در برخی از اسناد ازدواج، پرداخت مهریه مشروط به عند القدرة والاستطاعة می باشد که از حیث زمان مجهول است آیا چنین شرطی باطل است؟
بسمه تعالی: جهل در این مورد اشکال ندارد چون از قبیل معاملات نیست که مشمول ادله نهی از غرر باشد . والله العالم
عنوان سوال:
در برخی از اسناد ازدواج، پرداخت مهریهمشروط به عند القدرة والاستطاعة می باشد که از حیث زمان مجهول است آیا چنین شرطی باطل است؟
پاسخ:
بسمه تعالی: جهل در این مورد اشکال ندارد چون از قبیل معاملات نیست که مشمول ادلهنهی از غرر باشد . والله العالم
میتوانید با اصلاح نحوهٔ ارجاع به منابع بر طبق شیوهنامهٔ ارجاع به منابع، به ویکیشیعه کمک کنید.
مهریه
مَهر یا مهریه مالی است که مرد به هنگام ازدواج، برای پرداخت به زن بر عهده میگیرد. مهریه حق زن است و او میتواند بلافاصله پس از عقد آن را مطالبه کند، این حق پس از فوت زن به ورثه او میرسد و آنان میتوانند آن را از مرد مطالبه کنند.
مشروط
جزاء ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • جزا، جزای عمل بد انسان و دارای کاربرد در فقه اسلامی• جزاء (جمله شرطی)، به معنی نتیجه و جزء دوم در جمله شرطی• جزاء (نذر)، معنای مقابل شرط در باب نذر
اسناد
اِسْناد، اصطلاحی در علوم حدیث و آن رسانیدن سخن است به گوینده آن با واسطه شماری از راویان، و بر زنجیره تشکیل شده از راویان تا پیامبر (ص) یا دیگر بزرگان دین «سلسله اِسناد» اطلاق میگردد.
معاملات
معاملات اصطلاحی است در علم فقه که به آن دسته از احکام شرعی اشاره دارد که مربوط به امور دنیایی هستند؛ مانند بیع، اجاره، نکاح. [۱]
بسمه
باسْمه (نیز: باصْمه، بَسْمه، بَصْمه)، واژة مأخوذ از ترکی برای طرحی که به وسیله قلم یا قالب و موادی چون ورقههای نازک طلا یا نقره یا رنگ و نظایر آنها با فشار روی کاغذ یا پارچه و مواد دیگری از این قبیل، منتقل میشد. این طرز کار شبیه شیوهای است که برای تهیه پارچههای قلمکار اصفهان یا چیتهای ساده (چاپی) به کار میرود.
ادله
وسایل استنباط حجت شرعی یا حکم شرعی (واقعی) ادله نامیده میشود.