منابع معتبر حدیثی شیعه (کتب اربعه) عبارت است از: 1- کافی، ثقة الاسلام کلینی. 2- من لایحضره الفقیه، شیخ صدوق. 3- تهذیب، شیخ طوسی. 4- استبصار، شیخ طوسی - کافی تألیف ثقه الاسلام، شیخ المحدثین، ابو جعفر محمد بن یعقوب کلینی رازی. این مرد بزرگ از یک ده به نام (کلین) از دهات نزدیک شهر ری در اطراف تهران است. خاندان وی در آن ده از محدثان شیعه بوده اند. پدرش یعقوب و دایی اش علان در همین ده زندگی می کردند. کلینی از کودکی حدیث آموخت. سپس برای ادامه تحصیل به شهر ری رفت. کلینی از کسانی است که (رحله) حدیثی داشته است یعنی برای اخذ و جمع احادیث و درک خدمت اساتید فن مسافرتها کرده است. کتاب کافی، یک دوره حدیث شیعه است، از اصول عقاید گرفته تا اخلاقیات و فروع. در حدود شانزده هزار حدیث در این کتاب گرد آورده است. این کتاب معتبرترین کتاب حدیث شیعه است. 2. (من لا یحضره الفقیه) تألیف رئیس المحدثین، ابو جعفر محمد بن علی بن بابویه قمی، معروف به صدوق. خودش و پدرش از بزرگان طراز اول علمای شیعه اند و خاندان صدوق یک خاندان معروف است در شیعه کتاب من (لا یحضره الفقیه) مشتمل بر پنج هزار و نهصد و بیست حدیث است. 3. (تهذیب الاحکام) تألیف شیخ الطائفه ابو جعفر محمد بن الحسن الطوسی. شیخ طوسی تعداد سیزده هزار و پانصد و نود حدیث در کتاب تهذیب الاحکام، که همه در فروع است، گرد آورده است. 4. (استبصار) این کتاب نیز تآلیف شیخ الطائفه، ابو جعفر طوسی است. این کتاب مشتمل بر پنج هزارو پانصد و یازده حدیث است. چهار کتاب نامبرده در شیعه به نام (کتب اربعه) معروف است و معتبرترین کتب حدیث شیعه به شمار می رود. مؤلفین این کتب که هر سه نام محمد دارند و کنیه هر سه شان ابو جعفر است به (محمد ین ثلثة متقدم) معروفند.
منابع معتبر حدیثی شیعه (کتب اربعه) عبارت است از:
1- کافی، ثقة الاسلام کلینی.
2- من لایحضره الفقیه، شیخ صدوق.
3- تهذیب، شیخ طوسی.
4- استبصار، شیخ طوسی
- کافی تألیف ثقه الاسلام، شیخ المحدثین، ابو جعفر محمد بن یعقوب کلینی رازی.
این مرد بزرگ از یک ده به نام (کلین) از دهات نزدیک شهر ری در اطراف تهران است. خاندان وی در آن ده از محدثان شیعه بوده اند. پدرش یعقوب و دایی اش علان در همین ده زندگی می کردند. کلینی از کودکی حدیث آموخت. سپس برای ادامه تحصیل به شهر ری رفت. کلینی از کسانی است که (رحله) حدیثی داشته است یعنی برای اخذ و جمع احادیث و درک خدمت اساتید فن مسافرتها کرده است.
کتاب کافی، یک دوره حدیث شیعه است، از اصول عقاید گرفته تا اخلاقیات و فروع. در حدود شانزده هزار حدیث در این کتاب گرد آورده است. این کتاب معتبرترین کتاب حدیث شیعه است.
2. (من لا یحضره الفقیه) تألیف رئیس المحدثین، ابو جعفر محمد بن علی بن بابویه قمی، معروف به صدوق. خودش و پدرش از بزرگان طراز اول علمای شیعه اند و خاندان صدوق یک خاندان معروف است در شیعه کتاب من (لا یحضره الفقیه) مشتمل بر پنج هزار و نهصد و بیست حدیث است.
3. (تهذیب الاحکام) تألیف شیخ الطائفه ابو جعفر محمد بن الحسن الطوسی. شیخ طوسی تعداد سیزده هزار و پانصد و نود حدیث در کتاب تهذیب الاحکام، که همه در فروع است، گرد آورده است.
4. (استبصار) این کتاب نیز تآلیف شیخ الطائفه، ابو جعفر طوسی است. این کتاب مشتمل بر پنج هزارو پانصد و یازده حدیث است.
چهار کتاب نامبرده در شیعه به نام (کتب اربعه) معروف است و معتبرترین کتب حدیث شیعه به شمار می رود. مؤلفین این کتب که هر سه نام محمد دارند و کنیه هر سه شان ابو جعفر است به (محمد ین ثلثة متقدم) معروفند.
- [سایر] کتب اربعۀ حدیثی شیعه کدامند؟
- [سایر] موضع علماء شیعه نسبت به کتب اربعه شیعه چیست؟
- [سایر] کتب اربعه (کافی، تهذیب، استبصار، و من لایحضره الفقیه) معتبرترین کتب احادیث شیعه است؛ علت این اعتبار در نزد علمای شیعه چیست؟
- [سایر] کتب اربعه معتبر شیعه را به همراه مؤلف آن نام ببرید؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا احادیثی که در کتب اربعه شیعه آمده، یقین آور می باشند؟
- [سایر] ممکن است کتب اربعه معتبر شیعه را به همراه مؤلف آن نام ببرید؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا مقلّد میتواند به روایات شریفهای که در مثل کتب اربعه شیعه در مسائل حلال و حرام وجود دارد، عمل نماید؟
- [سایر] تناقض های فراوانی در کتب حدیث وجود دارد. چرا پیامبر و ائمه، خودشان کتاب روایی ننوشتند؟ چرا برای قرآن تفسیر ننوشتند؟ از دیگر نویسنده ها کتاب هایی باقی مانده است، ولی از خود امامان چیزی به جا نمانده است؟
- [سایر] آیا انجیل که قرآن از آن نام برده همان اناجیل اربعه یا یکی از آنهاست؟
- [سایر] عبدالمنعم نویسنده کتاب (اهتدیت بنور فاطمه) چگونه شیعه شد؟
- [آیت الله بروجردی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
- [آیت الله علوی گرگانی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
- [آیت الله وحید خراسانی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید
- [آیت الله نوری همدانی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
- [آیت الله خوئی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
- [امام خمینی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
- [آیت الله بهجت] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.