اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها از کدام معصوم است و در کجا و کدام کتاب آمده است؟
با استفاده از لوح فشرده کتب فقهی و روایی و جستجوی رایانه­ای صیغه صلوات به کیفیت مطرح شده در سوال یافت نشد. علی القاعده این عبارت مأخذی دارد، لکن از منبع عصمت چیزی که حاکی از آن باشد یافت نشد. البته دعایی به این مضمون و عبارت آمده، امّا صیغة صلوات به این عبارت در منبع روایی و دعایی، یافت نشد ولی دعایی در وصیت نامه مرحوم آیت الله نجفی مرعشی (که به وسیله کتابخانه معظم له چاپ شده است) آمده است که وی به سندش از اساتیدش از مرحوم سیدمرتضی کشمیری به سند او از مرحوم سید بن طاووس از امام صادق علیه السلام این دعا را روایت کرده است که: (اللهم انی اسئک بحق فاطمة و ابیها و بعلها و بنیها و السرّ المستودع فیها ان تصلی علی محمد و آل محمد و ان تفعل بی کذا). خدا از تو درخواست می کنم به حق فاطمه و پدرش و شوهرش و فرزندانش و سرّ نگاه داشته شده در او که بر محمد و آل محمد درود فرستی و انجام دهی خواسته مرا (و خواسته ات را ذکر می کنی). از روایات متعدد و متنوع لزوم دقت در الفاظ صلوات و اخذ از منبع عصمت فهمیده می شود. معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: 1 بحارالانوار، محمد باقر مجلسی، ج92، باب 29. 2 مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، اعمال شب و روز جمعه. منبع: اندیشه قم
عنوان سوال:

اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها از کدام معصوم است و در کجا و کدام کتاب آمده است؟


پاسخ:

با استفاده از لوح فشرده کتب فقهی و روایی و جستجوی رایانه­ای صیغه صلوات به کیفیت مطرح شده در سوال یافت نشد. علی القاعده این عبارت مأخذی دارد، لکن از منبع عصمت چیزی که حاکی از آن باشد یافت نشد. البته دعایی به این مضمون و عبارت آمده، امّا صیغة صلوات به این عبارت در منبع روایی و دعایی، یافت نشد ولی دعایی در وصیت نامه مرحوم آیت الله نجفی مرعشی (که به وسیله کتابخانه معظم له چاپ شده است) آمده است که وی به سندش از اساتیدش از مرحوم سیدمرتضی کشمیری به سند او از مرحوم سید بن طاووس از امام صادق علیه السلام این دعا را روایت کرده است که:
(اللهم انی اسئک بحق فاطمة و ابیها و بعلها و بنیها و السرّ المستودع فیها ان تصلی علی محمد و آل محمد و ان تفعل بی کذا). خدا از تو درخواست می کنم به حق فاطمه و پدرش و شوهرش و فرزندانش و سرّ نگاه داشته شده در او که بر محمد و آل محمد درود فرستی و انجام دهی خواسته مرا (و خواسته ات را ذکر می کنی).
از روایات متعدد و متنوع لزوم دقت در الفاظ صلوات و اخذ از منبع عصمت فهمیده می شود.

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1 بحارالانوار، محمد باقر مجلسی، ج92، باب 29.
2 مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، اعمال شب و روز جمعه.
منبع: اندیشه قم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین