راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سبحانی
آدرس:
http://www.tohid.ir
آیا نگهداری ظروف نقره برای زینت یا تجارت جایز است؟
نگهداری ظروف نقره اشکال ندارد. والله العالم
عنوان سوال:
آیا نگهداری ظروف نقره برای
زینت
یا
تجارت
جایز است؟
پاسخ:
نگهداری ظروف نقره اشکال ندارد. والله العالم
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
قرآنی نفیس به من هدیه شده است اگر به قصد تبرّک و زینت در خانه نگهداری شود و چندین سال از آن استفاده نکنم خمس آن واجب است؟
قرآنی نفیس به من هدیه شده است اگر به قصد تبرّک و زینت در خانه نگهداری شود و چندین سال از آن استفاده نکنم خمس آن واجب است؟
آیا به سکه ی بهارآزادی و طلاهایی که خانم ها برای زینت استفاده می کنند یا زرگرها در مغازه ی خود نگهداری می کنند، خمس تعلق می گیرد؟
آیا نگهداری وسایل موسیقی و آلات لهو، جایز است؟
آیا کاشت و تولید مواد مخدر و حمل و نگهداری آن و خرید و فروش و مصرف آن و هرگونه همکاری با قاچاقچیان مواد مخدر و نیز تولید، نگهداری، فروش و مصرف قرص های روانگردان جایز است؟
کسی که از مشروبات الکلی استفاده کرده است آیا می توان از ظروف آشپزخانه ای این فرد استفاده کرد؟
آیا واجب است زن زینت هایی را که در زمان حیات شوهر بر بدن داشته، در مرگ شوهر خارج نماید؟
هرگاه عامل، سرمایه را حبس کند و با آن تجارت نکند، آیا مالک حقی بر گردن عامل دارد یا نه؟
کسی که دارای دو شغلِ معلمی و تجارت است و برای شغل معلمی بین قم و تهران و برای شغل دوم، بین قم و شیراز رفت و آمد می کند، اکنون مدت یک ماه است که برای شغل دوم (تجارت) به شیراز نرفته است. اگر بعد از مدتی به شیراز برود، آیا نماز او کامل است؟
آیا هزینه تعمیر و نگهداری موقوفه بر اجرت متولی مقدم است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] پذیرایی شیرینی و میوه در ظروف نقره ای چه حکمی دارد؟ آیا برداشتن شیرینی از این ظروف، حکم خوردن غذا در ظرف نقره ای را دارد؟
[سایر] خرید ظروف نقره و طلا برای جهیزیه چه حکمی دارد؟
[آیت الله مظاهری] آیا زینت کردن مساجد و حسینیه ها جایز است؟
[آیت الله بهجت] اگر طلا و زیورآلاتی که زنان خریداری می کنند به عنوان زینت استفاده نشود؛ بلکه به عنوان ذخیره ی مالی نگهداری شود، چه حکمی دارد؟
[آیت الله اردبیلی] گاهی دانههای برنج به هنگام شستشوی ظروف در راه فاضلاب می ریزد. آیا چنین کاری جایز است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] نگهداری جنین مرده در شیشه، جهت آموزش چه حکمی دارد؟ آیا جهت دکور آزمایشگاهی، یا نگهداری در منزل جایز است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] نگهداری جنین مرده در شیشه، جهت آموزش چه حکمی دارد؟ آیا جهت دکور آزمایشگاهی، یا نگهداری در منزل جایز است؟
[سایر] ظروف بهشتی چگونه است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] استفاده از ظرفی که روی آن را (آب طلا) یا (آب نقره) داده اند، جایز است؟
[آیت الله نوری همدانی] تزئین و زینت کاری مساجد با نقّاشی و کاغذ دیواری عکس دار، همچنین نصب قاب عکس و منظره در این مکانها چه حکمی داد؟ نقاشی کردن مناظر و حیوانات، همچنین نگهداری، به کارگیری و فروش آنان چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر با عین مالی که برای زکات کنار گذاشته برای خودش تجارت کند صحیح نیست، و اگر با اجازه حاکم شرع برای مصلحت زکات تجارت کند، تجارت صحیح و نفعش مال زکات است.
زنی که در عده وفات می باشد حرام است لباسی که در عرف زینت حساب می شود بپوشد و سرمه بکشد و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود بر او حرام می باشد.
اگر مقداری خاک نقره دار را به همان مقدار نقره خالص و یا مقداری خاک طلادار را به همان مقدار طلای خالص بفروشند، معامله باطل است. ولی فروختن خاک نقره به طلا و خاک طلا به نقره به هر صورت اشکال ندارد. مواردی که انسان می تواند معامله را به هم بزند
اگر طلا را به نقره، یا نقره را به طلا بفروشد، معامله صحیح است و لازم نیست وزن آنها مساوی باشد.
کسی که 2 مثقال و 15 نخود نقره یا بیشتر از بابت زکات بدهکار است، احتیاط مستحب آن است که کمتر از 2 مثقال و 15 نخود نقره هم به یک فقیر ندهد و نیز اگر غیر نقره چیز دیگری مثل گندم و جو بدهکار باشد و قیمت آن به 2 مثقال و 15 نخود نقره هم برسد بهتر است به یک فقیر کمتر از آن ندهد.
استعمال ظرف طلا یا نقره در حال ناچاری اشکال ندارد.
اگر ظرف طلا و نقره را برای زینت اطاق عاریه بدهند اشکال ندارد ولی اگر برای استفاده حرام بدهند باطل است.
اگر طلا را به طلا یا نقره را به نقره بفروشد، سکه دار باشند یا بی سکه، در صورتی که وزن یکی از آنها زیادتر از دیگری باشد، معامله حرام و باطل است.
اگر فلزی را با طلا یا نقره مخلوط کنند و ظرف بسازند چنانچه مقدار آن فلز به قدری زیاد باشد که ظرف طلا یا نقره به آن نگویند استعمال آن ظرف مانعی ندارد.
زینت کردن به طلا مثل آویختن زنجیر طلا به سینه و انگشتر طلا به دست کردن و بستن ساعت مچی طلا به دست برای مرد حرام و نمازخواندن با آنها باطل است. و احتیاط واجب آن است که از استعمال عینک طلا هم خودداری کند; ولی زینت کردن به طلا، برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] خوردن و آشامیدن از ظروف طلا و نقره ، بلکه بنابر احتیاط واجب مطلق استعمال آنها حرام است ، ولی زینت نمودن اطاق و مانند آن و نگاه داشتن آنها مانعی ندارد ، اگر چه احوط ترک است . و همچنین است ساختن ظروف طلا و نقره و خرید و فروش آنها برای زینت نمودن یا نگاه داشتن .
[آیت الله بهجت] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره حرام است ولی نگهداری و یا استعمال آنها در زینت اطاق حرام نمی باشد و در غیر زینت محل احتیاط است.
[آیت الله مظاهری] سجده بر گچ، آهک، آجر، سیمان، موزائیک و ظروف سفالین و مانند اینها جایز است.
[آیت الله اردبیلی] ظاهر کردن هر آنچه در نظر عرف زینت و آرایش برای زن محسوب میشود، در برابر مرد نامحرم جایز نیست.
[آیت الله وحید خراسانی] خوردن و اشامیدن از ظرف طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب مطلق استعمال انها هر چند زینت نمودن اطاق باشد جایز نیست ولی نگاه داشتن انها مانعی ندارد و ساختن ظرف طلا و نقره و اجرت گرفتن بر ان و خرید و فروش انها جایز است مگر برای زینت نمودن که محل اشکال است
[آیت الله وحید خراسانی] خوردن و اشامیدن از ظرف طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب مطلق استعمال انها هر چند زینت نمودن اطاق باشد جایز نیست ولی نگاه داشتن انها مانعی ندارد و ساختن ظرف طلا و نقره و اجرت گرفتن بر ان و خرید و فروش انها جایز است مگر برای زینت نمودن که محل اشکال است
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن و نوشیدن از ظرف (طلا) و (نقره) و استعمال آنها حرام است، بلکه استفاده از آنها برای زینت اتاق و یا هر منظور دیگر نیز جایز نیست (بنابراحتیاط واجب).
[آیت الله علوی گرگانی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد، برای زن مانعی ندارد، ولی اگر زینت حساب شود برای مرد جائز نیست.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد، برای زن مانعی ندارد و برای مرد اگر زینت حساب شود جایز نیست.
[آیت الله بروجردی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد برای زن مانعی ندارد، ولی اگر زینت حساب شود برای مرد جایز نیست.
تجارت
تجارت به معانی خرید و فروش، مطلق کسب و داد و ستد، داد و ستد به قصد سود بردن است.
زینت
قرآن زن را مکلف کرده است که باید خودش را بپوشاند ولی مرد را مکلف نکرده است، یعنی این تکلیف متوجه زن است نه متوجه مرد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*