راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
لطفاً بفرمائید آیا (جایز نیست) با (حرام است) مترادف است یا نه؟ در صورت اختلاف توضیح دهید.
هر کجا حرام است جایز هم نمیباشد و بالعکس.
عنوان سوال:
لطفاً بفرمائید آیا (جایز نیست) با (حرام است)
مترادف
است یا نه؟ در صورت
اختلاف
توضیح دهید.
پاسخ:
هر کجا حرام است جایز هم نمیباشد و بالعکس.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا اعنکاف در مساجد محلی جایز است؟ و بفرمایید مسجد جامع کدام است؟
نظر حضرتعالی درباره طهارت یا عدم طهارت اهل کتاب چیست و بفرمایید معاشرت و دوستی و هم سفره شدن مسلمین با ایشان جایز است یا خیر؟
آیا روکش یا عین جنس طلای زرد یا سفید برای زینت دندان یا مرمت آن را جایز می دانید یا خیر لطفا توضیح بفرمایید .
تظاهر به کارهای حرام از قبیل شرب خمر، حالات مستی ناشی از شرب خمر و... جایز است؟(در صورت ضرورت نقش به هدف بیان آثار سوء این گونه افعان حرام)
با توجه به تأکیدات فراوانی که مبنی بر حفظ حرمت مسجد شده و با نظر به اینکه با کفش وارد شبستان مسجد شدن نوعی بی احترامی و هتک حرمت مسجد محسوب میشود لطفاً بفرمایید این امر در خصوص عزاداری حضرت ابا عبداللَّه الحسینعلیهالسلام چه حکمی دارد؟
آیا قطع کردن رگهای چهارگانه از پشت سر جایز است یا خیر؟ اگر جواب منفی است، آیا موجب حرمت ذبیحه میگردد یا خیر؟
در صورتی که علاج بیماری موقوف بر استفاده از گوشت حرام و چیز نجس باشد، آیا جایز ست شخص چنین کند؟
آیا در حال اعتکاف بوئیدن عطریات و گیاهان خوشبو (برای لذت بردن) حرام است یا اگر لذت هم نبرد، جایز نیست؟
بر فرض که جمع آوری فرشهای شبستان مسجد و ورود عزداران با کفش به داخل مسجد جایز باشد، لطفاً بفرمایید آیا جایز است همزمان با وقت برگزاری نماز جماعت در ایوان مسجد که حکم مسجد را ندارد، در شبستان مسجد نیز برنامه شبیه خوانی و عزاداری برگزار شود یا اینکه این امر نوعی بی توجهی به جماعت و نماز جماعت میباشد؟
لطفاً منظور از وطن را روشن بفرمایید.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] ضمن توضیح علت اختلاف بین انسان ها، بفرمایید آیا اگر این اختلاف ها و تفاوت ها نبود، انسان ها همدیگر را نمی شناختند!(لتعارفوا)؟
[سایر] ضمن توضیح علت اختلاف بین انسان ها، بفرمایید آیا اگر این اختلاف ها و تفاوت ها نبود، انسان ها همدیگر را نمی شناختند!(لتعارفوا)؟
[سایر] لطفاً درباره اختلاف روش شیعه و سنی در نماز توضیح بفرمایید؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] لطفاً بفرمایید وجه اختلاف این تعبیرها چیست؟ با اینکه در مقام عمل، بعضی از اینها با بعض دیگر فرقی ندارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] در یکی از شهرها اختلاف شدیدی در معنای مرتد و احکام آن بوجود آمده است. استدعا دارد در این رابطه توضیحی مرقوم بفرمائید تا اختلاف برطرف شود و اطرافیان شخص متّهم، وظیفه خود را بدانند و عمل کنند.
[سایر] نکاتی پیرامون سوره تحریم بفرمایید؟
[سایر] شیطان در لغت از شطن به معنای دور شده است. رجیم به معنای رانده شده، وقتی کنار هم ذکر میشوند به نوعی مترادف محسوب نمیشوند؟
[سایر] شیطان در لغت از شطن به معنای دور شده است. رجیم به معنای رانده شده، وقتی کنار هم ذکر میشوند، آیا به نوعی مترادف محسوب نمیشوند؟
[آیت الله سیستانی] در مورد خورد کردن چک به طور کامل توضیح بفرمایید که در چه صورتی جایز ودر چه صورتی جایز نیست ؟
[سایر] لطفاً بفرمائید چرا پس از رحلت پیامبر(ص) ازدواج کردن با همسرانش حرام است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
گوشتها یا مرغهای سر بریده ای که از بِلاد کفر می آورند ، محکوم به نجاست و حرمت و مردار بودن است و خرید و فروش آنها جائز نیست مگر آنکه ذبح شرعی آنها ثابت شود .
اگر پولی به بانک یا غیر از آن بدهد، جائز نیست بگیرند ، اگر چه قرار هم نگذاشته باشند ، بلی اگر قرض گیرنده مجّاناًچیزی بدهد حرام نیست ، وجائز است گرفتن آن .
اگر به واسطة شیر دادن ، حقِّ شوهر از بین نرود ، زن می تواند بدون اجازة شوهر ؛ بچة کسِ دیگر را شیر دهد ، ولی جایز نیست بچّه ای را شیر دهد که به واسطة شیر دادن به آن بچّه به شوهر خود حرام شود . مثلاً اگر شوهر او دختر شیر خواری را برای خود عقد کرده باشد ، زن نباید آن دختر را شیر دهد ، چون اگر آن دختر را شیر دهد ، خودش مادر زن شوهر می شود و بر او حرام می گردد.
در وضو شستن صورت و دستها مرتبة اول واجب و مرتبة دوم جایز و مرتبة سوم و بیشتر از آن حرام می باشد و اینکه کدام شستن اول یا دوم یا سوم است . بستگی به قصد گیرندةْ وضو دارد ، نه به تعداد دفعاتی که آب به صورت می ریزد .
زنی که در عدّة وفات می باشد ، حرام است لباس اَلوان بپوشد و سُرمه بکشد و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود بر او حرام می باشد .
نیم خوردة سگ و خوک و کافر ، نجس و خوردن آن حرام است و نیم خوردة حیوانات حرام گوشت ، پاک و خوردن آن مکروه می باشد .
عرق جنب از حرام نجس نیست و کسی که از حرام جنب شده اگر با آب گرم هم غسل کند ، صحیح است .
فضلة پرندگان حرام گوشت ، نجس است .
همانطور که استعمال ظرف طلا و نقره و ساختن و خریدن و فروختن و نگاه داشتن و هر گونه استفاده از آ ن و اجرت برای ساختن و اصلاح آن حرام است ، ساختن اشیائی از قبیل تخت و زین اسب ولوح وامثال آن از طلا و نقره، هر چند که ظرف نیست نیز حرام است و راکد نگهداشتن این قبیل منابع ثروت جائز نیست واسراف است وآنچه که در روایات حکم به جواز آن شده است ، ساختن و استعمال اشیائی است که حقیر یا تابع چیز دیگری مانند حلقة شمشیر وقاب قرآن است .
تصرف در ملک میتی که خمس یا زکات بدهکار است ، حرام و نماز در آن باطل است ، ولی اگر بدهی او را بدهند یا ضامن شوند که ادا نمایند به نحوی که از عهدة میت ساقط شود جائز است و اگر عین مالی که خمس یا زکوت به آن تعلق گرفته معلوم باشد ، فقط تصرف و نماز در آن عین قبل از اداء جائز نیست ولی تصرف و نماز در غیر آن با رضایت ورثه یا ولی آنها در صورتی که صغیر باشند ، اشکال ندارد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] خرید و فروش سهام شرکتهای سهامی در صورتی که در ان شرکتها معاملات حرام مانند معاملات ربوی انجام نشود جایز است و خرید و فروش سهام شرکتهایی که معاملات حرام انجام می دهند در صورتی که سود حاصل از حرام جزء سرمایه شرکت باشد جایز نیست و در غیر این صورت خرید و فروش خود سهام جایز است ولی باید از درامدهای حرام ان پرهیز شود
[آیت الله مکارم شیرازی] 8 این امر ذاتاً جایز است; ولی چون غالباً مستلزم نگاه و لمس حرام است، جز در موارد ضرورت جایز نیست.
[آیت الله مظاهری] رادیو و تلویزیون و ویدئو و مانند اینها که دارای منافع حلال و حرام است، خرید و فروش آنها و انتفاع بردن از منافع حلال آنها جایز است، ولی اگر موجب فساد اخلاقی یا متزلزل شدن عقاید باشد خرید و فروش آنها حرام است، چنانکه خرید و فروش آنها برای انتفاع بردن از آنها به نحو حرام جایز نیست.
[آیت الله مظاهری] اگر برای گرفتن حقّ خودش یا ترس از کارشکنی مجبور شود رشوه بدهد، جایز است، ولی برای گیرنده، حرام است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] جائز نیست که برای غسل دادن میت مزد بگیرند ولی مزد گرفتن برای کارهای مقدماتی غسل حرام نیست.
[امام خمینی] جایز نیست که برای غسل دادن میت مزد بگیرند، ولی مزد گرفتن برای کارهای مقدماتی غسل حرام نیست.
[آیت الله سیستانی] ساختن مجسّمه جاندار بنابر احتیاط حرام است ، ولی خرید و فروش آن مانعی ندارد . و امّا نقاشی جاندار جایز است .
[آیت الله بهجت] وام گرفتن از بانک در صورتی که در آن شرط سود شده باشد، جایز نیست و ربا و حرام است.
[آیت الله سیستانی] معلوم نیست که صدف از اجزاء حیوان حرام گوشت باشد ، پس جایز است که انسان با آن نماز بخواند .
[امام خمینی] اگر پولی به بانک یا غیر آن بدهند و بانک به آنها ربا بدهد جایز نیست بگیرند، اگر چه قرار هم نگذاشته باشند، ولی اگر قرض گیرنده مجاناً چیزی بدهد حرام نیست، و جائز است گرفتن آن.
اختلاف
اختلاف ضد اتفاق است.
مترادف
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*