در مورد خواندن فاتحه برای اموات ذکر نام تمامی آنها به صورت جداگانه لازم نیست بلکه همین که نیت کنید که ثواب آن به اموات مورد نظرتان برسد کفایت می کند هر چند اگر برای تک تک آنها فاتحه بخوانید ثواب بیشتری شامل حال شما و اموات مورد نظر می گردد. البته ناگفته نماند که با هدیه ثواب اعمال به ائمه واموات و علما و... خداوند ثواب آن عمل را هم به خود شخص عنایت می کند وهم به آن افراد که هدیه شده است. به طور کلی انجام کارهای خیر و عبادات برای اموات را میتوان به دو صورت انجام داد: 1 به قصد نیابت از آنها به این ترتیب که در ابتدای عمل قصد کند این کار رابه نیابت یکی از اموات انجام میدهد. 2 اهدای ثواب عمل به اموات بعد از انجام آن کار. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 3/11129)
در مورد خواندن فاتحه برای اموات ذکر نام تمامی آنها به صورت جداگانه لازم نیست بلکه همین که نیت کنید که ثواب آن به اموات مورد نظرتان برسد کفایت می کند هر چند اگر برای تک تک آنها فاتحه بخوانید ثواب بیشتری شامل حال شما و اموات مورد نظر می گردد.
البته ناگفته نماند که با هدیه ثواب اعمال به ائمه واموات و علما و... خداوند ثواب آن عمل را هم به خود شخص عنایت می کند وهم به آن افراد که هدیه شده است.
به طور کلی انجام کارهای خیر و عبادات برای اموات را میتوان به دو صورت انجام داد:
1 به قصد نیابت از آنها به این ترتیب که در ابتدای عمل قصد کند این کار رابه نیابت یکی از اموات انجام میدهد.
2 اهدای ثواب عمل به اموات بعد از انجام آن کار.
(لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 3/11129)
- [سایر] بهترین خیرات برای اموات چه کاری است؟
- [آیت الله بهجت] آیا مراسم هفتم، چهلم و سال اموات داخل عنوان احسان، خیرات و مبرّات برای اموات می باشد؟
- [سایر] با سلام، آیا در قرآن آیهای هست که به فرستادن خیرات برای اموات سفارش کند؟ یا اثبات کند خیرات و صدقه یا فاتحهای که برای اموات میفرستیم به آنان میرسد؟ این قضیه را فقط از قرآن اثبات کنید. باتشکر
- [سایر] آداب دعا چیست؟
- [سایر] آداب ظاهری دعا چه تأثیری در اجابت دعا دارد؟
- [سایر] آداب دعا کردن کدام است؟
- [سایر] آداب دعا کردن چگونه است؟
- [سایر] احکام و آداب یهودیت در رابطه با احکام زنان، قضاوت، اموات، ارث، احکام ذبح و قربانی را ذکر کنید؟
- [آیت الله اردبیلی] نظر به این که در بعضی از بلاد ایران اسلامی، احسان و خیرات برای اموات، در قالب نهار و شام در مساجد، حسینیهها و هتلها با هزینه گزاف و سرسام آور مرسوم است، لذا جهت رفع ابهام در موارد ذیل، راهنماییهای لازم را ارائه فرمایید. الف. خیراتی که در آن، صرفا اطعام فقرا مورد نظر نبوده و روابط و الگوهای دیگر تعیین کنندهاند. - ب. خیراتی که باعث تنگناهای مالی برای خانواده متوفّا میگردد. ج. مشروعترین طرق احسان و خیرات برای اموات چیست؟
- [سایر] روایاتی در مورد نماز و دعا و آداب شب زفاف بنویسید
- [آیت الله شبیری زنجانی] از یازده رکعت نافله شب، هشت رکعت آن به نیت نافله شب و دو رکعت آن به نیت نماز شفع و یک رکعت آن، به نیت نماز وتر خوانده میشود، آداب و مستحبات نافله شب در کتابهای دعا به طور کامل گفته شده است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نافله شب از مهمترین نمازهای نافله است که در روایات اسلامی و قرآن مجید روی آن تاکید شده و تأثیر عمیقی در صفای روح و پاکی قلب و تربیت نفوس انسانی وحل مشکلات دارد و در کتب معروف دعا، آدابی برای آن ذکر کرده اند، مخصوصاً برای قنوت نافله وتر، رعایت این آداب خوب است ولی می توان نماز شب را بدون این آداب مانند نمازهای معمولی نیز انجام داد و کسی که به علتی نتواند آخر شب بیدار شود و نماز شب را بخواند می تواند قبل از خواب آنها را به جا آورد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر وصیّ بعضی از مصارف وصیّت را فراموش کند باید تحقیق کند تا حدّ امکان موارد آن را بیابد و در صورت عدم امکان، باید آن مقدار را به مصرف خیرات و کارهای نیک برساند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر ملکی را مثلا بر فقرا یا سادات وقف کند یا وقف کند که منافع آن به مصرف خیرات برسد، در صورتی که برای آن ملک متولّی معین نکرده باشد اختیار آن با حاکم شرع است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر ملکی را مثلاً بر فقرا یا سادات وقف کند یا وقف کند که منافع آن به مصرف خیرات برسد ، در صورتی که برای آن ملک متولّی معیّن نکرده باشد اختیار آن با حاکم شرع است .
- [آیت الله سبحانی] اگر ملکی را مثلا بر فقرا یا سادات وقف کند یا وقف کند که منافع آن به مصرف خیرات برسد، در صورتی که برای آن ملک متولی معین نکرده باشد اختیار آن با حاکم شرع است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر ملکی را مثلاً بر فقرا یا سادات وقف کند، یا وقف کند که منافع آن به مصرف خیرات برسد، در صورتی که برای آن ملک متولی معین نکرده باشد، اختیار آن با حاکم شرع است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر ملکی را مثلا بر فقرا یا سادات وقف کند؛ یا وقف کند که منافع آن به مصرف خیرات برسد؛ در صورتی که برای آن ملک متولی معین نکرده باشد؛ اختیار آن با حاکم شرع است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر ملکی را مثلاً بر فقرا یا سادات وقف کند یا وقف کند که منافع آن به مصرف خیرات برسد، در صورتی که برای آن ملک متولّی معیّن نکرده باشد، اختیار آن با حاکم شرع است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر ملکی را مثلاً بر فقرا یا سادات وقف کند، یا وقف کند که منافع آن به مصرف خیرات برسد، در صورتی که برای آن ملک متولّی معیّن نکرده باشد، اختیار آن با حاکم شرع است.