نام تعدادی از جانشینان پیامبر (ص) در زمان غزوات پیامبر (ص) در ذیل می آید. البته باید دقت کرد که برخی از غزوات پشت سرهم واقع می شدند، و لذا یک نفر در مدت چند غزوه به عنوان جانشین در مدینه حضور داشته، و گاهی غزوه ای مثل غزوه احزاب درخود مدینه اتفاق می افتاد که نیازی به جانشین نبود،لذا نباید انتظارداشته باشیم که نام 26 یا 27 نفربه تعداد غزوات پیامبر(ص) را ذکرکنیم: 1- جنگ بدر: عبدالله بن امّ مکتوم جانشین آن حضرت برای نماز، و ابولبابه عبدالمنذ راوسی،جانشین ایشان درامور سیاسی. 2- غزوه احد: عبدالله بن امّ مکتوم 3- غزوه حمراء الأسد: عبدالله بن امّ مکتوم 4- جنگ خیبر: غیله لیثی. 4- فتح مکه: ابورهم غفاری. 5- جنگ حنین: عتّاب بن اسید جانشین آن حضرت درمکّه 6- غزوه طائف: ابورهم غفاری. 7- غزوه تبوک: محمدبن مسلمه بعنوان جانشین پیامبر(ص)، و علی(ع) به عنوان سرپرست اهل بیت و خویشاوندان پیامبر و مهاجر که پیامبر اکرم(ص) در این مورد به علی(ع) فرمود:(برای اینکارجز من و تو کسی شایستگی ندارد).
نام تعدادی از جانشینان پیامبر (ص) در زمان غزوات پیامبر (ص) در ذیل می آید. البته باید دقت کرد که برخی از غزوات پشت سرهم واقع می شدند، و لذا یک نفر در مدت چند غزوه به عنوان جانشین در مدینه حضور داشته، و گاهی غزوه ای مثل غزوه احزاب درخود مدینه اتفاق می افتاد که نیازی به جانشین نبود،لذا نباید انتظارداشته باشیم که نام 26 یا 27 نفربه تعداد غزوات پیامبر(ص) را ذکرکنیم:
1- جنگ بدر: عبدالله بن امّ مکتوم جانشین آن حضرت برای نماز، و ابولبابه عبدالمنذ راوسی،جانشین ایشان درامور سیاسی.
2- غزوه احد: عبدالله بن امّ مکتوم
3- غزوه حمراء الأسد: عبدالله بن امّ مکتوم
4- جنگ خیبر: غیله لیثی.
4- فتح مکه: ابورهم غفاری.
5- جنگ حنین: عتّاب بن اسید جانشین آن حضرت درمکّه
6- غزوه طائف: ابورهم غفاری.
7- غزوه تبوک: محمدبن مسلمه بعنوان جانشین پیامبر(ص)، و علی(ع) به عنوان سرپرست اهل بیت و خویشاوندان پیامبر و مهاجر که پیامبر اکرم(ص) در این مورد به علی(ع) فرمود:(برای اینکارجز من و تو کسی شایستگی ندارد).
- [سایر] اگر حضرت علی ع جانشین پیامبر ص میشد، وضعیت امت اسلام پس از پیامبر (ص) چگونه رقم می خورد؟
- [سایر] چرا پیامبر (ص) برای بعد رحلتشان جانشین تعیین نکردند؟
- [سایر] خلاصه ای از غزوه ابواء را که پیامبر (ص) انجام دادند بیان کنید.
- [سایر] دلایل محمد باقر سجودی بر عدم تعیین جانشین توسط پیامبر ص چگونه رد می شود؟
- [سایر] آیا این مطلب صحیح است که پیامبر (ص) کشتههای کفار جنگ بدر را در چاه ریختند؟ چرا؟
- [سایر] علت انتخاب ولی فقیه توسط خبرگان رهبری چیست؟چرا همانند پیامبر(ص) و امامان(ع) ما، خود رهبری برای جانشین بعد از خود تصمیم نمی گیرد؟
- [سایر] چگونه ممکن است که دهها هزار نفر، شاهد اعلام جانشینی حضرت علی (ع) بوده باشند، اما کس دیگری جانشین پیامبر(ص) شده باشد؟
- [سایر] آیا اطّلاعی در مورد ازدواج حضرت حمزه در دسترس است؟ آیا ایشان ازدواج کردند یا نه؟ آیا همسر و فرزند نداشت؟ زیرا پس از جنگ احد، نقل شده که پیامبر (ص) فرمودند عمویم کسی را ندارد که برایش سوگواری کند.
- [سایر] چرا پیامبر علیرغم غدیراز همان ابتدای رسالت خود شروع به شناساندن و مشخص نمودن جانشین خود نمودند؟
- [سایر] چرا پیامبر علیرغم غدیراز همان ابتدای رسالت خود شروع به شناساندن و مشخص نمودن جانشین خود نمودند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نمازجمعه دو رکعت است و در روز جمعه جانشین نماز ظهر می شود و در زمان حضور پیامبر(صلی الله علیه وآله) و امام معصوم(علیه السلام) و نایب خاص او واجب عینی است، اما در زمان غیبت کبری واجب تخییری است، یعنی میان نماز جمعه و نماز ظهر مخیر است، ولی در زمانی که حکومت عدل اسلامی باشد احتیاط آن است که ترک نشود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] الف: نمازجمعه دو رکعت است و در روز جمعه جانشین نماز ظهر می شود و در زمان حضور پیامبر(صلی الله علیه وآله) و امام معصوم(علیه السلام) و نایب خاصّ او واجب عینی است، امّا در زمان غیبت کبری واجب تخییری است، یعنی میان نماز جمعه و نماز ظهر مخیّر است، ولی در زمانی که حکومت عدل اسلامی باشد احتیاط آن است که ترک نشود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز جمعه دو رکعت است و در روز جمعه جانشین نماز ظهر می شود و در زمان حضور پیامبر(صلی الله علیه وآله) و امام معصوم (علیه السلام) و نائب خاصّ او واجب عینی است امّا در زمان غیبت کبری واجب تخییری است یعنی میان نماز جمعه و نماز ظهر مخیّر است ولی در زمانی که حکومت عدل اسلامی باشد و نماز جمعه اقامه شود بهتر آن است که نماز جمعه خوانده شود.
- [آیت الله جوادی آملی] .اقامه نماز در مسجد فضیلت دارد. درجات فضایل آن به تفاوت مسجدهاست. بهترین مسجد روی زمین , مسجد دور کعبه یعنی مسجد حرام است، پس از آن, مسجد پیامبر(ص) در مدینه و بعد از آن, مسجد کوفه و مسجد اقصی که هر دو در یک حدّند و پس از آنها مسجد جامع هر شهر و بعد از آن , مسجد محل و سپس مسجد بازار . حرم انبیا و اوصیای معصوم (ع) فضیلت و استحباب دارد و نسبت به برخی مساجد , مانند مس جد محل و مسجد بازار, افضل است.
- [آیت الله جوادی آملی] .صلوات بر پیغمبر( ص) از مستحبات مؤکّد است, چنانکه مستحب است هر وقت نام مبارک آن حضرت مانند محمد( ص)و احمد( ص)،نیز لقب و کنیه( ص) آن حضرت مانند مصطفی( ص) و ابوالقاسم( ص)گفته یا شنیده شود، بر آن حضرت و آل او صلوات فرستاده شود.
- [آیت الله مظاهری] مسافر میتواند در تمام شهر مکّه و شهر مدینه و شهر کربلا و شهر کوفه نماز را تمام بخواند. و جایی که اوّل جزو این شهرها نبوده و بعد افزوده شده یا در آینده میشود نیز همین حکم را دارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شهر دیوار دارد باید ابتدای هشت فرسخ را از دیوار شهر حساب کند و اگر دیوار ندارد باید از خانه های اخر شهر حساب کند
- [آیت الله بروجردی] اگر شهر دیوار دارد، باید ابتدای هشت فرسخ را از دیوار شهر حساب کند و اگر دیوار ندارد، باید از خانههای آخر شهر حساب نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 45 نوشتن و امضاء کردن اسناد در تمام معاملات می تواند جانشین خواندن صیغه لفظی گردد، جز در ازدواج و طلاق که احتیاط واجب آن است که صیغه لفظی خوانده شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نوشتن و امضاء اسناد در تمام معاملات خواه در دفاتر رسمی باشد یا غیر آن، می تواند جانشین خواندن صیغه لفظی گردد، جز در ازدواج و طلاق که احتیاط واجب آن است که صیغه لفظی نیز خوانده شود.