راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله فاضل لنکرانی
آدرس:
http://www.lankarani.com
آیا حرف رکیک حرام است؟
اگر مستلزم اهانت یا مشتمل بر حرام باشد، حرام است؟
عنوان سوال:
آیا
حرف
رکیک حرام است؟
پاسخ:
اگر
مستلزم
اهانت
یا مشتمل بر حرام باشد، حرام است؟
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
بعضی افراد در مسائل طهارت و وضو، وسواس دارند و گوش به حرف کسی نمی دهند، اعمال اینها چگونه است؟
اگر بدون ذکر و دعا سعی کند، مثلاً ساکت باشد یا با کسی حرف بزند، چه حکمی دارد؟
آیا شرعاً می شود روی حرف زنان بی بند و بار در پاک بودن از حیض و نداشتن شوهر و انقضای عده حساب کرد؟
شوهر ادّعا می کند که همسرش مهر یا حق زحمت خود را به وی بخشیده است و همسر منکر بخشش می باشد، حرف کدام یک مقدم است؟
شخصی در ماه حرام مصدوم شده و در ماه غیر حرام فوت کرده یا بالعکس، آیا دیه تغلیظ می شود؟
شخصی از حرام جنب شده است، آیا لازم است غسل را به نیت جنب از حرام انجام دهد؟
آیا گوشت خرگوش حرام است؟
ملاک در حرمت نبش قبر میت چیست؟
آیا بازی کردن با شطرنج حرام است؟
آیا موسیقی را مطلقاً حرام می دانید؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] شخصی دارای فرزند معتاد است و این فرزند حرف های زشت و رکیک می زند و شخص، بیم تجاوز توسط او را دارد، آیا می تواند از او به مراجع قضایی شکایت کند و یا برخوردی تند با او داشته باشد؟
[آیت الله شبیری زنجانی] آیا فرستادن پیامک هایی که جنبه ی خنده و شوخی دارند ولی کلمات زشت و رکیک در آنها وجود دارد، جایز است؟
[آیت الله شبیری زنجانی] آیا فرستادن پیامک هایی که جنبه ی خنده و شوخی دارند ولی کلمات زشت و رکیک در آنها وجود دارد، جایز است؟
[آیت الله بهجت] سخن های تحریک کننده مثل جوک های شهوت انگیز یا سخن درباره زن و مرد غریبه و یا به کار بردن الفاظ رکیک در چنین اوقاتی چه حکمی دارد؟
[آیت الله اردبیلی] زنی بسیار فحاش است و به شوهر خود فحاشیهای با الفاظ رکیک و زشت مینماید و در اکثر مواقع بیاعتنایی به شوهر دارد. آیا در فرض بالا زوجه ناشزه محسوب میگردد یا خیر؟
[سایر] چرا بر منع صحبت دختران با پسران اصرار می شود؟ آیا حرف زدن دختر و پسر و مشورت با هم حرام است؟
[سایر] سلام علیکم، برخی افراد در گفت و گوهای عادی خویش و یا در لطیفه و جوکهایی که نقل میکنند، از الفاظ رکیک و نام بردن اعضای تناسلی بدن استفاده میکنند. حال اگر گوینده از بکاربردن این الفاظ، قصد ناسزا و توهین نداشته و شنونده و عُرف نیز چنین برداشتی را نکند، بلکه صرفاً قصد مزاح از آن فهمیده شود، آیا چنین افرادی مرتکب حرام میشوند و عادل نیستند؟
[سایر] وهابیون می گویند سفر برای زیارت حرام است آیا این حرف آنان درست است؟ و آیا با اعتقاد اهل سنت می سازد و واهل سنت هم همین را می گویند؟
[سایر] منظور از پرستش خداوند با حرف چیست؟ آیا نماز و دعا هم حرف هستند؟
[سایر] با سلام. اگر در خیابان کسی به ما توهین کرد و حرفهای رکیک زد با او چکار کنیم؟ ما هم به او جواب بدیهم و با او زد و خرد کنیم؟ یا به او توجه نکنیم و به راهمان ادامه دهیم؟ یا از راه پلیس و از مراجع قانونی وارد شویم؟ بهترین راه را در این مورد ذکر بفرمایید.
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر زن بگوید یائسه ام نباید حرف او را قبول کرد، ولی اگر بگوید شوهر ندارم حرف او قبول می شود بشرط آن که متّهم نباشد، و اگر متّهم باشد چنانچه سابقاً شوهر داشته بنابر احتیاط واجب باید تحقیق کند.
اذان و اقامه باید به عربی صحیح گفته شود پس اگر به عربی غلط بگوید یا به جای یک حرف حرف دیگری بگوید یا مثلاً ترجمه آنها را به فارسی یا زبان دیگر بگوید صحیح نیست.
اگر زن بگوید: حائضم یا از حیض پاک شده ام، باید حرف او را قبول کرد.
اگر در کلمه ای واو باشد و حرف قبل از واو در آن کلمه ضمه داشته باشد و حرف بعد از واو در آن کلمه همزه (ء) باشد مثل کلمه سوء بهتر است آن واو را مد بدهد یعنی آن را بکشد و همچنین اگر در کلمه ای الف باشد و حرف قبل از الف در آن کلمه زبر داشته باشد و حرف بعد از الف در آن کلمه همزه باشد مثل جاء بهتر است الف آن را بکشد و نیز اگر در کلمه ای (ی) باشد و حرف قبل از (ی) در آن کلمه زیر داشته باشد و حرف بعد از (ی) در آن کلمه همزه باشد مثل جیء بهتر آن است (ی) را با مد بخواند و اگر بعد از این واو و الف و (ی) به جای همزه (ء) حرفی باشد که ساکن است یعنی زیر و زبر و ضمه ندارد باز هم بهتر آن است که این سه حرف را با مد بخواند مثلاً در ولاالضّالّین که بعد از الف حرف لام ساکن است بهتر آن است که الف آن را با مد بخواند.
اگر در عقد یک حرف غلط خوانده شود که معنی آن را عوض کند عقد باطل است.
کسی که نمی تواند حرف بزند، اگر با اشاره بفهماند که ملک را اجاره داده یا اجاره کرده صحیح است.
اگر انسان اشتباهاً یا به خیال اینکه نمازش تمام شده حرف بزند باید دو سجده سهو بجا آورد.
هرگاه چیزی از واجبات نماز را عمداً کم یا زیاد کند اگرچه یک حرف آن باشد نماز باطل است.
خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره و استعمال آنها، حرام است، حتّی استعمال آنها در زینت اطاق حرام می باشد، ولی نگاه داشتن آنها حرام نمی باشد
خرید و فروش آلات لهو که فقط در حرام استعمال می شود حرام است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] بازجویی و حرف کشیدن از کسی برای تفحّص و شنود و کشف اسرار حرام است، حتّی قاضی و بازپرس هم حقّ حرف کشیدن از کسی را ندارند.
[آیت الله علوی گرگانی] حرف زدن در هنگام خطبه جائز نیست، امام باشد یا مأموم، چنانچه حرف زد مرتکب حرام شده ولی موجب بطلان خطبه ونماز نمیشود.
[آیت الله مظاهری] نوشتن قرآن با مرکّب نجس، گرچه یک حرف آن باشد حرام است و اگر عمداً یا سهواً نوشته شود باید آن را محو کنند.
[آیت الله علوی گرگانی] نوشتن قرآن با مرکّب نجس اگرچه یک حرف آن باشد حرام است، و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند، یا به واسطه تراشیدن ومانند آن کاری کنند که از بین برود.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . نوشتن قرآن با مرکب نجس اگر چه یک حرف آن باشد حرام است. و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند، و اگر ممکن نشود به واسطه تراشیدن و مانند آن کاری کنند که از بین برود.
[آیت الله بروجردی] نوشتن قرآن با مرکب نجس اگر چه یک حرف آن باشد حرام است و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند، یا به واسطهی تراشیدن و مانند آن کاری کنند که از بین برود.
[امام خمینی] نوشتن قرآن با مرکب نجس اگر چه یک حرف آن باشد حرام است، و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند یا به واسطه تراشیدن و مانند آن کاری کنند که از بین برود.
[آیت الله اردبیلی] نوشتن قرآن با مُرکب نجس اگرچه یک حرف آن باشد حرام است و اگر نوشته شود، باید به واسطه تراشیدن و مانند آن، کاری کنند که نوشته از بین برود.
[آیت الله نوری همدانی] نوشتن قرآن با مرکب نجس ، اگر چه یک حرف آن باشد حرام است و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند ، یا به واسطه تراشیدن و مانند آن کاری کنند که از بین برود .
[آیت الله خوئی] اگر زن بگوید یائسهام نباید حرف او را قبول کرد ولی اگر بگوید شوهر ندارم حرف او قبول میشود.
حرف
حرف، به معنای حرف الفبا، واژه وبه هر یک از نشانههاى نوشتارى و همچنین به سخن نیز حرف گفته می شود؛از آن در بابهاى طهارت، صلات و دیات سخن گفتهاند.
مستلزم
موجب، سبب
اهانت
عنوان اهانت ،در کتب قواعد فقهی تحت عنوان «قاعده حرمت اهانت محترمات» و به مناسبت، در باب هاى مختلف فقهى آمده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*