[کامل از کد37828] تفسیر به رأی معانی متعددی دارد از جمله: 1- پیشداوری مفسر باعث شود الفاظ مبهم، محمل و متشابه را بدون وجود دلیل و قرینه بر طبق عقاید خود تفسیر نموده و به جای آن که باورداشتهای خود را با قرآن تصحیح نماید، آیات قرآن را با عقاید خود منطبق سازد. 2- پیروی از معنای ابتدایی یک آیه بدون ملاحظه دیگر آیات، مثلاً در قران آیات بسیاری از خداوند نفی جسمیت و مماثلت با دیگر اشیاء نموده، ولی برخی بدون توجه به آنها به ظاهر بعضی از آیات که نوعاً مجاز و کنایهاند چسبیده و آیه {/B(یَدُ اَللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ){w7-10w}{I48:10I}/} را دلیل بر جسمیت خداوند گرفتهاند. بنابراین روشن میشود که تفسیر به رأی غیر از تفحص و تدقیق در معنای آیات با استفاده از دیگر آیات، روایات و تکیه به براهین قطعی عقلی و دیگر قراین معتبر مانند: شأن نزول و... است.برای آگاهی بیشتر ر.ک: 1- پرسشها و پاسخهای مذهبی، ج 4، ص 285 - 298جعفر سبحانی 2- تفسیر به رأیناصر مکارم شیرازی [پایان کد انتخابی][کامل از کد32909] 1. پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: (القرآن مادیه الله؛ قرآن سفره آمده الهی است) (بحارالانوار، ج 89، ص 19). بنابراین در تفسیر و فهم قرآن باید از خود قرآن و روایات که به منزله تفسیر حقیقی قرآن است کمک گرفت. اما تفسیر به رأی یعنی این که انسان قرآن را براساس نظر خود تفسیر کند، ذهنیت در مورد مسائل دینی نیز به این معنی است که دین را براساس ذهن و ذهنیات خود تفسیر کند. اگر این ذهنیت از طریق قرآن و روایات شکل نگرفته باشد موجب می شود که تفسیرها از دین همان تفسیر به رأی باشد. 2. تفسیر به رأی انواع مختلفی دارد برخی چنیند که قرآن را همانند سفره ای می دانند که باید در کنار آن غذای خود را آورد و صرف کرد. برخی با فلسفه دیگران با علوم تجربی، برخی با کلام و دیگران با امور دیگر در سر این سفره می نشیند و قرآن را براساس پیش فرض ها و ذهنیت های خود تفسیر می کند واین غلط است. اما راه در ست این است که خود را در محضر قرآن قرار دهیم و چنان که پیامبر اکرم(ص) فرمود: قرآن را سفره آماده الهی بدانیم که با دلی گرسنه و تشنه به محضر آن وارد شویم و از این سفره آماده که باری هر کس با هر استعدادی غذایی آماده دارد، سیراب شویم و رفع گرسنگی معنوی کنیم. پس راه درست خالی کردن ذهن از پیش فرض هاست و فهم قرآن به وسیله خود قرآن و روایات اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است و تفسیر شریف المیزان مهمترین و بهترین منبع فهم قرآن و مسائل دینی است. برای آگاهی بیشتر ر.ک: آیت الله جوادی آملی، تفسیر تسنیم، ج 1، ص 232 - 175. [پایان کد انتخابی] (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/100105485)
تفسیر به رأی یعنی چه؟
[کامل از کد37828]
تفسیر به رأی معانی متعددی دارد از جمله: 1- پیشداوری مفسر باعث شود الفاظ مبهم، محمل و متشابه را بدون وجود دلیل و قرینه بر طبق عقاید خود تفسیر نموده و به جای آن که باورداشتهای خود را با قرآن تصحیح نماید، آیات قرآن را با عقاید خود منطبق سازد. 2- پیروی از معنای ابتدایی یک آیه بدون ملاحظه دیگر آیات، مثلاً در قران آیات بسیاری از خداوند نفی جسمیت و مماثلت با دیگر اشیاء نموده، ولی برخی بدون توجه به آنها به ظاهر بعضی از آیات که نوعاً مجاز و کنایهاند چسبیده و آیه {/B(یَدُ اَللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ){w7-10w}{I48:10I}/} را دلیل بر جسمیت خداوند گرفتهاند. بنابراین روشن میشود که تفسیر به رأی غیر از تفحص و تدقیق در معنای آیات با استفاده از دیگر آیات، روایات و تکیه به براهین قطعی عقلی و دیگر قراین معتبر مانند: شأن نزول و... است.برای آگاهی بیشتر ر.ک: 1- پرسشها و پاسخهای مذهبی، ج 4، ص 285 - 298جعفر سبحانی 2- تفسیر به رأیناصر مکارم شیرازی
[پایان کد انتخابی][کامل از کد32909]
1. پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: (القرآن مادیه الله؛ قرآن سفره آمده الهی است) (بحارالانوار، ج 89، ص 19). بنابراین در تفسیر و فهم قرآن باید از خود قرآن و روایات که به منزله تفسیر حقیقی قرآن است کمک گرفت. اما تفسیر به رأی یعنی این که انسان قرآن را براساس نظر خود تفسیر کند، ذهنیت در مورد مسائل دینی نیز به این معنی است که دین را براساس ذهن و ذهنیات خود تفسیر کند. اگر این ذهنیت از طریق قرآن و روایات شکل نگرفته باشد موجب می شود که تفسیرها از دین همان تفسیر به رأی باشد. 2. تفسیر به رأی انواع مختلفی دارد برخی چنیند که قرآن را همانند سفره ای می دانند که باید در کنار آن غذای خود را آورد و صرف کرد. برخی با فلسفه دیگران با علوم تجربی، برخی با کلام و دیگران با امور دیگر در سر این سفره می نشیند و قرآن را براساس پیش فرض ها و ذهنیت های خود تفسیر می کند واین غلط است. اما راه در ست این است که خود را در محضر قرآن قرار دهیم و چنان که پیامبر اکرم(ص) فرمود: قرآن را سفره آماده الهی بدانیم که با دلی گرسنه و تشنه به محضر آن وارد شویم و از این سفره آماده که باری هر کس با هر استعدادی غذایی آماده دارد، سیراب شویم و رفع گرسنگی معنوی کنیم. پس راه درست خالی کردن ذهن از پیش فرض هاست و فهم قرآن به وسیله خود قرآن و روایات اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است و تفسیر شریف المیزان مهمترین و بهترین منبع فهم قرآن و مسائل دینی است. برای آگاهی بیشتر ر.ک: آیت الله جوادی آملی، تفسیر تسنیم، ج 1، ص 232 - 175.
[پایان کد انتخابی] (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/100105485)
- [سایر] تفسیر به رای یعنی چه؟
- [سایر] تفسیر به رأی یعنی چه؟
- [سایر] تفسیر به رأی یعنی چه؟
- [سایر] تفسیر به رأی یعنی چه؟
- [سایر] اقسام تفسیر به رأی را توضیح دهید
- [سایر] مقصود از تفسیر به رأی چیست؟
- [سایر] تفسیر به رأی چیست؟ و چه ویژگیهائی دارد؟
- [سایر] فرق میان تفسیر به رای و تفکر و استنباط شخصی از قرآن چیست؟
- [سایر] فرق میان تفسیر به رای و تفکر و استنباط شخصی از قرآن چیست؟
- [سایر] کسی که قرآن را بر اساس رأی خودش تفسیر کند چه گناهی مرتکب شده است؟
- [آیت الله نوری همدانی] انسان می تواند در هر شب از ماه رمضان رای روزة فرادی آننیت کند و بهتر است که شب اول ماه هم نیت روزة همة ماه را بنماید .
- [آیت الله جوادی آملی] .غنائمی که در قتال با کفّار ب رای دعوت به اسلام و به اذن امام(ع) به دست میآید, خمس دارد.
- [امام خمینی] قوانین و مصوباتی که از مجالس قانونگذاری دولتهای جائر به امر عمال اجانب خَذَلَهم اللَّه تعالی بر خلاف صریح قرآن کریم و سنّت پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم میگذرد و گذشته است، از نظر اسلام لغو و از نظر قانون بیارزش است، و لازم است مسلمانها از امرکننده و رأیدهنده به هر طور ممکن است اعراض کنند، و با آنها معاشرت و معامله نکنند، و آنان مجرمند و عملکننده به رأی آنها معصیت کار و فاسق است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . تعزیه و شبیه خوانی اگر مشتمل بر آلات لهو از قبیل طبل و شیپور و صنج نباشد و اشعار دروغ و غنا نخوانند و مرد لباس زن نپوشد و اجتماع مرد و زن در یک جا نباشد، اشکال ندارد. ولی سزاوار است که به تعزیه خوانی تنها اکتفا نکنند و مجالس روضه که در آنها علاوه بر ذکر مصائب حضرت خامس آل عبا علیه السلام ، معارف و عقاید اسلامی و تفسیر آیات و احادیث و احکام شرعیه بیان می شود نیز تشکیل دهند.
- [آیت الله مظاهری] دادن قرآن به کافر مانعی ندارد مگر آنکه بیاحترامی به قرآن یا اسلام باشد.
- [آیت الله بروجردی] دادن قرآن به کافر حرام و گرفتن قرآن از او واجب است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید از دادن قرآن به کافر خودداری کنند، و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند ولی چنانچه مقصود از دادن قرآن و یا داشتن قرآن تحقیق و مطالعه در دین باشد و نیز انسان بداند که کافری که محکوم به نجاست است با دست تر قرآن را لمس نمی کند اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله مظاهری] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله سبحانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بی احترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.