الف) در این سؤال، نزول فرشتگان همسان با نزول و فرود آمدن باران که سیر مکانی از بالا به پایین است، انگاشته شده است؛ در حالی که نزول و مشتقات آن مانند انزال، تنزیل، تنزّل و... در غالب موارد به این معنا استعمال نشده است و معانی دیگری دارد؛ به عنوان مثال: 1. قرآن مجید میفرماید: (و ان من شیء الا عندنا خزائنه و ما ننزله الا بقدر معلوم؛ و هیچ چیز نیست مگر آن که گنجینههای آن نزد مااست و ما آن را جز به اندازهای معین فرو نمیفرستیم.)؛ حجر(15): 21. در این آیه، تنزیل به معنای آفرینش و ظهور است و نزول اشیاء از خزائن الاهی، چیزی جز آفرینش آنها نیست و این مسئله کاملاً بدیهی است که درختان، انسانها و... از بالای آسمان بر زمین فرود نمیآیند. 2. در مورد قرآن نیز نزول و مشتقات آن مکرر به کار رفته است. در این موارد نیز روشن است که قرآن از مکانی در بالا به زمین فرود نیامده، بلکه حقیقتی علوی داشته که مرتبه به مرتبه تنزل یافته تا به وجود لفظی رسیده است و نحوه نزول ملائکه نیز ممکن است چیزی متناسب بانحوه وجودی آنها باشد. ب) همه فرشتگان در یک سطح وجودی نیستند؛ بنابراین چه بسا این پندار که همه آنان مجرد تام باشند، خالی از اشکال نباشد. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 8/450026)
الف) در این سؤال، نزول فرشتگان همسان با نزول و فرود آمدن باران که سیر مکانی از بالا به پایین است، انگاشته شده است؛ در حالی که نزول و مشتقات آن مانند انزال، تنزیل، تنزّل و... در غالب موارد به این معنا استعمال نشده است و معانی دیگری دارد؛ به عنوان مثال:
1. قرآن مجید میفرماید: (و ان من شیء الا عندنا خزائنه و ما ننزله الا بقدر معلوم؛ و هیچ چیز نیست مگر آن که گنجینههای آن نزد مااست و ما آن را جز به اندازهای معین فرو نمیفرستیم.)؛ حجر(15): 21.
در این آیه، تنزیل به معنای آفرینش و ظهور است و نزول اشیاء از خزائن الاهی، چیزی جز آفرینش آنها نیست و این مسئله کاملاً بدیهی است که درختان، انسانها و... از بالای آسمان بر زمین فرود نمیآیند.
2. در مورد قرآن نیز نزول و مشتقات آن مکرر به کار رفته است. در این موارد نیز روشن است که قرآن از مکانی در بالا به زمین فرود نیامده، بلکه حقیقتی علوی داشته که مرتبه به مرتبه تنزل یافته تا به وجود لفظی رسیده است و نحوه نزول ملائکه نیز ممکن است چیزی متناسب بانحوه وجودی آنها باشد.
ب) همه فرشتگان در یک سطح وجودی نیستند؛ بنابراین چه بسا این پندار که همه آنان مجرد تام باشند، خالی از اشکال نباشد. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 8/450026)
- [سایر] کیفیت نزول قرآن چگونه است؟
- [سایر] کیفیت نزول قرآن چگونه است؟
- [سایر] کیفیت نزول قرآن در شب قدر چگونه است؟
- [سایر] کیفیت نزول قرآن با پشتوانه احادیث را بیان کنید؟
- [سایر] منظور از نزول فرشته بر انسان چیست؟
- [سایر] در آیهی اول سورهی مبارکهی فتح، منظور فتح مکه است؟ کیفیت و زمان نزول آن را شرح دهید؟
- [سایر] نزول فرشتگان در شب قدر به چه صورت است؟
- [سایر] کدام سوره به هنگام نزول هفتاد هزار فرشته آن را بدرقه نموده اند؟
- [سایر] کدام سوره به هنگام نزول هفتاد هزار فرشته آن را بدرقه نموده اند؟
- [سایر] تفاوت شأن نزول، فضای نزول و جوّ نزول قرآن چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که برای نماز اجیر شده، باید طبق وظیفه خود عمل کند، ولی اگر کیفیّت مخصوصی برای خواندن نماز شرط شده باشد و به نظر اجیر آن کیفیّت موجب بطلان نماز نباشد، باید بر طبق آن عمل کند.
- [آیت الله اردبیلی] (هبه) آن است که انسان چیزی را که ملک خود اوست به رایگان ملک دیگری کند و به او ببخشد.
- [آیت الله نوری همدانی] تیمم در فضای غصبی باطل نیست ، پس اگر در ملک خود ، دستها را به زمین بزند و بی اجازه داخل ملک داخل ملک دیگری شود و دستها را به پیشانی بکشد ، تیمم او باطل نمی شود .
- [آیت الله بروجردی] کسی که در محلی ملک دارد، اگر موقعی که آن ملک را دارد شش ماه در آن جا بماند، تا وقتی که آن ملک مال او است، هر وقت در مسافرت به آن جا برسد باید نماز را تمام بخواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که ملکی را اجاره کرده و سرقفلی نپرداخته هنگامی که مدت اجاره به سر رسید حق ندارد بدون اذن صاحب ملک در آنجا اقامت کند و اگر آن را تخلیه نکند غاصب و ضامن ملک و ضامن مثل مال الاجاره است، خواه اجاره اول کوتاه باشد یا طولانی و خواه در مدت اجاره ارزش ملک بالا رفته باشد یا نه و اگر کسی ملک را از چنین شخصی اجاره کند اجاره اش صحیح نیست، مگر این که صاحب ملک رضایت دهد.
- [آیت الله جوادی آملی] .لازم نیست سهم سادات را به صورت مساوی میان سادات یتیم، مسکین و در سفرمانده آنان تقسیم کرد , بلکه اختیار کیفیّت توزیع آن , با فقیه جامع الشرایط است.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است نماز آیات به جماعت بجا آورده شود و کیفیّت جماعت آن مانند نمازهای واجب شبانهروزی است که به جماعت خوانده میشوند.
- [آیت الله مظاهری] معادن گرچه در ملک شخصی کسی پیدا شود ملک حکومت اسلامی است و در صورت ممانعت حکومت اسلامی، کسی حقّ تصرّف در آنها را ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر ملک وقفی خراب شود، از وقف بودن بیرون نمیرود.
- [آیت الله بروجردی] اگر ملک وقف خراب شود، از وقف بودن بیرون نمیرود.