آیا پس از به شهادت امام حسین ، شیری آمد و از جنازة حفاظت کرد؟
درباره ی ائمه کرامات زیادی درمنابع نقل شده که نمی توان به راحتی و بدون دلیل آنهارا رد کرد . ازاین رو تردید در این مسائل با توجه به جایگاه معنوی ائمه مشکل است ؛ امروزه برخی از مرتاضان هند ادعای کراماتی دارند که قبول آنها برای مردم مشکل نیست ، از این روی درباره ی ائمه ما که مقام معنوی آنها بیش ازفهم و درک عادی است کرامات زیادی قابل اثبات است از این جهت رد آنها بدون دلیل ، مناسب نیست ؛ بررسی اسناد تنها راهی است که می توان به نتایجی دست یافت ؛ از این گذشته گزارش های معتبری درباره ی کرامات ائمه نقل شده که مویداین مسائل است . در خصوص داستان فضه و شیر که در کتاب کافی اثر مرحوم ثقة الاسلام کلینی ره آمده است و این کتاب توسط حجة الاسلام حاج سید جواد مصطفوی ترجمه شده در این بخش که ایشان از ترجمة این روایت خودداری نموده اند. و می فرمایند:(این روایت جنبه تاریخی دارد و سندش به امام علیه السّلام نمی رسد، فلذا از ترجمة آن خودداری می کنم.)[1] چون درزمینه ی مسائل تاریخی تخصص نداشته از ورود به بحث خوداری نمود. با مراجعه به معجم رجال حضرت آیت الله خویی رحمة الله علیه روات این حدیث بررسی شد و آخرین راوی آن (ادریس ابن عبدالله الاودی الکوفی) است که فردی ناشناخته می باشد.[2] مرحوم شهید مطهری رحمة الله علیه در این مطلب تردید داشته و با این وجود جانب احتیاط را رعایت کرده و چیزی نگفته اند. اما با توجه به بروز کرامات زیاد که از امام حسین (علیه السلام) به ویژه اینکه قبر آن حضرت بارها توسط دشمنان مورد اهانت واقع شد ولی نتوانستند تخریب کنند ؛و با توجه به اینکه امام محور هستی است و کائنات همگی مطیع اویند ،ازاین جهت به راحتی نمی توان دراین مسائل تردید وآن را انکار کرد. معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: 1- برگی از تاریخ عاشورا، از مرحوم دکتر محمّد ابراهیم آیتی. 2- عاشورا پژوهی ،صحتی سردودی پی نوشتها: [1] . کلینی، اصول کافی، ترجمه و شرح سید جواد مصطفوی، ج2، بی چا، انتشارات گلگشت، بی تا، ص 367. [2] . خویی، ابوالقاسم، معجم رجال الحدیث، ج3، چاپ اول، بیروت لبنان، سال 1304 ه، 1917 م، ص 11. منبع: اندیشه قم
عنوان سوال:

آیا پس از به شهادت امام حسین ، شیری آمد و از جنازة حفاظت کرد؟


پاسخ:

درباره ی ائمه کرامات زیادی درمنابع نقل شده که نمی توان به راحتی و بدون دلیل آنهارا رد کرد . ازاین رو تردید در این مسائل با توجه به جایگاه معنوی ائمه مشکل است ؛ امروزه برخی از مرتاضان هند ادعای کراماتی دارند که قبول آنها برای مردم مشکل نیست ، از این روی درباره ی ائمه ما که مقام معنوی آنها بیش ازفهم و درک عادی است کرامات زیادی قابل اثبات است از این جهت رد آنها بدون دلیل ، مناسب نیست ؛ بررسی اسناد تنها راهی است که می توان به نتایجی دست یافت ؛ از این گذشته گزارش های معتبری درباره ی کرامات ائمه نقل شده که مویداین مسائل است .
در خصوص داستان فضه و شیر که در کتاب کافی اثر مرحوم ثقة الاسلام کلینی ره آمده است و این کتاب توسط حجة الاسلام حاج سید جواد مصطفوی ترجمه شده در این بخش که ایشان از ترجمة این روایت خودداری نموده اند. و می فرمایند:(این روایت جنبه تاریخی دارد و سندش به امام علیه السّلام نمی رسد، فلذا از ترجمة آن خودداری می کنم.)[1] چون درزمینه ی مسائل تاریخی تخصص نداشته از ورود به بحث خوداری نمود.
با مراجعه به معجم رجال حضرت آیت الله خویی رحمة الله علیه روات این حدیث بررسی شد و آخرین راوی آن (ادریس ابن عبدالله الاودی الکوفی) است که فردی ناشناخته می باشد.[2] مرحوم شهید مطهری رحمة الله علیه در این مطلب تردید داشته و با این وجود جانب احتیاط را رعایت کرده و چیزی نگفته اند. اما با توجه به بروز کرامات زیاد که از امام حسین (علیه السلام) به ویژه اینکه قبر آن حضرت بارها توسط دشمنان مورد اهانت واقع شد ولی نتوانستند تخریب کنند ؛و با توجه به اینکه امام محور هستی است و کائنات همگی مطیع اویند ،ازاین جهت به راحتی نمی توان دراین مسائل تردید وآن را انکار کرد.

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1- برگی از تاریخ عاشورا، از مرحوم دکتر محمّد ابراهیم آیتی.
2- عاشورا پژوهی ،صحتی سردودی

پی نوشتها:
[1] . کلینی، اصول کافی، ترجمه و شرح سید جواد مصطفوی، ج2، بی چا، انتشارات گلگشت، بی تا، ص 367.
[2] . خویی، ابوالقاسم، معجم رجال الحدیث، ج3، چاپ اول، بیروت لبنان، سال 1304 ه، 1917 م، ص 11.
منبع: اندیشه قم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین