تحلیل اوضاع جامعه، با بخشی نگری، سطحی نگری و قضاوت شتاب زده هرگز میسر نمی شود. و اگر بخواهیم به حقیقت دست یابیم، باید علاوه بر دوری از موارد ذکر شده، عینک های رنگی را از چشم خود کنار بگذاریم و به دور از تعصب ها، و حب و بغض ها بنگریم. آنگاه حقیقت را بسیار روشن خواهیم دید. نظر اسلام درباره غریزه جنسی، دارای اجزاء و بخش های متعددی است که اگر به آن دقت کنیم، متوجه خواهیم شد، جامعه به سیستم مورد نظر اسلامی عمل نمی کند و در این حال نرسیدن به نتیجه تعریف شده در اسلام بسیار طبیعی است. اسلام به دور از افراط و تفریط ها، نه یکسره توجه به غریزه جنسی را ممنوع کرده است و نه یله و رها کردن آن را مجاز می داند. اسلام با تشویق به ازدواج در سن مناسب، راه پاسخگویی مناسب به غریزه را هموار نموده است. و برای شرایط خاص نیز، ازدواج موقت را بنا نهاده است، و برای صیانت از حد اعتدال، تخطی کنندگان از شیوه مجاز را تنبیه می کند. علاوه بر آنکه فارغ از نظام حقوقی و قضائی، برای نهادینه کردن عفت نیز توصیه های فراوانی نموده است. حال بنگریم، کدام بخش اسلام مراعات شده است که از پر رنگ شدن نظر اسلام سخن گفته می شود؟ آیا بالا رفتن سن ازدواج تا حدود سی سالگی، مطابق نظرات اسلام است؟ آیا جامعه برای آنان که قادر به ازدواج نیستند، و در فشار غریزه هستند، راه ازدواج موقت را هموار نموده است؟ آیا جوانان دستورات اسلام برای حفظ نگاه های خود را مراعات می کنند؟ آیا حجاب و پوشش مناسب و عدم جلوه گری در منظر نامحرمان رعایت می شود؟ آیا وجود محیط های مختلط زن و مرد، در جامعه موافق دستورات اسلام است؟ و ... اگر به این مسائل نگاه کنیم، در می یابیم که جامعه تا حد زیادی متاثر از فرهنگ غرب شده است و طبیعتا نباید توقع داشته باشد به هدف مطلوب اسلامی برسد. جلوه گری های دختران و زنان در خیابان ها و استفاده از مدهای غربی، نگاه کردن به فیلم ها و تصاویر مستهجن که فرهنگ غرب، ماشین تولید آن است، جمع های مختلط بسیار که زائیده تمدن غربی هستند، بالا رفتن سن ازدواج که ثمره نظام آموزشی خاص غرب است و ... همه نشان می دهد که وضعیت امروز جامعه ما حقیقتا متاثر از فرهنگ غرب است. و طبیعی است که وضعیت مسائل جنسی جامعه نیز، بیشتر شبیه وضعیت غربیان باشد تا آنکه شباهتی با وضعیت جامعه مطلوب اسلامی داشته باشد. این حقایق واضح تر از آن است که بتوان با شعار آنها را عوض نمود و از قبولش سر باز زد.
چرا با پررنگ کردن نظر اسلام درباره غریزه جنسی، هر روز اوضاع بدتر می شود؟
تحلیل اوضاع جامعه، با بخشی نگری، سطحی نگری و قضاوت شتاب زده هرگز میسر نمی شود. و اگر بخواهیم به حقیقت دست یابیم، باید علاوه بر دوری از موارد ذکر شده، عینک های رنگی را از چشم خود کنار بگذاریم و به دور از تعصب ها، و حب و بغض ها بنگریم. آنگاه حقیقت را بسیار روشن خواهیم دید.
نظر اسلام درباره غریزه جنسی، دارای اجزاء و بخش های متعددی است که اگر به آن دقت کنیم، متوجه خواهیم شد، جامعه به سیستم مورد نظر اسلامی عمل نمی کند و در این حال نرسیدن به نتیجه تعریف شده در اسلام بسیار طبیعی است.
اسلام به دور از افراط و تفریط ها، نه یکسره توجه به غریزه جنسی را ممنوع کرده است و نه یله و رها کردن آن را مجاز می داند. اسلام با تشویق به ازدواج در سن مناسب، راه پاسخگویی مناسب به غریزه را هموار نموده است. و برای شرایط خاص نیز، ازدواج موقت را بنا نهاده است، و برای صیانت از حد اعتدال، تخطی کنندگان از شیوه مجاز را تنبیه می کند. علاوه بر آنکه فارغ از نظام حقوقی و قضائی، برای نهادینه کردن عفت نیز توصیه های فراوانی نموده است.
حال بنگریم، کدام بخش اسلام مراعات شده است که از پر رنگ شدن نظر اسلام سخن گفته می شود؟ آیا بالا رفتن سن ازدواج تا حدود سی سالگی، مطابق نظرات اسلام است؟ آیا جامعه برای آنان که قادر به ازدواج نیستند، و در فشار غریزه هستند، راه ازدواج موقت را هموار نموده است؟ آیا جوانان دستورات اسلام برای حفظ نگاه های خود را مراعات می کنند؟ آیا حجاب و پوشش مناسب و عدم جلوه گری در منظر نامحرمان رعایت می شود؟ آیا وجود محیط های مختلط زن و مرد، در جامعه موافق دستورات اسلام است؟ و ...
اگر به این مسائل نگاه کنیم، در می یابیم که جامعه تا حد زیادی متاثر از فرهنگ غرب شده است و طبیعتا نباید توقع داشته باشد به هدف مطلوب اسلامی برسد.
جلوه گری های دختران و زنان در خیابان ها و استفاده از مدهای غربی، نگاه کردن به فیلم ها و تصاویر مستهجن که فرهنگ غرب، ماشین تولید آن است، جمع های مختلط بسیار که زائیده تمدن غربی هستند، بالا رفتن سن ازدواج که ثمره نظام آموزشی خاص غرب است و ... همه نشان می دهد که وضعیت امروز جامعه ما حقیقتا متاثر از فرهنگ غرب است. و طبیعی است که وضعیت مسائل جنسی جامعه نیز، بیشتر شبیه وضعیت غربیان باشد تا آنکه شباهتی با وضعیت جامعه مطلوب اسلامی داشته باشد.
این حقایق واضح تر از آن است که بتوان با شعار آنها را عوض نمود و از قبولش سر باز زد.
- [سایر] نظر اسلام در مورد غریزه جنسی چیست؟ راه درست برخورد با این غریزه در شرایط کنونی کدام است؟
- [سایر] آیا ارضای غریزه جنسی از دید اسلام به هر نحوی آزاد است یا محدودیّت دارد؟ محدودیت های اِعمال غریزه جنسی چیست؟
- [سایر] نظر قرآن درباره ی غریزه جنسی و لذت طلبی چیست؟
- [سایر] از نظر قرآن چگونه میتوان غریزه جنسی را مهار کرد یا در حدّ اعتدال درآورد؟
- [سایر] از نظر قرآن، زیبایی و ارضای غریزه جنسی چه نقشی در ازدواج دارند؟
- [سایر] کسی که شرایط ازدواج برایش فراهم نیست و از نظر غریزه جنسی در سختی به سر میبرد، آیا میتواند استمنا کند؟
- [آیت الله نوری همدانی] با توجه به اینکه جوانی 19 ساله هستم غریزه جنسی مرا اذیّت میکند یعنی بیشتر بر من غلبه دارد به نظر شما راه مقابله با آن چیست؟
- [سایر] حکمت و فلسفه غریزه جنسی در انسان چیست و درباره آن بیشتر توضیح دهید؟
- [سایر] نظر اسلام دربارهی اخلاق جنسی دختران و پسران چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] برخی از جوانان مسلمان جهت رفع نیاز غریزه جنسی با زنان ارتباط برقرار میکنند در حالی که هیچ راه شرعی را در نظر نمیگیرند آیا برای کسانی که زبان نمیدانند و امکان خواندن را ندارند قصد استرقاق و یا نکاح معاطاتی (تنها در این موارد) میتواند رافع معصیت باشد یا نه؟
- [آیت الله بهجت] در معامله سلف اگر فروشنده جنسی را که قرارداد کرده بدهد، مشتری باید قبول کند، و نیز اگر بهتر از آنچه قرار گذاشته بدهد، یعنی همان اوصاف را با زیادتی کمال دارا باشد، مشتری باید قبول نماید، مگر اینکه در معامله مشخص کرده باشند که بهتر یا بدتر تحویل داده نشود که اگر طبق قرارداد نباشد، لازم نیست قبول کند.
- [آیت الله مظاهری] چهار چیز برای معتکف حرام است: 1 - هرگونه استمتاع از غریزه جنسی نظیر جماع، لمس، استمناء، نگاه و مانند اینها. 2 - استعمال بوی خوش نظیر عطر و گل و ادکلن و مانند اینها. 3 - خرید و فروش برای استفاده، ولی خرید و فروش برای رفع حوائج اشکال ندارد. 4 - مجادله یعنی گفتگو به عنوان غلبه یا اظهار فضل، امّا گفتگو به عنوان اثبات حقّ یا رفع باطل مانعی ندارد.
- [آیت الله سیستانی] اگر با عین پولِ خمس نداده جنسی را بخرد ، یعنی به فروشنده بگوید این جنس را به این پول میخرم ، چنانچه فروشنده مسلمان اثنا عشری باشد معامله نسبت به جمیع مال صحیح است ، و به جنسی که به این پول خریده است خمس تعلق میگیرد ، واحتیاجی به اجازه و امضاء حاکم شرع نیست .
- [آیت الله مظاهری] یکی از گناهان در اسلام ارضای غریزه جنسی مرد از غیر زن خود، یا زن از غیر شوهر خود میباشد و قرآن شریف چنین شخصی را متجاوز و ظالم میداند: (فَمَنِ ابْتَغی وَراءَ ذلِکَ فَاولئِکَ هُمُ الْعادُون)[1] (پس هر که به دنبال فراتر از این (راههای حلال) رود، او از ظالمان است.) و آن اقسامی دارد: الف) زنا دادن یا زنا کردن که عقوبت و کیفر آن بسیار بزرگ است. ب) لواط که در روایات آمده است عرش خدای متعال از آن به لرزه درمیآید. ج) خود ارضایی (استمناء) که علاوه بر اینکه حرام است، مفسده روحی و جسمی بسیاری دارد. د) نگاه شهوتانگیز یا دیدن عکسها و فیلمهای شهوتانگیز و نوشتن یا خواندن داستانهای شهوتانگیز، و گفتن و یا شنیدن و یا خواندن آهنگها و یا اشعار شهوتانگیز به طور غنا و یا به طور عادی و هر چیزی که موجب تحریک او شود، حتّی خیالهای شهوتانگیز.
- [آیت الله بهجت] اگر کسی بخواهد به بانک وام دهد در صورتی که بانک، کالا و جنسی را بیشتر از قیمت بازار از او بخرد بهشرط اینکه او مبلغ مورد نظر را به بانک قرض دهد، یا اینکه بانک کالا و جنسی را به کمتر از قیمت بازار به او بفروشد بهشرط اینکه مبلغی را تا مدت معینی به بانک قرض دهد، صحیح است و با این کار میتوان از ربا دور شد.
- [امام خمینی] قوانین و مصوباتی که از مجالس قانونگذاری دولتهای جائر به امر عمال اجانب خَذَلَهم اللَّه تعالی بر خلاف صریح قرآن کریم و سنّت پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم میگذرد و گذشته است، از نظر اسلام لغو و از نظر قانون بیارزش است، و لازم است مسلمانها از امرکننده و رأیدهنده به هر طور ممکن است اعراض کنند، و با آنها معاشرت و معامله نکنند، و آنان مجرمند و عملکننده به رأی آنها معصیت کار و فاسق است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . استخدام کفار اعم از ذمی و غیر ذمی در ادارات و سازمان هایی که باید بر جریان امور، نظارت و یا امور دفاعی کشور اسلام را تحت نظر داشته باشند، جایز نیست و پاسبان و افسر و قاضی و متصدیان مشاغل دیگر از این قبیل، همه باید مسلمان باشند.
- [آیت الله مظاهری] کورتاژ یکی از گناهان بزرگ در اسلام است و چنانکه گذشت علاوه بر گناه کفّاره نیز دارد، ولی اگر از نظر دکتر متخصّص و متدین حفظ جان زن متوقف بر آن باشد مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر شخصی بداند که بدن یا لباس مسلمانی یا چیز دیگری مانند ظرف و فرش که در اختیار آن مسلمان است نجس شده و سپس آن مسلمان غایب گردد و آن شخص احتمال بدهد که او آن چیز را آب کشیده، آن چیز برای آن شخص پاک است؛ ولی احتیاط واجب این است که چهار شرط ذیل نیز مراعات شود: اول: آن که آن مسلمان بداند که آن چیز با چیزی که در نظر آن شخص نجس است، برخورد کرده است. دوم: آن که آن مسلمان نیز آن چیز را نجس بداند. سوم: آن که آن مسلمان آن چیز را در موردی که طهارت شرط آن است به کار ببرد، مثل این که با آن لباس نماز بخواند و یا در آن ظرف غذا بخورد. چهارم: آن که آن مسلمان بداند موردی که آن چیز را در آن به کار میبرد، مشروط به طهارت آن چیز است، مثلاً بداند که نماز را باید در لباس پاک بخواند.
- [آیت الله مظاهری] غش در معامله حرام است، یعنی فروختن جنسی که با چیز دیگر مخلوط است، در صورتی که آن چیز معلوم نباشد و فروشنده هم به خریدار نگوید، مثل فروختن روغنی که آن را با پیه مخلوط کرده است و این عمل را غش میگویند. از پیغمبر اکرمصلی الله علیه وآله وسلم منقول است که فرمود: از ما نیست کسی که در معامله با مسلمانان غش کند یا به آنان ضرر بزند یا تقلّب و حیله نماید و هر که با برادر مسلمان خود غش کند خدا برکت روزی او را میبرد و راه معاش او را میبندد و او را به خودش واگذار میکند.