می ‌دانیم سنگین‌ ترین وظیفة مدیریت بر دوش انبیاء و پیامبران الهی بوده، و نیز می‌ دانیم بارزترین صفت آنها (بشارت) و (انذار) است؛ چنانکه در قرآن دربارة پیامبر اسلام می گوید (یا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِنّا أَرْسَلْناکَ شاهِداً وَ مُبَشِّراً وَ نَذیراً وَ داعِیاً إِلَی اللهِ بِاِذْنِهِ وَ سِراجاً مُنیراً) احزاب/45 و 46 در قرآن متجاوز از120 مرتبه مشتقات (انذار) و متجاوز از40 بار مشتقات (بشارت) به کار رفته است. قسمت مهمی از آیات قرآن توصیف نعمتهای معنوی و مادی بهشت است که تشویقی برای حرکت به سوی نیکیها و پاکیهاست. و در بخش عظیمی از آیات، از مجازاتهای روحانی و جسمانی دوزخیان سخن می ‌گوید که یک عامل بازدارنده است. علی(ع) دربارة کارمندان عالی‌ رتبة دولت ضمن تعالیم خود به مالک اشتر، فرموده است (وَ اصِلْ فی حُسْنِ الثَّنَاءِ عَلَیْهِمْ وَ تَعْدِیدِ مَا أَبْلَی ذَوُوا الْبَلاَءِ مِنْهُم؛ فَاِنَّ کَثْرَهَ الْذِّکْرِ لِحُسْنِ أَفعَالِهِمْ تَهُزُّ الشُّجَاعَ، وَ تُحَرِّضُ النَّاکِلَ، إِنْ شَاءَ اللهُ) (نهج البلاغه، نامه 53) [و پی در پی آنها را تشویق کن! و کارهای مهمی که انجام داده ‌اند بر‌شمار! زیرا یادآوری کارهای نیک آنها، شجاعانشان را به حرکت بیشتر، وادار می ‌کند؛ و آنها که در کار، کندی می‌ ورزند به خواست خدا به جنبش و حرکت وا می‌دارد!] منبع:سایت انوار طاها
می دانیم سنگین ترین وظیفة مدیریت بر دوش انبیاء و پیامبران الهی بوده، و نیز می دانیم بارزترین صفت آنها (بشارت) و (انذار) است؛ چنانکه در قرآن دربارة پیامبر اسلام می گوید
(یا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِنّا أَرْسَلْناکَ شاهِداً وَ مُبَشِّراً وَ نَذیراً وَ داعِیاً إِلَی اللهِ بِاِذْنِهِ وَ سِراجاً مُنیراً) احزاب/45 و 46
در قرآن متجاوز از120 مرتبه مشتقات (انذار) و متجاوز از40 بار مشتقات (بشارت) به کار رفته است. قسمت مهمی از آیات قرآن توصیف نعمتهای معنوی و مادی بهشت است که تشویقی برای حرکت به سوی نیکیها و پاکیهاست. و در بخش عظیمی از آیات، از مجازاتهای روحانی و جسمانی دوزخیان سخن می گوید که یک عامل بازدارنده است.
علی(ع) دربارة کارمندان عالی رتبة دولت ضمن تعالیم خود به مالک اشتر، فرموده است
(وَ اصِلْ فی حُسْنِ الثَّنَاءِ عَلَیْهِمْ وَ تَعْدِیدِ مَا أَبْلَی ذَوُوا الْبَلاَءِ مِنْهُم؛ فَاِنَّ کَثْرَهَ الْذِّکْرِ لِحُسْنِ أَفعَالِهِمْ تَهُزُّ الشُّجَاعَ، وَ تُحَرِّضُ النَّاکِلَ، إِنْ شَاءَ اللهُ) (نهج البلاغه، نامه 53)
[و پی در پی آنها را تشویق کن! و کارهای مهمی که انجام داده اند برشمار! زیرا یادآوری کارهای نیک آنها، شجاعانشان را به حرکت بیشتر، وادار می کند؛ و آنها که در کار، کندی می ورزند به خواست خدا به جنبش و حرکت وا میدارد!]
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] ولایت فقیه در اسلام چه جایگاهی دارد؟
- [سایر] دموکراسی در اسلام چه جایگاهی دارد؟
- [سایر] خود کشی در اسلام چه جایگاهی دارد؟
- [سایر] عرفان در اسلام چه جایگاهی دارد؟
- [سایر] آیا توصیة اسلام بر تشویق است یا تنبیه؟
- [سایر] زن در اسلام و مسیحیت دارای چه جایگاهی است؟
- [سایر] هجرت و مهاجران در تعالیم اسلام چه جایگاهی دارند؟
- [آیت الله سبحانی] اعتبار پرونده مختومه در شرع مقدس اسلام چه جایگاهی دارد؟
- [سایر] قصد تحقیق در مورد تشویق و تنبیه در اسلام را دارم لطفاً مرا راهنمایی کنید.
- [سایر] زن در اسلام چه جایگاهی دارد و اسلام چگونه نظریه های تحقیرآمیز درباره زن را ردّ کرده است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . جوایزی که بانک ها برای تشویق صاحبان حساب قرض الحسنه می دهند حلال است.
- [آیت الله بهجت] دست زدن (کف زدن) در مجالس جشن و سخنرانی جهت تشویق افراد اگر به حد لهو نرسد مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] جایزههایی که بانکها یا غیر آنها برای تشویق قرض دهنده میدهند یا موءسسات دیگر برای تشویق خریدار و مشتری با قرعه کشی میدهند، حلال است و چیزهایی که فروشندهها برای جلب مشتری و زیاد شدن خریدار در داخل جنسهای خود میگذارند، مثل سکّه طلا در قوطی روغن و چای، حلال است و اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] جایزههایی که بانکها یا غیر آنها برای تشویق قرض دهنده میدهند یا مؤسسات دیگر برای تشویق خریدار و مشتری با قرعهکشی میدهند حلال است و همچنین چیزهایی که فروشندهها برای جلب مشتری و زیاد شدن خریدار در داخل جنسهای خود میگذارند حلال است.
- [امام خمینی] جایزههایی که بانکها یا غیر آنها برای تشویق قرض دهنده میدهند، یا مؤسسات دیگر برای تشویق خریدار و مشتری میدهند با قرعهکشی، حلال است و چیزهایی که فروشندهها در جوف جنسهای خود میگذارند برای جلب مشتری، و زیاد شدن خریدار، مثل سکه طلا در قوطی روغن، حلال است و اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] اگر برای تشویق و ترغیب در اثبات حقّی یا از بین بردن باطلی به کسی چیزی دهند، رشوه نیست و مانعی ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] جایزه ای را که بانک به بعضی از کسانی که در صندوق پس انداز حساب دارند می دهد؛ چون برای تشویق مردم از خودش می دهد حلال است.
- [آیت الله خوئی] جایزهای را که بانک به بعضی از کسانی که در صندوق پس انداز حساب دارند میدهد، چون برای تشویق مردم از خودش میدهد حلال است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 42 تعزیر منحصر به شلاق زدن نیست، بلکه جریمه های مالی و زندان و حتی معرفی خطا کار در وسایل ارتباط جمعی و یا انواع مختلف توبیخ را نیز شامل می شود (البته انتخاب هر یک از این امور بسته به نظر حاکم شرع و چگونگی جرم و خصوصیات مجرم و سایر امور مربوطه است).
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مقداری از آب کُر یخ ببندد و باقی آن به قدر کُر نباشد، چنان چه نجاست به آن برسد نجس می شود، و هر قدر از یخ هم آب شود نجس است.