آیه الکرسی بنا بر قول مشهور یک آیه است تا وهو العلی العظیم برخی دو آیه بعد از آن را نیز جزو آیه الکرسی دانسته اند {بحار ج 80 ص 99} فضایل فراوانی برای آین آیه وارد شده است از جمله در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است وقتی خداوند امر فرمود که این ایات به زمین هبوط کنند به عرش خداوند چسبیدند وگفتند خداوندا ما را به کجا فرو میفرستی به سوی اهل خطا و گناه، خداوند به آنها وحی فرستاد که هبوط کنید قسم به عزت وجلالم نمی خواند یکی از آل محمد وشیعیان آنها این آیات را در هر روز پس از هر نماز واجب مگر اینکه به او نگاه میکنم به چشم پنهانم به و در هر نگاه هفتاد حاجت او را بر آورده میکنم و او را میپذیرم هر چند معاصیش زیاد باشد و آن آیات عبارتند از شهد الله انه لا اله الا هو و آیه الکرسی و آیه ملک (قل اللهم مالک الملک ) { الکافی ج : 2 ص : 620} و در روایتی آمده است که پیامبر به امیر مومنا ن میفرماید یا علی بر تو باد به خواندن آیه الکرسی در تعقیب هر نماز واجب، محافظت نمی کند بر خواندن ان مگر پیامبر یا صدیق ویا شهید . { وسائلالشیعة ج : 6 ص : 474} و در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است کسی که این آیه را بخواند دیواری آهنین به دور او کشیده میشود (آسیبی به او نمیرسد) {مستدرکالوسائل ج : 4 ص : 335}. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 62/100104735)
آیه الکرسی بنا بر قول مشهور یک آیه است تا وهو العلی العظیم برخی دو آیه بعد از آن را نیز جزو آیه الکرسی دانسته اند {بحار ج 80 ص 99} فضایل فراوانی برای آین آیه وارد شده است از جمله در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است وقتی خداوند امر فرمود که این ایات به زمین هبوط کنند به عرش خداوند چسبیدند وگفتند خداوندا ما را به کجا فرو میفرستی به سوی اهل خطا و گناه، خداوند به آنها وحی فرستاد که هبوط کنید قسم به عزت وجلالم نمی خواند یکی از آل محمد وشیعیان آنها این آیات را در هر روز پس از هر نماز واجب مگر اینکه به او نگاه میکنم به چشم پنهانم به و در هر نگاه هفتاد حاجت او را بر آورده میکنم و او را میپذیرم هر چند معاصیش زیاد باشد و آن آیات عبارتند از شهد الله انه لا اله الا هو و آیه الکرسی و آیه ملک (قل اللهم مالک الملک ) { الکافی ج : 2 ص : 620}
و در روایتی آمده است که پیامبر به امیر مومنا ن میفرماید یا علی بر تو باد به خواندن آیه الکرسی در تعقیب هر نماز واجب، محافظت نمی کند بر خواندن ان مگر پیامبر یا صدیق ویا شهید . { وسائلالشیعة ج : 6 ص : 474}
و در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است کسی که این آیه را بخواند دیواری آهنین به دور او کشیده میشود (آسیبی به او نمیرسد) {مستدرکالوسائل ج : 4 ص : 335}. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 62/100104735)
- [سایر] خواص وفضیلت آیت الکرسی چیست؟
- [سایر] آیة الکرسی چه خواصی دارد؟
- [سایر] نامگذاری آیه الکرسی چگونه صورت گرفته است؟
- [سایر] خواندن آیه الکرسی چه ثوابی دارد؟
- [سایر] برکات آیه الکرسی را بیان کنید؟
- [سایر] آیة الکرسی بر چه کسی نازل شده است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیة الکرسی در نماز وحشت تا کجا خوانده شود؟
- [سایر] تفسیر آیة الکرسی همراه با معنای واضح چیست؟
- [سایر] آیه الکرسی کدام آیات را شامل می شود؟
- [سایر] محدوده اشتغال بانوان از نظر اسلام چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] یکی از مستحبات مؤکد این است که نماز را در اول وقت فضیلت آن بخوانند و در روایات راجع به آن بسیار سفارش شده است و هرچه به اول وقت فضیلت نزدیکتر باشد بهتر است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است پنج نماز را در پنج وقت به جا آورد، یعنی هرکدام را در وقت فضیلت خود انجام دهد و تنها فاصله دادن به مقدار نافله یا تعقیبات کافی نیست، بلکه معیار همان وقت فضیلت است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شایسته است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه (یس) و (صافات) و (احزاب) و (آیة الکرسی) و هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] وقت نماز ظهر و عصر بعد از زوال تا مغرب )تقریباً یک ربع بعد از غروب آفتاب( ولی وقت فضیلت آنها از اوّل زوال است تا موقعی که سایه شاخص به اندازه دو هفتم آن شود )تقریباً یک ساعت و نیم بعد از ظهر( و وقت فضیلت عصر ادامه دارد تا موقعی که سایه شاخص به چهار هفتم آن برسد (تقریباً سه ساعت بعد از ظهر) و وقت نماز مغرب و عشا بعد از مغرب است تا اوّل اذان صبح ولی وقت فضیلت آنها از مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب از بین برود (یک ساعت و نیم بعد از غروب آفتاب) و وقت فضیلت عشا ادامه دارد تا ثلث شب (تقریباً ساعت نه و نیم) و وقت نماز صبح از اوّل طلوع فجر است تا طلوع آفتاب و وقت فضیلت آن از طلوع فجر است تا وقتی که سرخی طرف مشرق پیدا شود (تقریباً یک ساعت بعد از طلوع فجر).
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است انسان صبر کند که نماز را به جماعت بخواند و نماز جماعت از نماز اوّل وقت فرادی، بهتر است - ولی نماز فرادی در وقت فضیلت، افضل از نماز جماعت در غیر وقت فضیلت است - و نیز نماز جماعتی را که مختصر بخوانند، از نماز فرادی که آن را طول بدهند بهتر است.
- [آیت الله جوادی آملی] . نافله نماز عصر, پیش از نماز عصر انجام میشود و وقت فضیلت آن, تا موقعی است که سایه پدید آمده از اول ظهر به مقدار چهار هفتمِ اندازه شاخص شود و پس از آن، وقت فضیلت زائل میشود; اما اصل وقت نافله باقی است, تا آخرین فرصت نماز عصر.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است انسان صبر کند نماز را به جماعت بخواند و نماز جماعت از نماز اول وقت که فرادی - یعنی تنها خوانده شود بهتر است؛ ولی نماز فرادی در وقت فضیلت افضل از نماز جماعت در غیر وقت فضیلت است و نیز نماز جماعتی را که مختصر بخوانند از نماز فرادی که آن را طول بدهند بهتر می باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نافله نماز ظهر پیش از نماز ظهر خوانده میشود. وقت فضیلت آن از اول ظهر است، تا هنگامی که آن مقدار از سایه شاخص که بعد از ظهر پیدا میشود به اندازه دو هفتم آن شود؛ مثلاً اگر درازای شاخص هفت وجب باشد، هر وقت مقدار سایهای که بعد از ظهر پیدا میشود به دو وجب رسید، آخر وقت فضیلت نافله ظهر است.
- [آیت الله خوئی] مستحب است انسان صبر کند که نماز را به جماعت بخواند. و نماز جماعت از نماز اول وقت که فرادی- یعنی تنها خوانده شود- بهتر است. ولی نماز فرادی در وقت فضیلت افضل از نماز جماعت در غیر وقت فضیلت است و نیز نماز جماعتی را که مختصر بخوانند از نماز فرادایی که آن را طول بدهند بهتر میباشد.