روزشمار نهضت حسینی روزشمار جریان نهضت امام حسین (علیهالسلام) [1] 1 درخواست بیعت از سوی ولید حاکم مدینه جمعه 27 رجب سال 60 ق 2 ملاقات دوم بین ولید و امام حسین علیهالسلام شنبه 28 رجب سال 60 ق 3 بیرون رفتن امام (علیهالسلام) از مدینه شب یکشنبه 28 رجب سال 60 ق 4 ورود به مکّه شب جمعه 3 شعبان سال 60 ق 5 اقامت در مکّه شعبان، رمضان، شوال، ذیالقعده و ذیالحجه تا روز هشتم سال 60 ق یعنی چهار ماه و پنج روز 6 رسیدن اولین نامههای کوفیان به امام علیهالسلام چهارشنبه 10 رمضان سال 60 ق 7 بیرون رفتن مسلم از مکّه دوشنبه 15 رمضان سال 60 ق 8 ورود مسلم به کوفه سهشنبه 5 شوال سال 60 ق 9 شهادت مسلم سهشنبه 8 ذیالحجه سال 60 ق 10 خروج امام (علیهالسلام) از مکّه سهشنبه 8 ذیالحجه سال 60 ق 11 رسیدن امام (علیهالسلام) به سرزمین کربلا جمعه سوم محرم سال 61 ق 12 ورود عمر بن سعد به کربلا جمعه سوم محرم سال 61 ق 13 ساماندهی سپاه از سوی عمر بن سعد و گفتگوهای او با امام علیهالسلام از سوم تا ششم محرمالحرام سال 61 ق 14 ممانعت سپاه امام (علیهالسلام) از دسترسی به آبسه شنبه 7 محرم 61 ق 15 حمله ابتدایی بر سپاه امام علیهالسلام پنجشنبه 9 محرم سال 61 ق 16 واقعه عاشورا جمعه 10 محرم سال 61 ق 17 کوچ اسیران از سرزمین کربلا بعدازظهر روز شنبه 11 محرم سال 61 ق. پی نوشت ها _______________ [1]. این جدول از مقالهای با نام (البعد الزمنی فی الثورة الحسینیه) برگرفته شده که توسط آقای احمد القاضی نگاشته شده و در شماره دوّم مجله رسالة الحسین (علیهالسلام) چاپ شده است.
روزشمار نهضت حسینی(ع) را بفرمایید؟
روزشمار نهضت حسینی
روزشمار جریان نهضت امام حسین (علیهالسلام) [1]
1 درخواست بیعت از سوی ولید حاکم مدینه جمعه 27 رجب سال 60 ق
2 ملاقات دوم بین ولید و امام حسین علیهالسلام شنبه 28 رجب سال 60 ق
3 بیرون رفتن امام (علیهالسلام) از مدینه شب یکشنبه 28 رجب سال 60 ق
4 ورود به مکّه شب جمعه 3 شعبان سال 60 ق
5 اقامت در مکّه شعبان، رمضان، شوال، ذیالقعده و ذیالحجه تا روز هشتم سال 60 ق یعنی چهار ماه و پنج روز
6 رسیدن اولین نامههای کوفیان به امام علیهالسلام چهارشنبه 10 رمضان سال 60 ق
7 بیرون رفتن مسلم از مکّه دوشنبه 15 رمضان سال 60 ق
8 ورود مسلم به کوفه سهشنبه 5 شوال سال 60 ق
9 شهادت مسلم سهشنبه 8 ذیالحجه سال 60 ق
10 خروج امام (علیهالسلام) از مکّه سهشنبه 8 ذیالحجه سال 60 ق
11 رسیدن امام (علیهالسلام) به سرزمین کربلا جمعه سوم محرم سال 61 ق
12 ورود عمر بن سعد به کربلا جمعه سوم محرم سال 61 ق
13 ساماندهی سپاه از سوی عمر بن سعد و گفتگوهای او با امام علیهالسلام از سوم تا ششم محرمالحرام سال 61 ق
14 ممانعت سپاه امام (علیهالسلام) از دسترسی به آبسه شنبه 7 محرم 61 ق
15 حمله ابتدایی بر سپاه امام علیهالسلام پنجشنبه 9 محرم سال 61 ق
16 واقعه عاشورا جمعه 10 محرم سال 61 ق
17 کوچ اسیران از سرزمین کربلا بعدازظهر روز شنبه 11 محرم سال 61 ق.
پی نوشت ها
_______________
[1]. این جدول از مقالهای با نام (البعد الزمنی فی الثورة الحسینیه) برگرفته شده که توسط آقای احمد القاضی نگاشته شده و در شماره دوّم مجله رسالة الحسین (علیهالسلام) چاپ شده است.
- [سایر] چگونه به سبب زیارت اربعین، پیوند نهضت حسینی با نهضت مهدوی محقق میگردد؟ شرح چگونه به سبب زیارت اربعین، پیوند نهضت امام حسین علیه السلام با نهضت امام زمان علیه السلام محقق میگردد؟ منتظران حقیقی در این مورد چه وظیفهای دارند؟
- [سایر] درباره نهضت بزرگ علمی امام باقر (ع) توضیح فرمایید؟
- [سایر] نهضت عظیم علوی امام صادق(ع) را توضیح دهید؟
- [سایر] چرا امام صادق (ع) به نهضت علمی روی آوردند؟
- [سایر] شناخت نهضت و سیره پیامبران(ع) چه اهمیت و فایدهای دارد؟
- [سایر] شخصیت و نهضت امام حسین (ع) در ادبیات فارسی چه تأثیری گذاشته است؟
- [سایر] چرا فقط برای امام حسین(ع) اربعین می گیریم؟
- [سایر] لطفا در باره اربعین امام حسین (ع) توضیح دهید.
- [سایر] با توجه به این که در جریان به ثمر رسیدن انقلاب، غیر از نهضت امام (رحمةالله علیه)، جریانهای فکری و گروههای دیگری هم بودند که داعیهی مبارزه و انقلابی بودن را داشتند، اما این نهضت حضرت امام (رحمةالله ع
- [سایر] تاثیر عاشورا و نهضت امام حسین (ع) بر انقلاب و فرهنگ سیاسی ایران معاصر چه بوده است؟
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز در حرم امامان (ع) مستحب بلکه بهتر از مسجد است و مروی است که نماز حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین (ع) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز عید فطر و قربان در زمان حضور امام (ع) واجب است و باید به جماعت خوانده شود و در زمان ما که امام (ع) غائب است مستحب می باشد و می شود آن را به جماعت یا فرادی خواند.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی در ملک شخصی خود یا در ملک عمومی مانند زمینهای مفتوح العنوه یا در زمین انفال که ملک امام (ع) و دولت اسلامی است، معدنی را استخ راج کند , مالک ن خواهد شد، مگر به اذن امام معصوم(ع) یا نایبش که هر مقدار اجازه دادهاند, مالک خواهد شد.
- [آیت الله جوادی آملی] .نماز جمعه در زمان حضور امام معصوم(ع) و منصوب خاص او , واجب تعیینی است؛ به این صورت که غیر آن صحیح نیست؛ ولی در زمان غیبت معصوم (ع) واجب تخییری است؛ یعنی کسی که در نماز جمعه شرکت کرده, لازم نیست نماز ظهرِ چهار رکعتی را هم به جا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .اقامه نماز در مکان خاص که مستلزم معصیت باشد , حرام است؛ ولی نماز باطل نیست; مثلاً اگر اقامه نماز جلوتر از قبر پیامبر(ص) و امام معصوم(ع) به فاصله کم , موجب هتک حرمت آن ذوات قدسی شود, حرام است؛ ولی نماز باطل نیست و اقامه نماز در مکان محاذی و همسطح با قبر معصوم(ع) حرام نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی از مستحقِ خمس طلبکار است، می تواند با اذن فقیه جامع الشرا یط طلب خودش را از خمسی که به ذمّه دارد، محاسبه کن د و بریءالذمّه شود; همچنین اگر کسی از مستحق سهم امام(ع) طلبکار است، میتواند طلب خود را با اذن فقیه جامع الشرا یط، از سهم امام (ع) که بر عهده اوست, محاسبه نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] در زمان غیبت امام (ع) نماز جمعه در غیر صورتی که ذکر خواهد شد اگر اقامه شود مجزی از نماز ظهر نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .غنائمی که در قتال با کفّار ب رای دعوت به اسلام و به اذن امام(ع) به دست میآید, خمس دارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] برای سجده بهتر از هر چیز تربت حضرت سیدالشهداء (ع) می باشد؛ بعد از آن خاک؛ بعد از خاک سنگ و بعد از سنگ گیاه است.
- [آیت الله بروجردی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول) ع) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکند صلوات بفرستد.