دلیل قطعی بر وجود یا عدم وجود آن نداریم لکن شواهدی هست که وجود همسر و فرزندان را اثبات می نماید. 1-قواعد کلی 2-روایات 3-دعاها 1- قواعد کلی شریعت، محمدی ایجاب می کند که حضرت بقیه الله نیز مانند دیگر پیشوایان معصوم(علیهم السلام) تشکیل خانواده داده است، و از جد بزرگوارش حضرت محمّد مصطفی پیروی نموده. مرحوم محدث نوری( ره ) می فرماید: چگونه ترک خواهد نمود چنین سنت عظیمه جدبزگوار خود را با آن همه ترغیب و تحریص که در انجام آن شده. و نکوهشی که در ترک آن شده است. سزوار ترین کس در انجام سنت پیامبر امام هر عصر است و تا کنون کسی ترک آن را از خصایص آن جناب نشمرده است. 2- روایات در رابطه با همسر و همسران حضرت بقیه الله تنها یک روایت است که سرنخی به دست میدهد و آن روایتی است که، مرحوم کفعمی در کتاب شریف مصباح نقل کرده است. بر اساس این روایت همسر حضرت از نسل عبدالعُزّی پسر عبدالمطلب می باشد. در رابطه با اولاد آن حضرت روایاتی هست که وجود آنها را به روشنی اثبات می کند و این روایات ضمنا وجود همسر را اثبات می کنند: الف- سیدبن طاووس در جمال الاسبوع می فرماید: روایتی با سندهای متصل یافتم که حضرت ولی عصر(عج) را اولاد بسیاری هست. ب- مرحوم مجلسی (ره) نیز بابی را به خلفاء و اولاد حضرت مهدی اختصاص داده است. روایت بسیاری دلیل بروجود فرزند برای حضرت مهدی هستند الا یک روایت که منافی و معارض با این روایات است و آن روایت این است، هر امامی باید فرزند داشده باشد به جز حضرت مهدی که فرزند ندارد، ولی علماء و برزگان شیعه مانند مرحوم محدث نوری و شیخ طوسی و میر محمد میر لوحی معاصر علامه مجلسی این تنافی را رفع کردند، بدین بیان که امام زمان مانند سایر ائمه پسر امام ندارد، نه آنکه اصلا پسر ندارد و بنابراین از مجموع احادیث استفاده می شود که، برای حضرت مهدی فرزندان بسیاری هست که همه از اولیاء و صلحاء شرفا هستند ولی سمت امامت ندارند، چرا که امام منحصر در دوازده نفر است. 3- دعاها، علاوه بر روایات و قواعد کلی برخی دعاها نیز از معصومین( علیهم السلام) صادر شده و یا از ناحیه مقدسه رسیده دلالت دارند بر اینکه برای حضرت اهل و عیالی و فرزندانی هست و در دعاها نامی از آنها برده نشده و در حق آنها دعا شده است. در این دعا وجود همسر و فرزندان را برای حضرت اثبات می کند و در این مورد دعا بسیار است. واینکه آیا حضرت مهدی با فرزند و همسران خود ظهور می کنند، چون ما بشریم و اطلاعات بشر محدود است اطلاعات و دلیل قطعی و یقین محکم به آن تصریح نشده است. منابع: [1]. سیمای آفتاب، دکتر حبیب الله مظاهری. [2]. تجسم امید و نجات، عزیز الله حیدری. [3]. سیمای مصلح جهان، مراد فیضی. [4]. ارتباط معنوی با حضرت مهدی(عج )، حسین گنجی.
دلیل قطعی بر وجود یا عدم وجود آن نداریم لکن شواهدی هست که وجود همسر و فرزندان را اثبات می نماید.
1-قواعد کلی
2-روایات
3-دعاها
1- قواعد کلی شریعت، محمدی ایجاب می کند که حضرت بقیه الله نیز مانند دیگر پیشوایان معصوم(علیهم السلام) تشکیل خانواده داده است، و از جد بزرگوارش حضرت محمّد مصطفی پیروی نموده.
مرحوم محدث نوری( ره ) می فرماید: چگونه ترک خواهد نمود چنین سنت عظیمه جدبزگوار خود را با آن همه ترغیب و تحریص که در انجام آن شده. و نکوهشی که در ترک آن شده است. سزوار ترین کس در انجام سنت پیامبر امام هر عصر است و تا کنون کسی ترک آن را از خصایص آن جناب نشمرده است.
2- روایات در رابطه با همسر و همسران حضرت بقیه الله تنها یک روایت است که سرنخی به دست میدهد و آن روایتی است که، مرحوم کفعمی در کتاب شریف مصباح نقل کرده است. بر اساس این روایت همسر حضرت از نسل عبدالعُزّی پسر عبدالمطلب می باشد. در رابطه با اولاد آن حضرت روایاتی هست که وجود آنها را به روشنی اثبات می کند و این روایات ضمنا وجود همسر را اثبات می کنند:
الف- سیدبن طاووس در جمال الاسبوع می فرماید: روایتی با سندهای متصل یافتم که حضرت ولی عصر(عج) را اولاد بسیاری هست.
ب- مرحوم مجلسی (ره) نیز بابی را به خلفاء و اولاد حضرت مهدی اختصاص داده است.
روایت بسیاری دلیل بروجود فرزند برای حضرت مهدی هستند الا یک روایت که منافی و معارض با این روایات است و آن روایت این است، هر امامی باید فرزند داشده باشد به جز حضرت مهدی که فرزند ندارد، ولی علماء و برزگان شیعه مانند مرحوم محدث نوری و شیخ طوسی و میر محمد میر لوحی معاصر علامه مجلسی این تنافی را رفع کردند، بدین بیان که امام زمان مانند سایر ائمه پسر امام ندارد، نه آنکه اصلا پسر ندارد و بنابراین از مجموع احادیث استفاده می شود که، برای حضرت مهدی فرزندان بسیاری هست که همه از اولیاء و صلحاء شرفا هستند ولی سمت امامت ندارند، چرا که امام منحصر در دوازده نفر است.
3- دعاها، علاوه بر روایات و قواعد کلی برخی دعاها نیز از معصومین( علیهم السلام) صادر شده و یا از ناحیه مقدسه رسیده دلالت دارند بر اینکه برای حضرت اهل و عیالی و فرزندانی هست و در دعاها نامی از آنها برده نشده و در حق آنها دعا شده است. در این دعا وجود همسر و فرزندان را برای حضرت اثبات می کند و در این مورد دعا بسیار است.
واینکه آیا حضرت مهدی با فرزند و همسران خود ظهور می کنند، چون ما بشریم و اطلاعات بشر محدود است اطلاعات و دلیل قطعی و یقین محکم به آن تصریح نشده است.
منابع:
[1]. سیمای آفتاب، دکتر حبیب الله مظاهری.
[2]. تجسم امید و نجات، عزیز الله حیدری.
[3]. سیمای مصلح جهان، مراد فیضی.
[4]. ارتباط معنوی با حضرت مهدی(عج )، حسین گنجی.
- [سایر] آیا امام زمان(عج) زن و فرزند دارد؟
- [سایر] آیا امام زمان(عج) زن و فرزند دارند؟
- [سایر] آیا حضرت مهدی عج فرزند یا فرزندانی دارند؟
- [سایر] آیا امام زمان (عج) همسر و فرزند دارند؟
- [سایر] آیا امام زمان (عج) ازدواج کرده و صاحب فرزند میباشد؟
- [سایر] آیا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)زن و فرزند دارد؟
- [سایر] آیا امام زمان علیه السلام دارای زن و فرزند هستند؟
- [سایر] آیا امام زمان (علیه السلام) زن و فرزند دارد؟
- [سایر] آیا امام زمان دارای زن و فرزند هستند ؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله سبحانی] اگر صیغه عقد دائم را خود زن و مرد بخوانند و اول زن بگوید: (زَوَّجْتُکَ نَفْسِی عَلَی الصَّداقِ المَعْلُوم) (یعنی خود را زن تو نمودم، به مهری که معیّن شده). پس از آن بدون فاصله مرد بگوید: (قَبِلْتُ التَّزْوِیجَ علی الصَّداقِ المعلومِ) (یعنی قبول کردم ازدواج را با همان مهر معلوم) عقد صحیح است و اگر دیگری را وکیل کنند که از طرف آنها صیغه عقد را بخواند چنانچه مثلاً اسم مرد احمد و اسم زن فاطمه باشد و وکیل زن بگوید: (زَوَّجْتُ مُوَکِّلَتِی فاطِمَةَ مُوَکِّلِکَ اَحْمَدَ عَلَی الصَّداقِ المَعْلُومِ). پس بدون فاصله وکیل مرد بگوید: (قَبِلْتُ التَّزویج لِمُوَکِّلِی اَحْمَدَ عَلَی الصَّداقِ الْمَعْلُومِ) صحیح می باشد. دستور خواندن عقد موقت
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله علوی گرگانی] مردی که دو زن دارد، اگر یکی از آن دو زن، فرزند عموی زن دیگر را شیر دهد، زنی که فرزند عموی او شیر خورده، به شوهر خود حرام نمیشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مردی که دو زن دارد، اگر یکی از آن دو زن، فرزند عموی زن دیگر را شیر دهد، زنی که فرزند عموی او شیر خورده، به شوهر خود حرام نمیشود.
- [امام خمینی] مردی که دو زن دارد اگر یکی از آن دو زن فرزند عموی زن دیگر را شیر دهد زنی که فرزند عموی او شیر خورده به شوهر خود حرام نمیشود.