ذبح مرغ با دستگاه، با توجّه به کثرت احتیاج به ذبح، چه صورتی دارد؟
اگر شرایط شرعی مراعات شود، ذبح با دستگاه مانعی ندارد.
اگر شرایط شرعی مراعات شود، ذبح با دستگاه مانعی ندارد.
عنوان سوال:
ذبح مرغ با دستگاه، با توجّه به کثرت احتیاج به ذبح، چه صورتی دارد؟
پاسخ:
اگر شرایط شرعی مراعات شود، ذبح با دستگاه مانعی ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- احترام تشویقگونه به متجاهرین به فسق مثل احترام به زنان بدحجاب چه صورتی دارد؟
- شخصی لال است و میخواهد قصّابی کند و حیوان ذبح نماید، البته عند الذباحة و تزکیه خدای متعال را متوجّه است، ذبیحه او شرعاً چه صورتی دارد؟ اگر اشاره کند به جای نام خدای متعال صحیح است؟
- مستدعی است بیان فرمایید با توجّه به مسائل جدید، در چه مواردی نبش قبر جایز است؟
- اعتکاف به واسطه شرط ضمن عقد یا شرط لازم خارج یا شرط ابتدائی، چه صورتی دارد؟
- حکم غسل میّت به وسیله دستگاه چگونه است؟ چون با توجّه به تراکم جمعیّت، همه روزه عدّه کثیری فوت میکنند و با محدودیّتی که غسّالخانه دارد گاهی سبب میشود جنازهها چند روز در نوبت برای غسل نگهداری شوند، اگر دستگاهی ساخته شود که خود دستگاه همه کارهای غسل را انجام دهد و یا این که با زدن کلید برق برای هر قسمت از بدن میّت، دستگاه کارها را انجام بدهد، آیا این نحوه غسل کفایت از غسل میّت میکند یا نه؟
- در بعضی از بخشهای بیمارستان مانند CCU و ICU بیماران این بخشها غالباً قادر به جا به جائی و حرکت نمیباشند، ولی اگر به هوش باشند و بخواهند نماز بخوانند، نماز آنها در حالات ذیل الذکر چه صورتی دارد؟
- هرگاه کسی بعد از اتمام عمره تمتّع بیهوش شود و بعد از ایّام تشریق به هوش آید (و نتواند کسی را نایب کند) حجّ او چه صورتی دارد؟
- وقتی انسان در حال راه رفتن نماز مستحبّی میخواند، اگر سر خود را به اطراف بگرداند نماز او چه صورتی دارد؟
- اگر با فشار یک دکمه، در یک لحظه دهها گوسفند و گاو یا مرغ ذبح میشود، آیا گفتن یک بسم الله کافی است؟
- با توجّه به مهلک بودن بیماری قابل انتقال ایدز، اگر فردی که حامل ویروس ایدز است از طرق مختلف این ویروس را به افراد دیگر منتقل کند در موارد زیر چه حمکی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] داستان ذبح گاوی که در آیه 67 سوره بقره آمده چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] قطعه زمینی را طی قولنامۀ عادی با واسطۀ بنگاه معاملاتی به شخصی فروختهام و عمدۀ ثمن آن را نیز دریافت نمودهام لکن مدتی بعد (کمتر از دو ماه) متوجه شدم که قیمت واقعی زمین بیشتر از قیمت مورد معامله است، به خریدار معترض و خواستار فسخ معامله و یا اخذ مابه التفاوت قیمت زمین شدم و بیان نمودم حاضرم خسارات احتمالی خریدار را هم بدهم، امّا خریدار به هیچ وجه حاضر به قبول یکی از دو طریق فوق نمیباشد، در این صورت 1) حال که من مغبون شدهام، از نظر شرعی میتوانم بگویم من ناراضی هستم و با این عدم رضایت معامله را فسخ نمایم؟ 2) اگر خریدار حاضر به فسخ و یا پرداخت مابهالتفاوت قیمت زمین نباشد با این عدم رضایت من صورت معامله چه حکمی پیدا میکند؟ 3) با وجود غبن در معامله، آیا خریدار شرعاً موظّف است رضایت فروشنده را به دست آورد یا خیر؟
- [سایر] اصحاب رقیم چه کسانی بودند؟
- [سایر] چه کسانی در جهنم مخلدند؟
- [سایر] سنت پیادهروی اربعین را چه کسی احیا کرد؟
- [آیت الله اردبیلی] 1- حکم سفر زیارت مستحبی همچون قبور امامان و پیامبر اکرم و عمره در صورتی که موجب تضییق و فشار بر خانواده و یا برخی از ذوی الحقوق از مومنین شود چیست؟ 2- در صورتی که ترک این سفر موجب تسکین درد و کمک به این افراد شود، آیا ترک آن مجاز و به ثواب نزدیک است؟
- [سایر] دین زرتشت در مقایسه با دین اسلام چه اشتراک و افتراقی دارد؟
- [سایر] آیا در زمان غیبت، ذکر نام امام زمان (عج) به طور صریح جایز است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر در اثنای نماز عذری پیش بیاید و شخص تردید کند که نماز را ادامه دهد یا قطع کند؛ نمازش چه حکمی دارد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر در اثنای نماز عذری پیش بیاید و شخص تردید کند که نماز را ادامه دهد یا قطع کند؛ نمازش چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد