ارزش زن به عنوان هویت دینی وقتی روشن می‌شود که گوشه‌ای از اسرار نکاح و رموز ازدواج از ‌زبانِ صاحبِ وحی بازگو شود تا معلوم گردد که زن نه تنها ملعبه مرد نیست و نه تنها وابسته ‌نمی‌باشد و نه تنها ابزار نیست بلکه چون بنیان مرصوصی است که مرد را از پرتگاه دوزخ می‌رهاند و ‌از انحراف نجات می‌دهد و باهم از خطر تیرگی و تاریکی آسوده می‌شوند و هماهنگِ هم راهِ فلاح و ‌صلاح و نجاح را طیّ می‌کنند و از طلاح و تباه و تبار می‌رهند. رسول اکرم حضرت محمد بن عبداللَّه صلی الله علیه وآله چنین می‌فرماید: )مَنْ تزوّج أحرز نصف دینه)(1)‌ یعنی مردی که با زن ازدواج نماید و زنی که با مرد عقدِ زناشویی ببندد هرکدام نصف دین خود را ‌حفظ نموده‌اند. یعنی هویّتِ مرد برای زن در نکاح ونیز هویتِ زن برای مرد در ازدواج یک هویت دینی ‌است نه غریزی و آمیزش حیوانی که در هر نر و ماده‌ای یافت می‌شود، و باز پیامبر گرامی اسلام ‌صلی الله علیه وآله می‌فرماید: )ما من شابٍّ تزوّج فی حداثة سنّه الّا عجّ شیطانه، یا ویله عَصَمَ منّی ثُلْثَی دینه فلیتّقِ اللَّهَ ‌العبدُ فی الثلث الآخر)(2)‌ یعنی هیچ جوانی نیست که در عنفوانِ جوانی ازدواج نماید مگر آن که شیطانِ مراقب وی ناله بر ‌می‌آورد که (او دو سوم دین خود را از من حفظ نموده است)، بنده خدا بعد از ازدواج باید درباره یک ‌سومِ دیگرِ دین خود پرهیزکار باشد. در اینحال مرد یا زن جوان که پیوند زندگی مشترک را می‌بندند با ‌این عمل بخشِ مهمّ دینِ خود را حفظ می‌نمایند. چنین نگرش ملکوتی به زن و نگاه الهی به ازدواج و ‌بینش آسمانی به تشکیل کانونِ مشترک زناشویی هرگز مرد را وابسته یا آزاد نمی‌بیند و زن را نیز از ‌نگاه وابستگی و ابزاری مصون می‌داند. ‌‌ ‌(1) جامع احادیث الشیعه، ج20، ص8.‌ ‌(2) همان مأخذ، ص9.‌ ‌( آیةالله جوادی آملی ،زن در آئینه جلال و جمال، صفحات 339 و 340.)‌
ارزش زن به عنوان هویت دینی وقتی روشن میشود که گوشهای از اسرار نکاح و رموز ازدواج از زبانِ صاحبِ وحی بازگو شود تا معلوم گردد که زن نه تنها ملعبه مرد نیست و نه تنها وابسته نمیباشد و نه تنها ابزار نیست بلکه چون بنیان مرصوصی است که مرد را از پرتگاه دوزخ میرهاند و از انحراف نجات میدهد و باهم از خطر تیرگی و تاریکی آسوده میشوند و هماهنگِ هم راهِ فلاح و صلاح و نجاح را طیّ میکنند و از طلاح و تباه و تبار میرهند.
رسول اکرم حضرت محمد بن عبداللَّه صلی الله علیه وآله چنین میفرماید:
)مَنْ تزوّج أحرز نصف دینه)(1)
یعنی مردی که با زن ازدواج نماید و زنی که با مرد عقدِ زناشویی ببندد هرکدام نصف دین خود را حفظ نمودهاند. یعنی هویّتِ مرد برای زن در نکاح ونیز هویتِ زن برای مرد در ازدواج یک هویت دینی است نه غریزی و آمیزش حیوانی که در هر نر و مادهای یافت میشود، و باز پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله میفرماید:
)ما من شابٍّ تزوّج فی حداثة سنّه الّا عجّ شیطانه، یا ویله عَصَمَ منّی ثُلْثَی دینه فلیتّقِ اللَّهَ العبدُ فی الثلث الآخر)(2)
یعنی هیچ جوانی نیست که در عنفوانِ جوانی ازدواج نماید مگر آن که شیطانِ مراقب وی ناله بر میآورد که (او دو سوم دین خود را از من حفظ نموده است)، بنده خدا بعد از ازدواج باید درباره یک سومِ دیگرِ دین خود پرهیزکار باشد. در اینحال مرد یا زن جوان که پیوند زندگی مشترک را میبندند با این عمل بخشِ مهمّ دینِ خود را حفظ مینمایند. چنین نگرش ملکوتی به زن و نگاه الهی به ازدواج و بینش آسمانی به تشکیل کانونِ مشترک زناشویی هرگز مرد را وابسته یا آزاد نمیبیند و زن را نیز از نگاه وابستگی و ابزاری مصون میداند.
(1) جامع احادیث الشیعه، ج20، ص8.
(2) همان مأخذ، ص9.
( آیةالله جوادی آملی ،زن در آئینه جلال و جمال، صفحات 339 و 340.)
- [سایر] سلام، آیا داشتن رابطه جنسی با افراد ترنس (افراد دارای اختلال هویت جنسی) از لحاظ شرعی اشکال دارد. و آیا ازدواج یا خواندن صیغه محرمیت با این افراد امکان پذیر است؟ با تشکر از شما.
- [آیت الله اردبیلی] آیا تغییر جنسیت برای افراد ترانس سکشوال (افراد دارای بیماری اختلال هویت) حرام است یا جایز و یا واجب؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا تغییر جنسیت برای افراد ترانس سکشوال (افراد دارای بیماری اختلال هویت) حرام است یا جایز و یا واجب؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا تغییر جنسیت برای افراد ترانس سکشوال (افراد دارای بیماری اختلال هویت) حرام است یا جایز و یا واجب؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا تغییر جنسیت برای افراد ترانس سکشوال (افراد دارای بیماری اختلال هویت) حرام است یا جایز و یا واجب؟
- [سایر] حضرت عبدالمطلب دارای چه دینی بوده است؟
- [سایر] چیستی هویت؟نقش انقلاب اسلامی ایران در تکامل و تطور هویت اسلامی؟
- [سایر] پلورالیسم دینی دارای چه ابعادی است و از دیدگاه اسلامی کدام یک از این ابعاد قابل پذیرش است؟
- [سایر] در فلسفه اسلامی، همه چیز دارای روح شمرده می شود، آیا این مطلب از نظر دینی صحیح است؟
- [سایر] حقوق عمومی و حقوق اساسی مردم، تا چه اندازه در حکومت دینی تضمین شده است؟ آیا قوانین اساسی و عمومی متعلّق به مردم، در حکومت دینی دارای احترام و اعتبار است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هنگام خواندن صیغه معامله باید دو طرف قصد انشاء داشته باشند یعنی مقصودشان از گفتن این دو جمله خرید و فروش باشد، همچنین در جایی که داد و ستد عملی جانشین صیغه لفظی می شود باید قصد انشاء وجود داشته باشد. ضمناً شخصیّتهای حقیقی و حقوقی هر دو مالک می شوند و می توانند طرف معامله واقع گردند، بنابراین هر موسّسه خیریّه یا انتفاعی که تأسیس گردد و دارای شخصیّت حقوقی شود، با اشخاص حقیقی از این نظر تفاوت نمی کند.
- [آیت الله بروجردی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همهی آنها دارای شرطهایی که در (مسأله 2618) گفته شده بودهاند، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده، شکار حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه چند سگ را برای شکار حیوانی بفرستند چنانچه همه آنها دارای شرایط فوق باشد شکار حلال است و اگر بعضی از آنها دارای این شرایط نیست شکار حرام است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر چند سگ را بفرستند و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همه آنها دارای شرطهایی که ذکر شد بودهاند شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده شکار حرام است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر چند سگ را بفرستد وباهم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همه آنها دارای شرطهایی که در گذشته گفته شده بودهاند، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبود، شکار حرام است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند چنانچه همه انها دارای شرطهایی که در مساله گذشت باشند شکار حلال است و اگر یکی از انها دارای ان شرطها نباشد شکار حرام است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر چند سگ را بفرستد و باهم حیوانی را شکار کنند؛ چنانچه همه آنها دارای شرطهائی که در مسأله (2618) گفته شد بوده اند؛ شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده؛ شکار حرام است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند ، چنانچه همة آنها دارای شرطهائی که در مسأله 2607 گفته شد بوده اند ، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده ، شکار حرام است .
- [امام خمینی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همه آنها دارای شرطهایی که در صفحه گذشته گفته شده بودهاند، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آنها شرطها نبوده، شکار حرام است.
- [آیت الله خوئی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه هم آنها دارای شرطهایی که در مسألة (2618) گفته شده بودهاند، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده، شکار حرام است.