در روایتی که به امیر المومنین(ع) نسبت داده شده است این گونه آمده است که حضرت فرمود: اگر بخواهم هفتاد شتر را از تفسیر سوره حمد بار کنم. (بحار 89/93, 103) و در روایت دیگری این گونه آمده: که اگر بخواهم از تفسیر باء بسم الله هفتاد شتر را بار کنم. از آنجا که قرآن کتاب علم الهی است و از سوی خداوند نازل شده است دارای جامعیت است و کسانی که علم قرآن به آنها داده شده می توانند از یک سوره قرآن و یا حتی یک حرف آن مطالب و معارف فراوانی را استخراج کنند. در آیاتی از قرآن کریم به جامعیت آن اشاره شده است از جمله (فیه تبیان کل شیء) در قرآن بیان هر چیزی شده است. (لا رطب و لایا بس الا فی کتاب مبین) هیچ ترو خشکی نیست مگر این که در کتاب مبین است. بنابراین در قرآن مجید و یا حتی سایر موجودات اسرار فراوانی وجود دارد که بشر معمولی به آن دست نیافته است. انسان امروزی در هسته و جزء کوچک از یک جسم قدرت و نیرویی را استخراج کرده که وجود این همه نیرو در یک اتم کوچک برای گذشتگان قابل تصور نبود. همچنان که هزاران چیز دیگر ممکن است در آن وجود داشته باشد که بشر امروزه نیز بدان دست نیافته است. پس هیچ گونه استبعادی ندارد که در یک سوره قرآن و یا حتی یک حرف آن اسرار و مطالب فراوانی وجود داشته باشد که برای ما غیر قابل درک است. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 8/13733)
در روایتی که به امیر المومنین(ع) نسبت داده شده است این گونه آمده است که حضرت فرمود: اگر بخواهم هفتاد شتر را از تفسیر سوره حمد بار کنم. (بحار 89/93, 103) و در روایت دیگری این گونه آمده: که اگر بخواهم از تفسیر باء بسم الله هفتاد شتر را بار کنم.
از آنجا که قرآن کتاب علم الهی است و از سوی خداوند نازل شده است دارای جامعیت است و کسانی که علم قرآن به آنها داده شده می توانند از یک سوره قرآن و یا حتی یک حرف آن مطالب و معارف فراوانی را استخراج کنند.
در آیاتی از قرآن کریم به جامعیت آن اشاره شده است از جمله (فیه تبیان کل شیء) در قرآن بیان هر چیزی شده است. (لا رطب و لایا بس الا فی کتاب مبین) هیچ ترو خشکی نیست مگر این که در کتاب مبین است. بنابراین در قرآن مجید و یا حتی سایر موجودات اسرار فراوانی وجود دارد که بشر معمولی به آن دست نیافته است. انسان امروزی در هسته و جزء کوچک از یک جسم قدرت و نیرویی را استخراج کرده که وجود این همه نیرو در یک اتم کوچک برای گذشتگان قابل تصور نبود. همچنان که هزاران چیز دیگر ممکن است در آن وجود داشته باشد که بشر امروزه نیز بدان دست نیافته است. پس هیچ گونه استبعادی ندارد که در یک سوره قرآن و یا حتی یک حرف آن اسرار و مطالب فراوانی وجود داشته باشد که برای ما غیر قابل درک است. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 8/13733)
- [سایر] دیدگاه مفسران درباره جزء آیات قرآن بودن بسم الله الرّحمن الرّحیم چیست؟
- [سایر] تفسیر (بسم الله الرّحمن الرّحیم) را با توجه به سخنان گهربار معصومان(ع) بیان کنید.
- [سایر] باء بسم الله و نقطه ی تحت الباء چه مفهومی دارد؟
- [سایر] تفسیر «بسم الله الرّحمن الرّحیم» را با توجه به سخنان گهربار معصومان(ع) بیان کنید.
- [سایر] بسم الله در قرآن چه جایگاهی دارد؟
- [سایر] چرا در میان سوره های قرآن سوره توبه «بسم اللّه الرحمن الرحیم» ندارد؟
- [سایر] درباره وجه تسمیه قرآن مجید توضیحاتی ارائه بفرمایید؟
- [سایر] بسم الله الرحمن الرحیم چند حرف است؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا تسمیه اشخاص لال که قدرت بر ادای درست تسمیه ندارند صحیح است؟
- [سایر] منظور از این که همه قرآن در "بسم اللّه الرحمن الرحیم" جمع است، چیست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان بخواهد الله اکبر را به چیزی که بعد از آن می خواند مثلاً به بِسْمِ "اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ" بچسباند باید "راء" اکبر را با پیش بخواند.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان بخواهد (الله اکبر) را به چیزی که بعد از آن می خواند مثلا به (بسم الله الرحمن الرحیم) بچسباند، باید (ر) اکبر را پیش بدهد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر انسان بخواهد (اللهُ اکبر) را به چیزی که بعد از آن می خواند مثلاً به بسم الله الرحمن الرحیم ) بچسباند باید (ر) اکبر را با پیش بخواند .
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان بخواهد (اَللهُ اَکبَرُ) را به چیزی که بعد از آن میخواند مثلاً به بسم الله الرحمن الرّحیم بچسباند، باید (ر) اکبر را پیش [ضمه] بدهد.
- [امام خمینی] اگر انسان بخواهد "الله اکبر" را به چیزی که بعد از آن می خواند مثلا به"بسم الله الرحمن الرحیم" بچسباند، باید ر اکبر را پیش بدهد.
- [آیت الله مظاهری] اگر در رکعت سوّم و چهارم حمد بخواند باید بسم اللَّه آن را هم آهسته بگوید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان بخواهد (الله اکبر) را به چیزی که بعد از آن می خواند مثلاً به بسم الله الرحمن الرّحیم بچسباند بهتر است حرف (ر) اکبر را ضمه بدهد. هر چند احتیاط مستحب است که در نماز واجب متصل نکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نمازگزار میتواند (اللَّه اکبر) را به چیزی که بعد از آن میخواند؛ مثلاً به (بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ) بچسباند و در این صورت بنا بر احتیاط مستحب (ر) اکبر را پیش بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] احتیاط مستحب ان است که الله اکبر را به چیزی که بعد ان می خواند مثلا به بسم الله الرحمن الرحیم نچسباند و اگر خواست وصل کند باید راء اکبر را پیش یعنی ضمه بدهد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان بخواهد اللّه اکبر را به چیزی که بعد از آن می خواند؛ مثلا به بسم اللّه الرحمن الرحیم بچسباند؛ بهتر است (راء) اکبر را پیش بدهد؛ ولی احتیاط مستحب آن است که در نماز واجب نچسباند.