منظور از کتاب آسمانی انبیاء، همان شریعت مخصوص امت آن هاست. که پنج پیامبر الوالعزم صاحب شریعت بوده اند. یعنی حضرت نوح، ابراهیم، موسی، عیسی و پیامبر ختمی مرتبت حضرت محمد (صلوات الله علیهم اجمعین) و کتاب این انبیاء نیز در اصل و اساس تفاوتی با هم نداشته است. که علامه طباطبایی در این باره می فرمایند: شریعتهای خدایی همه یکی هستند، و تناقض و تنافی در بین آنها نیست، الا اینکه از نظر اجمال و تفصیل و کمی و زیادی فروع مختلفند، چون سیر بشر از نقص بسوی کمال تدریجی و استعداد قبول معارف الهی در هر عصری با عصر دیگر مختلف است.[1] بنابراین از این جهت که انبیای بسیاری کتاب آسمانی نداشته اند، هیچ اشکال و شبهه ای وجود ندارد. اما این سخن که سلیمان به کتاب نیاز داشته چون تورات و تلمود کتمان شده بودند، سخنی است که در آن اصول و امهات مساله نبوت در نظر گرفته نشده است. پیامبر خدا کسی است که برای حفظ شریعت مبعوث شده است و اگر دیگران شریعت را مورد تحریف قرار دهند، وظیفه پیامبر است که مردم را به اصل وحی آگاه کند و تحریف ها را از بین ببرد. نه اینکه خود پیامبر هم به کتابی که دست مردم است محتاج باشد و اگر اصل کتاب پنهان شود، او راهی به شریعت الهی نداشته باشد. پیامبر به کسی می گویند که با خدا در ارتباط است و سخن خدا را به طور مستقیم دریافت می کند. چنین کسی چگونه با پنهان کردن کتاب وحی، از دانستن آن محروم می شود؟ [1]. ترجمه المیزان، ج8، ص268.
منظور از کتاب آسمانی انبیاء، همان شریعت مخصوص امت آن هاست. که پنج پیامبر الوالعزم صاحب شریعت بوده اند. یعنی حضرت نوح، ابراهیم، موسی، عیسی و پیامبر ختمی مرتبت حضرت محمد (صلوات الله علیهم اجمعین)
و کتاب این انبیاء نیز در اصل و اساس تفاوتی با هم نداشته است. که علامه طباطبایی در این باره می فرمایند: شریعتهای خدایی همه یکی هستند، و تناقض و تنافی در بین آنها نیست، الا اینکه از نظر اجمال و تفصیل و کمی و زیادی فروع مختلفند، چون سیر بشر از نقص بسوی کمال تدریجی و استعداد قبول معارف الهی در هر عصری با عصر دیگر مختلف است.[1]
بنابراین از این جهت که انبیای بسیاری کتاب آسمانی نداشته اند، هیچ اشکال و شبهه ای وجود ندارد. اما این سخن که سلیمان به کتاب نیاز داشته چون تورات و تلمود کتمان شده بودند، سخنی است که در آن اصول و امهات مساله نبوت در نظر گرفته نشده است.
پیامبر خدا کسی است که برای حفظ شریعت مبعوث شده است و اگر دیگران شریعت را مورد تحریف قرار دهند، وظیفه پیامبر است که مردم را به اصل وحی آگاه کند و تحریف ها را از بین ببرد. نه اینکه خود پیامبر هم به کتابی که دست مردم است محتاج باشد و اگر اصل کتاب پنهان شود، او راهی به شریعت الهی نداشته باشد.
پیامبر به کسی می گویند که با خدا در ارتباط است و سخن خدا را به طور مستقیم دریافت می کند. چنین کسی چگونه با پنهان کردن کتاب وحی، از دانستن آن محروم می شود؟
[1]. ترجمه المیزان، ج8، ص268.
- [سایر] چرا در سورة سجده علاقه پیامبر حضرت به موسی و کتاب آسمانی تورات را نشان داده می شود؟
- [سایر] چرا در سورة سجده علاقه پیامبر حضرت به موسی و کتاب آسمانی تورات را نشان داده می شود؟
- [سایر] انداختن الواح تورات به عنوان کتاب مقدس آسمانی توسط حضرت موسی که در آیه 150 سوره اعراف بیان شده چگونه با عصمت آن حضرت می سازد؟
- [سایر] داستان هایی که در تورات آمده؛ مانند نافرمانی حضرت سلیمان از خدا تا چه حد درست می باشد؟
- [سایر] آیا خواندن تورات و سایر کتب ادیان آسمانی برای یک مسلمان اشکالی دارد و حرام است؟
- [سایر] از کجا معلوم که قرآن هم مانند تورات و بقیه کتب آسمانی تحریف نشده است؟
- [سایر] پیامبر خاتم در ادیان آسمانی دیگر (تورات و انجیل) چگونه شناخته شده اند؟
- [سایر] آیا خواندن تورات و سایر کتب ادیان آسمانی برای یک مسلمان اشکالی دارد و حرام است؟
- [سایر] با سلام و خسته نباشید می خواستم بپرسم که داستان هایی که در تورات آمده تا چه حد درست می باشد؟ چون در این کتاب ها مسائلی همچون نافرمانی حضرت سلیمان از خدا در اواخر عمرش مطرح شده است . در ضمن آن بخش از تورات که به پادشاهی هخامنشیان می پردازد تا چه حد اعتبار دارد؟ ممنون
- [سایر] کتابهای آسمانی کدامند؟ آیا انجیل کتاب آسمانی است؟ چرا؟
- [آیت الله مظاهری] بهتر است زکات را آشکار و صدقه مستحبّی را مخفی بدهند.
- [آیت الله وحید خراسانی] افضل ان است که زکات را اشکار و صدقه مستحبی را مخفی بدهد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] بهتر است زکات را آشکارا و صدقه مستحبّی را مخفی بدهد.
- [آیت الله بروجردی] بهتر است زکات را آشکارا و صدقة مستحبی را مخفی بدهند.
- [امام خمینی] بهتر است زکات را آشکار، و صدقه مستحبی را، مخفی بدهند.
- [آیت الله سیستانی] بهتر است زکات را آشکار ، و صدقه مستحبّی را مخفی بدهند .
- [آیت الله سبحانی] بهتر است زکات را آشکار، و صدقه مستحبی را مخفی بدهند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . بهتر است زکات را آشکارا و صدقه مستحبی را مخفی بدهند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] بهتر است زکاه را آشکار و صدقه مستحبی را مخفی بدهند.
- [آیت الله اردبیلی] بهتر است زکات را آشکار و صدقه مستحبّی را مخفی بدهند.