در مورد دوچرخه سواری بانوان نظر حضرت عالی چیست ؟
اگر فقط خوشان باشند اشکالی ندارد .
اگر فقط خوشان باشند اشکالی ندارد .
عنوان سوال:
در مورد دوچرخه سواری بانوان نظر حضرت عالی چیست ؟
پاسخ:
اگر فقط خوشان باشند اشکالی ندارد .
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- نظر حضرت عالی درباره نحوه مصرف زکوة فطره چیست؟
- نظر حضرت عالی درباره بلاد کبیره چیست آیا تهران را بلاد کبیره میدانید یا خیر؟
- با توجه به آیه 13 سوره مبارکه کهف به نظر حضرت عالی بیان فرمائید آیا اصحاب کهف از نظر سنّی جوان بوده اند یا پیر؟
- به نظر جناب عالی بهترین دعاء چه دعائی است؟
- معاملهای به صورت قولنامهای نوشته شده و قرار و شرایط ما بدین نحو است که اگر پول سر موعد پرداخت نگردید معامله فسخ میباشد و خریدار سر موقع نپرداخته است نظر حضرت عالی چه میباشد؟
- شخصی هنگامی که غسل جنابت به او واجب میشود بقدری آن را تأخیر میاندازد که وقت نماز تنگ میشود و لذا با تیمم نماز میخواند و بعداً مثلاً فردای آن روز غسل مینماید. نظر حضرت عالی در این باره چیست؟
- در تیمّم بدل از غسل و بدل از وضو که از نظر جناب عالی فرق ندارند چند ضرب لازم است؟
- آیا رجوع از حضرت امام رضوان اللّه علیه به حضرت عالی صحیح است یا خیر؟ و چنانچه صحیح نباشد نمازهائی که خواندهام و روزههائی که گرفتهام چه حکمی دارد؟
- شرایط لباس احرام بانوان چیست؟
- اخیرا معمول شده برای نونهالان جشن تکلیف برگذار می کنند و لی در برخی از این مجالس بجای اینکه نونهالان و حاضرین را به مسائل دینی و حلال و حرام الهی و عبادات جلب کنند این مجالس را با زدن و رقصیدن بر پا می نمایند نظر حضرت عالی در مورد برپایی اینگونه مجالس چیست ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] آیا بانوان با لباس مناسب میتوانند در ملأ عام دوچرخه سواری کنند؟
- [آیت الله سبحانی] ورزش بانوان خصوصاً موتور و دوچرخه سواری در محافل عمومی چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] پوشیدن کت و دامن به عنوان حجاب و دوچرخه سواری بانوان به عنوان ورزش چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] نظر معظّم له درباره دوچرخه سواری برای دختران در مکانی مانند پارک چیست؟
- [آیت الله بهجت] آیا زنان می توانند در ملاء عام دوچرخه سواری و اسب سواری کنند؟
- [سایر] سلام؛ موتور سواری برای بانوان از نظر اسلام چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا موتور و دوچرخه سواری برای خانمها اشکالی دارد؟
- [سایر] آیا به ماشینِ سواری، خمس تعلق میگیرد؟ و موتور سیکلت و دوچرخه چطور؟
- [آیت الله سیستانی] آیا دوچرخه سواری برای دختران درمکانی مانند پارک مانعی دارد اسکیت چطور؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] حکم دوچرخه سواری و موتور سواری خواهران با مانتو در سطح شهر، با توجّه به آثار و تبعات سوء اجتماعی و اخلاقی آن چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- کسی که ناچار است نماز واجب را سواره بخواند ، چنانچه حیوان سواری یا زین آن غصبی باشد ، نماز باطل است و همچنین است اگر بخواهد سواره نماز مستحبی بخواند .
- اگر سفر او سفر حرام نباشد ولی حیوان سواری یا مرکب دیگری که سوار است غصبی باشد ، نمازش شکسته است ولی اگر در زمین غصبی مسافرت کند ، بنابر احتیاط واجب باید نماز را هم شکسته و هم تمام بخواند .
- استفاده که مال را برای ان اجاره میدهند چهار شرط دارد : اوّل : انکه حلال باشد ، بنابر این اجاره دادن دکان برای شراب فروشی یا نگهداری شراب وکرایه دادن حیوان برای حمل ونقل شراب باطل است . دوّم : پول دادن برای ان استفاده در نظر مردم بیهوده نباشد . وهمچنین معتبر است که ان عمل شرعاً بطور مجّان ورایگان واجب نباشد بنابر این اجیر شدن برای انجام نماز های پنج گانه وتجهیز اموات جائز نیست . سوّم : اگر چیزی را که اجاره می دهند چند استفاده دارد ، استفاده ای را که مستأ جر باید از ان ببرد معیّن نمایند ،مثلاً اگر حیوانی را که سواری می دهد وبار می برد ، اجاره دهند؛ بایددرموقع اجاره معیّن کنندکه سواری یاباربری ان ،مال مستأجراست یا همة استفاده های آن .چهارم : مدّت استفاده را معیّن نمایند واگر مدّت معلوم نباشد ولی عمل را معیّن کنند مثلاً با خیّاط قرار بگذارند که لباس معیّنی را بطور مخصوصی بدوزد ، کافی است .
- مستحب است بعد از تکبیره الاحرام بگوید : یا مُحسنُ قداتاکَ المسیءُ و قد امَرتَ المحسنَ ان یتجاوَز عنِ المسی ءِ انتَ المحسنُ و انا المُسی ءُ بحقّ محمّدٍ و آلِ محّمدٍ صل عَلی محّمدِ و ال محّمدِ و تجاوَز عن قبیحِ ما تعلمُ منّی .یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بندة گنهکار به در خانة تو آمده و تو امر کرده ای که نییکوکار از گنهکار بگذرد ، تو نیکو کاری و من گناهکار بحقّ محّمدٍ و آل محّمدٍ صلی اللهُ علیه و آله و سّلم .رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیها یی که می دانی از من سر زده . بگذر .
- اگر زنی کسی را وکیل کند که مهر اورا به شوهرش ببخشد و شوهر همان کَس را وکیل کند که زن را طلاق دهد ، چنانچه اسم شوهر محمّد و اسم زن فاطمه باشد وکیل ، صیغة طلاق را اینطور می خواند : عَنْ مُوَکِلَتی فاطِمَهَ بَذَلْتُ مَهْرَها لِمُوَکِلی مُحَمَدٍ لِیَخْلَعَها عَلَیْهِ . پس از آن بدون فاصله می گوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ ، هِیَ طالِقٌ . و اگر زنی کسی را وکیل کند که غیر از مهر چیز دیگری را به شوهر او ببخشد که او را طلاق دهد وکیل باید ب جای کلمه (مهرها) آن چیز را بگوید ، مثلاً اگر صد تومان داده بگوید ، بَذَلْتُ مِأَهَ تُومان . در صورتی که زن معّین باشد بردن نامش در اینجا و در طلاق مبارات لازم نیست و همین قدر که او را در نظر بگیرد ، کافی است . طلاق مُبارات
- طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- فقیری که خرج سال خود و عیالالتش را ندارد ، اگر خانه ای دارد که ملک او است و در آن نشسته ، یا مال سواری دارد چنانچه بدون اینها نتواند زندگی کند ، اگر چه برای حفظ آبرویش باشد ، می تواند زکوه بگیرد و همچنین است اثاث خانه و ظرف و لباس تابستانی و زمستانی و چیز هایی که به آنها احتیاج دارد و فقیری که اینها را ندارد اگر به اینها احتیاج داشته باشد ، می تواند از زکوه خریداری نماید .
- اگر شوهر بخواهد صیغة طلاق خُلع را بخواند چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد ، پس از آنکه مِهر خود را به شوهر بخشید بدون فاصله شوهر می گوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ ‹یعنی زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم ، او رها است ›.
- موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مستحب است صلوات را هم بنویسد . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند ، صلوات بفرستد .
- اگر کسی توشةراه ومَرکب سواری نداشته باشد ودیگری به او بگوید حجّ برو ومن خرج تو وعیالات تورا در موقعی که در سفر حجّ هستی می دهم در صورتی که اطمینان داشته باشد که خرج اورا می دهد واز طرفی تعطیل کردن شغل خود ومتوقف شدن کارش در مدّت رفتن به حجّ و برگشتن موجب به زحمت افتادن وبه هم خوردن وضع زندگی او نشود حجّ براوواجب میشود .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بهجت] در تمام مواردی که مستأجر میتواند مورد اجاره را به دیگری اجاره دهد، مقدار استفاده مجاز در اجاره دوم نباید با اجاره اول مخالف باشد، مثلاً مرکب سواری را که برای سواری یک نفر اجاره کرده نمیتواند برای سواری دو نفر اجاره دهد.
- [آیت الله مظاهری] مغازه و سرقفلی و وسایل کسب و سرمایه خمس دارد. اما لوازم زندگی نظیر خانه و اثاثیه خانه و ماشین سواری به اندازه متعارف خمس ندارد.
- [آیت الله سبحانی] نماز مستحبی را می شود در حال راه رفتن و سواری خواند و اگر انسان در این دو حال، نماز مستحبی بخواند، لازم نیست رو به قبله باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز مستحبی را می شود در حال راه رفتن و سواری خواند و اگر انسان در این دو حال، نماز مستحب بخواند، لازم نیست رو به قبله باشد.
- [آیت الله سیستانی] نماز مستحبّی را میشود در حال راه رفتن و سواری خواند ، و اگر انسان در این دو حال نماز مستحبّی بخواند ، لازم نیست رو به قبله باشد .
- [آیت الله بروجردی] نماز مستحبی را میشود در حال راه رفتن و سواری خواند و اگر انسان در این دو حال نماز مستحبی بخواند، لازم نیست رو به قبله باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز مستحبی را می توان هنگام سواری حتی در حال اختیار خواند کما این که نماز واجب را می توان در حال اضطرار و ناچاری در حال سواری خواند و در این فرض اگر زین اسب یا صندلی ماشین و قطار و هواپیما غصبی باشد نماز باطل است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز مستحبی را میشود در حال راه رفتن و سواری خواند و اگر انسان در این دو حال نماز مستحبی بخواند، لازم نیست رو به قبله باشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز مستحبی را می شود در حال راه رفتن و سواری خواند و اگر انسان در این دو حال نماز مستحبی بخواند؛ لازم نیست رو به قبله باشد.
- [آیت الله خوئی] نماز مستحبی را میشود در حال راه رفتن و سواری خواند و اگر انسان در این دو حال نماز مستحبی بخواند، لازم نیست رو به قبله باشد.