راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
اگر رضایت کودک هم جلب شود چطور؟
رضایت کودک اثری ندارد.
عنوان سوال:
اگر
رضایت
کودک هم
جلب
شود چطور؟
پاسخ:
رضایت کودک اثری ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
ب - آیا صاحبان امروزی زمین باید رضایت ارباب را جلب کنند یا خیر؟
شخصی کنتور آب را دست کاری کرده شماره کنتور کمتر از میزان مصرف شده را نشان میدهد، با توجّه به این که علم داشته که این کار حرام است در این صورت وضو و غسل او چه حکمی دارد؟ و آیا جلب رضایت مسئولین لازم است؟
آیا عفو کودک از دیه کفایت میکند؟
الف - چنانچه زنی از زنا باردار شود و اقدام به قتل فرزند طبیعی خود پس از تولّد کند حکم هر یک از صورتهای زیر را از جهت قصاص ، دیه و تعزیر بیان فرمائید : 1 - کودک از طرفین ولدالزنا بوده باشد؟ 2 - کودک فقط از طرف پدر ولدالزنا بوده باشد؟ 3 - کودک فقط از طرف مادر ولدالزنا بوده باشد؟ ب - حکم صورتی را که مادری اقدام به قتل فرزند مشروع خود پس از تولّد کند بیان فرمائید؟
طفلی شیرخواره حدوداهشت ماهه جهت نگهداری در ساعاتی از روز تحویل مهد کودک میگردد تا تحت سرپرستی و نظارت مربّیان خبره نسبت به نگهداری و تربیت و تغذیه وی اقدام گردد اکنون آن طفل شیرخواره هنگام خوراندن غذا توسط مربّی مهد کودک فوت نموده است و پزشک محترم قانونی علّت مرگ را ورود قطعاتی از غذا داخل نای اعلان نموده است (اصطلاح پزشکی آن اسپیراسیون میباشد) و از سوی دیگر اولیاء دم طفل متوفّی از مربّیان مهد کودک اعلان شکایت نموده و تقاضای مجازات ایشان را نمودهاند لذا چگونه خواهد بود حکم دیه و تعزیر : الف - مربّی ب - کمک مربّی تغذیه ج - مدیره مهد کودک بعنوان مدیر مسئول و ناظر متخصّص در امر نگهداری کودک.
آیا برای ساختن مسجد، رضایت همسایگان لازم است؟
در ایّام عاشورا زنان به دنبال هیئتهای عزاداری به راه میافتند و بعضابا حجاب نامناسب و زننده موجب جلب توجّه نامحرمان میشوند و لذا خواهران جلسات مخصوصی تشکیل داده و خود مستقلابه عزاداری میپردازند آیا مورد تائید است؟
آیا رضایت مراجعین اعمّ از زن و مرد موجب جواز بستن لولهها میگردد؟
آیا رضایت شخص مقابل (غیبت شونده) به غیبت موجب جواز غیبت میشود؟
نماز خواندن در مکانی که امدادگر نمیداند صاحبش رضایت دارد یا نه (مثل مأموریتهای امدادرسانی در زلزله) چگونه است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] آیا مرد برای معتکف شدن باید رضایت همسر وخانواده را جلب نماید؟
[آیت الله بهجت] آیا جلب رضایت و طلب حلالیت از شخصی که مورد غیبت قرار گرفته واجب است؟
[سایر] چه کار کنیم که رضایت امام زمان را جلب کنیم؟
[آیت الله سیستانی] آیا مردی که به حج واجب میرود باید رضایت همسر خود جلب نماید ؟
[آیت الله مظاهری] آیا مردی که به حجّ واجب می رود باید رضایت همسر خود را جلب نماید؟
[سایر] رعایت چه نکاتی می تواند در جلب توجه و محبت مرد و رضایت او از زندگی موثر باشد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر شخصی زمینی را برای دفن میت عاریه داده است می تواند آن را پس بگیرد و نبش قبر نماید؟ در صورت عدم رضایت او آیا وارث باید رضایت او را جلب نمایند؟
[آیت الله بهجت] با عنایت به مسأله ی فوق ادامه ی تصرّفات مستأجر در محلّ مورد اجاره بدون جلب رضایت مالک، چه صورتی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا می توان برنامه های کامپیوتری، که توسّط مسلمانان یا کفّار غیر ذمّی تولید شده، را بدون جلب رضایت صاحبان اصلی آن تکثیر کرد؟
[آیت الله سبحانی] اگر پس از عقد برای جلب رضایت همسر طبق یک اقرار نامه رسمی، پرداخت مهریه را از عندالاستطاعة به عندالمطالبه تبدیل نمایم آیا الزام آور خواهد بود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
فطره مهمانی که پیش از غروب شب عید فطر با رضایت صاحبخانه وارد شده ونان خور او حساب میشود، بر او واجب است.
اگر زن بفهمد شوهرش برادر زاده یا خواهر زاده او را عقد کرده وحرفی نزند چنانچه بعداً رضایت ندهد، عقد آنان باطل است.
احتیاط واجب آن است که شوهر بیش از چهار ماه نزدیکی با متعه خود را ترک نکند مگر با رضایت او باشد.
اگر مالک وزارع صیغه خوانده باشند، بدون رضایت یکدیگر نمیتوانند مزارعه را به هم بزنند و نیز اگر مالک به قصد مزارعه زمین را به کسی واگذار کند، جائز نیست بدون رضایت یکدیگر معامله را به هم بزنند، ولی اگر ضمن خواندن صیغه مزارعه شرط کرده باشند که هردو یا یکی از آنان حقّ به هم زدن معامله را داشته باشند، میتوانند طبق قراری که گذاشتهاند معامله را به هم بزنند.
اگر مرد مهر زن را در عقد معیّن کند وقصدش این باشد که آن را ندهد، عقد صحیح است ولی مهر را باید بدهد مگر آن که زن رضایت خود را مقیّد به مهر کرده باشد.
فطره مهمانی که پیش از غروب شب عید بدون رضایت صاحبخانه وارد میشود ومدّتی نزد او میماند، بنابر احتیاط، واجب است و همچنین است فطره کسی که انسان را مجبور کردهاند که خرجی او رابدهد.
اگر دو نفر چیزی را باهم صلح کنند، با رضایت یکدیگر میتوانند صلح را به هم بزنند و نیز اگر در ضمن معامله برای هر دو یا یکی از آنان حقّ به هم زدن معامله را قرار داده باشند، کسی که آن حقّ را دارد میتواند صلح را به هم بزند.
اگر انسان بخواهد ضامن شود که بدهی کسی را بدهد، ضامن شدن او در صورتی صحیح است که به هر لفظی اگرچه عربی نباشد به طلبکار بگوید که من ضامن شدهام طلب تو را بدهم یا فعلی انجام دهد که ضمان را بفهماند وطلبکار هم رضایت خود را بفهماند; ولی راضی بودن بدهکار شرط نیست.
اگر مال حلالی با حرام مخلوط شود ومقدار حرام معلوم باشد وانسان بداند که صاحب آن از چند نفر معیّن بیرون نیست ولی نتواند بفهمد کیست، واجب آن است که رضایت همه را تحصیل کند و اگر ممکن نباشد یا مستلزم ضرر فوقالعاده باشد، باید عمل به قرعه در تعیین مالک بنماید.
اگر تمام شریکها از اجازهای که به تصرّف در مال یکدیگر دادهاند برگردند، هیچکدام نمیتوانند در مال شرکت تصرّف کنند، و اگر یکی از آنان از اجازه خود برگردد، شریکهای دیگر حقّ تصرّف ندارند ولی کسی که از اجازه خود برگشته، میتواند در مال شرکت تصرّف کند مگر قرینه حال عدم رضایت دیگران را برساند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر ورثه بالغ باشند و اجازه دهند که بیشتر از مقدار واجب کفن را که در مسأله قبل گفته شد از سهم آنان بردارند، اشکال ندارد و احتیاط آن است که مقدار مستحب و مقدار احتیاطی کفن را از سهم وارثی که به جهتی همچون عدم بلوغ یا جنون یا افلاس از تصرف در اموال خود ممنوع است بر ندارند، همچنین بنا بر احتیاط در این مقدار رضایت دیگر ورثه هم جلب شود.
[آیت الله جوادی آملی] .درمان کودک باید با اذن ولیّ او باشد.
[آیت الله شبیری زنجانی] قرآن و کتابها و انگشتر و شمشیر و سلاح میّت و لباسهایی را که پوشیده یا برای پوشیدن تهیّه کرده و جهاز شتر، مال پسر بزرگتر است و در قرآن و انگشتر و شمشیر و سلاح میّت اگر بیشتر از یکی باشد، احتیاط آن است که پسر بزرگ در آنها با ورثه دیگر مصالحه کنند و بنا بر احتیاط مستحب، در مورد مرکب میّت هم رضایت پسر بزرگتر جلب شود.
[آیت الله مظاهری] در کفالت رضایت کسی که حقّ بر عهده اوست لازم نیست، بنابراین رضایت بدهکار شرط نمیباشد.
[آیت الله مکارم شیرازی] هر کودک نابالغی مالی را پیدا کند احتیاط واجب آن است که ولی او اعلان نماید و چنانچه تا یک سال صاحب آن پیدا نشد مطابق یکی از دستورهای چهارگانه گذشته، آنچه مطابق مصلحت کودک است عمل می نماید.
[آیت الله اردبیلی] بر مادر واجب نیست که به نحو رایگان یا با دریافت مزد کودک را شیر دهد، ولی در صورتی که راه تغذیه منحصر به شیر مادر باشد و امکان استفاده از شیر غیر مادر وجود نداشته باشد و یا موجب ضرر و زیان برای کودک شود، بر خود مادر واجب است کودک را شیر بدهد.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی بچهای را با شرایطی که در مسأله (2483) و بعد از آن، گفته خواهد شد شیر دهد، رابطههای رضاعی زیر پدید میآید، این روابط که نسبی آنها موجب محرمیت میشود رضاعی آنها نیز سبب محرمیت میگردد: 1 - آن زن مادر رضاعی کودک میشود. 2 - شوهر آن زن که شیر از اوست، پدر رضاعی کودک میشود. 3 - پدر و مادر آن مرد و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه پدری رضاعی آن کودک میشوند. 4 - پدر و مادر آن زن و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه مادری رضاعی آن کودک میشوند. 5 - پسران - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادران رضاعی کودک و دختران - نسبی و رضاعی - آنها خواهران رضاعی او میشوند. 6 - نوادگان - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادرزادگان و خواهر زادگان رضاعی کودک میشوند. 7 - برادر - نسبی و رضاعی - آن مرد عموی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او عمه رضاعی کودک میشوند. 8 - برادر - نسبی و رضاعی - آن زن دایی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او خاله رضاعی کودک میشوند. 9 - عمو و عمه و دایی و خاله آن مرد - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله پدر رضاعی کودک میشوند. 10 - عمو و عمه و دایی و خاله آن زن - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله مادر رضاعی کودک میشوند.
[آیت الله اردبیلی] در صورتی که مادر از حقّ حضانت خود بگذرد و به گونهای باشد که حقّ کودک از بین نرود و در تربیت و نگهداری کودک اهمال نشود، پدر نمیتواند او را به حضانت مجبور نماید.
[آیت الله اردبیلی] (حِضانت) یعنی نگهداری و پرورش کودک حق و تکلیف پدر و مادر است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] در کفالت رضایت کسیکه حق بر عهده او است لازم نیست بنابر این رضایت بدهکار شرط نمی باشد.
رضایت
رضایت به معنای خشنودی و خرسندی است که در باب بیع ، نکاح و ... به آن پرداخته شده است.
جلب
جَلَب به فتح جیم و باء به معنای استقرار فرد در محل متعلق زکات است که زکات را جمع آوری می کند.
رضایت
رضایت به معنای خشنودی و خرسندی است که در باب بیع ، نکاح و ... به آن پرداخته شده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*