قصد تحقیق در مورد تشویق و تنبیه در اسلام را دارم لطفاً مرا راهنمایی کنید.
برای تحقیق در این زمینه نکات ذیل می تواند به شما کمک کند. 1. جستجو در منابع موجود: از بانک اطلاعات، منابع پایانی کتب، مأخذ شناسی‌ها، چکیده های رساله ها و پایان نامه ها می توانید بهره مند شوید. 2. آشنایی با مباحث روان شناسی: روان شناسان رفتارگرا مثل پاولوف، ثورندایک و اسکنیر در زمینه تشویق، تنبیه و تقویت مثبت و منفی تحقیقات مفصلی انجام داده اند آشنایی با این مباحث کمک خوبی می تواند باشد. 3. جستجو حتماً باید شامل جستجوی عنوانی و موضوعی باشد: در جستجوی عنوانی، شما با عناوین کتاب ها و یا مقاله ای آشنا می شوید که مستقیماً به بحث تشویق و تنبیه پرداخته اند، اما در جستجوی موضوعی ممکن است کتاب با عنوان دیگری باشد اما یکی از فصل های آن اختصاص به این بحث داشته باشند مثل برخی از کتاب هایی که در زمینه تربیت اسلامی و یا تربیت در اسلام و ... نوشته شده است. 4. در جستجو باید با معادل ها و مترادف های این بحث حتماً آشنا باشید تا بتوانید به مباحث زیادتر و دقیق تری دست یابید. برای این منظور کتاب های لغت و فرهنگ و همچنین تفسیرهایی که به لغت ها پرداخته اند باید ملاحظه شود مثلا از کلماتی که به تشویق و تنبیه نزدیک است بحث انداز، تنذیر، بشارت، تبشیر و.... است. آشنایی با زبان عربی در این مرحله بسیار مهم است (البته این مرحله برای کارهای اساسی و پژوهش های بنیادی مهم است). معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: 1. روشهای آسیب زا در تربیت از منظر تربیت اسلامی، محمدرضا قائمی مقدم، پژوهشکده حوزه و دانشگاه، 1382. 2. چرا تنبیه؟ دکتر عبدالله مجوزی، نشر انجمن اولیاء و مربیان، 1383. 3. تشویق و تنبیه در تعلیم و تربیت اسلامی (پایان نامه کارشناسی ارشد تعلیم و تربیت، تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم انسانی، فاطمه کریمی دردشتی 4. تشویق و تنبیه در تعلیم و تربیت اسلامی (پایان نامه کارشناسی، قم، دانشکده عقیدتی سیاسی سپاه، منصور جهانی 5. تشکر و تشویق (مقاله) پیوند، ش 52، بهمن 1362، صص 45 47. 6. تشویق کودکان به عبارت (مقاله) پیوند، ش 70، مرداد 1364، صص 18 21. 7. تنبیه بدنی، ابزار مناسبی برای تربیت نیست، رسالت، 29/3/1372. 8. تنبیه حساس ترین وسیله تربیت، ترجمه محمدتقی زاد، پیوند، ش 124، بهمن 1368، صص 50 55. 9. تنبیه همیشه کارساز نیست، صبح خانواده (مقاله)، 9/12/1377. 10. تشویق و تنبیه، پیوند (مقاله)، ش 91، اردیبهشت 1366، صص 14 17 و 23. 11. تشویق و تنبیه از دیدگاه قرآن کریم،‌(کتاب) کبری (فرشته) کاشانیها، نشر رامین تهران. 12. دو ابزار معجزه آسا در تربیت (کتاب) زهرا کاشانی، مؤسسه نشر رامین. 13. تشویق و تنبیه در تربیت اسلامی، (مقاله)، یدالله جهانگرد، تربیت، س 8، ش 1 و 2، مهر آبان 1371. 14. انذار و تبشیر از دیدگاه قرآن، (پایان نامه)، ناهید واعظی جزئی، کارشناسی اشد علوم قرآنی و حدیث، دانشکده قم. 15. جایگاه تشویق و تنبیه در اسلام، داوود حسینی، مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما. منبع: اندیشه قم
عنوان سوال:

قصد تحقیق در مورد تشویق و تنبیه در اسلام را دارم لطفاً مرا راهنمایی کنید.


پاسخ:

برای تحقیق در این زمینه نکات ذیل می تواند به شما کمک کند.
1. جستجو در منابع موجود: از بانک اطلاعات، منابع پایانی کتب، مأخذ شناسی‌ها، چکیده های رساله ها و پایان نامه ها می توانید بهره مند شوید.
2. آشنایی با مباحث روان شناسی: روان شناسان رفتارگرا مثل پاولوف، ثورندایک و اسکنیر در زمینه تشویق، تنبیه و تقویت مثبت و منفی تحقیقات مفصلی انجام داده اند آشنایی با این مباحث کمک خوبی می تواند باشد.
3. جستجو حتماً باید شامل جستجوی عنوانی و موضوعی باشد: در جستجوی عنوانی، شما با عناوین کتاب ها و یا مقاله ای آشنا می شوید که مستقیماً به بحث تشویق و تنبیه پرداخته اند، اما در جستجوی موضوعی ممکن است کتاب با عنوان دیگری باشد اما یکی از فصل های آن اختصاص به این بحث داشته باشند مثل برخی از کتاب هایی که در زمینه تربیت اسلامی و یا تربیت در اسلام و ... نوشته شده است.
4. در جستجو باید با معادل ها و مترادف های این بحث حتماً آشنا باشید تا بتوانید به مباحث زیادتر و دقیق تری دست یابید. برای این منظور کتاب های لغت و فرهنگ و همچنین تفسیرهایی که به لغت ها پرداخته اند باید ملاحظه شود مثلا از کلماتی که به تشویق و تنبیه نزدیک است بحث انداز، تنذیر، بشارت، تبشیر و.... است. آشنایی با زبان عربی در این مرحله بسیار مهم است (البته این مرحله برای کارهای اساسی و پژوهش های بنیادی مهم است).

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. روشهای آسیب زا در تربیت از منظر تربیت اسلامی، محمدرضا قائمی مقدم، پژوهشکده حوزه و دانشگاه، 1382.
2. چرا تنبیه؟ دکتر عبدالله مجوزی، نشر انجمن اولیاء و مربیان، 1383.
3. تشویق و تنبیه در تعلیم و تربیت اسلامی (پایان نامه کارشناسی ارشد تعلیم و تربیت، تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم انسانی، فاطمه کریمی دردشتی
4. تشویق و تنبیه در تعلیم و تربیت اسلامی (پایان نامه کارشناسی، قم، دانشکده عقیدتی سیاسی سپاه، منصور جهانی
5. تشکر و تشویق (مقاله) پیوند، ش 52، بهمن 1362، صص 45 47.
6. تشویق کودکان به عبارت (مقاله) پیوند، ش 70، مرداد 1364، صص 18 21.
7. تنبیه بدنی، ابزار مناسبی برای تربیت نیست، رسالت، 29/3/1372.
8. تنبیه حساس ترین وسیله تربیت، ترجمه محمدتقی زاد، پیوند، ش 124، بهمن 1368، صص 50 55.
9. تنبیه همیشه کارساز نیست، صبح خانواده (مقاله)، 9/12/1377.
10. تشویق و تنبیه، پیوند (مقاله)، ش 91، اردیبهشت 1366، صص 14 17 و 23.
11. تشویق و تنبیه از دیدگاه قرآن کریم،‌(کتاب) کبری (فرشته) کاشانیها، نشر رامین تهران.
12. دو ابزار معجزه آسا در تربیت (کتاب) زهرا کاشانی، مؤسسه نشر رامین.
13. تشویق و تنبیه در تربیت اسلامی، (مقاله)، یدالله جهانگرد، تربیت، س 8، ش 1 و 2، مهر آبان 1371.
14. انذار و تبشیر از دیدگاه قرآن، (پایان نامه)، ناهید واعظی جزئی، کارشناسی اشد علوم قرآنی و حدیث، دانشکده قم.
15. جایگاه تشویق و تنبیه در اسلام، داوود حسینی، مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما.
منبع: اندیشه قم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین