راههای مبارزه با تهاجم فرهنگی چیست؟
1) شناختن ارزشها و ضدّ ارزشها از دیدگاه اسلام و نظر فقه و فقها و تمسّک محکم و ثابت به انجام ارزشها و ترک ضدّ ارزش‌ها و به عبارت دیگر معیار قراردادن تعالیم مأخوذه از فقه جواهری در زندگی فردی و اجتماعی و سیاسی و تنظیم کلّ روابط بر اساس راهنماییهای فقهی. 2) تبلیغ و ترویج و تشویق همگان بر محافظت بر این ارزشها به وسیلة سخنرانیها و مطبوعات و جراید و همة رسانه‌های گروهی. 3) نشان دادن عکس العملهای منفی مناسب نسبت به برنامه‌ها و افرادی که این ارزشها را هتک و به قداستهای اسلامی آنها بی‌اعتنایی می‌نمایند و یا ضدّ ارزشها را به کار می‌گیرند ونیز نشان دادن عکس‌العملهای مثبت و تحسین برانگیز نسبت به بانوان و مردانی که ارزشها و آداب اسلامی را احترام می‌نمایند و به آنه متعهّدند. 4) تأکید بر اسلامی بودن نظام آموزش و پرورش و تربیت جوانان بر اساس هدایتهای عالی اسلام و گزینش اساتید و دبیران و آموزگاران شایسته و متعهّد و مؤمن به فرهنگ اسلام. 5) سالم ساختن محیط گردشگاهها و پارکها و فرهنگسراها از ظواهر مخرّب اخلاق، مثل: ارکستر و موسیقی و اختلاط زن و مرد و بد آموزیهای مختلف. 6) ترویج فرهنگ استقلال و اعتماد به نفس و تجلیل از شعائر اسلام و تحقیر وابستگی به کفّار و تقلید از آداب و عادت آنها. 7) تبیین و تبلیغ مفاسد مکتبهای مضرّه و فرهنگهای مادّی و ضدّ ایمان به خدا و اصالت اخلاق و معنویّات و مضار مدنیّت منهای دین، و پوچی و پوسیدگی آن و ارشاد همگان، خصوصاً دانشجویان، به فواید و مصالح اسلام گرایی و تعهّد دینی و کمالات حقیقی انسانی. 8) نشر و تبلیغ سیرة انبیا، خصوصاً سیرة رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم و ائمّه طاهرین علیهم السلام و دعوت به تأسّی به آن بزرگواران در مظاهر زندگی. 9) بیان و تفهیم این حقیقت ناب، خصوصاً به جوانان که مدنیّت صناعی غرب معلول بی‌ایمانی و بی اعتنایی آنها به مبانی اخلاقی نیست و توجّه به ترقّی صنعتی و کسب علوم مادّی با تمسّک به دین و اخلاق در کمال توافق و سازگاری بوده و بلکه مکمّل یکدیگرند و سعادت حقیقی برای جمیع افراد بشر در سایة کمال او در این دو ناحیه فراهم خواهد شد. و استفادة درست و صحیح از علم و صنعت و همة نعمتهای مادّی به طوری که موجب ظلم و تظلّم و استضعاف و استکبار نشود، فقط در پرتو ایمان به خدا و اخلاق حقیقی حاصل خواهد شد. 10) بالاخره با پشتیبانی همه، به خصوص صاحبان مقامات و علمای اعلام و ارباب سخن و اهل قلم و سایر اقشار و مؤمنین از فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر، و نظارت بر اجرای احکام الله و سدّ ابواب ورود فرهنگ بیگانه، به طوری که هر مسلمان آگاه و متعهّد، همة جریانها و سازمانها و مطبوعات و نوشته‌ها و کتابها و رسانه‌های گروهی و سیره و روش و تمام مقامات و رفت و آمدها و کیفیّت برخوردها را در رابطه با این تهاجم فرهنگی زیرنظر داشته باشد. منبع: معارف دین، آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی
عنوان سوال:

راههای مبارزه با تهاجم فرهنگی چیست؟


پاسخ:

1) شناختن ارزشها و ضدّ ارزشها از دیدگاه اسلام و نظر فقه و فقها و تمسّک محکم و ثابت به انجام ارزشها و ترک ضدّ ارزش‌ها و به عبارت دیگر معیار قراردادن تعالیم مأخوذه از فقه جواهری در زندگی فردی و اجتماعی و سیاسی و تنظیم کلّ روابط بر اساس راهنماییهای فقهی.

2) تبلیغ و ترویج و تشویق همگان بر محافظت بر این ارزشها به وسیلة سخنرانیها و مطبوعات و جراید و همة رسانه‌های گروهی.

3) نشان دادن عکس العملهای منفی مناسب نسبت به برنامه‌ها و افرادی که این ارزشها را هتک و به قداستهای اسلامی آنها بی‌اعتنایی می‌نمایند و یا ضدّ ارزشها را به کار می‌گیرند ونیز نشان دادن عکس‌العملهای مثبت و تحسین برانگیز نسبت به بانوان و مردانی که ارزشها و آداب اسلامی را احترام می‌نمایند و به آنه متعهّدند.

4) تأکید بر اسلامی بودن نظام آموزش و پرورش و تربیت جوانان بر اساس هدایتهای عالی اسلام و گزینش اساتید و دبیران و آموزگاران شایسته و متعهّد و مؤمن به فرهنگ اسلام.

5) سالم ساختن محیط گردشگاهها و پارکها و فرهنگسراها از ظواهر مخرّب اخلاق، مثل: ارکستر و موسیقی و اختلاط زن و مرد و بد آموزیهای مختلف.

6) ترویج فرهنگ استقلال و اعتماد به نفس و تجلیل از شعائر اسلام و تحقیر وابستگی به کفّار و تقلید از آداب و عادت آنها.

7) تبیین و تبلیغ مفاسد مکتبهای مضرّه و فرهنگهای مادّی و ضدّ ایمان به خدا و اصالت اخلاق و معنویّات و مضار مدنیّت منهای دین، و پوچی و پوسیدگی آن و ارشاد همگان، خصوصاً دانشجویان، به فواید و مصالح اسلام گرایی و تعهّد دینی و کمالات حقیقی انسانی.

8) نشر و تبلیغ سیرة انبیا، خصوصاً سیرة رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم و ائمّه طاهرین علیهم السلام و دعوت به تأسّی به آن بزرگواران در مظاهر زندگی.

9) بیان و تفهیم این حقیقت ناب، خصوصاً به جوانان که مدنیّت صناعی غرب معلول بی‌ایمانی و بی اعتنایی آنها به مبانی اخلاقی نیست و توجّه به ترقّی صنعتی و کسب علوم مادّی با تمسّک به دین و اخلاق در کمال توافق و سازگاری بوده و بلکه مکمّل یکدیگرند و سعادت حقیقی برای جمیع افراد بشر در سایة کمال او در این دو ناحیه فراهم خواهد شد. و استفادة درست و صحیح از علم و صنعت و همة نعمتهای مادّی به طوری که موجب ظلم و تظلّم و استضعاف و استکبار نشود، فقط در پرتو ایمان به خدا و اخلاق حقیقی حاصل خواهد شد.

10) بالاخره با پشتیبانی همه، به خصوص صاحبان مقامات و علمای اعلام و ارباب سخن و اهل قلم و سایر اقشار و مؤمنین از فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر، و نظارت بر اجرای احکام الله و سدّ ابواب ورود فرهنگ بیگانه، به طوری که هر مسلمان آگاه و متعهّد، همة جریانها و سازمانها و مطبوعات و نوشته‌ها و کتابها و رسانه‌های گروهی و سیره و روش و تمام مقامات و رفت و آمدها و کیفیّت برخوردها را در رابطه با این تهاجم فرهنگی زیرنظر داشته باشد.

منبع: معارف دین، آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین