راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
اگر اوقات شرعی مندرج در تقویمها با همدیگر یا با اوقات شرعی رسانهها مغایرت داشته باشد، عمل به کدامیک صحیح است؟
رسانهها مقدّم میباشند.
عنوان سوال:
اگر اوقات شرعی مندرج در تقویمها با همدیگر یا با اوقات شرعی رسانهها مغایرت داشته باشد، عمل به کدامیک صحیح است؟
پاسخ:
رسانهها مقدّم میباشند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا به فتوای حضرتعالی عمل به اوقات شرعی که از رسانههای کشورهای اسلامی اعلام میشود، صحیح است یا نیاز به تفحّص بیشتر دارد؟
آیا عمل به اوقات شرعی که در تقویمهای رایج کشورهای اسلامی اعلام میشود، صحیح است یا نیاز به تفحّص بیشتر دارد؟
در عمل می بینیم که دو ملاک تشخیص کر (وزن " 384 کیلو گرم" ومساحت" ظرف با درازا و پهنای سه وجب و نیم") با یکدیگر تفاوت پیدا می کنند کدامیک صحیح است ؟
آیا منوبٌ عنه باید اطمینان پیدا کند که نایب احکام حج را می داند و صحیح انجام می دهد یا خیر؟
اگر کسی در یادگرفتن احکامِ شک، کاهلی کرده باشد و در صورت بروز شک، نماز خود را اعاده نماید، آیا نمازش صحیح است؟
کسی که از محل کارش که فاصلهای بیش از حد شرعی با وطن او دارد، به مسافرتی بیش از هشت فرسخ میرود و فردا به محل کار خود بر میگردد، آیا قبل از اینکه از محل کار خود به وطنش برود، نماز او کامل است یا شکسته و روزه او صحیح است یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] شخصی دو پسر دارد که دو قلو هستند . کدامیک از نظر شرعی پسر بزرگتر هستند؟
[سایر] وهابیت در مورد اوقات شرعی مناطق اشغالی چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] با عنایت به این که در روایات تصریح شده که باید مرجع احراز وقوع جرم با صدور حکم واحد باشد، نظر حضرتعالی در خصوص مبنای شرعی تفکیک موارد مذکور و احیاناً مغایرت آن با اصول فقهی چه می باشد؟
[آیت الله بروجردی] اهالی دهات که میروند کوه برای آوردن هیمه، باید چهار فرسخ الی پنج فرسخ طی کنند و اغلب اوقات کارشان همین است، نمازشان قصر است یا اتمام؟ بعضی اوقات بیتوته هم مینمایند.
[آیت الله علوی گرگانی] اجناسی که به مسجد داده میشود گاهی اوقات با عنوان وقف است و گاهی با عنوان تملیک آیا این دو عبارت فرق دارند و اگر فرق دارند و ندانیم با کدامیک داده شده، کدام مقدّم است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] حضرتعالی فرموده اید: " در صورتی که چک مربوط به معامله ای باشد، و سند بدهکاری محسوب شود (و چک دوستانه نباشد( خرید و فروش آن به کمتر یا بیشتر از مبلغ مندرج در آن مانعی ندارد." سوال این است: فروش چک به مبلغ بالاتر چه اثر شرعی و یا عرفی دارد که معامله آن صحیح است؟
[سایر] در حدیث ثقلین بعضیها (کتاب الله و عترتی) میخوانند و برخی (کتاب الله و سنتی) کدامیک صحیح است؟
[آیت الله سبحانی] اگر زوجه قبل از درخواست طلاق به استناد شرط مندرج در عقدنامه با مراجعه به دادگاه و واحد اجرای ثبت، تمامی مهریه را دریافت نماید طلاق خلع در این صورت صحیح است یانه؟
[سایر] در حدیث ثقلین بعضی ها «کتاب الله و عترتی» می خوانند و برخی «کتاب الله و سنتی» کدامیک صحیح است؟ توضیح دهید.
[آیت الله علوی گرگانی] آیا استخاره با قرآن یا تسبیح یا انواع دیگر آن صحیح میباشد و در صورت صحّت، کدامیک بر دیگری اولی میباشد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر زنی که در حال استحاضه است غسلهای خود را به تفصیلی که در احکام استحاضهگفته شد به جا نیاورد نمازهای او باطل ولی روزه او صحیح است.
اگر زن نداند استحاضه او چه قسم است، لازم نیست خود را وارسی نماید. پس اگر بداند سابقاً کدامیک از سه قسم بوده، به وظیفه همان قسم رفتار نماید، والاّ اگر شک دارد بنا را بر اقل بگذارد، مثلاً اگر نداند استحاضهاش قلیله است یا غیر آن، به وظیفه قلیله عمل کند. و عباداتش صحیح است گرچه بعد بفهمد وظیفه واقعیش غیر آن بوده است.
اگر چند نفر در مزدی که از کار خودشان میگیرند با یکدیگر شرکت کنند، مثل دلاّکها که قرار میگذارند هر قدر مزد گرفتند با هم قسمت کنند، شرکت آنان صحیح است گرچه احکام شرکت را ندارد.
باید سهم هر کدام نصف یا ثلث حاصل و مانند اینها باشد و اگر قرار بگذارند که مثلاً صد من از میوهها مال مالک و بقیّه مال کسی باشد که کار میکند معامله صحیح است، گرچه احکام مساقات را ندارد.
هبه در مرض موت صحیح است گرچه زاید بر ثلث باشد، ولی اگر قصد او این باشد که بعضی از ورثه را بدون جهت شرعی محروم از ارث کند حرام است.
حقّ اولاد بر پدر و مادر، چهار حقّ است: 1 - ختنه کردن او. 2 - تربیت صحیح. 3 - آموختن خواندن و نوشتن و احکام دین به او به اندازهای که مورد احتیاج اوست. 4 - همسر دادن به او در موقع احتیاج.
مسافری که نمیداند باید نماز را شکسته بخواند و یا میداند ولی بعضی از خصوصیّات آن را نمیداند، مثلاً نمیداند که در سفر هشت فرسخی باید شکسته بخواند چنانچه نماز را تمام بخواند نمازش صحیح است، و همچنین اگر به خیال این که سفر او کمتر از هشت فرسخ است نماز را تمام بخواند نمازش صحیح است.
اگر دو نفر با یکدیگر شرکت کنند که هر کدام به اعتبار خود جنسی بخرد و قیمت آن را خودش بدهکار شود ولی در جنسی که هر کدام خریدهاند و در سود و زیان آن با یکدیگر شریک باشند، صحیح است ولی احکام شرکت را ندارد، امّا اگر هر کدام دیگری را وکیل کند که جنسی را برای او نسیه بخرد بعد هر شریکی جنس را برای خودش و شریکش بخرد که هر دو بدهکار شوند، شرکت صحیح است و احکام شرکت را هم دارد.
اگر مسلمانی کافر شود (زن باشد یا مرد) همسرش بر او حرام و مالش به ورثه مسلمان او منتقل میشود و اگر توبه کند توبهاش قبول است و عبادتش صحیح میباشد و میتواند همسر مسلمان بگیرد و یا همسر سابق را به عقد جدید اختیار کند، ولی مالش به او بر نمیگردد، و در این مسئله فرقی نیست بین کسی که مسلمان زاده باشد (مرتدّ فطری) یا نباشد (مرتدّ ملّی)، و مرتدّ احکام دیگری دارد که در احکام حدود میآید.
موقعی که انسان حواله میدهد باید بدهکار باشد ولی حوالههایی که در عرف مرسوم است که انسان کسی را که طلبکار نیست به کسی حواله میدهد صحیح است گرچه احکام حواله را ندارد، و کسی که به او حواله میشود اگر به حواله دهنده بدهکار باشد باید قبول کند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] مسافر باید در صورت وجود هشت شرط نماز ظهر و عصر و عشاء را شکسته (یعنی دو رکعتی) بجا آورد و روزه او نیز صحیح نیست: * شرط اوّل: آن که سفر او کمتر از هشت فرسخ شرعی نباشد.
[آیت الله مکارم شیرازی] ه : فاصله دو نماز جمعه باید کمتر از یک فرسخ نباشد که اگر در کمتر از یک فرسخ دو نماز جمعه خوانده شود نماز اولی صحیح و دومی باطل است.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر زنی که در حال استحاضه کثیره است غسلهای خود را به تفصیلی که در احکام استحاضه گذشت به جا اورد روزه او صحیح است و در استحاضه متوسطه اگر چه غسل نکند روزه اش صحیح است
[آیت الله سیستانی] اگر زنی که در حال استحاضه کثیره است، هرچند غسلهای خود را به تفصیلی که در احکام استحاضه در مسأله (???) گفته شد بجا نیاورد، روزه او صحیح است. همچنان که در استحاضه متوسطه اگرچه غسل نکند، روزهاش صحیح است.
[آیت الله نوری همدانی] اگر زنی که در حال استحاضه است ، غسل های خود را به تفضیلی که در احکام استحاضه گفته شد بجا آورد ، روزة او صحیح است .
[آیت الله سبحانی] اگر زنی که در حال استحاضه است، غسل های خود را به تفصیلی که در احکام استحاضه گفته شد، به جا آورد، روزه او صحیح است.
[آیت الله بروجردی] اگر زنی که در حال استحاضه است، غسلهای خود را به تفصیلی که در احکام استحاضه گفته شد به جا آورد، روزهی او صحیح است.
[آیت الله مکارم شیرازی] زنی که در حال استحاضه است باید غسل خود را به تفصیلی که در احکام استحاضه گفته شد به جا آورد و روزه او صحیح است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زنی که در حال استحاضه است غسلهای خود را به تفصیلی که در احکام استحاضه گفته شد بجا آورده روزه او صحیح است.
[آیت الله نوری همدانی] اگر بعد از وضو شک کند چیزی که مانع رسیدن آب است در اعضاء وضو بوده یا نه ، وضو صحیح است . احکام وضو
مقدم
شرط ( جمله شرطیه )، بخشی از جمله شرطیه، دارای ادات شرط است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*