برادر عزیز چون خواندن قرآن نیازمند علاقه و انگیزه معنوی بوده و تا احساس نیاز از سوی افراد نباشد نمی توان خواندن آنرا بر آنها تحمیل نمود لذا بایستی شرایطی را فراهم آورید تا این احساس نیاز را در آنها بوجود آورد حال برای موفقیت در این امر مهم شما را به انجام دستورالعمل زیر توصیه می نمایم : 1- فضای منزل یا محیطی که با دیگران ارتباط دارید باید قرآنی باشد و خودتان به خواندن آن و تدبر در آیات آن عشق بورزید و با شوق و علاقه به خواندن قرآن بپردازید . 2- شرایط سنی و رشد فکری و ذهنی افراد را برای خواندن قرآن در نظر داشته باشید . 3- هیچگاه افراد در خصوص عدم توانایی یا عدم توفیق در خواندن قرآن مورد سرزنش قرار ندهید . 4- باید خود بدانید و به دیگران یادآور شوید که تلاوت قرآن باشرایطی که ائمه معصومین (ع) بیان می کنند موجب نظم و برنامه ریزی در همه شئون زندگی می شود . 5- شما می توانید قرآن را به وسیله خود قرآن به دیگران معرفی نمایید تحت این عناوین که - قرآن دلیل روشن و نور روشنگر است ( نساء 174) - قرآن بیانگر همه چیز است ( نحل 89) - قرآن نسخه شفابخش است درمان را از او بجویید ( اسراء 82) - بهترین و مطمئن ترین راه را قرآن می نمایاند ( سراء 9) - و هر چه می توانیدقرآن بخوانید ( مزمل 20) 6- اگر همگان بدانند که این قرآن پند دهند ه ای است که نمی فریبد و هدایت کننده ای است که گمراه نمی سازد و سخنگویی است که هرگز دروغ نمی گوید و کسی با قرآن هم نشین نشد مگر آنکه قرآن بر او افزود یا از او کاست : در هدایت او افزود و از کور دلی و گمراهی اش کاست . مسلماً با چنین برداشتی از قرآن همه بسوی قرآن خواهند شناخت و بدان پناه خوهند برد . 7- کسی که می خواهد دیگران را به قرآن دعوت نماید خود نیز بایستی عامل به قرآن و سیره پیامبر اعظم (ص) باشد یعنی ، همگان با مهربانی و محبت رفتار نموده و با نرمی سخن بگوید و هیچگاه کسی او را ناراحت و اخمو ببیند بلکه همیشه او را با چهره ای شاداب وخنده رو و مهربان با او مواجه شوند . تااینکه ناخودآگاه جذب او و اعمال او شده و به قرآن روی آورند . خود الگوی عملی قرآن در حد سعی وتلاش خود باشد والگوی خوبی از یک انسان عامل به قران ارائه دهد. 8- برای کسب آگاهی بیشتر به آدرسهای زیر مراجعه نموده و بدقت مورد مطالعه قرار دهید . 1- قرآن کریم : بقره : 2و 75و26و35و185و129و120 آل عمران 58 وبینه 3 و عبس 13 و طور 23 و کهف 27 و مومنون 68 و نساء 174 و انعام 157- 90 و 140 و نحل 89 و طه 3 و یونس 57 2- نهج البلاغه : خطبه 183 و 176و 1. 3- اصول کافی ،ج 4 ،ص 399 ، 403. 4- بحار الانوار ،ج 92 ،ص 19. 5- آیه های زندگی ، حسین اسکندری ،ص 45- 42. به نقل از اداره پاسخگویی آستان قدس رضوی (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 225/400008)
برادر عزیز چون خواندن قرآن نیازمند علاقه و انگیزه معنوی بوده و تا احساس نیاز از سوی افراد نباشد نمی توان خواندن آنرا بر آنها تحمیل نمود لذا بایستی شرایطی را فراهم آورید تا این احساس نیاز را در آنها بوجود آورد حال برای موفقیت در این امر مهم شما را به انجام دستورالعمل زیر توصیه می نمایم :
1- فضای منزل یا محیطی که با دیگران ارتباط دارید باید قرآنی باشد و خودتان به خواندن آن و تدبر در آیات آن عشق بورزید و با شوق و علاقه به خواندن قرآن بپردازید .
2- شرایط سنی و رشد فکری و ذهنی افراد را برای خواندن قرآن در نظر داشته باشید .
3- هیچگاه افراد در خصوص عدم توانایی یا عدم توفیق در خواندن قرآن مورد سرزنش قرار ندهید .
4- باید خود بدانید و به دیگران یادآور شوید که تلاوت قرآن باشرایطی که ائمه معصومین (ع) بیان می کنند موجب نظم و برنامه ریزی در همه شئون زندگی می شود .
5- شما می توانید قرآن را به وسیله خود قرآن به دیگران معرفی نمایید تحت این عناوین که
- قرآن دلیل روشن و نور روشنگر است ( نساء 174)
- قرآن بیانگر همه چیز است ( نحل 89)
- قرآن نسخه شفابخش است درمان را از او بجویید ( اسراء 82)
- بهترین و مطمئن ترین راه را قرآن می نمایاند ( سراء 9)
- و هر چه می توانیدقرآن بخوانید ( مزمل 20)
6- اگر همگان بدانند که این قرآن پند دهند ه ای است که نمی فریبد و هدایت کننده ای است که گمراه نمی سازد و سخنگویی است که هرگز دروغ نمی گوید و کسی با قرآن هم نشین نشد مگر آنکه قرآن بر او افزود یا از او کاست : در هدایت او افزود و از کور دلی و گمراهی اش کاست .
مسلماً با چنین برداشتی از قرآن همه بسوی قرآن خواهند شناخت و بدان پناه خوهند برد .
7- کسی که می خواهد دیگران را به قرآن دعوت نماید خود نیز بایستی عامل به قرآن و سیره پیامبر اعظم (ص) باشد یعنی ، همگان با مهربانی و محبت رفتار نموده و با نرمی سخن بگوید و هیچگاه کسی او را ناراحت و اخمو ببیند بلکه همیشه او را با چهره ای شاداب وخنده رو و مهربان با او مواجه شوند . تااینکه ناخودآگاه جذب او و اعمال او شده و به قرآن روی آورند . خود الگوی عملی قرآن در حد سعی وتلاش خود باشد والگوی خوبی از یک انسان عامل به قران ارائه دهد.
8- برای کسب آگاهی بیشتر به آدرسهای زیر مراجعه نموده و بدقت مورد مطالعه قرار دهید .
1- قرآن کریم : بقره : 2و 75و26و35و185و129و120
آل عمران 58 وبینه 3 و عبس 13 و طور 23 و کهف 27 و مومنون 68
و نساء 174 و انعام 157- 90 و 140 و نحل 89 و طه 3 و یونس 57
2- نهج البلاغه : خطبه 183 و 176و 1.
3- اصول کافی ،ج 4 ،ص 399 ، 403.
4- بحار الانوار ،ج 92 ،ص 19.
5- آیه های زندگی ، حسین اسکندری ،ص 45- 42.
به نقل از اداره پاسخگویی آستان قدس رضوی (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 225/400008)
- [سایر] آثار قرائت قرآن چیست؟
- [سایر] آیا می توان بر طبق هر یک از قرائت های هفت گانه قرآن را تفسیر کرد؟ یا تفسیر باید برا ساس قرائت خاصی باشد؟
- [سایر] قرائت و تفسیر قرآن کریم چه خاصیتی دارد؟ آیاخواندن قرآن برنامه انسان را منظم می کند؟
- [سایر] مقصود از آداب باطنی قرائت قرآن چیست؟
- [سایر] قرائت صحیح قرآن در نماز چگونه است؟
- [سایر] علت استعاذه در قرائت قران چیست؟
- [آیت الله سیستانی] در مسابقات بین المللی قرائت قرآن یکی از قاریان خانم بود حکم معظم له در مورد قرائت قرآن توسط خانم چیست؟
- [سایر] چرا قرائت قرآن شاذ، جایز نیست؟
- [سایر] علت قرائت های مختلف قرآن چیست؟
- [سایر] قرائت قرآن بر اموات چه تاثیری دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] جواب سلام را باید به قصد جواب بگوید، نه به قصد قرائت بعضی از آیات قرآن و مانند آن.
- [آیت الله اردبیلی] خواندن قرآن در نماز به قصد قرائت قرآن، غیر از چهار سورهای که سجده واجب دارند و در احکام جنابت گفته شد، اشکال ندارد و همچنین دعا کردن در نماز جایز است، اگرچه به فارسی یا زبان دیگر باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مأموم بعد از حمد امام، نیت فرادی کند، لازم نیست حمد را بخواند، ولی اگر پیش از تمام شدن حمد نیت فرادی کند، باید مقداری را که امام نخوانده، بخواند و احتیاط مستحب آن است که قبل از آن، قسمتی را هم که امام خوانده به نیت مردّد بین قرائت واجب نماز یا قرائت قرآن بخواند.
- [آیت الله مظاهری] اگر برای تشویق و ترغیب در اثبات حقّی یا از بین بردن باطلی به کسی چیزی دهند، رشوه نیست و مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] نمازگزار باید جواب سلام را به قصد جواب بگوید نه به قصد قرائت قرآن، ولی گفتن جواب سلام به قصد دعا به معنای طلب سلامت از خدا برای گوینده سلام، اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است زن حائض در وقت نماز خود را از خون پاک نماید و پنبه و دستمال را عوض کند و وضو بگیرد و اگر نمیتواند وضو بگیرد، به امید درک ثواب تیمّم نماید و در جای نماز خویش رو به قبله بنشیند و مشغول قرائت قرآن، ذکر، دعا و صلوات شود، اگرچه در غیر این اوقات، خواندن قرآن بر حائض مکروه است.
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است در نماز عید فطر و قربان قرائت رابلند بخواند .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بعد از گفتن تکبیرْ الاحرام شک کند که آن را صحیح گفته یا نه، اگر وارد خواندن قرائت نشده احتیاط در اتمام نماز و اعاده آن میباشد ولی اگر مشغول خواندن قرائت شده نماز او صحیح است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر قرائت یا تکبیرات یا قنوت ها را فراموش کند نمازش باطل می شود .
- [امام خمینی] مستحب است در نماز عید فطر و قربان قرائت را بلند بخوانند.