رسیده ، اما دلیلی بر فسخ مقررات آن وجود ندارد ، هر چند که با تصویب قانون مجازات اسلامی ،عنوان حبس تادیبی منتفی شده و بر اساس ماده ( 14 ) قانون مذکور جزای نقدی مذکور در ماده ( 1 ) قانون اعمال نفوذ افزایش یافته است . 4-ممکن است به نظر برسد که قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس مصوب 67 مقررات قانون اعمال نفوذ را فسخ کرده باشد ، لکن اینگونه نیست ، زیرا مقررات قانون تشدید عام است و ضوابط قانون اعمال نفوذ خاص بوده و عام لاحق نمی تواند فاسخ خاص سابق باشد . 5-به لحاظ رابطه جرم اعمال نفوذ با ارتشا و اختلاس باید گفت ، اعماد نفوذ بر خلاف حق از جرایم مطلق است و به محض ادعای نفوذ و دریافت وجه محقق شده و نیازی به اعمال نفوذ در اشخاص یا مراجع ذیربط نمی باشد مع الوصف در مواردی ممکن است که مرتکب پس از دریافت وجه مبادرت به اعمال نفوذ کرده یا مال تحصیل شده را به مقامات قضایی و اداری تسلیم نماید که در این موارد جرم مستقل رشاء موضوع ماده 592 ق.م.ا محقق شده و با توجه به قواعد حاکم بر تعدّد مادی جرم ، مرتکب علاوه بر مجازات قانون اعمال نفوذ به مجازات جرم ارتشاء نیز محکوم می شود ، مع الوصف ارتباطی بین جرم اعمال نفوذ بر خلاف حق و اختلاس با توجه ارکان مادی ومعنوی این جرائم به متصور نیست و تنها میتوان گفت هر دو اخلال در قوای دولتی و اداری کشور است و در هر دو مال به نفع خود یا دیگری برداشته میشود. www.hvm.ir
1-رشوه ، چیزی است که برای باطل ساختن حق یا ثابت کردن باطل داده می شود و از نظر حقوقی مالی است که به مامور رسمی یا غیر رسمی دولتی به منظور انجام کاری پرداخت می شود و اختلاس عبارت است از برداشتن مال غیر از راه خدعه فلذا اختلاس جرمی است که از یک جهت سرقت و از جهت دیگر خیانت در امانت است .
2-اعمال نفوذ بر خلاف حق و مقررات ، در واقع عبارت الاخری واژه ( پارتی بازی ) است که با بیان حقوقی عنوان شده است .
3-قانون مجازات اعمال نفوذ بر خلاف حق و مقررات قانونی در حدود 70 سال پیش به تصویب رسیده ، اما دلیلی بر فسخ مقررات آن وجود ندارد ، هر چند که با تصویب قانون مجازات اسلامی ،عنوان حبس تادیبی منتفی شده و بر اساس ماده ( 14 ) قانون مذکور جزای نقدی مذکور در ماده ( 1 ) قانون اعمال نفوذ افزایش یافته است .
4-ممکن است به نظر برسد که قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس مصوب 67 مقررات قانون اعمال نفوذ را فسخ کرده باشد ، لکن اینگونه نیست ، زیرا مقررات قانون تشدید عام است و ضوابط قانون اعمال نفوذ خاص بوده و عام لاحق نمی تواند فاسخ خاص سابق باشد .
5-به لحاظ رابطه جرم اعمال نفوذ با ارتشا و اختلاس باید گفت ، اعماد نفوذ بر خلاف حق از جرایم مطلق است و به محض ادعای نفوذ و دریافت وجه محقق شده و نیازی به اعمال نفوذ در اشخاص یا مراجع ذیربط نمی باشد مع الوصف در مواردی ممکن است که مرتکب پس از دریافت وجه مبادرت به اعمال نفوذ کرده یا مال تحصیل شده را به مقامات قضایی و اداری تسلیم نماید که در این موارد جرم مستقل رشاء موضوع ماده 592 ق.م.ا محقق شده و با توجه به قواعد حاکم بر تعدّد مادی جرم ، مرتکب علاوه بر مجازات قانون اعمال نفوذ به مجازات جرم ارتشاء نیز محکوم می شود ، مع الوصف ارتباطی بین جرم اعمال نفوذ بر خلاف حق و اختلاس با توجه ارکان مادی ومعنوی این جرائم به متصور نیست و تنها میتوان گفت هر دو اخلال در قوای دولتی و اداری کشور است و در هر دو مال به نفع خود یا دیگری برداشته میشود.
www.hvm.ir
- [سایر] لطفا" در مورد جرم اعمال نفوذ ناورا در قانون اعمال نفوذ ناروا و ارتباط آن با کلاهبرداری توضیح دهید.
- [سایر] لطفا در مورد جرم اعمال نفوذ ناورا در قانون اعمال نفوذ ناروا و ارتباط آن با کلاهبرداری توضیح دهید.
- [سایر] باسلام اختلاس هایی که در ایران رخ داده است در دوران چه ریاست جمهوری بوده است؟توضیح مختصری در رابطه با اختلاسها بفرمایید؟
- [سایر] جایگاه سیاسی ملکه انگلیس درانگلستان چیست وتاچه حدودی قدرت اجرایی دارد و درتصمیمات سیاسی و اجرایی مسولین می تواند اعمال نفوذ کند؟
- [سایر] آیا بدحجابی بدتر است یا دزدی و اختلاس؟
- [سایر] رابطه بین اصل برائت با اصل قانونی بودن جرم و مجازات، و فرق تفسیر مضیق با تفسیر به نفع متهم چیست. در صورت امکان مثالی بیاورید.
- [آیت الله خامنه ای] رابطه با اشخاصی که در گذشته مرتکب اعمال حرامی مانند شرب خمر شده اند، چگونه باید باشد؟
- [سایر] آیا در زمان امام علی(علیه السلام) هم برخی کارگزاران اختلاس کرده و به معاویه می پیوستند؟
- [سایر] آیا جرم مهدی هاشمی فقط قتل مرحوم شمس آبادی بود یا این که جرم های دیگری هم داشته است؟
- [سایر] قدرت نفوذ شیطان بیشتر است یا خدا؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر کوزهای را که از گِل نجس ساخته شده و یا آب نجس در آن نفوذ کرده، در آب کُر یا جاری بگذارند، به هر جای آن که آب برسد پاک میشود و اگر بخواهند باطن آن نیز پاک شود، باید به قدری در آب کُر یا جاری بماند که آب به تمام آن فرو رود و نفوذ رطوبت کافی نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کوزه ای که از گل نجس ساخته شده، یا آب نجس در آن فرو رفته، اگر در آب کر یا جاری بگذارند و آب در باطن آن نفوذ کند و خارج شود پاک می شود و اگر آب در آن نفوذ نکند ظاهرش پاک می شود، با آب قلیل نیز می توان ظاهر آن را شست.
- [آیت الله مظاهری] حاکم شرع در اجرای حدود باید طبق موازین شرعی حکم کند و علم او در اثبات جرم معتبر نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر برای اثبات جرم احتیاج به تشریح بدن میّت شود، با اذن ولی او یا حاکم شرع جایز است.
- [آیت الله مظاهری] اگر ظاهر سنگ نمک و قند و مانند آن نجس شود قابل تطهیر است ولی اگر نجاست در آنها نفوذ کرده باشد قابل تطهیر نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مبارزه با نفوذ اقتصادی و فکری و سیاسی بیگانگان، در بلاد اسلام، بر هر مسلمان واجب است و کمک کردن به آن حرام است.
- [آیت الله مظاهری] اگر مسلمانان مطلع شوند که اجانب میخواهند بر بلاد مسلمین استیلا پیدا کنند، چنانچه قدرت داشته باشند واجب است از نفوذ آنها جلوگیری کنند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بعض رؤسای ممالک اسلامی یا بعض وکلای مجلس موجب بسط نفوذ اجانب شود چه نفوذ سیاسی یا اقتصادی یا نظامی که مخالف مصالح اسلام و مسلمانان است ، به واسطة این خیانت ، از مقامی که دارد هر مقامی باشد منعزل است.اگر فرض شود که احراز آن مقام به حق بوه ، و بر مسلمانان لازم است او را مجازات کنند به هر نحو که ممکن باشد .
- [امام خمینی] اگر بعض رؤسای ممالک اسلامی یا بعض وکلای مجلسین موجب بسط نفوذ اجانب شود چه نفوذ سیاسی یا اقتصادی یا نظامی که مخالف مصالح اسلام و مسلمانان است، به واسطه این خیانت، از مقامی که دارد- هر مقامی باشد- منعزل است. اگر فرض شود که احراز آن مقام به حق بوده، و بر مسلمانان لازم است او را مجازات کنند به هر نحو که ممکن شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر به واسطه توسعه نفوذ سیاسی یا اقتصادی و تجاری بیگانگان، خوف آن باشد که آنها بر ممالک اسلامی تسلط پیدا کنند، بر همه واجب است که از نفوذ آنان جلوگیری نموده، ایادی آنها را قطع کنند، همچنین در مورد برقرار ساختن روابط سیاسی با دولتهای غیر اسلامی باید طوری باشد که موجب ضعف و ناتوانی مسلمین یا اسارت آنها در چنگال بیگانگان یا وابستگی اقتصادی و تجاری نگردد.