بسم الله الرّحمن الرّحیم نوزده حرف است : بسم الله الرّحمن الرّحیم نوزده حرف است و عدد نوزده، روح وجود است ... . نزد اهل خرد و اهل عیان حرف جسم و عدد اوست چه جان الاعداد ارواح و الحروف اشباح : اعداد همانند ارواح اند و حروف اشباح آن اند. لذا فرمودند : العدد کأسنان المفتاح إذا نقصت أو زادت لا یفتح الباب. و الزّیاده علی العدد المطلوب اسراف و النّقص منه اخلال : عدد مثل دندانه های کلید است که اگر کم یا زیاد باشد، در را باز نمی کند. زیاده بر عدد مطلوب اسراف است و کم تر از آن هم اخلال . ( تفسیر سدره المنتهی . حضرت علاّمه حسن زاده ی آملی حفظه الله . ص 44 و 45 )
بسم الله الرّحمن الرّحیم نوزده حرف است :
بسم الله الرّحمن الرّحیم نوزده حرف است و عدد نوزده، روح وجود است ... . نزد اهل خرد و اهل عیان حرف جسم و عدد اوست چه جان
الاعداد ارواح و الحروف اشباح : اعداد همانند ارواح اند و حروف اشباح آن اند.
لذا فرمودند : العدد کأسنان المفتاح إذا نقصت أو زادت لا یفتح الباب. و الزّیاده علی العدد المطلوب اسراف و النّقص منه اخلال : عدد مثل دندانه های کلید است که اگر کم یا زیاد باشد، در را باز نمی کند. زیاده بر عدد مطلوب اسراف است و کم تر از آن هم اخلال .
( تفسیر سدره المنتهی . حضرت علاّمه حسن زاده ی آملی حفظه الله . ص 44 و 45 )
- [آیت الله نوری همدانی] آیا تسمیه اشخاص لال که قدرت بر ادای درست تسمیه ندارند صحیح است؟
- [سایر] فضیلت گفتن ذکر (بسم الله الرّحمن الرّحیم) چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا در تسمیه، دانستن معنای آن لازم است؟ بر فرض جایز بودن تسمیه به غیر عربی، اگر تسمیه را مثلاً به زبان انگلیسی حفظ کرده باشد بدون توجه به معنای آن، آیا صحیح است؟
- [سایر] آیا نوزده حرفی بودن بسم الله الرحمن الرحیم فلسفه ای دارد؟
- [سایر] تفسیر (بسم الله الرّحمن الرّحیم) را با توجه به سخنان گهربار معصومان(ع) بیان کنید.
- [سایر] دیدگاه مفسران درباره جزء آیات قرآن بودن بسم الله الرّحمن الرّحیم چیست؟
- [سایر] چرا در میان سوره های قرآن سوره توبه «بسم اللّه الرحمن الرحیم» ندارد؟
- [سایر] گفتن بسم الله الرّحمن الرّحیم در هر کاری چه اثری دارد؟
- [سایر] وجه تسمیه تأدیبات صلاحیه در منطق چیست؟
- [سایر] باء بسم الله را تفسیر نمایید؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر در رکعت سوم و چهارم حمد بخواند، بنا بر احتیاط باید (بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم) را آهسته بخواند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان بخواهد الله اکبر را به چیزی که بعد از آن می خواند مثلاً به بِسْمِ "اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ" بچسباند باید "راء" اکبر را با پیش بخواند.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان بخواهد (الله اکبر) را به چیزی که بعد از آن می خواند مثلا به (بسم الله الرحمن الرحیم) بچسباند، باید (ر) اکبر را پیش بدهد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر انسان بخواهد (اللهُ اکبر) را به چیزی که بعد از آن می خواند مثلاً به بسم الله الرحمن الرحیم ) بچسباند باید (ر) اکبر را با پیش بخواند .
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان بخواهد (اَللهُ اَکبَرُ) را به چیزی که بعد از آن میخواند مثلاً به بسم الله الرحمن الرّحیم بچسباند، باید (ر) اکبر را پیش [ضمه] بدهد.
- [امام خمینی] اگر انسان بخواهد "الله اکبر" را به چیزی که بعد از آن می خواند مثلا به"بسم الله الرحمن الرحیم" بچسباند، باید ر اکبر را پیش بدهد.
- [آیت الله مظاهری] اگر در رکعت سوّم و چهارم حمد بخواند باید بسم اللَّه آن را هم آهسته بگوید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نمازگزار میتواند (اللَّه اکبر) را به چیزی که بعد از آن میخواند؛ مثلاً به (بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ) بچسباند و در این صورت بنا بر احتیاط مستحب (ر) اکبر را پیش بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] احتیاط مستحب ان است که الله اکبر را به چیزی که بعد ان می خواند مثلا به بسم الله الرحمن الرحیم نچسباند و اگر خواست وصل کند باید راء اکبر را پیش یعنی ضمه بدهد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان بخواهد اللّه اکبر را به چیزی که بعد از آن می خواند؛ مثلا به بسم اللّه الرحمن الرحیم بچسباند؛ بهتر است (راء) اکبر را پیش بدهد؛ ولی احتیاط مستحب آن است که در نماز واجب نچسباند.