ما یک نظام عِلّی داریم و یک نظام عادی. ذات اقدس اله جهان را بر اساس نظم علّی یا علت و معلول آفرید، یعنی هر معلولی با علتی خاص در ارتباط است و از علت خاص، معلول مخصوص پدید میآید. یکی از قوانین اصلی نظام علّیِ حاکم بر جهان هستی، این است که ذات اقدس اله باید بشر را بپروراند، تربیت کند، هدایت کند و وحی و نبوت را نصیب او کند. مردم که نمیدانند فلان شخص پیغمبر است یا نه، بنابراین برای تشخیص پیامبر ناچارند از کرامت و معجزه استفاده کنند. پیامبر باید نشانهای بیاورد که ادعای خود را ثابت کند و نشانه درستی ادعای پیامبر همان معجزه او است. بنابراین خود وحی و نبوت همراه با معجزه، جزء نظام عِلّی حاکم بر عالم است. کاری که معجزه میکند این نیست که نظام علّی را بر هم بزند، بلکه معجزه خرق عادت است نه خرق علیّت. معنای اعجاز این نیست که معلولی بدون علت پیدا شود، بلکه معنای اعجاز این است که این شیء (معجزه) علتهای فراوانی دارد که بعضی از آنها شناخته شده و برخی دیگر شناخته نشده است مگر برای اولیای الهی. اگر کاری از راه علل شناخته شده صورت گیرد مطابق با نظم علّی و عادّی است. و اگر از راه علل ناشناخته صورت پذیرد مطابق با نظم علّی هست ولی عادی نیست و معجزه خرق (خلاف) عادی است نه خرق علیّت. بنابراین نظام حاکم بر جهان با معجزه و کرامت بر هم نمیخورد و هیچ تغییری نمیکند. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 80/500020)
ما یک نظام عِلّی داریم و یک نظام عادی. ذات اقدس اله جهان را بر اساس نظم علّی یا علت و معلول آفرید، یعنی هر معلولی با علتی خاص در ارتباط است و از علت خاص، معلول مخصوص پدید میآید. یکی از قوانین اصلی نظام علّیِ حاکم بر جهان هستی، این است که ذات اقدس اله باید بشر را بپروراند، تربیت کند، هدایت کند و وحی و نبوت را نصیب او کند. مردم که نمیدانند فلان شخص پیغمبر است یا نه، بنابراین برای تشخیص پیامبر ناچارند از کرامت و معجزه استفاده کنند.
پیامبر باید نشانهای بیاورد که ادعای خود را ثابت کند و نشانه درستی ادعای پیامبر همان معجزه او است. بنابراین خود وحی و نبوت همراه با معجزه، جزء نظام عِلّی حاکم بر عالم است.
کاری که معجزه میکند این نیست که نظام علّی را بر هم بزند، بلکه معجزه خرق عادت است نه خرق علیّت. معنای اعجاز این نیست که معلولی بدون علت پیدا شود، بلکه معنای اعجاز این است که این شیء (معجزه) علتهای فراوانی دارد که بعضی از آنها شناخته شده و برخی دیگر شناخته نشده است مگر برای اولیای الهی.
اگر کاری از راه علل شناخته شده صورت گیرد مطابق با نظم علّی و عادّی است. و اگر از راه علل ناشناخته صورت پذیرد مطابق با نظم علّی هست ولی عادی نیست و معجزه خرق (خلاف) عادی است نه خرق علیّت. بنابراین نظام حاکم بر جهان با معجزه و کرامت بر هم نمیخورد و هیچ تغییری نمیکند.
(لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 80/500020)
- [سایر] خداوند جهان را با نظام احسن آفریده ،پس معجزه، کرامت و امثال آن که به نوعی بر هم زدن نظام عالم است چگونه ممکن است ؟
- [سایر] ویژگیهای عالم آخرت را از دیدگاه عقل , شرح دهید ؟
- [سایر] انسان کامل در نظام عالم چه جایگاهی دارد ؟
- [سایر] رابطه وسایل و نظام آفرینش چیست؟
- [سایر] مدل تعالی انسان در نظام پویای مدیریت رحمانی را ترسیم نموده و شرح دهید؟
- [سایر] آیا هر گناهی سبب به هم ریخته شدن نظام عالم است؟
- [سایر] حکم تنفیذ ریاست جمهوری توسط رهبر در نظام جمهوری چگونه و چرا انجام می شود آن را شرح دهید؟
- [سایر] حکم تنفیذ ریاست جمهوری توسط رهبر در نظام جمهوری چگونه و چرا انجام می شود آن را شرح دهید؟
- [سایر] چه رابطه ای میان نظام ولایت فقیه و زمینه سازی ظهور وجود دارد؟
- [سایر] در مورد رابطه آیت الله وحید خراسانی با سیاست و نظام اسلامی و رهبری ؟
- [امام خمینی] تعریف روزه - روزه آن است که انسان برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب از چیزهایی که روزه را باطل می کند و شرح آنها بعدا گفته می شود، خودداری نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] گفته شد شرح دهند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] (تبعیت) آن است که چیزی به تبع چیز دیگری پاک شود که شرح آن در مسائل آینده خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شکهایی که نباید به آنها اعتنا کرد به شرح زیر است: 1 شک بعد از محل 2 شک بعد از سلام 3 شک بعد از گذشتن وقت نماز 4 شک کثیرالشک یعنی کسی که زیاد شک می کند. 5 شک امام و ماموم 6 شک در نمازهای مستحبی و شرح هر یک از اینها در مسائل آینده می آید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چهارم: نجس کردن مسجد حرام است و پاک کردن آن واجب است و شرح این مسأله در بحث احکام مسجد در مکان نمازگزار به خواست خدا خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] پنجم: بدن و لباس نمازگزار و محل سجده او باید پاک باشد، شرح این مسائل نیز در بحث لباس و مکان نمازگزار خواهد آمد.
- [آیت الله جوادی آملی] .در غنائم جن گی نصابی نیست , بلکه به هر مقدار باشد , خمس دارد. حکم اموالِ گروههای منحرف در حال جنگ با نظام اسلامی
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر قرار داد رابطه چه سیاسی و چه تجاری بین یکی از دول اسلامی و اجانب، مخالف مصلحت اسلام و مسلمانان باشد، جایز نیست این گونه رابطه، و اگر دولتی اقدام به آن نمود، بر سایر دول اسلامی واجب است آن را الزام کنند به قطع رابطه به هر نحو ممکن است.
- [امام خمینی] اگر عقد رابطه چه سیاسی و چه تجاری بین یکی از دول اسلامی و اجانب، مخالف مصلحت اسلام و مسلمانان باشد، جایز نیست این گونه رابطه، و اگر دولتی اقدام به آن نمود، بر سایر دول اسلامی واجب است آن را الزام کنند به قطع رابطه به هر نحو ممکن است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که میت را غسل می دهد؛ باید قصد قربت داشته باشد یعنی غسل را برای انجام فرمان خداوند عالم به جا آورد.