راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
در مورد بازاریابی شبکه ایا پولی که از طریق بازاریابی شبکه ای بدست می اید حلال است یا حرام؟
کسب درامد از طریق مذکور جائز نیست.
عنوان سوال:
در مورد بازاریابی شبکه ایا پولی که از طریق بازاریابی شبکه ای بدست می اید
حلال
است یا حرام؟
پاسخ:
کسب درامد از طریق مذکور جائز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
شخصی که به کشور غیر مسلمان سفر کرده و پولی از راه قمار و قاچاق و دزدی بدست آورده است، اکنون پشیمان شده، وظیفه او چیست؟
زنی که مهریهاش را از شوهرش گرفته باشد و به شوهرش حلال نکرده اگر بدون اجازه صدقه بدهد یا پولی را خیر اموات کند چه حکمی دارد؟
آیا ذبیحه اهل کتاب اگر با تسمیه و رعایت تمام شرایط دیگر انجام پذیرد حلال است یا حرام ؟
حیوان حرام گوشتی که خون جهنده ندارد مانند مار که با سر بریدن حلال نمیشود آیا پاک است؟
کسی که می دانسته خوردن طحال حیوانات حلال گوشت حرام است واکنون فهمیده آیا بر گذشته او گناهی است یا کفارهای تعلق میگیرد؟
اگر کسی شرعا بر او حرام است که بیش از نصف شهریّه را بگیرد ولی در عین حال به نحو تمام میگیرد مثلاً فرض بفرمایید: کل شهریه 20 هزار تومان است که ده هزار تومان آن بر او حلال و 10 هزار تومان آن حرام است، آیا به صرف اینکه ده هزار تومان را انگشت بگذارد که این مال حلال و 10 هزار تومان دیگر مال حرام، میتواند در 10 هزار تومان آن تصرف کند و یا طریقه جدا کردن آن روش دیگری است؟
کسیکه مبلغی را بمدّت معیّنی در بانک گذاشته و امتیاز وامی را بدست آورده، آیا فروختن آن امتیاز به دیگری جایز است؟
آیا در نگهداری متهم در حبس تعزیری (با قرار بازداشت) حداقل و اکثری معیار هست یا مدت زمان بدست حاکم است؟
خرید سهام بانکها و مؤسسات اعتباری پولی که در بعضی موارد مرتکب ربا میشوند چگونه است؟
تعدادی از دراویش از مردم پولی تحت عنوان عشریه اخذ مینمایند (به جای خمس آل محمدصلی الله وعلیه وآله وسلم) اولاً آیا اخذ عشریه به این کیفیت بدعت محسوب میشود یا خیر؟ و ثانیاً فعل حرام محسوب میشود یا خیر؟ لطفاً ارشاد فرمایید.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] کسب درآمد از طریق بازاریابی شبکه ای چه حکمی دارد؟ آیا پورسانتی که گرفته می شود، حلال است؟
[آیت الله شبیری زنجانی] بازاریابی هرمی و شبکه ای چه حکمی دارد؟
[سایر] سلام با عرض خسته نباشید. نظر آیت الله سیستانی در مورد بازاریابی شبکه ای چیست؟
[آیت الله صافی گلپایگانی] اگر کسی در امتحانات تقلب کند و قبول شود و در آینده به شغلی هم دست یابد، پولی که بدست میآورد حلال است یا حرام؟
[آیت الله سیستانی] آیا پولی که از طریق بازاریابی اینترنتی و خرید و فروش طلا از کشور خارجی به طوری که الان معمول می باشد حلال است؟
[سایر] آیا بازاریابی شبکه ای و هرمی و همچنین شرکت های دارای مجوز وزارت صنعت و معدن، مشکل شرعی دارد؟
[آیت الله شبیری زنجانی] بازاریابی شبکه ای که شرکتهای مختلفی در کشور بدان فعالیت دارند و درآمد حاصل از آن چه حکمی دارد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا کسی که اینترنت و ماهواره نصب می کند گناه کار است؟ پولی که از این راه بدست می آید حلال است؟ با اینکه در اینترنت دسترسی به سایت های مستهجن به مراتب بیشتر از ماهواره هست و همچنین هم در اینترنت سایت های خوب دارد و هم در ماهواره شبکه های مذهبی، و اینکه اختیار با دیدن هر کدام از اینها به اختیار خود مصرف کننده هست؛ آیا این کسب و کار حرام است؟
[آیت الله سیستانی] اگر در مراسماتی چون ازدواج که برای مرد انگشتر طلا خریداری میشود مرد طلای خریداری شده را بپذیرد وبعد آنرا بفروشد پولی که از فروش انگشتر بدست می آورد آیا حلال است یا حرام؟ ضمنا بدست کردن حلقه طلا برای امتحان اندازه بودن یا نبودن ایراد شرعی دارد یا ندارد؟
[سایر] بازاریابی های شبکه ای فعلی که جدیدا با مجوز وزارت صنایع مشغول به کار شده اند فقط تا 6 مرحله پیش برده می شود و جنس نیز به صورت واقعی و با قیمت حقیقی فروخته می شود و لکن اگرمثلا حلقه چهارم،افرادی را به شرکت مورد نظر برای خرید جنس معرفی نماید، خودشرکت به همه افراد موجود درحلقه 1و2و3 پولی رامی بخشد آیا این پول حلال است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر لباسی را به ذمّه بخرد وبعداً از پولی که ربا گرفته ، یا از پول حلالی که که مخلوط با ربا است به صاحب لباس بدهد پوشیدن آن لباس ونماز خواندن با آن اشکالی ندارد . ولی اگر به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول یعنی پول ربائی یا حلال مخلوط به حرام می خرم ، پوشیدن آن لباس حرام است واگر بداند پوشیدن آن حرام است ، نماز هم با آن باطل می باشد .
اگر بخواهد پول حرام یا پولی که خمس آن را نداده به حمامی بدهد ، غسل او باطل است .
اگر زمینی را بخرد و در ان زمین گندم یا جو بکارد ،پولی راکه برای خریدزمین داده جزء مخارج حساب نمی شود ، ولی اگر زراعت را بخرد ، پولی را که برای خرید آن داده می تواند جزء مخارج حساب نماید واز حاصل کم کند،اما باید قیمت کاهی را که از آن بدست می آید از پولی که برای خرید زراعت داده کسر نماید مثلاً اگر زراعتی را پانصد تومان بخرد وقیمت کاه آن صدتومان باشد ،فقط چهارصد تومان آن رامیتواند جزء مخارج حساب نماید.(مسأل1882 ) کسی که بدون گاو وچیز های یگرکه برای زراعت لازم است میتواندزراعت کند،اگرآنهارا بخرد؛ نباید پولی راکه برای خریداینها داده جزء مخارج حساب نماید.
اگر با عین پولی که خمس و زکات آن را نداده ملکی بخرد ، تصرف او در آن ملک حرام و نمازش هم در آن باطل است .
ه 2283 ) اگر کسی بخواهد پولی قرض کند وربا بدهد وربا بگیرد وبه یکی از راه هائی که دربعض رساله های عملیه ذکر شده بخواهد ازربا فرار کند جایز نیست ، وزیاده ای که می گیرد بر او حلال نمی شود ، پس ربای قرضی به وجهی از وجوه حلال نیست .
اگر مال حلالی با حرام مخلوط شود و مقدار حرام معلوم باشد و انسان بداند که صاحب آن از چند نفرِ معیّن بیرون نیست ولی نتواند بفهمد کیست ، باید قرعه بیندازد و به نام هر کس افتاد مال را به او بدهند . 5 جواهری که به واسطه فرو رفتن در دریا بدست می آید
اگر مال حلال با مال حرام بطوری مخلوط شودکه انسان نتواند آنها را از یکدیگر تشخیص دهد و صاحب مال حرام و مقدار آن ، هیچیک معلوم نباشد ؛ باید خمس تمام مال را بدهد و بعد از دادن خمس ، بقیّة مال حلال می شود .
اگر کسی از حرام جنب شود و بعد با حلال خود نزدیکی کند ، بنابر احتیاط واجب باید از عرق خود در نماز اجتناب کند ، ولی اگر اول با حلال خود نزدیکی کند و بعد از حرام جنب شود ، می تواند با آن عرق نماز بخواند . 12-عرق شتر نجاستخوار
اگر مال حلال با حرام مخلوط شود و انسان مقدار حرام را بداند ولی صاحب آن را نشناسد ، باید آن مقدار را به نیّت صاحبش صدقه بدهد . و احتیاط واجب آن است که از حاکم شرع هم اذن بگیرد .
اگر خمس مال حلال مخلوط به حرام را بدهد و بعد بفهمد که مقدار حرام بیشتر از خمس بوده ،لازم است مقداری را که می داند از خمس بیشتر بوده ، از طرف صاحب آن صدقه بدهد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] تخمِ پرندگان حلال گوشت، حلال و تخمِ پرندگان حرام گوشت، حرام است و اگر بین حلال و حرام مشتبه شود، تخمهایی که دو طرف آن مساوی باشد، حرام است و تخمهایی که یک طرف آن باریکتر باشد، حلال است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مال حلال با حرام مخلوط شود و مقدار حرام معلوم باشد و انسان بداند که صاحب آن از چند نفر معیّن بیرون نیست ولی نتواند بفهمد کیست، باید قرعه بیندازد و بنام هر کس افتاد مال را به او بدهد. 5 جواهری که بواسطه فرو رفتن در دریا بدست می آید
[آیت الله فاضل لنکرانی] تخم حیوانات دریایی حلال، حلال و تخم حیوانات دریایی حرام، حرام است.
[آیت الله سیستانی] اگر ملکی را با پول خمس نداده خرید ولی معامله به نحو کلی فی الذمه بود همانگونه که غالب معاملات است تصرّف در آن حلال است ، و بدهکار خمس پولی است که پرداخته ، ولی اگر با عین پولی که خمس آن را نداده ملکی بخرد ، تصرّف او در آن ملک بدون اجازه حاکم شرعی حرام ، و نماز در آن بنابر احتیاط واجب باطل است .
[آیت الله فاضل لنکرانی] تخم پرندگان حلال، حلال و تخم پرندگان حرام، حرام است. و اگر مشتبه باشد تخمهائی که دو طرف آن مساوی است حرام است و تخمهائی که یک طرف آن باریک تر است حلال است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] در هفت چیز خمس واجب می شود اوّل: منفعت کسب. دوّم: معدن. سوّم: گنج. چهارم: مال حلال مخلوط به حرام. پنجم: جواهری که بواسطه غوّاصی یعنی فرو رفتن در دریا بدست می آید. ششم: غنیمت جنگ. هفتم: زمینی که کافر ذمّی از مسلمان بخرد. و احکام اینها مفصّلا گفته خواهد شد. 1 منفعت کسب
[آیت الله سیستانی] در هفت چیز خمس واجب میشود : اول : منفعت کسب . دوم : معدن . سوم : گنج . چهارم : مال حلال مخلوط به حرام . پنجم : جواهری که بواسطه غواصی یعنی فرو رفتن در دریا بدست میآید . ششم : غنیمت جنگ . هفتم : بنابر مشهور زمینی که کافر ذمّی از مسلمان بخرد . واحکام اینها مفصلاً گفته خواهد شد . 1 منفعت کسب :
[آیت الله مظاهری] تخم و شیر از حیوان حلال گوشت حلال است و از حیوان حرام گوشت حرام است، و تخم ماهی که به آن خاویار میگویند اگر از ماهی فلسدار باشد حلال است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] خرید و فروش ظرف طلا و نقره و پولی را که فروشنده می گیرد حرام نیست.
[آیت الله اردبیلی] تخم ماهی حلال گوشت (خاویار) هرچند نرم و لَزِج باشد حلال است و تخم ماهی حرام گوشت هرچند سفت و خشن باشد حرام میباشد و اگر در موردی مشتبه شود که از قبیل حلال است یا حرام، بنابر احتیاط اگر لَزِج و نرم باشد، از مصرف آن خودداری شود و اگر سفت و زبر باشد، خوردن آن حلال است.
حلال
حلال،این عنوان در مقابل حرام وبه معنای انچه که از لحاظ شرعی جایز است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*